Dekreu laten dekken: vanaf welke leeftijd, tot welke leeftijd en hoe vaak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Smithk123 (Gast)

" Om mezelf voor te bereiden om, hopelijk, Evy in de toekomst te laten dekken was ik mij aan het oriënteren op de verschillende reuen. Aan de hand hiervan kwam bij mij een vraag op. Wat is nu een goede leeftijd om een reu te laten beginnen met dekken en om ermee te stoppen? Ik zie reuen die nog met 9 jaar worden ingezet en reuen die met 13 maanden voor het eerst dekken. Wat vinden jullie hiervan?  Wat houden jullie aan voor jullie eigen reuen?
Een ander iets wat ik tegen kwam was het aantal dekkingen dat een reu mag doen. Volgens de rasvereniging van de Goldens mag een reu 10 keer per jaar dekken, met een maximum van 80 keer in zijn leven. Dit klinkt in mijn oren als ontzettend veel. Lijkt mij dat je liever hebt dat er veel verschillende reuen een klein aantal dekken dan een paar reuen heel veel. Hoe vaak houden jullie hiervoor aan? "

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: vraagje over geteste dieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^