Dekreu laten dekken: vanaf welke leeftijd, tot welke leeftijd en hoe vaak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Om mezelf voor te bereiden om, hopelijk, Evy in de toekomst te laten dekken was ik mij aan het oriënteren op de verschillende reuen. Aan de hand hiervan kwam bij mij een vraag op. Wat is nu een goede leeftijd om een reu te laten beginnen met dekken en om ermee te stoppen? Ik zie reuen die nog met 9 jaar worden ingezet en reuen die met 13 maanden voor het eerst dekken. Wat vinden jullie hiervan?  Wat houden jullie aan voor jullie eigen reuen?
Een ander iets wat ik tegen kwam was het aantal dekkingen dat een reu mag doen. Volgens de rasvereniging van de Goldens mag een reu 10 keer per jaar dekken, met een maximum van 80 keer in zijn leven. Dit klinkt in mijn oren als ontzettend veel. Lijkt mij dat je liever hebt dat er veel verschillende reuen een klein aantal dekken dan een paar reuen heel veel. Hoe vaak houden jullie hiervoor aan?

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

Goku gaat ook een keertje dekken. omdat ik een pup van hem wil en hij een ontzettende natuurlijke werkdrift heeft die ik mits ik de juiste teef vind super vind om door te laten geven aan het nageslacht. hij is nu anderhalf. dus van mij mag hij in precipe nu dekken . maar mijn voorkeur ligt bij 2,5 jaar. omdat hij dan mentaal gezien een stuk volwassener is. tgaat mij er niet zozeer omdat hij dan misschien 'de smaak te pakken krijgt' want hij heeft baylee ook al per ongeluk gedekt toen hij 8 maanden was. maar ik weet gewoon exact wat voor vlees ik in de kuip heb als hij helemaal volgroeid is mentaal gezien .

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

de mijne was net geen 14 maanden toen hij voor het eerst dekte.
(op eigen teef).

Voor een reu vind ik het van minder belang dat ze 2,5-3 jaar zijn vooraleer ze mogen ingezet worden, tenslotte heeft de dekking voor hun geen gevolgen.
De keuze is ook aan hun, had mijn reu niet willen dekken, had ik naar zijn gegaan met mijn teef. Ze dekken wel of niet, dus ze beslissen het zelf.

een leeftijdsgrens staat er niet op, ik zou niet aarzelen om een vitale reu van +10 jaar te gebruiken.

Ik zou ook enkel maar een eigen reu zo vroeg gebruiken trouwens, een vreemde reu ken je immers niet zo goed.
Voor mij was het op 7 weken al duidelijk dat hij was wat ik zocht, dat heeft hij naar het opgroeien toe ook gewoon meer en meer duidelijk gemaakt.
Bij iemands anders reu zie je dat natuurlijk niet zo.

Zijn nakomelingen doen het ook allemaal enorm goed... Enige dat ik zal hebben is dat het een erg jonge opa zal zijn ;-)

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lindsay

Ik zou bij een eigen reu wachten tot een leeftijd van 2 jaar misschien nog wel 3 jaar.
Dit omdat ik vind dat ook de reu dan pas echt volwassen is ( ik zie het aan onze eigen reu ). En dan goed kan zien hoe hij gevormd is kwa karakter.
 
Voor onze teef zocht ik een reu die niet al te veel gedekt heeft. Dit omdat ik ook reuen tegen kom binnen de border collies die al 197 puppies in 53 litters hebben volgens de gegevens van Anadune. Nou sorry maar dat vind ik echt te veel en vraag me ook af of je dan ook echt achter al die 53 dekkingen staat. Ook mijn eigen reu zou ik niet te veel laten dekken. Ik zou zelf heel erg selectief zijn en niet zomaar alles laten dekken. Maar echt alleen laten dekken als ik de teef geschikt vind maar ook achter de manier van fokken kan staan van waar hij zou gaan dekken.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hoe vaak een reu mag dekken is via de rasvereniging geregeld en dus ook voor elk ras verschillend.

Mijn reu dekte voor het eerst toen hij 2 was, inmiddels wordt hij bijna 6 en heeft nu 4x een nestje voortgebracht.

Zelf gebruik ik liever reuen die wat ouder zijn, dit omdat er dan meer gezegd kan worden over de erfelijke oogafwijkingen, reuen die al meerdere jaren achtereen vrij zijn, zijn dan ook voorbij de erfelijke jeugd cataract.

Deze keer heb ik een jonge reu gebruikt 1 die ook nog een voor de 1e keer dekte, maar dat komt omdat ik de reu zo mooi en lief vond dat ik de gok wilde wagen. De pups zijn prachtig en sterk en in de toekomst wil ik de reu nog wel een keer gebruiken op mijn andere teef.

Persoonlijk laat ik mijn reu niet al te vaak dekken, daarbij ben ik ook nog kieskeurig over welke teef hij wel dekt en welke niet.

Als ik een reu uitzoek kies ik meestal de reuen die nog niet vaak gedekt hebben en of ze kampioen zijn maakt me al helemaal niets uit, als ze maar gezond zijn en een lief karakter hebben.

honden page profiel ThamaraThamarabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Thamara

Ik vind 13 maanden zeker te jong om te dekken, mijn reu heeft voor het eerst gedekt (niet gepland gelukkig wel getest) toen hij 18 maanden was, dat mocht ook volgens de regels.
Zijn vader was 11 of 13 toen hij geboren werd, de leeftijd voor een reu qua dekking als laatste vind ik afhangen van zijn conditie gezondheid dus of hij nog goed op krachten is om pijnloos een dekking te kunnen doen. Per rasvereniging is het verschillend hoe vaak ze per jaar mogen dekken.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Volgens de rasvereniging mag een reu dekken vanaf 12 maanden met een maximum van 10 keer per jaar en dan 80 keer in zijn hele leven. Persoonlijk vind ik dit veel teveel, maar ik vind het lastig om in te schatten wat nu een "normale" hoeveelheid is. Ook qua leeftijd.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Je moet niet een reu uitzoeken op de maatregel van de rasvereniging.

Het gaat erom of hij vruchtbaar is, welke erfelijke afwijkingen in de lijn van de reu voorkomen, wat de resultaten zijn tijdens de werk testen en wat het karakter is van de reu.

Hoe vaak hij dus gedekt heeft hoeft niet uit te maken als hij op nog niet zo veel teven gebruikt is die in de lijn zitten met jou teef.

Is dit wel het geval zou ik het niet doen, dan komen er teveel honden te docht op elkaar en hou je straks niets meer over.

Bij onze rasvereniging mogen reuen 10 x dekken in 5 jaar (en dan alleen Nederlandse teven, alle buitenlandse tellen hierbij niet mee en daar staat geen limiet op).

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Het is zonde dat de rasverenigingen daar niet wat meer beperkingen opleggen dan zou een hoop toekomstige ellende voorkomen kunnen worden.

Ik sta hier idd. wel even van te kijken dat het zo vaak wordt toegestaan. Ben benieuwd hoe dat hier in de UK zit,(zonder limiet???) zou wel een hoop verklaren betreffende de alsmaar terugkerende namen.

Hoe zit het bij de teven voor de Golden Retriever?':-)

edit: 80x7(?gemiddeld)=560 nazaatjes ......pffffff

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

3.1. Een teef mag niet worden gedekt vóór de dag waarop zij de leeftijd van twintig maanden heeft bereikt.
3.2. Een teef, waaruit niet eerder pups zijn geboren, mag niet worden gedekt na de dag waarop zij de leeftijd van 72 maanden heeft bereikt.
3.3. Een teef, waaruit eerder pups zijn geboren, mag niet meer worden gedekt na de dag waarop zij de leeftijd van 96 maanden heeft bereikt.
3.4. Een teef mag niet meer worden gedekt na de dag waarop haar vierde nest is geboren.
3.5. Een teef mag niet worden gedekt binnen 10 maanden na de dag van een dekking voor een vorig nest van die teef.

3.6 Een teef mag niet worden gedekt binnen 24 maanden na de dag van de dekking voor een voorvorig nest van die teef.

In mijn ogen mag een teef te vroeg gedekt worden en teveel nesten krijgen. Ik vind 3 het maximum voor een teef. Minimumleeftijd zou ik echt denken aan 2,5 - 3 jaar voordat ze een nest mogen krijgen.

Edit:
Nog je andere vraag helemaal vergeten. Een Golden krijgt gemiddeld gezien nesten van 8 pups. Varieert van ongeveer 4 t/m 12 pups. Ik heb zelfs gehoord van een nest met 15 pups, maar ik weet niet meer de hoe en de wat. Evy komt uit een nest van vier. Moet zeggen dat ik dat, zeker voor een eerste nest, wel een mooi aantal vindt.
Het is echt bizar hoe vaak een reu mag dekken. Ik vind dat niet gezond voor de populatie. Ze mogen het wat mij betreft gerust terug brengen naar 60, dat vind ik nog erg veel. Hoe kun je nou als eigenaar van de dekreu achter 80 combinaties staan?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wauw dus tot 8 jaar oud(of 1 dag ervoor) mag een teef nog gedekt worden...
Ik dacht dat dit tot 6 jaar was..wisselt dat ook per ras?

Vind 8 jaar een beetje 'oud' om nog een nest te werpen,en dan hebben ze vaak al nesten gehad,weer een aanslag op dat lijf.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Wauw dus tot 8 jaar oud(of 1 dag ervoor) mag een teef nog gedekt worden...
Ik dacht dat dit tot 6 jaar was..wisselt dat ook per ras?

Vind 8 jaar een beetje 'oud' om nog een nest te werpen,en dan hebben ze vaak al nesten gehad,weer een aanslag op dat lijf. "


In belgie mag het zelfs tot 10 jaar...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Wauw dus tot 8 jaar oud(of 1 dag ervoor) mag een teef nog gedekt worden...
Ik dacht dat dit tot 6 jaar was..wisselt dat ook per ras?

Vind 8 jaar een beetje 'oud' om nog een nest te werpen,en dan hebben ze vaak al nesten gehad,weer een aanslag op dat lijf. "


Persoonlijk vin dik dat er gekeken moet worden naar de conditie van de teef. Als die op 8 jaar of bijna 8 jaar nog prima is kan ze best nog een nest krijgen, maar een teef die op 8 jaar al echt oud is moet niet nog een nest krijgen.

Daarbij gaat het wel om teven die al vaker een nest gehad hebben.

Teven die hun 1e nest krijgen moeten die gehad hebben voordat ze 6 jaar zijn. En via de rasvereniging kan die per ras natuurlijk verschillend zijn.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

Ik vind het persoonlijk heel belangrijk dat men wacht tot de reu  volwassen is en zijn karakter echt volledig gevormd is. Dan pas krijg je een echte kijk op "hoe hij is ".

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Ik vind het persoonlijk heel belangrijk dat men wacht tot de reu  volwassen is en zijn karakter echt volledig gevormd is. Dan pas krijg je een echte kijk op "hoe hij is ". "


Maar dat is per hond verschillend, de ene hond is met 15 maanden al volwassen en de andere pas met 3 jaar.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

@ Sanne
zelf heb ik geen fokervaring of ambities, maar vergeet niet het belangrijkste.. de reden van de fok..
fokken is iets anders als vermeerderen en ook als reu eigenaar moet je de ideale teef wel zien te vinden.. om zo t beste van beide te krijgen.. dus ik denk dat de max van de standaart ook erg veel is/ zou zijn

@ rode husky..
hoe kan je weten dat hij de ideale werkdrift heeft terwijl hij nog geen wedstrijd heeft gelopen???

ik ben eerlijk als ik zeg dat ik geen verstand van Golden retreivers heb..
maar als het om huskys gaat is dat anders.
met sporthonden wil je dat de honden ook echt zichzelf hebben bewezen naast de testen op ogen en hd.

ik sta op de lijst voor een pup.. beide ouders lopen al meerder seizoenen en komen fit uit de trans thuringa en ouders hebben goede achtergrond en werklijnen.

ook ik heb al een husky in huis en ja ze is geweldig en ongelooflijk sterk en zit vol met humor.. maar al was ze niet geholpen zou ik nooit en tenimmer er mee fokken.
als je gaat fokken moet je dat absoluut niet doen op emoties.. maar moet je realistisch zijn. een 2e goku krijg je toch niet...

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

"

Maar dat is per hond verschillend, de ene hond is met 15 maanden al volwassen en de andere pas met 3 jaar.

"

Dan langer wachten met de ene dan met de andere he. Ik denk dat de meesten toch zeker willen weten hoe het karakter van de vader is. En je kan wel een idee hebben als  bv een boever 16 maanden is, maar dan is zijn karakter nog niet volledig gevormd. En dat is toch belangrijk denk ik dan.  En met volwassen bedoel ik niet lichamelijk, maar geestelijk hé. ;-) Ik ken fokkers die volledig  met deze stelling meegaan, en dan vooral die  een werkhondenlijn hebben. 
.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

maar dat karakter vorm je gewoon zelf.

Het karakter dat mijn reu op 7 weken in het nest liet zien, dat was zijn natuurlijke karakter. Hij had toen immers nog niets gezien of meegemaakt.

In het opgroeien bepaal ik hoofdzakelijk hoe hij zal uitgroeien.
Het is ferm gemakkelijk om een hond te breken immers (zie je veel bij die werklijn houders ;-) )

prachtige open pups die als ze een jaar oud zijn met moeite nog hun baas durven aankijken... ligt heus niet aan het karakter van de honden.

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Ik denk dat t per reu verschilt. Van sommige reuen zou je bijvoorbeeld zoals Maart al zegt heel vlot kunnen zien dat het exact is wat je wil, zeker als dit je eigen reu is, en bij sommige pas wanneer ze helemaal volwassen en stabiel zijn. Zou dat vooral meenemen in je keuze. En wat Shamilla zegt, een verantwoordelijke fokker zal denk ik niet zo snel zijn reu zo vaak laten dekken gezien hij zelf ook achter de combinatie reu teef moet staan.

@ Rode husky
Ik denk dat je de hond er geen plezier mee doet. Woolies zijn eigenlijk 'foutjes' en dat is niet voor niks. Meeste woolie husky's raken veel te snel over verhit in de sport en als ze al mee lopen lopen ze distance en meestal niet in de topklasses puur en alleen omdat ze hun warmte slechter kwijt raken. Daarnaast denk ik ook niet dat je nu al kan oordelen over Goku's werkdrift. Werkdrift is sowieso niet t enige waar je naar moet kijken, Nukka heeft een gigantische werkdrift maar nooit dat ik er mee zal fokken. Ze is een hondje waar ik niks over de achtergrond van weet + haar bouw is er niet naar. Werkdrift is iets wat je kunt stimuleren, zeker bij een husky en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom denk ik dat je beter naar de bouw van je hus kan kijken voordat je gaat kijken naar een eventuele werkdrift. Een hond die wel wil maar lichamelijk zichzelf in de weg zit kan heel slecht gaan met elkaar in combinatie.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

ben ik helemaal mee eens Koen.. een leuk papiertje is niet altijd genoeg.

wat heb je aan een hd vrije hond als hij niet weet om goed te werken..

en een goede werkhond in actie ( training) is sterk en gezond en heeft alles wat je wilt en zoekt om door te geven.

maar voordat een hond zich dan goed bewezen heeft tja daar gaat een beetje tijd overheen
en ik denk dat dat voor alle werkhonden in alle disiplines geldt

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lindsay

@ rode Husky
 
Ik ben wel erg benieuwd hoe dat dan voor je ziet als je een pup wil van jou reu?
Puur uit interesse, je moet dus op zoek naar een teef waar de teef eigenaren een nestje mee willen. Maar ze moeten ook wel een nestje willen van jou reu hoe zie je dat voor je?
 
Heeft je reu een stamboom en alle testen gehad? ga je dan opzoek naar een teef met ook een stamboom en alle testen maar waarom zouden ze jou reu willen vraag ik me dan af?
 
of ga je op zoek naar een teefje om 1 keer te dekken? is dat dan wel zo verstandig?
 
De teef bezitters willen het beste voor hun teef/lijn en gaan dan opzoek naar de geschikte reu. vaak zijn dit al reuen van andere fokkers die dus al beschikbaar staan en zich zelf bewezen hebben kwa sport of werkdrift en gezondheid. Ben dus heel benieuwd hoe je dit als reu eigenaar gaat aanpakken alleen omdat je een pup van hem wil?
 
Persoonlijk als iemand naar mij zou toe komen van jou teef vind ik geschikt voor mijn reu en diegene wil mijn teef alleen gebruiken omdat ze een pup van haar eigen reu wil zou ik het al niet doen er komt meer bij kijken en niet alleen jou pup komt er uit maar waarschijnlijk nog 6 andere.
 
Niet bot bedoeld maar echt puur interesse.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

" maar dat karakter vorm je gewoon zelf.

Het karakter dat mijn reu op 7 weken in het nest liet zien, dat was zijn natuurlijke karakter.  Hij had toen immers nog niets gezien of meegemaakt.

In het opgroeien bepaal ik hoofdzakelijk hoe hij zal uitgroeien.
Het is ferm gemakkelijk om een hond te breken immers (zie je veel bij die werklijn houders ;-))



prachtige open pups die als ze een jaar oud zijn met moeite nog hun baas durven aankijken...  ligt heus niet aan het karakter van de honden.

Ja, ben ik wel enigszins mee eens, maar je kan het draaien en keren zoals je wil, je hebt niet alles in de hand. Het is en blijft een levend iets met een eigen wil en karakter, dat je wel kan sturen en bijkneden , maar de hond blijft zijn eigen karakter houden. Allé, dat is wat ik ervan denk he . ;-) "

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

uiteraard blijft het een levend iets.
ook als de hond super is in zijn werk, wil dat nog niet zeggen dat het een goede vererver is.

Ik weet er zo 1 die jaarlijks op het WK staat en best hoog bovenaan, draait mooie constante resultaten. maar qua vererving is dat echt totaal niets.
Terwijl diezelfde persoon een andere hond heeft die op sportgebied niet dat is, maar man, hoe die vererft.... wil ik zo een pup van. Blijft dat ook doorgeven, mijn reu heeft al een dochter van die hond gedekt en dat zijn ook fantastische honden aan het worden.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"
Dan langer wachten met de ene dan met de andere he. Ik denk dat de meesten toch zeker willen weten hoe het karakter van de vader is. En je kan wel een idee hebben als  bv een boever 16 maanden is, maar dan is zijn karakter nog niet volledig gevormd. En dat is toch belangrijk denk ik dan.  En met volwassen bedoel ik niet lichamelijk, maar geestelijk hé. ;-) Ik ken fokkers die volledig  met deze stelling meegaan, en dan vooral die  een werkhondenlijn hebben. 
. "


Gelukkig zijn niet alle rassen werkhonden!

Voor het karakter gebruik ik liever een reu op jonge leeftijd, naar mate ze ouder worden kunnen er situaties ontstaan waardoor het karakter veranderd.

Maar qua gezondheid gebruik ik liever een hond die wat ouder is.

Er zijn veel rassen die al met 12 maanden een HD foto kunnen maken en dus met 15 maanden volledig klaar kunnen zijn met het testen van de erfelijke afwijkingen. Ook de verplichte shows kan je al vrij vroeg gedaan hebben als de reu lichamelijk klaar is.

De ene hond gebruik je dus pas op latere leeftijd ( vanaf een jaar of 6) en de andere reu gebruik je dus veel eerder.

Als fokker is het kijken naar de situatie en naar de hond.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Bij Goldens mogen er HD foto's worden gemaakt vanaf 12 maanden, maar ik zelf zou als fokker de foto's pas met 18 maanden laten maken. Ik ben van mening dat een Golden in die zes maanden nog kan veranderen en daarmee dus ook de stand van de heupen.
Ik kreeg als advies van een fokker om de foto's op 12 maanden te laten maken, want dan is er nog niet zoveel slijtage. Dan denk ik bij mezelf "waarom fokken met een hond die met 18 maanden al veel slijtage heeft?" tenminste, die suggestie wekte zij bij mij op. Natuurlijk wordt het lichaam van een hond ouder, maar het lijkt mij een ernstige zaak als je hond in een half jaar tijd al zo'n ernstige slijtage heeft dat die slecht door de foto's heen komt.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

fokken blijft gokken..

dat de ouderdieren iid fantastische honden zijn is geen garantie voor super pups...
en karaker kan met opvoeding en tijd veranderen positief en negatief...

maar zolang iedereen bezig is iets toe te voegen aan het ras/ of werkdoel doet iedereen zijn best ipv gewoon te vermeerderen!

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

" fokken blijft gokken..

dat de ouderdieren iid fantastische honden zijn is geen garantie voor super pups...
en karaker kan met opvoeding en tijd veranderen positief en negatief...

maar zolang iedereen bezig is iets toe te voegen aan het ras/ of werkdoel doet iedereen zijn best ipv gewoon te vermeerderen! "


.Maar spijtig genoeg denken er nog velen in de eerste plaats : Oh, wat zou het leuk zijn om eens een nestje te hebben van mijn teefje , zonder te denken aan gezondheid , erfelijkheidsproblemen en mogelijke kopers etc. Maar ik heb wel de indruk dat dit tegenover vroeger, heel wat geminderd is. Mss dankzij de sensibilisatie door de verschillende hondenforums om internet? ;-) Maar hier ben ik dan weer aan het afdwalen van het topic denk ik.....

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik denk dat die trend er wel degelijk nog steeds is en juist makkelijker wordt gemaakt door Marktplaats en al dat soort media. Als je gaat kijken met hoeveel pups je daar wordt overspoeld en dan broodfok even buiten beschouwing gelaten. Tevens is het nu makkelijker om informatie te verkrijgen over hoe je een nest moet verzorgen en dergelijke. Misschien schrikt dat een aantal mensen af, maar ik denk dat het ook zeker mensen aanmoedigt. Ik denk dat mensen al gauw zoiets hebben van: Ooooh, dat kan ik ook!

Aan de ene kant is het offtopic, aan de andere kant past het eigenlijk wel in ieder foktopic. ;-)

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

ja fokken uit emotie.. om hun hond nog een x te krijgen...

deze mensen willen met zo minimaal maximaal resultaat

en vaak fokken zonder pup kandidaat eigenaren..

er komt zoveel bij kijken... en vele skippen de verantwoordelijke delen ervan...

naja voordat je gaat fokken hoort dit er toch wel een klein beetje bij?? O-)

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

Nog even zoiets : vorige week kreeg ik de vraag van iemand met een teef kruising Mechelaar-Duitse Herder , of ik het zag zitten dat Falco haar zou dekken. De reden was : Falco is een fantastische werkhond, drift te koop, lief en alles wat je verlangt en hij was er zeker van dat de combinatie met zijn hond nog veel meer zou geven. Ik heb vriendelijk bedankt en heb hem even wat meer uitleg gegeven over van alles en nog wat , en hij snapte het toch precies wel, dacht ik.  Tot ik vertrok ! Dan vroeg hij toch nog " Moest ge van gedacht veranderen ..... " . Jongens, jongens .....

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: vraagje over geteste dieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^