advies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik heb een vraag en als het even kan ook advies nodig.
Zoals de meeste weten heb ik 2 AM. Staffords moeder angel en dochter tica 10 maanden.

Ik zal even de tijden van uitlaten neerzetten
04.00 ± 15 min
07.00 ± 15 min
10.00 ± 15 min
12.15 ± 15 min
15.15 ± 30 min
17.30 ± 30 min
21.00 ± 30 min tot een uur

Nu bevuilt tica iedere keer haar bench als ik even weg moet moet dan de kinderen naar school brengen of op halen of ik moet even boodschappen doen s´nachts

Waar kan dat nu aanliggen ze gaat op een dag 2 to 3 uur uit soms ook wel langer maar iedere keer doet ze het weer.
Van morgen om 7 uur met haar uit geweest 2 keer geplast 1 keer gepoept dus dacht ik kan met een gerust hart boodschappen doen toen ik thuis kwam weer haar hele bench onder gepoept en geplast.
En dit is nu iedere keer dat ze dat doet

Wat kan ik er aan doen want het word irritant
Haar moeder word 3 tot 4 keer per dag uitgelaten en dat gaat goed maar als we dat bij haar doen blijft ze haar behoefte in huis doen maar we zitten echt even met de handen in het haar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "advies" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

Jemig. Dat is wel erg veel. Ik zou het nieteens kunnen ivm werken. Ik zou naar dierenarts gaan of naar haar voeding kijken. Beestje poept en plast wel erg veel op een dag.

Ook bijzonder dat ze haar bench vervuilt

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind dit ook wel veel, qua plassen en poepen. Je zou toch denken dat het aan iets anders ligt. Misschien voer of iets medisch. Of misschien verlatingsangst?

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ze doet dit al vanaf het begin ze lijkt nooit echt zindelijk te worden.

Als ze drinkt komt het ook binnen 15 minuten eruit dus zij krijgt ook vlak voor het uitlaten een bak met water ze lijkt niets echt op te kunnen houden we moeten ook vlak na het eten met haar uit anders doet ze het in huis.

Ik ben blij dat ik een thuisblijf moeder ben anders had ik het ook niet gekunt dan was het iedere keer na het thuis komen ruimen geweest.

Tica zat voorheen in de gang als wij weg waren of als we in bed lagen maar mijn gag is behoorlijk groot en die was dan ook behoorlijk bevuilt als we weer terug kwamen of uit bed kwamen vna daar dat we de bench weer hebben staan met de gedachtegang dat ze haar eigen plaats niet bevuilt doet ze dus wel.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Angela als het verlatingsangst is wat kunnen we daar aan doen dan want ze is niet veel alleen en ze kan ook niet overal mee naar toe

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

hoe groot is de bench, en dan in verhouding tot de hond? Als de bench namelijk te groot is, kan het ook fout gaan.
Maar ik vind ook wel dat ze erg veel poept en plast, en ik zou ook een beetje de moed verliezen als m'n hondje van 10 maanden dat gedeelte nog niet zou snappen!!!
Succes!!!

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

Inge kaart een goed punt aan. Als een bench te groot is, dan kan de hond net buiten zijn slaap plek zijn behoefte doen. Echter denk ik dat een 10 maanden oude Am.Stafford groot zat is om een gemiddelde bench te vullen. Tenzij jij een hele grote bench gebruikt. Ik heb een middelgrote bench en mijn 6,5 maanden boxer vult hem bijna helemaal, terwijl we bij 9 weken destijds een krat in zijn bench moesten doen zodat de bench niet te groot was. :-)
Hoe is de benchtraining verlopen?

Verlatingsangst moet je voorzichtig aanpakken. Zorg dat er genoeg afleiding voor de hond is. Zorg voor wat speeltjes, een kong ofzo. Ga terwijl ze bezig is even naar een andere kamer en doe de deur achter je dicht. Blijf maar kort weg. Geef de hond ook niet continu aandacht als je in dezelfde kamer ben. Ik weet niet hoe je normaal tegen haar doet, dus ik geef je advies niet op basis van jouw relatie met de hond.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Misschien moet je het even proberen om haar om het uur uit te laten of om de anderhalf uur.. gewoon alsof het een pup is..

Maar wat de andere zeggen kan natuurlijk ook, verlatingsangst of iets medisch..

Ik heb zelf 2 stafford kruisingen.. en ben zoals je misschien gelezen hebt ook hard bezig om de jongste van 10 weken zindelijk te maken.. Nou is die van jou wel wat ouder.. maar is het misschien wel een optie om vanaf het begin af aan te beginnen..

Of heeft ze er altijd al moeite mee gehad??

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Waar heb je de pup vandaan? Het wordt gezegd dat pups die uit een vies nest komen moeilijk zindelijk te maken zijn. Ze zijn het dan gewend om in hun poep en plas rond te lopen, terwijl normaliter een hond erg schoon is. Als het plas er zo snel uitkomt, zou je toch denken iets met de lever of nieren of zo. Ik zou toch even naar de dierenarts zijn.

Even als pupje behandelen is wel een goed idee. Ik weet niet wat je allemaal precies hebt gedaan in het begin om de hond zindelijk te krijgen. Staffords kunnen er wel lang over doen, maar met 10 maanden zou de hond toch redelijk zindelijk moeten zijn.

Qua verlatingsangst. Ik weet niet of dat het is hoor, maar zou een eventuele optie zijn. Dan zou je het alleen zijn heeeeeeeeel langzaam op moeten bouwen. Eerst 10 sec. in een andere ruimte, dan even een halve minuut naar buiten, dan 2 minuten etc. Piept of blaft de hond ook?? Dat zou een eventuele indicatie voor verlatingsangst zijn...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "advies" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^