Wat moet ik met hem aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kobus L.O.V.Ekobus L.O.V.E

honden foto van kobus L.O.V.E

Ik ben ook wel verschillende honden gewend omdat ze uit Roemenie komen en soms heel agressief kunnen zijn. Nu is er dus een hond die ook gevaarlijk is overal achteraan gaat eerst wilde ze je zo in je gezicht pakken en ze pakte andere honden(het is een tervuerense herder) Maar met veel geduld trainingen en vooral geduldig blijven is het nu een schatje ze wilt je niet meer pakken het liefst wilt ze bij je op schoot:-D alleen wilt ze nog wel honden aanvallen maar probeer meer dingen te gaan doen al luisterd hij niet blijf vooral positief en geef niet snel op!Deze is nu 9 jaar.

Groetjes Emma

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik met hem aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Dan kan je jezelf best even wat rust gunnen, en hem even aan je moeder ofzo overlaten. Want denk dat als hij dan ook eventjes niet goed meewerkt je meteen weer geïrriteerd zal raken, en dat is voor beide niet leuk en zal ook niets verbeteren. 
Maar geef de tips die wij nu geven dan wel door aan je moeder. Ik hoop dat zij nog wel eraan wil werken?

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Ik lees vooral woede en kwaadheid in je berichtjes en dat is volgens mij absoluut geen goede basis om aan de relatie met je hond te gaan werken. Je hond voelt dat feilloos aan en reageert hier ook op, het is een wisselwerking. Jouw frustratie wordt op de hond geprojecteerd, hij reageert hierop door alles te doen wat jij net niet wil, waardoor jij nog kwader wordt en je zit in een viscieuze cirkel.

Kan je jezelf even een rustpauze geven in het omgaan met je hondje? Eerst die boze gevoelens kwijtraken en dan met goede moed volledig opnieuw beginnen. Start met de basis, behandel je hond alsof hij alles nog moet leren en ga met kleine stapjes vooruit. Verwacht niets in het begin, dan kan je ook niet teleurgesteld worden.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Het nadeel is, ik kan niet met die hond trainen, hij luisterd niet naar mij, Mijn moeder vint dat ik me aanstel, het liefste ga ik het huis uit, maar ja, ik heb nog geen woning.
Boemy bijt ook de hele tijd mijn hond van 12 jaar, de schapendoes kan er niks tegen doen.
Zo te zien leefd de schapendoes nog maar 1 maand, wat ook heel veel verdriet meebrengt, ik heb hem sinds ik 6 jaar oud was, dus al bijna mijn hele leven. Het liefste wil ik daarna een pupje, maar dat kan niet, want ze nemen Boemy's gedrag over...

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

"

k heb nu al meer dan 10 honden gehad, mijn moeder al meer dan 30 honden. We weten de taal van de hond!
ik vindt dat je heel erg aanvallend reageert, "


Mijn excuses dat was niet zo bedoel ..
Ik bedoelde meer elke hond is anders.. ook al heb je 100 honden gehad elke hond reageert anders ..

Ik wil je echt veel succes wensen en ik hoop dat het je gaat lukken :-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik heb zelf ook een tibetaanse terriër sinds kort en ik vind het een geweldig ras!
Maar de eerste maanden hier kan ik praktisch zo aan jou rijtje aansluiten in wat haar gedrag was... slopen, verlatingsangst, achter alles aan rennen wat beweegt...springen als de beste (daar staan ze ook bekend om) en vliegens vlucht.... Zij is nu ander half jaar en was nooit opgevoed of gesocialiseerd en leefde altijd in een bench... Maar ze is wel super sociaal want ook daar staan ze om bekend!

Ik weet niet hoe jullie aan het trainen zijn geweest met jullie hond maar dit ras is bijzonder gevoelig voor een te harde / drukke aanpak... hoe harder/drukker jij wordt... hoe minder de hond zal luisteren! Hoe harder jij praat... hoe groter de bananen in de oren worden! Het is een type hond die snel overprikkeld raakt bij onzekerheid....

Het ras moet met een super zachte en geduldige hand worden behandeld... puur op belonen en goed gedrag stimuleren... Ze staan erg bekend om hoe sociaal en goed luisterend ze zijn en ontzettend graag voor de baas te willen werken... maar dan moet je baas wel het juiste knopje kunnen vinden. Fluisteren werkt vaak beter dan schreeuwen bijv.... het is een tibetaans ras wat in houdt dat ze een rustige en gevoelige aard hebben.... Het zijn geen honden die buiten het gezin willen leven... het zijn familie honden en zien zichzelf als onderdeel daarvan... zelfstandig buiten leven... daar zijn het niet de honden voor....

Verder wil ik je even vragen of hij medisch helemaal gezond is...

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Uhmm, hij heeft in de opvang kennelhoest gehad, deze is niet behandeld, dus als je aan de lijn trekt gaaat hij gelijk hoesten, hij had maar 1 bal, en hij had een ooginfectie waardoor hij blind is aan 1 oog.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Met in het achterhoofd het hoesten zou ik je aanraden om een tuigje te gebruiken om te gaan wandelen. Bij zooplus heb je er al een voor een paar euro. 
Dat is natuurlijk moest je besluiten om nog met hem te gaan werken.
Ik begrijp echt wel dat je emmer nu over gelopen is. En dat je echt geen zin hebt om nog meer tijd in een hond te stoppen die niet past bij wat jij van hem verlangt.
Maar als jullie nu niets met hem gaan doen, zijn problemen gaan oplossen gaat het niet goed aflopen.
Je gaat je hier nog verder in frustreren en deze frustraties misschien ook overbrengen op je jongste hond en dat wil je natuurlijk niet.

Misschien moet je maar eens met je moeder aan tafel gaan zitten en bespreken wat nu het beste is voor Boemy.
Want ja jullie kunnen hem houden en je moeder kan zeggen dat jij je niet moet aanstellen maar daar wordt niemand gelukkiger van. Jij niet, je moeder niet en Boemy ook niet.
Mijn raad is om iemand te zoeken met verstand van honden en een overschot aan geduld en liefde om Boemy weer om te toveren tot een sociale gelukkige hond.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

ik heb al zovaak geprobeert erover te praten, ik ga het gewoon nog 1 keer proberen!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Heeft hij halsband of tuig?
Ik denk dat een tuigje daar al veel verandering inbrengt.(dat hoesten ect)

Waarom reageer je zo geirriteerd naar mensen die je willen helpen?
Wil je dingen nog wel anders zien?

Het is  mede jullie eigen fout geweest dat de hond een kuiken heeft doodgemaakt...
Het is niet leuk als het gebeurd ,maar jullie taak als eigenaar om te voorkomen dat je hond deze kans krijgt.
Het is een vervelende situatie die je beschrijft...en mensen zijn echt wel oprecht betrokken ook voor jou welzijn.
Mensen proberen je nieuwe iedeeen te geven...wil je dat niet?

Is herplaatsen een betere optie..asiel is wel heel makkelijk , ik vind dat je de hond meer verantwoording schuldig bent dan dat.(het is een levend wezen waarover je verantwoording hebt genomen)

1 ding verwonder ik me echt over...als je ene hond waarschijnlijk binnen en maand doodgaat en de andere serieuze gedragsproblemen heeft...hoe kan je hoofd dan staan naar een volgende pup?

Ik weet niet of mijn antwoord gewaardeerd gaat worden maar komt wel uit mijn hart.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Ik denk na om een pup te nemen een paar jaar na de dood van mijn hond, niet gelijk. voor de kuikens hadden we een hele goede en stevige ren, Boemy heeft de ren een beetje kapot gemaakt, en toen is er een kuiken ontsnapt.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik begrijp heus wel dat het een ongeluk was...
en ben blij wat je nu zegt over de pup..pas later...dank voor je oprechte antwoord

 boemy heeft dus gedrags problemen en helaas hebben jullie hem een kans gegeven dat gat te maken....ipv boemy mag niet zonder toezicht bij de ren.
kan gebeuren.

Ik probeer je echt geen schuldgevoel aan te praten maar ook boemy's kunnen veranderen met een beetje extra hulp ;-)

Ik hoop dat je boemy's leuke kanten niet vergeet...die heeft hij toch ook wel?;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" Uhmm, hij heeft in de opvang kennelhoest gehad, deze is niet behandeld, dus als je aan de lijn trekt gaaat hij gelijk hoesten, hij had maar 1 bal, en hij had een ooginfectie waardoor hij blind is aan 1 oog. "


Ik zou een degelijk tuig voor hem kopen. Een halsband zal hij zeker niet kunnen waarderen en mogelijk ook daardoor nog meer gaan trekken om van die druk af te komen.... wat doen jullie tegen het trekken? Wat voor tuig of halsband draagt hij nu?
Weet je zeker dat hij maar 1 bal had of was bal nummer 2 niet ingedaald... in dat geval is hij niet gecastreerd en heeft dus nog gewoon zijn normale hormonen... Aan 1 oog blind is natuurlijk ook best een handicap maar als hij dat al van pup af aan had... zal hij daar inmiddels wel  helemaal aangewend zijn en zijn leven op hebben aangepast... dus mogelijk weinig hinder van hebben in zijn dagelijkse doen...

Wat ik me meer afvroeg was of hij bijv ook oorontsteking heeft of heeft gehad... dat komt namelijk bij deze honden ook veel voor en daar kunnen ze veel pijn en frustratie van krijgen... verder wat zie je nog meer... krabt hij veel? gaapt hij veel? is hij nerveus? Hoe is zijn vacht? enz enz

En hoe gaan jullie met hem om? Hoe trainen jullie als er getraind wordt?

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Hij heeft een slip halsband met 2 standen, strak trekken en normaal. hij loopt altijd aan de normale stand, alleen aan de strak trek stand als er een vrachtauto voorbij komt. Hij is gecastreerd, hij heeft 1 jaar geleden een krab gehad van een kat denken we, waardoor hij een ooginfectie opliep. We zijn hiermee naar de dierenarts gegaan, medicijnen gekregen, maar helaas na 1 maand bleek hij blind te zijn geworden. Ik trainde hem in de paardenbak aan een lijn, als hij meerende kreeg hij een snoepje, en als hij iets goeds deed kreeg hij een snoepje en GoedZo!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Is er een mogelijkheid om een tuig te proberen?(desnoods iets lenen wat past)
Ik denk ook dat daar veel winst valt te halen...zeker ook met die blindheid aan ene oog die waarschijnlijk toch wat onzekerder maakt!
Mijn honden gaf het veel rust om niet aan  de nek geleid te worden.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Ik ga een tuigje kopen!

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Mocht je dat tuig hebben... start dan meteen met een training wandelen zonder trekken (daar kun je ook wel op googlen voor tips) want als je gewoon gaat lopen met een tuig en verder niets aan jou en zijn houding veranderd... zal hij snel door hebben met een tuig ook te kunnen trekken... misschien is dat dus meteen een mooie start voor een nieuwe "training" ermee te beginnen ;-)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Tof joh!;-)
Je zat er echt ff doorheen en je gaat toch door....dat vind ik echt super van je!;-)

Heb je wel eens naar kalmerende signalen van turid rugaas gekeken?...Leerzaam boekje voor met niet gemiddelde hondjes ;-)

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Uit je reacties maak ik eigenlijk alleen maar woede op..
Ben je nog wel bereid iets te proberen, of heb je het eigenlijk opgegeven?
Lijkt me een hele belangrijke vraag..

Is er 1 iemand in jullie familie, die wel de juiste band met deze hond heeft?
Is er 1 baas, of zijn er meerderen die hem proberen te trainen?
Ik was benieuwd: Hoe oud ben je?

Hoe reageerd de hond op vreemde mensen? Ken je iemand anders die ervaring heeft met (moeilijke) honden? Dat die misschien eens een wandeling of iets wil maken om te kijken hoe dat loopt?
Als je het echt niet meer ziet zitten: een herplaatsadres zoeken?
Bekijk de positieve dingen: Wat gaat er wel goed!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ze heeft net gezegd een tuig te kopen en dat is een  fijne verandering, voor een hoestende boemy.
Ik hoop dat we haar kunnen helpen een blij barbabientje met een blije boemy te worden.
Want boemy heeft wel meer nodig dan een nieuw tuigje en barbabientje  kan nog best wat steun gebruiken met haar weerbarstige wurmpje ;-)

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ooh maar ik bedoel het ook niet negatief!!
 Ik vind het top dat ze een tuigje gaan proberen!
Maar mijn vraag was meer algemeen: Ik kan me voorstellen dat iedereen met een niet-perfecte hond wel eens een dag heeft dat je het totaal niet meer weet.. Dat heb ik ook wel eens, maar mijn vraag was meer bedoeld als: heb je gewoon zo'n dag, of vind je m echt niet meer leuk

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

sorry ik bedoelde het niet belerend ;-)

Ik ben het met je eens, dat de houding naar je dier bepalend is of het gaat lukken.
Honden zijn gevoelig en als jij niet wil ,dan voelt de hond dat.
Bij willen hoort ook bereid zijn je aan te passen ,op wat de hond nog niet/ of niet kan.
je moet het op een zeker niveau accepteren om er wat mee te kunnen doen.
anders levert het training alleen spanning op voor beide partijen
Als je de hond echt niet meer leuk vind...gaat het niet lukken...

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Nou, als ik zo eens een dag heb met één van mijn hondjes die je dan al zoveel jaren hebt.. dan denk ik niet meteen om ze weg te doen naar een asiel hoor. Dus ik denk dat het wel al langer speelt dat ze kwaad is op hem en er geen zin meer in heeft. 
Dus hopen dat er verbeteringen komen en de liefde voor elkaar weer terugkomt

honden page profiel HopeHope

Als u de middelen heeft, misschien kunt u overwegen om samen met de hond op een trainingscursus te gaan voor gehoorzaamheid. Zo kunt u ook werken aan het geven van de juiste houding naar de hond toe. Hierdoor zal u meer controle hebben en meer de leider voor hem zijn om hem op de juiste pad te leiden. De hond voelt aan dat u niet de controle heeft en dat u hem niet meer lief heeft (als u zegt dat u ergert aan de hond, zult u mogelijk dit ook uitdrukken in uw gezicht en handelingen, wat hij dan oppikt, al is het maar een kleine ergernis)
Hoe dan ook, geef hem de kans om opgevoed te worden. Honden blijven ongeacht leeftijd, bengels, wild zit in hun bloed. Correcte geduld en liefde zult u rust geven en vrede in huis.
Wens u succes, geduld en vrede toe.

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Als het echt niet klikt en je kunt het niet opbrengen denk ik dat het heel verstandig is als je een ander baasje zoekt voor je hond maar ik zou hem niet naar het asiel oid brengen, raadpleeg een herplaatsingen site die kunnen je echt wel helpen denk ik en zoeken iemand die vol frisse moed en enthousiasme zich kan richten op de heropvoeding van dit hondje want dat is wat hij nodig heeft als ik het zo lees, leiding ipv uren vrij rondlopen. Onze border was ook een tijd zo'n ongeleid projectiel maar die zijn we behoorlijk in zijn vrijheid gaan beperken, gewoon paar trapjes naar beneden in de roedel en dat was genoeg.. ik hoop dat je een fijn plekje vind en jij zelf ook weer wat rust krijgt, dit is voor jou en je hondje geen goede situatie en ik vind soms een hondje aan een ander overdragen beter dan maar aanmodderen... sterkte met de situatie!

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Trouwens sommige honden die een slechte start hebben gehad zijn echt niet zomaar bij te trainen of te heropvoeden, ik heb een paranoia border collie, last van angstagressie en daar hebben we van alles mee geprobeerd maar sommige problemen krijg je er met de beste wil van de wereld niet uit getraind.. zeker angstagressie is een lastig probleem

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Wat Boemy gedaan heeft is niet goed te praten, maar het is niet vreemd dat hij zich zo gedraagt. 8 jaar lang geen leiding, geen regelmatige training, geen rust, geen grenzen, teveel vrijheid waardoor hij nu ongewenst gedrag vertoond en zich ontpopt heeft tot een "rothond". Dat is vervelend voor jullie maar het is ook sneu voor Boemy zelf, want hij krijgt nu allerlei verwensingen aan zijn kop. Het is beter hem te herplaatsen zodat jullie en ook de andere honden meer rust krijgen. Je kan informeren bij de rasvereniging de Tibetaanse Terrier of ze hem kunnen plaatsen bij iemand die kennis heeft en zich verdiept heeft in dit ras en die het wel kan opbrengen om met veel geduld aan de slag te gaan met Boemy.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

De rasvereniging zal alleen bemiddelen waarschijnlijk als Boemy ook een stamboom heeft.
Ik zou, mocht je Boemy herplaatsen, dit zeker niet doen via het asiel... gezien de problemen die Boemy nu laat zien... kun je hem echt niet met wat fatsoen in het asiel dumpen... daar wordt hij niet beter van en sterker het zal hem eerder verder schade dan iets positiefs brengen... het is ook nog eens hartstikke vakantie tijd nu... als je al ruim 7 jaar voor hem zorgt, vind ik dat mocht jezelf de moed niet meer hebben om hem te trainen, dat je op zijn minst zelf een goed adres voor hem kunt zoeken, met een eerlijk verhaal erbij...

Is het voorval tussen jullie andere hond en Boemy ook misschien niet zo gegaan dat de andere hond via de "blinden" kant Boemy heeft benaderd en dat hij daar bijv van geschrokken is....?


Maar ik denk dat je er vooral serieus mee aan de slag moet.
Als hij nog relatief kort geleden blind is geworden aan 1 oog, vraagt dat een enorme aanpassing voor hem. Daarnaast is dat door een ongeluk met een kat gekomen... niet vreemd dat hij nog altijd niet goed door de deur kan met een kat... Hij heeft echt veel meer aandacht en ontspanning nodig in een stabiele omgeving.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Boemy is heel erg vervelend met eten, alles wat in een straal van 5 m van zijn bak komt bijt hij. We zetten meestal stoelen om hem heen, we waren dit vergeten, en Boemy viel gelijk de schapendoes aan, die netjes aan het eten was uit zijn eigen bak 5m verderop.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik lees even mee en vraag me zwaar af of er überhaupt iets is wat Boemy wel goed doet in jullie ogen?
Het kan toch niet allemaal maar slecht zijn?
Succes in ieder geval, je doet in ieder geval je best!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik met hem aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Surprise voor mijn Pepsi...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^