Blaasgruis.. Jet haar verhaal..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

28 mei  is er bij Jet een blaasontsteking vastgesteld. Voor 10 dagen antibiotica en pijnstillers mee. Geen bloed in de urine, wel wat ontstekingscellen en struvietkristallen. pH van 9. 

6 juni weer urine laten controleren. Nog niet helemaal schoon. pH wel gezakt naar ongeveer 7. Weer voor 10 dagen antibiotica en pijnstillers mee. 

4 juli weer een urine check. Voor mijn gevoel was het niet goed. Kreeg vrij snel een telefoontje: vol met blaasgruis. pH van 8,5 ditmaal. Dierenarts wilde graag een echo van haar blaas maken en een blaaspunctie nemen. 

5 juli is de echo gemaakt. Niks op de echo te zien. Blaaspunctie gedaan en dit werd op kweek gezet. Omdat ze wel heeft gereageerd op de antibiotica ging de dierenarts er vanuit dat het om een bacteriële infectie ging. De kweek moest uitwijzen om welke bacterie het ging. Weer antibiotica mee (ditmaal een andere). 

8 juli de uitslag van de kweek. Niks geen bacterie te bekennen. Waarschijnlijk ligt het dus aan haar voeding (volgens de dierenarts) Advies: een tijdje op een anti-blaasgruis dieet. Zo nodig levenslang. En mocht direct stoppen met de antibiotica omdat er geen reden was om door te blijven gaan. 8 juli ook direct begonnen met Royal Canin Urinary S/O Small Dog en 1x daags een halve Cranberry plus tablet van de Kruidvat (Cranberry na overleg met de dierenarts)

20 juli weer urine laten controleren. Ditmaal was het helemaal schoon! Advies: minimaal 2 maanden doorgaan met de Royal Canin. Dan weer een urine check. Na die 2 maanden kon ik eventueel een andere voeder proberen, maar in de meeste gevallen komt de blaasgruis dan weer terug. Deze honden staan dus standaard op een anti blaasgruis dieet. 

Echter, op de achterkant van de zak RC staat dat het maar 6 maanden achtereen gegeven mag worden. Dit heb ik gisteren even nagevraagd bij de assistente. Zij vertelde mij dat dit erop staat zodat mensen niet klakkeloos dit voer via internet o.i.d. gaan bestellen en gaan voeren aan hun hond. Daar is wel advies van de dierenarts voor nodig. Maar het zou wel (aan honden zoals Jet) prima levenslang gegeven kunnen worden.

Jet stond sinds februari 2012 op vers vlees van diverse merken: HaaksBarf, Tinlo BARFmenu, Alaska, Kiezebrink, All Animall, Bandit, Carnibest, Carnivoer, Darf. Als ik ga Googelen, kom ik altijd uit op antwoorden zoals: ga vers vlees voeren, dat maakt de urine sowieso zuurder en voorkomt (in heel veel gevallen) de aanmaak van blaasgruis. Dit verhaal gaat voor Jet dus niet op....

Dat wilde ik even kwijt. ':-)  Als iemand ervaring, tips of opmerkingen heeft dan hoor ik die graag!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaasgruis.. Jet haar verhaal.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Upje voor onze jet!;-)

honden page profiel LieslLiesl 3 doggies

honden foto van Liesl

Heb zelf ook altijd geloofd wat je in je laatste alinea stelt dus bij deze een upje voor de deskundigen onder ons?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Vervelend voor Jet, maar fijn dat het nu beter gaat ;-)

Al die voordelen van vlees neem ik inmiddels wel met een korreltje zout ;-)
Mellow poept bijna altijd 2 keer, soms 3 keer per dag, ze heeft wel eens last van haar anaalklieren, heeft aanslag op haar gebit. Allemaal dingen die zgn. bij vlees niet zullen voorkomen.  Dus vandaar ;-)
Ik geef het nog steeds naar tevredenheid hoor, daar niet van, maar ik vind het zeker niet Het Middel tegen allerlei ongemakken.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Die voordelen kloppen hier ook van geen kant, haha!

Ook 2 tot 3 keer ontlasting.. Ook soms last van de anaalklieren.. Ook aanslag op d'r gebit.. Nu dus blaasgruis wat verdwijnt met Royal Canin... ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

vervelend die blaasgruistoestanden voor Jet en ook voor jou.

Misschien kan je even contact opnemen met  forumlid Goldendelicious voor advies.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ach ja... zolang een hond het goed doet op zijn voer, dan zal het mij een worst wezen of diens maaltijden bestaan uit brokken of vers vlees, eerlijk gezegd. Ik ben zelf overgestapt op KVV vanwege jeuk en huiduitslag bij Gin - beiden nu verleden tijd :-) ben erg blij dat het voor ons werkt, maar het hoeft natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde te zijn ;-) Af en toe zou je door reacties (niet perse hier op het forum, maar ook op andere) haast denken dat je puur rattengif aan het voeren bent als je RC geeft...

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Dat sowieso! Ik was vers vlees gaan voeren omdat Jet anders niks at. Dat ging toen erg goed! 

Daarom was ik ook zo huiverig om RC te gaan voeren, vanwege de reacties die je overal op internet leest... Maar voor Jet werkt het wel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaasgruis.. Jet haar verhaal.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Betekenis stand van de oren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^