Kan je een hond laten niezen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Murphy heeft een verstopte neus, sinds dat hij geopereerd is heeft hij steeds zijn neusgat verstopt. (1 neusgat, hij is niet verkouden)

Komt er alleen uit als hij niest, en ik kan horen aan zijn adem dat hem een snottebel dwarszit.

Vandaar dus dat ik me afvraag of er een veilige en diervriendelijke manier is om hem te laten niezen, zodat hij zijn neus weer vrij heeft.

Had al het een en andere gevonden:

- onder zijn neus wrijven: vindt hij prima, maar er gebeurt niets
- peper laten ruiken: niet gebropeerd, lijkt me niet bepaald diervriendelijk

Al vast bedankt voor de tips, als die er zijn :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan je een hond laten niezen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Neusspray voor kinderen in zijn neus sprayen? (Tussistin) Weet niet of dat werkt? O-) Is wel een zoutoplossing, dus laat hem niet het flesje snaaien...

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Neusspray voor kinderen in zijn neus sprayen? (Tussistin) Weet niet of dat werkt? O-) Is wel een zoutoplossing, dus laat hem niet het flesje snaaien... "


Heb ik geprobeerd, al voor zijn operatie, ben de naam vergeten, iets voor babies, was op aanraden van de DA (1x gedaan, vond hij rampzalig, en kwartier later zit het er weer) en moest iets druppelen na de operatie, een week lang, was complete hel voor hem, moest hij echt in de houtgreep. Dus daar pest ik hem echt mee :(

Ik moet zeggen dat ik neusdruppels bij mezelf ook afschuwelijk vind, voelt aan alsof het mijn hoofd inloopt.

Edit: dus eigenlijk alles wat in zijn neus moet doe ik hem niet aan, tenzij het noodzakelijk is volgens de DA :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een verstopte neus gaat vanzelf over, net als bij ons, maar als de hond iets dwarszit daar na een operatie, is de vraag, waar is je hond aan geopereerd ?

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Een tumor in zijn neus in het kort :-)

Er is van binnen een behoorlijk gedeelte van zijn neus weggehaald, het is inmiddels al twee jaar geleden, maar sinds kort worden de snottebellen weer meer. Had gebeld met universitair dierenziekenhuis in Utrecht waar hij geopereerd is, en die zeiden omdat er van binnen extra ruimte zit, werkt het voor dat neusgat iets anders met de afvoer, en er wat meer wordt aangemaakt misschien, en dat ik weinig kan doen, behalve het weghalen als ik het kan zien.

Dus staat een grote doos tissues op tafel, en wanneer hij niest snel tissue eruit trekken en neus afvegen voor hij het weer naar binnen snuift, maar ben niet altijd snel genoeg als ik ergens anders in huis sta, dan hoor ik hem niezen, ik rennen, en dan staat hij al te likken en het terug te snuiven.

Vandaar dus dat ik dacht: als ik het hoor wanneer zijn neus vol zit, en ik kan hem op de een of andere manier laten niezen, dan direct neus leeg, weghalen, kan hij weer lekker verder slapen :-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Even je hand op zijn neusgaten en mond leggen. Echt maar 2 tellen ofzo niet langer.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Even je hand op zijn neusgaten en mond leggen. Echt maar 2 tellen ofzo niet langer. "


Ok, ga dit direct nu proberen, zo terug..

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Hij doet helemaal niets, likt daarna even over zijn neus, 4 keer achter elkaar gedaan. Hij zit te kijken alsof hij niet snapt wat ik doe en slaapt weer verder :-)

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Hie wat linkjes die misschien helpen (wel Engelstalig)
http://petoftheday.com/talk/showthread.php?100676-Make-Your-Dog-Sneeze!
(neus op bepaalde manieren aanraken)

http://www.youtube.com/watch?v=BXg76j0G6dw
(lippen van de hond naar boven halen, tanden onbloten)

http://mini170918.tripod.com/id30.html 
(conditioneren met de clicker)

http://www.freerepublic.com/focus/f-chat/2017586/posts
(forum topc van iemand die zijn hond wil laten niezen)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Even je hand op zijn neusgaten en mond leggen. Echt maar 2 tellen ofzo niet langer. "

Het dichthouden van de neusgaten wordt toegepast om reverse (backward) sneezing te laten stoppen; dus is juist bedoeld om het niezen te stoppen en niet te stimuleren.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Weet ik, maar sommige honden gaan er ook van niezen...wat je ook lan proberen is alleen de bek dichthouden maar de neus open, misschien de snorharen kietelen?

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

En deze? Snotzuigertjes voor baby's? Die heb je met een knijppompje ( drogist of apotheek) of met zuiger... http://zorgvoorthuis.nl/nl/snotzuiger.html

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Thanks voor alle links :-)

En lief van jullie allemaal dat je me meedenkt!!

Die bovenste had ik ook gevonden, maar werkt niet helaas,

Net even zijn lippen naar boven getrokken, 'blaast hij een beetje, maar komt niet tot een nies) maar ik wil er niet bij in zijn neus knijpen :-) Ook zachtjes op zijn neus "tappen" kan ik niet doen, hij mist een stuk bot in zijn neus :'(

Ik probeer hem te conditioneren met iets lekkers, maar hij weet ook dat ik zijn neus afveeg na het niezen, en daar is hij geen fan van. Ben bezig om hem dat leuk te laten gaan vinden eerst. (af en toe zomaar zijn neus afvegen zonder reden, en dan krijgt hij iets lekkers, hij komt al naar me toe als ik een tissue pak, maar hij is nog niet helemaal gelukkig ermee)

Zijn neus is wat gevoelig, en eigenlijk vindt hij het alleen goed als ik wat zalf op zijn snuit smeer (droogt soms wat uit langs het litteken, en dan smeer ik calendula erop (ben nog steeds ontzettend blij voor die tip!!) En als ik hem een kusje op zijn snuit geef.

(cayenne)peper ruiken lijkt me zielig, of zie ik dat verkeerd? Als het alleen wat jeuk teweeg brengt voor een paar seconden kan ik wel een ongebruikt potje kopen, zodat hij kan ruiken, maar niets insnuiven ofzo?

Iemand daar op het forum zegt sigarettenrook, hoe erg is dat!! (Ik weet dat je daar de link niet voor gaf Suzanne)

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Nee ik heb niet alles gelezen voordat ik het hier postte :P Ik vind in elk geval dat je GEEN sigarettenrook moet proberen!

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" En deze? Snotzuigertjes voor baby's? Die heb je met een knijppompje ( drogist of apotheek) of met zuiger... http://zorgvoorthuis.nl/nl/snotzuiger.html "


Was aan het typen, had deze even niet gezien. Hij wordt helemaal paranoia als ik in de buurt van zijn neus komt met iets wat lijkt op een potje (denk een overblijfsel van de verplichte neusdruppels na operatie). Hij gaat echt op de vlucht.. doodsbang.. moest destijds echt met 2 man, 1 hond vast houden, de ander hoofd en druppels. Als de nood aan de man komt zuig ik het liever persoonlijk uit zijn neus dan hem dat weer aandoen. Bah, maakt mezelf nu misselijk met de gedachte lol, maar ik zou het doen als het nodig was, maar zoveel last heeft hij gelukkig niet.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

"
Het dichthouden van de neusgaten wordt toegepast om reverse (backward) sneezing te laten stoppen; dus is juist bedoeld om het niezen te stoppen en niet te stimuleren. "


Goed om te weten, want dat gebeurt heel af en toe als hij zijn slijm te ver naar binnen zuigt (lijkt dan ff maar seconden alsof hij naar adem hapt, maar gebeurt gelukkig (nog) bijna nooit, 1x in de paar weken) maar goed om te weten mocht het erger worden.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

snorharen kietelen... toen ik het las had ik een eureka gevoel, direct heengelopen, maar hij lijkt het wel lekker te vinden, trekt een beetje met zijn neus, maar geen nies :(

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Met een veertje o.i.d langs de neus kriebelen.. Dat zou kunnen helpen?.. Maar dat is wel een beetje sneu want dat kriebelt natuurlijk ook wel erg.. Maar nog altijd beter dan peper of sigarettenrook..

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Nee ik heb niet alles gelezen voordat ik het hier postte :P Ik vind in elk geval dat je GEEN sigarettenrook moet proberen! "


Dacht ik ook niet hoor :-D

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Met een veertje o.i.d langs de neus kriebelen.. Dat zou kunnen helpen?.. Maar dat is wel een beetje sneu want dat kriebelt natuurlijk ook wel erg.. Maar nog altijd beter dan peper of sigarettenrook.. "


goed idee, ik ga ff een veertje uit mijn dekbed halen, heeft mijn schatje pas een gat in gemaakt, en mijn huis zag eruit alsof er een eend ontploft was. Ik heb em nog niet weggegooid gelukkig :-D Klinkt als een plan :-D

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Veertje vindt hij niet zo erg, zelfs niet als gedeelte echt in zijn neus gaat, kriebelt inderdaad, trekt zijn neus op alsof hij wil beginnen aan een nies, maar komt niet helemaal, zijn neus lijkt nu leeg te klinken.

Misschien als zijn neus vol zit dat het makkelijker gaat, hou wat veertjes bij de hand, en het snorhaarkriebelen idee ook :-D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Zachtjes blazen in/tegen zijn neusje?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Mikey gaat niezen van alcohol.
Als ze dr neusje in mijn glas borrel cola stopte en rook ging ze niezen.
Ook wanneer er alcohol geknoeid werd en ze likte het op.

Haha, ik had nog de hoop dat ze ervan zou leren en niet meer uit glazen zou pikken, maar helaas... O-)

Gr. Alexandra

Ps. Ik zeg niet dat je hem een borrel moet geven hè, maar misschien kan de geur ervan een nies opwekken mocht het echt nodig zijn en niets werkt. :-)

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Zachtjes blazen in/tegen zijn neusje? "


Hmmm... dat geeft een compleet vreemde reacties, paar x achter elkaar gedaan, en dan gaat hij zich uitschudden en gapen.

Net even uitgetest ook of het de pepergeur is waar je van niest.. heb hier peperkorrels, die je dus niet kan opsnuiven als je eraan ruikt. ruiken, koekje, ruiken, koekje.. had hij gauw genoeg door, maar er gebeurt niets, dus neem aan dat het daadwerkelijk de neus in moet. Net ff zelf getest, dus aan gemalen peper ruiken.. niets... wat harder ruiken... holy *&^*&^, dat is niet cool, daar laat ik mijn hond niet aan snuffelen :-D

Mijn producten worden niet op dieren getest, maar mijn hondproducten wel op mensen hahahaha, peper gaat dus niet gebeuren :-D

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Mikey gaat niezen van alcohol.
Als ze dr neusje in mijn glas borrel cola stopte en rook ging ze niezen.
Ook wanneer er alcohol geknoeid werd en ze likte het op.

Haha, ik had nog de hoop dat ze ervan zou leren en niet meer uit glazen zou pikken, maar helaas... O-)

Gr. Alexandra

Ps. Ik zeg niet dat je hem een borrel moet geven hè, maar misschien kan de geur ervan een nies opwekken mocht het echt nodig zijn en niets werkt. :-) "


Heb geen alcohol bij de hand om hem aan te laten ruiken nu, maar de volgende x dat ik het heb laat ik hem ruiken :-)

Ik kan me nog wel herinneren dat toen er de eerste x per ongeluk bier werd geknoeid dat een doekje halen onnodig was, was toch al weg, moesten hem echt erbij weghouden totdat ik het kan schoonmaken. Maar is zo ontzettend lang geleden, dat ik me niet kan herinneren of erbij geniest werd, maar er gaat een blikje bier mee om aan te ruiken bij de volgende boodschappen. Tegenwoordig alleen maar wijndrinkers hier met visite, en daar zit hij niet aan :-)

Ik heb wel cola hier, dus ik ga ff een glaasje inschenken en hem laten ruiken :-)

Die arme hond hahaha, hij zal wel denken, wat doe je toch allemaal met me vandaag :-D

Ben zo terug met uitslag van cola-ruik experiment :-D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

haha, zeker arme hond ;-) :-D Hij zal er wel weinig van snappen :-)
Maar hij vindt het ook vast wel leuk al die rare aandacht ;-)
 
Hmm.. het was eigenlijk nooit bij me opgekomen dat het niezen zou kunnen komen van de cola, op één of andere manier ging ik er vanuit dat het van de alcohol was..

Succes nog met alles!

Gr. Alexandra

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Geen reactie, hij wil niet in de buurt van mijn glas, ik denk dat ik hem te goed heb afgeleerd bij mijn drinken in de buurt te komen.

Cola in een schaaltje gedaan waar hij ook altijd zijn yoghurt uit krijgt... ruikt voorzichtig en aandachtig.. en gaat vervolgens drinken.. snel weggepakt...heeft 1x zijn tong erin gestoken, neem aan dat dat geen kwaad kan :-)

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" haha, zeker arme hond ;-) :-D Hij zal er wel weinig van snappen :-)
Maar hij vindt het ook vast wel leuk al die rare aandacht ;-) "


Volgens vindt hij het ook wel leuk, afwisselingen van de normale gang van zaken :-D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

"

Volgens vindt hij het ook wel leuk, afwisselingen van de normale gang van zaken  :-D "

;-) :-D

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Misschien een hele gekke maar goed. De hond van een vriendin gaat heel erg niezen als je zelf heeeeeel blij doet en nep-niest...dat gaat hij niezen, aangezien je toch al vanalles hebt geprobeert kan deze er ook wel bij haha.. Wel paar keer achter elkaar niezen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan je een hond laten niezen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^