De avonturen van Misia, het poolse zwervertje in Nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

van het Vlaams diakect vertaalt betekent dat 'mijn schat' ;-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ooh dat is ook schattig :-D dan is het nou een dubbel zo lieve naam haha

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Misiu is de verkleining van Misia ;-) Mooie naam dus, die van mij heet ook zo. Misiu is een bijnaam die ik wel eens gebruik van Mies.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ah nog leuker ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Zouden ze de hond echt controleren? Ik ben met max al 4x over de grens  geweest op vliegtuig op boot nooit zijn boekje moeten laten zien... 
(Dit gaat wel over frankrijk en spanje.) "


Idem dito... Frankrijk... Luxemburg... Zwitserland... Italië... Duitsland... België... Nederland... Maar 'k had altijd het boekje bij en denk dan toch... Als je het eens niet bij hebt.. ???... Muilkorf heb ik ook altijd bij... Kylie heeft hem één keer spelenderwijs thuis omgekregen omdat ik anders niet zou weten hoe het moet.... Verder nooit.

Heel belangrijk wel : Als je man haar met de auto meebrengt... Goed zorgen dat ze aan de leiband is als de autodeuren opengaan... Want als ze schrikt van iets en wegrent kan hij haar kwijt zijn en dan heeft de hond zelfs het redelijk goeie plekje bij de fabriek niet...

Pff... 'k Wens jullie succes. 't Ziet er een schat uit :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ja ik had ook altijd alles bij. .. zelfs op de vlieghaven moest ik zijn boekje niet laten zien

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Veel succes, ze ziet er lief uit.Het risico van uit de auto springen zal klein zijn aangezien ze in Duitsland verplicht in de gordel moeten.
Dus zorg dat je vriend daar de juiste spullen voor heeft.

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Ik volg deze topic ook... zou fijn zijn als Misiu bij jullie een goed thuis vindt. Hopelijk gaat alles toch voorspoedig.
Kan me voorstellen dat het spannend is en je minder goed slaapt...

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Toch Misia geworden (DA zei dat Misiu de mannelijke variant was haha).. en verder hebben ze haar onderzocht, geeent, gechipt en ontvlooid, ontwormen kan pas iets later (was teveel voor op 1 dag). Ze liet alles keurig toe..was voorzichtig en met de chip inbrengen piepte ze even maar wou niet grommen of happen oid. Vriend heeft daarna een zak voer gekocht en een halsband en riem (laat ze ook goed omdoen). Toen heeft de DA gebeld met een hondenhotel en de situatie uitgelegd en daar zullen ze de komende 2 weekjes voor haar gaan zorgen. Verder deed ze 't goed in de auto, ze hijgde wat van spanning, maar was niet misselijk of echt angstig.Maar goed, vriend zit nu in de auto op weg naar 't hondenhotel daar :-) vanavond krijg ik uitgebreider verslag van 't DA bezoek en gaan we verder dingen plannen :-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Mooi dat ze alles over zich heen liet gaan zonder problemen!':-) Misschien kan je vriend haar tot vertrek nog een paar keer meenemen in de auto voor een kort ritje zodat het minder spannend wordt voor als ze straks 'de grote reis' moet maken.

Ik wil geen spelbreker zijn maar na de Rabies enting is de verplichte wachttijd 3 weken, dus misschien een weekje extra boeken ih honden hotel? Het is voor Misia's evengoed als Lady's veiligheid en iedere andere hond waarmee ze in aanraking kan komen. Als er gecontroleerd wordt is dat het eerste waar ze naar kijken dus ik zou echt zorgen dat dat in orde is.

Wij waren een paar weken terug nog in Nederland met de auto en op de terugweg naar Engeland werden we bij de boot dus mooi geweigerd omdat er nog geen 24 uur tussen de ontworming en vertrektijd zaten(één vd vereisten). Puur uit domme onoplettendheid van ons en de DA terwijl we het 2-jaarlijks doen.;-)Omdat de auto tot het nok vol zat met in Nederland gedane inkopen zijn we weer terug gereden van Calais naar Maastricht, dat was dus een duur vervelend grapje!:'(

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

wat een ontwikkelingen zeg, geweldig hoe ze ook daar meewerken, nu in hotel en hopen straks mee naar jullie toppie ;-)

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

WOW, wat goed om te lezen dat het de goede kant op gaat.
Wat fijn dat ook door de inzet van de DA Misia naar een hondenhotel kan. Fijn dat ze het goed deed bij de DA. Ben benieuwd hoe ze het in het hondenhotel gaat doen, toch een hele verandering; van fabrieksterrein naar hotel...

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja inderdaad. Gelukkig weten ze bij het hotel hoe of wat en waar ze vandaan komt en ze zouden er zoveel mogelijk rekening mee houden en hun uiterste best doen om haar verblijf zo aangenaam mogelijk te maken :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wat geweldig..., en een top dierenarts als ik dat zo lees, niks alles in één keer er in jassen, helemaal goed;-)
En dan ook nog helpen met onderdak zoeken voor de komende weken, jullie hebben een goeie getroffen.
En Misia klinkt wel super braaf door  alles zo gewillig te ondergaan, ze zal ooit wel een baasje gehad hebben als ik dat zo lees....., wat een geluk voor haar dat je vriend op haar pad is gekomen :-D

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, volgens mijn vriend was ze supervriendelijk en een beetje vertederd dat hij zo gek op Misia was geworden. Maar dat dachten ze bij de fabriek ook al, dat ze al eerder ooit een baasje heeft gehad, omdat ze daar ook gelijk erg aanhankelijk was en veel contact zocht :-). De DA vond haar ook erg braaf en lief.. een beetje voorzichtig, maar niet heel bang of nerveus.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

wanneer komt je vriend weer terug naar huis ( wellicht al gezegd maar gemist ) 
En zo mooi te zien dat er van alle kanten hulp en rekening gehouden wordt met haar.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Dat is nog niet helemaal duidelijk, dat moeten we even nog uitvogelen (is afhankelijk van zijn werk daar en afhankelijk van Misia en van zijn baas etc) maar zal nog wel zo'n week of 2 zijn. Dus ik heb ook nog even de tijd om hier zaken op orde te stellen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ok dat is op zich dan wel prettig dat jij nog de tijd hebt voor het een en ander, je vriend nog 2 weken missen .... tsja iets minder maar mooi zou het zijn als ze samen thuis komen :-) 
geweldig dat jullie je zo inzetten voor haar.

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Ik volg! ;-)

honden page profiel Lisanne & SiennaLisanne & Sienna

honden foto van Lisanne & Sienna

Ik volg ook :-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Wat een ontzettend leuk hondje om te zien! En zo te horen is ook een prima karaktertje :-) Ik vind het heel leuk om te lezen dat jullie zo veel moeite voor haar doen! Dikke pluim hoor ;-)
En uhh ik volg!

honden page profiel KarinaKarina

honden foto van Karina

Ik volg ook, vind het helemaal geweldig wat jullie doen ;-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk dat deze moeite in het niets gaat vallen met de moeite die ik dadelijk moet doen om hier thuis alles op orde te krijgen haha. Het zal enorm wennen worden voor Lady en sowieso ook voor Misia. Dus ik moet rekening houden met wat Misia prettig vind en aan kan en haar behoeden van stress.. Aandacht genoeg blijven geven aan Lady en Lady extra in de gaten houden. Verder ook alles heel rustig aanpakken qua aan elkaar laten wennen. Ik denk dat ik ze vrij veel gescheiden ga houden op het begin (1 in de tuin, 1 binnen etc) en dat ze allebei zo de rust en tijd krijgen om aan elkaars aanwezigheid te wennen. Maar het zal pittig worden, zeker in mn eentje, overdag.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik volg! Wat een mooi verhaal! En wat super leuk dat je vriend zo gek met Misia is geworden! Kan ook niet anders wat is ze een lieverd!
Veel succes en plezier!

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Vriendje is net terug van het hondenhotel daar. Hij zei dat het er goed en netjes uitzag en de mensen vriendelijk waren en Misia zich al makkelijk liet aanhalen en kroelen door hen.Als Misia al iets meer gewend is en ze het toe zou staan en fijn zou vinden zouden ze ook gelijk kijken of ze al voorzichtig een beetje haar vacht wat schoner zouden kunnen maken.

De DA had overigens geschat dat ze een jaar of 2 was. Ook kon de DA zonder problemen haar gebit bekijken en dat zag er nog helemaal keurig uit.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een avontuur voor Misia, ik vind het knap dat ze het allemaal gewoon over haar heen laat komen.

Ik ben benieuwd hoe ze met andere honden is. Hoe is Lady eigenlijk met andere honden?

Denk dat je geplande aanpak goed is zo te lezen.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Niet zo makkelijk ;-) En Misia lijkt op het eerste gezicht vriendelijk naar andere honden (in dat hondenhotel) maar echt kan dat niet getest worden omdat ze apart in een eigen kamer zit en apart naar buiten gaat ivm de inentingen enzo.. En dat ze daar rustig kan wennen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Onze Mc had meer probleempjes toen Nanook ( pup )  bij ons kwam. Met Luna helemaal niet dus was voor ons even iets van HUH? wat is dit. 
In begin ook apart gehouden enzo maar DA zei toen, neem ze samen mee wandelen koppel een leuk iets aan de nieuwe pup, want wandelen vindt Mc het einde ( hij kan ook los dus dat scheelde ook wel ) 

Maar dit heeft wel geholpen. paar keer gewoon kleine stukjes en vanaf toen ging het goed. Dit hondje heeft natuurlijk een rugzak maar wellicht een iets om in ged88 te houden om iets leuks te koppelen aan.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, ik ben al bezig met een plan van aanpak hoe ik ze ga laten wennen. Ik wil eigenlijk in huis ze zoveel mogelijk scheiden. 1 in de tuin, 1 binnen of 1 boven ander beneden (ik ga komende week onze 2e slaapkamer (mijn huidige hobbykamer) omtoveren tot Misia-kamer. Dus alles eh..puppyproof maken (al is ze al 2 jaar, maar qua aanleren moet je  het als een pupje zien denk ik).Verder wandelen ze apart..behalve de ochtendwandeling (dan is het rustig buiten, weinig prikkels, dan gaan ze met zn 2en).. en dan langzaam bouw ik dat uit.. dat ze vaker samen naar buiten gaan.
Verder leg ik in Misia's mand en bench een deken van Lady en dadelijk bij Lady de deken waar Misia op heeft gelegen..zodat ze ondertussen aan elkaars geur kunnen wennen.

Als ik weg ga blijft Lady beneden en Misia boven. Natuurlijk moet ik dit nog op gaan bouwen.. dus als ze er is zit ik zoveel mogelijk thuis waar dat mogelijk is..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Nou... vergis je niet. Dit is een hond die 2 jaar echte levenservaring heeft. Een hond die gewent is te overleven. Denk dat dat moeten als een pup wel eens mee zou kunnen vallen.

Typische zwerfhond dingen zijn natuurlijk wel dat je je nest en voer moet verdedigen. Maar goed, dat zijn weer hele algemene dingen. Elk beestje is anders :-)

pagina 4 van 14 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^