De avonturen van Misia, het poolse zwervertje in Nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik bedoel met dat puppy-deel vooral dat we haar zindelijk zullen moeten maken in huis. En leren lopen aan de lijn en leren alleen thuisblijven :-). Socialiseren met het stadsleven hier op een rustig tempo :-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik snap wat je bedoelt, maar het zou mij helemaal niets verbazen als Misia dat heel erg snel oppikt. Nou ja, met uitzondering van het lopen aan de riem, zeker als je altijd gewent bent geweest te gaan en staan waar je wilde. Maar al die andere dingen, dat zou zomaar heel snel gepiept kunnen zijn.

Het is niet een onderontwikkelde herplaatser of mishandelde hond of weet ik veel wat he. Het is een hele zelfstandige gesocialiseerde hond die alleen op straat leefde in plaats van in een huis. Het zou me echt waar niets verbazen als de puppy dingetjes wel mee gaan vallen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

daar heb je gelijk in,ik heb toevallig ook een volwassen hond (ze was toen zes jaar) uit Polen. Dat was zeker geen hond die je als pup zou moeten behandelen. Ook zij is zwervend gevonden en heeft daarna vier jaar in een asiel gezeten.
Eerst wilde ze ook niet mee naar binnen, maar en eenmaal binnen liep ze over de bank en wist zich in eerste instantie geen raad.
Maar vanaf minuut 1 is ze zindelijk geweest, heeft nooit iets gesloopt, heeft nooit paniek getoond toen we het alleen zijn gingen opbouwen. Ze was uiteraard onzeker en wist niet waar ze aan toe was, maar ze was een waardige volwassene hond, zeker geen pup.


Verder lijkt het plan van aanpak super!;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Wat een leuk verhaal! Ik volg O-)....

honden page profiel --

honden foto van -

Ik lees al een tijdje mee, wat een vertederend verhaal. Ik volg!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik volg ook, wat een super leuk hondje! :-D ;-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Wat mooi om te lezen!;-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik ben ook nog steeds zelf zo verbaasd dat die stoere kerel van mij zo'n klein hartje heeft. Dat hij die lieve dame niet alleen achter kon laten en zo gek op haar is :-).
Hij kan haar overigens in het hondenhotel bezoeken tot ze mee naar NL mag. Ivm de inenting zit ze overigens apart en gaat ze apart naar buiten. Maar dat is ook zeker wel fijn voor haar rust :-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik ga komende week de hobbykamer Misia-proof maken. En een bench kopen en een kussen. Vandaag even een eetbak bestellen en voor een tuigje kijken. En ik heb zojuist al een DAP-halsband voor haar besteld.. om haar dat steuntje in de rug te geven als ze hier moet gaan wennen..

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

Wat een verhaal, ik volg! ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat een fijne mensen zijn jullie ! Ik denk ook dat qua proper maken ge niet veel problemen gaat hebben, een hond bevuilt niet gauw zijn eigen nest he. Als hij volwassen is toch niet. Dat vrij rondlopen, tja dat zal even wennen zijn voor hem. Oh ik ben zelf razend benieuwd hoe het verder gaat.Wel een serieuze financiele post voor jullie zeker?? Nu dat honden pension, inentingen ......maar wat een inzet van jouw vriend ;-)  Dit is een echte love story tussen mens en dier.':-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Inderdaad, dat is het echt! De dames bij de DA en het pension waren ook al ontroerd haha..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vermoed dat jullie dan ook nog werken, hoe ga je dat dan doen de eerste weken , dagen ?

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik blijf de eerste weken zo veel mogelijk thuis en daarna ben ik maar heel weinig van huis. Ik werk bijv ook op zaterdag, maar dan is mn vriend thuis en een paar keer per week ben ik dan nog een paar uurtjes weg. Maar de eerste weken zal ik alleen heel af en toe als het niet anders kan een keer max. 2 uur weg zijn (als ik rijles o.i.d heb)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Okay, kan iemand misschien helpen bedenken wat ik nog moet kopen?

-Ze heeft al een riem en halsband en een drinkbak. Ik heb een DAPhalsband besteld en ze krijgt ook een tuigje op maat als ze even bij ons is.
-Verder ga ik bij de huisdiervoordeelwinkel komende week een bench halen en kussen. Ook nog een extra kussen voor als ze buiten wil liggen (ik ga voor overdag als ze in de tuin is ons tuinhuisje ombouwen tot een soort van hondenhok). 
- Ik moet ontwormpilletjes hebben 
- Ze heeft een langere vacht dus ik zal een goede borstel moeten vinden. Wat zou ik voor borstel het beste kunnen kiezen? En heb ik nog andere dingen nodig als het om deze soort vacht gaat?
-Ik moet een eetbak halen.
- Nog een klein dekentje voor in de bench
- Ik heb al een Kong (die te klein was voor Lady) en wil nog snacks en wat te kauwen halen (nylabone of gewoon botjes o.i.d).

Wie weet er nog iets?

Owja KVV van Darf heb ik in huis en ook brok, dus even kijken waar ze het goed op doet en wat ze graag lust.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik kan nu niets extra's bedenken. Denk dat je zo het "hoog nodige" in ieder geval wel hebt

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Nog wel tips qua vachtverzorging/borstels misschien :-D? Jij heb zelf geloof ik ook langharige honden, toch? En hoe vaak moet ik borstelen etc?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Volgens mij is je lijstje wel aardig compleet hoor :-D

Mijn tip voor een borstel, koop een goede varkensharen borstel, daar mee kan je de lange vacht goed borstelen zonder dat het kapot gaat of breekt.
Voor d'r ondervacht zou ik gewoon een stalen tandenkam kopen.
En misschien een anti-klit-gel...., die kan je in de vacht kneden om hem later goed uit te kunnen kammen, maar dan hoeven ze niet eerst helemaal gewassen te worden, wat ze waarschijnlijk niet zo leuk zal vinden.

Ik gebruik voor de lange vacht van Misty altijd Perfect Solution anti klit gel, werkt erg goed.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hoe zit het met ondervacht? Lady die heeft dat niet namelijk (geloof ik).. dus ik weet er eigenlijk niks van af.. Heeft elke langharige hond ondervacht?
beetje domme vraag, maar ik kan het zo ook even niet vinden op google..en ik heb daar weinig ervaring mee, met vachtverzoring..bij Lady hoeft er niks geborsteld te worden o.i.d

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Lekker veel flinke kluiven...buffelhuid waar de hond uren aan kwijt is...dat werkt super.
Mijn 2 middelbare Spanjaarden  hebben in 3 mnd hiermee hun gebit gereinigd en gaf veel ontspanning ;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Wat een geweldige vorderingen in zo'n korte tijd ... wauw!

Misschien kun je op MP kijken voor een bench e.d. je hebt nog even de tijd voor ze hier is... en dat kan toch wat geld schelen :-D

Verder heb ik het idee dat je misschien iets te hard van stapel loopt, al kan ik me je enthousiasme helemaal voorstellen hoor ;-)

Je maakt al een heel plan van aanpak... heel goed om daar al mee bezig zijn maar blijf open staan voor een flexibele blik. Je kan dit niet tot in detail plannen. Voor hetzelfde geld gaat het direct vlekkeloos maar het kan ook maanden tot een jaar gaan duren. Ik zou zorgen dat je dingen in huis hebt die direct nodig zijn en zorgen dat ze een eigen plekje heeft en verder even niet te veel al uitdenken maar ook echt aankijken hoe het gaat en je daarop in spelen, dan al bijna hele schema's wie, wat wanneer met uitlaten enz. Je zult merken dat er van uitgedachte schema's waarschijnlijk niet zoveel komt omdat de praktijk mogelijk toch anders loopt.

Aan borstels... ik vind deze echt super fijn bij klitten in een langharige vacht!
(de binnenkant van de kam zijn mesjes dus snij je door de knoop heen. neemt ook veel onderwol mee)


Verder gebruik ik zo'n roterende kam ook veel bij Ruby  (een soort grove vlooienkam)
Je hebt er ook met 2 lengtes aan pinnetjes voor onderwol en bovenvacht.


Ik zou milbemax ontworming halen bij je dierenarts of een vergelijkbaar middel maar zeker geen dierenwinkel middeltjes. Zeker bij een hond die waarschijnlijk nauwelijk ontwormd is geweest zou ik even voor een goed middel kiezen.

Verder blijf rustig ademhalen, het komt allemaal wel goed als ze er eenmaal is zolang jezelf maar de rust bewaard... ook nu al voor Lady want die pikt het waarschijnlijk ook allemaal mee, dat jij (en logisch hoor) gespannen en enthousiast bent. Probeer zoveel mogelijk stabiel en in je normale ritme te blijven nu en als ze er eenmaal is. ;-)

Edit:
Deze borstel is fijn als ze uit de klit zijn om de bovenvacht soepel te krijgen.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Bedankt voor de tips :-DIk ben misschien wat aan het 'overplannen', maar ik vind het ook zo spannend.. Leuk spannend maar ook wel een beetje gewoon spannend. Het is toch allemaal vrij onverwachts en gaat nu wel heel snel. En ik weet hoe dol mn vriend al op haar is, dus ik wil natuurlijk dolgraag voor hem (en ook voor mij) en vooral voor Misia, dat het gaat werken allemaal :-D Dat ze niet teveel stress gaat ondervinden.. en dat uiteindelijk (kan zeker wel maanden gaan duren) zij en Lady goed overweg met elkaar leren gaan.

Maar ik ga de spanning proberen los te laten en op een rustig tempo hierzo verder voorbereiden :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Hoe zit het met ondervacht? Lady die heeft dat niet namelijk (geloof ik).. dus ik weet er eigenlijk niks van af.. Heeft elke langharige hond ondervacht?
beetje domme vraag, maar ik kan het zo ook even niet vinden op google..en ik heb daar weinig ervaring mee, met vachtverzoring..bij Lady hoeft er niks geborsteld te worden o.i.d "

Misty heeft geen ondervacht (heerlijk..., geen rui bij haar':-)), voor het gewone onderhoud gebruik ik de varkensharen borstel en de tandenkam die Sally plaatste.
Ik denk dat Misia wel een ondervacht heeft, het is even een kwestie van afwachten in welke staat ze erbij looptO-)..., maar als  die redelijk is, is het goed bij te houden met alleen een kam en borstel en eventueel de creme om het borstelen makkelijker te maken.

Verder gaat Misty elk kwartaal naar de trimster, maar dat is helemaal vacht afhankelijk.

Mocht je er bij Misia niet uitkomen, kan je altijd advies bij een trimster vragen, maar ik denk dat je zelf al een heel eind komt met gewoon 1 keer (hooguit 2) per week borstelen en uitkammen.

De meest klitgevoelige plekken zijn achter/onder de oren, oksels, broek (achterkant poten) en vooral als ze nat zijn geweest de nek goed laten drogen zonder band om.

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Koop niet teveel, mijn spanjaarden hoeven de buffelleren stokken en knoken niet. Ze vinden het drie keer niets, gewoon kitsch.
Ze willen echte knoken en anders niets.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het lijstje lijkt me wel aardig compleet, maar nog iets ter overweging: 

Omdat ze nu al stress heeft met alle veranderingen en ook al de nodige verplichte entingen heeft gekregen, dus dubbele belasting voor het lichaam is het misschien een aanrader om de ontworming op natuurlijke basis te doen? En dan de ontlasting laten onderzoeken?

http://www.huisdierendokter.nl/

Na een tijdje bij ons is er bij Lola een kwaadaardig gezwel op haar buik gevonden en dit is uiteraard verwijderd. Later las ik het boek kanker bij honden van Monique Bladder. Een heel intressante visie waar ik me in kan vinden. Ik denk zelf dat voor Lola de combinatie van veranderingen en veel gif in het lichaam niet goed geweest is.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Bedankt :-) Ik zal de link eens gaan bekijken :-D Ik wil inderdaad ook echt mn best gaan doen om alles zo goed mogelijk op te vangen en waar ik kan stress zo laag mogelijk houden.. T zal sowieso allemaal even wennen en omschakelen zijn voor haar..

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik borstel alleen als ze heel erg verharen of als ik naar ze kijk en denk: goh jij kan eigenlijk wel een borstelbeurt gebruiken.

Ik borstel dus niet zo en zo veel keer per week ofzo. Soms zelfs weken niet en dan opeens een paar dagen wel omdat ze in de rui zijn. Klitjes kam ik er uit als ik ze vind :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

En een bench ? Misschien voelt hij zich daar erg in opgesloten, dit is geen gewone hond hé, of een pup die je van kleinsaf in de bench kunt gewennen......ik zou geen bench gebruiken, maar ja.....':-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik laat het deurtje gewoon open hoor, dat ga ik langzaam opbouwen ook :-) Maar wil haar er al aan gaan laten wennen, verder heeft ze dadelijk ook nog een ligplek naast de bench, maar ivm met Lady wil ik ze gaan aanleren dadelijk ook allebei in de bench te blijven in de woonkamer als dat nodig/handig is :-)

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Ik zat ook nog even aan je te denken... en misschien is 't wel 'n goed idee om op neutraal terrein kennis te laten maken.

Als er iemand even met je mee kan die jullie Lady even vasthoud, zodat jouw vriend jullie meisie uitgebreid gedag kan zeggen en jij jullie nieuwe aanwinst zonder dat ze heel dicht bij elkaar staan en je ze gelijk al met elkaar confronteert om vervolgens natuurlijk 'n roedelwandelingetje te maken voordat je naar huis gaat.

Super dat ze in 't hondenhotel terecht kon trouwens en ohhhh wat fijn zo'n dierenarts!!

pagina 5 van 14 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12 13 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^