De avonturen van Misia, het poolse zwervertje in Nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

wat een mens allemaal niet moet doen voor een hond, maar als je verliefd wordt is er niets aan te doen:-D

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Yep, als ze je hartje eenmaal hebben gestolen...

Zijn er in 't hotel honden toegestaan? Want dan is 't misschien 'n idee om haar 'n keer mee te nemen na zijn werk, niet zozeer om de band te versterken want die is volgens mij tussen beide al oersterk maar wel om te zien hoe ze binnen haar weg kan vinden, ze is als ik 't goed begrijp altijd buiten geweest en alle beetjes socialiseren helpen als ze straks met hem mee naar Nederland komt.

Heel benieuwd naar 't vervolg en natuurlijk heel veel succes gewenst!!

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ik volg en duim mee op een goede afloop voor dit schatje :-D ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vandaag in Belgische krant...verwittiging voor rabies door in kamion meegebrachte illegale pups uit Slowakije.....Tja mijn raad om hem al fluitend mee te smokkelen is dus toch wel ondoordacht geweest. ;-)
ik duim dan ook met mijn twee duimen zo hard ik kan opdat jullie hiervoor op tijd met al de inentingen klaar kunnen geraken. Het zou top zijn moesten we hier op HP in de toekomst jouw asielzoekertje kunnen terugvinden , zien en lezen over zijn wedervaren. Veel chance ;-)

Krant Het Nieuwsblad 29 juni.....Belgie waarschuwt voor hondsdolheid.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

In NL is een paar dagen geleden ook al gewaarschuwd voor hondsdolheid in Spanje!
Zie ook topic:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/159084/hondsdolheid-in-spanje..php

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zouden ze de hond echt controleren? Ik ben met max al 4x over de grens  geweest op vliegtuig op boot nooit zijn boekje moeten laten zien... 
(Dit gaat wel over frankrijk en spanje.)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ben twee keer over de poolse grens geweest met mijn vorige hond, niemand die naar de hond vroeg, het enige land waar ze heel streng zijn bij de grens (spreek alleen voor mezelf nu) was Zwitserland.

Maar ik zou niets riskeren, je zal net zien dat ze dan wel controleren.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou het proberen, maar als ze controleren, wat gebeurt en dan met de hond ????????wordt die misschien afgemaakt . Het is ook geen hondje dat je even onder een deken kan stoppen......alhoewel......als die een echte slaappil krijgt.....ja ik zou zoiets durven hoor.  Zou dan wel zorgen dat er achter mij mensen waren of reden die de hond terug zouden meenemen, als het mislukte. 
Nog iets, zo een vrijbuiter komt ineens in een gezin terecht waarvan beide baasjes werken en dus niet altijd bij hem zijn.....kan die zijn vrijheid wel opgeven ? Vragen vragen....Heb echter zelf al een poesje meegesmokkeld vanuit Spanje. Nooit betreurd. 
Moeilijke situatie en ik hoop dat jullie er in slagen . Go fot it !

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ja, je kan gewoon een hond uit Polen importeren. Ik kom met enige regelmaat in Polen (mijn vrouw is half Poolse) en het is absoluut geen probleem.

Ook in Polen zijn er gewoon dierenartsen (ja, echt waar ;-) ;-). Dat zijn, voor zover ik ze heb kunnen zien, gewoon prima artsen. Het zou slim zijn om, als jullie doorzetten, gewoon even bij een Poolse dierenarts langs te gaan. Die Da kan je waarschijnlijk toch al meer vertellen over regels en dergelijke. De rabies inenting is inderdaad verplicht.

Tegelijkerijd heb ik in de 10 jaar dat ik nu regelmatig in Polen kom nog nooit meer hoeven doen dan mijn paspoort laten zien aan de grens. Met hond, zonder hond, als je een normale burger bent die geen gekke dingen doet vinden ze het allemaal wel prima.

Mijn tip: laat je vriend een lokale Poolse werknemen opzoeken en vraag gewoon even naar een DA, vraag desnoods of die persoon met hem mee wil. De DA zal wel Duits of Engels spreken maar een Pool meenamen met wie je kan spreken is altijd makkelijker.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Er zijn niet veel Polen in de fabriek die hem kunnen helpen smst hij vandaag. Er is maar een selekt groepje wat zich bezig houd met die hond en hem kan helpen en degene die engels spreekt en hem gisteren een en ander verteld heeft is er pas maandag weer. Hij probeert te kijken of er nog iemand anders is om hem te helpen nou. Zodat ze inderdaad zsm met haar naar een DA kunnen. 
Ook heb ik zelf al met 2 stichtingen gemaild daar om te kijken of ze ons verder kunnen helpen.

Andere optie is als we haar niet gelijk mee kunnen krijgen dat we kijken of er een andere manier is om haar later op te halen/of dat een stichting oid haar meeneemt..maar ik wil haar eigenlijk niet daar naar een asiel oid laten brengen in de tussentijd

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Achter laten is een risico. De welvaart in Polen neemt toe en daarmee ook hoe men naar huisdieren kijkt maar als zwerfhond kan het daar toch even anders zijn als hier.

Ik stuur je even een PM, praat in deze wat makkelijker.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Mini-update; Ik heb 2 stichtingen gemaild, 1 gebeld en een mail en FB-bericht gestuurd naar een locale DA...eens kijken hoe ver we daar mee komen :-)
Dusver nog niet echt heel veel hulp gehad alleen uitleg, maar we geven nog niet op :-).

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Of ze wel of niet controleren doet er helemaal niet toe.

Ik reisde 2 maal per jaar met de auto door Griekenland, Italie, Oostenrijk of Zwitserland, Duitsland en Nederland. Zo ook vice versa soms zelfs door Frankrijk. En zelfs bij pascontrole in Zwitserland werd er nooit gericht naar de papieren van de hond(en) gevraagd. Bij vliegen wel altijd en nu om Engeland binnen te komen ook. (en niet zo'n beetje ook!)

Het gaat mijn insziens erom dat minimaal die Rabies enting in orde is en dat heeft niks met de evt. grenscontroles op zich te maken. Als je je op de weg aan de verkeersregels van de landen houdt en je hond niet tot aan de bestuurder kan geraken (transport bench, tuig en gordel of scheidingswand)zul je ook niet snel aangehouden worden en om de papieren worden gevraagd.;-)

Ik hoop in ieder geval dat het voor jullie lukt aangezien jullie helemaal 'verliefd' zijn. Hoop alleen dat jullie niets overhaast proberen te doen juist door die verliefdheid.:-D

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik  kan je ook niet helpen, maar vind het zo spannend! Ik hoop dat er snel goed nieuws komt!! Succes :-)

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik volg :-D en wat goed dat jullie je zo inzetten om dat beestje te helpen!! ;-) ik duim! ;-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Rabies is inderdaad de belangrijkste overweging in deze, zeker bij een zwerfhond. Ze kunnen eventueel overwegen de hond op te halen en dan 3 weken in quarantaine te doen in Nederland als dat mogelijk is en daar ter plaatste geen mogelijkheden zijn.

Verder kan je alle entingen en checks prima daar laten doen. Is nog stukken goedkoper ook dan in Nederland. Alleen die Hondsdolheid is wel een overweging in deze, een ziekte die in Polen zeker nog voorkomt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Dat is idd ook een goede optie, de quarantaine hier daar denk je niet zo snel aan. Is niet zo heel geweldig voor de hond waarschijnlijk maar wel veilig en zeker een mogenlijkheid.;-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Morgenochtend gaat ze naar een DA als alles lukt. Ik had gemaild met een DA daar en zij wil graag helpen en mijn vriend kan morgenvroeg ondanks dat de kliniek dicht is toch langskomen. Enige probleem zou kunnen zijn dat het terrein (bewaakt) rondom de fabriek nog niet open is en hij haar niet kan meenemen.. Maar als dat lukt is er een hele lieve DA die haar wil gaan inenten, chippen etc..
Hoe we daarna verder gaan moeten we even kijken.. we willen de DA verder om advies vragen of ze daar ergens kan blijven of dat zij iets weet waar ze zou kunnen blijven en dat mijn vriend langer blijft of dat ze in quarantaine gaat in NL.. Dat zal hij morgen overleggen met de DA van daar.

Spannend allemaal dus.. ik denk dat ik vannacht weer half wakker ga liggen O-)

honden page profiel giogio

als je met de auto bent niet nee , het is europa dus .. gewoon gaan halen en als je er in nl mee bent laten chippen zo simpel is het

honden page profiel giogio

geen paniek of tralala :-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Een hond moet gechipt zijn en ingeent voordat ze de grens mee over mag volgens de regels van de EU.. was het maar zo makkelijk haha.. dan hadden we nou ook geen spanning er van ;-) :-)

honden page profiel giogio

" Een hond moet gechipt zijn en ingeent voordat ze de grens mee over mag volgens de regels van de EU.. was het maar zo makkelijk haha.. dan hadden we nou ook geen spanning er van ;-) :-) "

tjah eerlijk gezegt de grens staat open . :p in gans europa dus ...     gewoon gas geven als de politie achter jou zit ;-) ( grapje )

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"
tjah eerlijk gezegt de grens staat open . :p in gans europa dus ...     gewoon gas geven als de politie achter jou zit ;-) ( grapje ) "

Probleem is dat hondsdolheid, anders dan in Nederland en Belgie, absoluut nog wel bestaat in Polen. Wil je dat risico nemen? Daarom juich ik Lady echt toe dat ze er alles aan wil doen dit te doen zoals het hoort.

En dat die DA daar buiten normale openingstijden wil werken verbaast me niets. Een DA waar ik een Polen ben geweest nam ons in zijn auto mee naar een overheidsloket waar we wat papieren moesten invullen. Gewoon zomaar. Voor alle kritiek die we hier wel eens op ze hebben is het af en toe ook een heerlijk volk.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

klopt dat Polen geweldige mensen zijn, als ik zie wat de vrijwilligster allemaal voor Lola gedaan heeft en alle andere vrijwilligers die altijd voor de honden klaarstaan. Wat dierenartsen niet gedaan hebben voor honden die men hier allang zou opgeven is een compliment waard.

Een neef van mij is met een poolse getrouwd en ik was op hun bruiloft in Polen. Een feest waar Nederlanders nog wat van kunnen leren, en iedereen was ontzettend hartelijk en vriendelijk.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Jeetje, wat een onderneming...., maar wat een plaatje is ze  ;-)
Hopelijk gaat het allemaal lukken en komt er een goede oplossing ter overbrugging van de drie weken die je moet wachten ivm enten......, maar wat een plaatje zeg ;-) ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Tis een heel geregel haha, vandaag veel lopen bellen en mailen.
En vanwege het enten en het paspoort morgen hebben we ook al gedacht over een naam toen ik mijn vriend net sprak..
Ze zal Misiu gaan heet . Dat is een pools woord. Het is een koosnaampje en het betekent 'Beertje'..

Omdat mijn vriend haar een echte knuffelbeer vind. Hij is zo verliefd haha..echt heel schattig ;-).. Had ik niet verwacht dat hem zoiets zou overkomen (en hij had het denk ik ook niet verwacht)

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Ohhh super mooie naam!!
Het zal wel niet al te veel slapen worden voor jullie beide maar alvast heel veel succes morgenochtend!!

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hahaha..ik kan absoluut niet slapen.. ik kan alleen maar aan dat hondje denken en hoe we alles moeten regelen en of het allemaal goed gaat komen.
Het is allemaal zo onverwachts en snel gegaan. Een tijd terug hadden we overwogen om een hond uit Duitsland te halen die al 11 jaar in het asiel zat, maar na nader contact met het asiel bleek deze dus zeer agressief te zijn tegen mensen,kinderen, honden en alle andere dieren. Toen hadden we tegen ons zelf gezegd dat het niet 'meant to be' was.. en dat we zouden stoppen met kijken. Dus ik heb bewust niet gekeken naar herplaats-topics en op sites van asielen. En me er bij neer gelegd dat ik voorlopig gewoon 1 hond zou hebben..
En ja..dan gebeurt er dit; vriendlief word helemaal stapel op een buitenlands hondje..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik had ook al van verschillende poolse honden gehoord die Misia heten, leuk dat ze nu een naam heeft..;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

MisiU met een u.. en dan spreek je het uit als 'mie-sjoe' :-D

pagina 3 van 14 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^