De avonturen van Misia, het poolse zwervertje in Nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Je blijft met het Rabies "probleem" zitten, dat wil je niet meenemen naar huis.. (lijkt me;-))
Als je de hond zo meeneemt, dan zijn er wel risico's aan verbonden..
Misschien kun je aan je vriend vragen of er veel ratten of andere dieren rondlopen op de fabriek?
Dan is de kans groter dat ze Rabies draagt..
Lastige keuze, ik had stiekem wel in mijn hoofd gehad om haar gewoon mee te nemen, en dus de gok te wagen dat je niet gecontroleerd wordt, en dan in NL maar naar de DA..

Succes!!;-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik ga zo even met mn vriend bellen nog en hij gaat morgen of iig z.s.m daar kijken wat de mogelijkheden zijn :-D Ondertussen ben ik hier vanalles aan het plannen en bedenken om het hier thuis ook allemaal te laten werken (maar daar later uitgebreider verslag over!)
Nog even een extra foto; 

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Wat een schatje !! Hoop dat het lukt om haar te helpen, want ocharme :'(

Ik zou ook naar de plaatselijke DA gaan. Ik hoorde dat ooit van een kennis van me, die bracht ook een hond mee. Ze ging naar de DA, liet de hond nakijken en boekje in orde maken, dan kwam hij gewoon mee.  Het is niet omdat deze lieverd in Polen woont dat ze drager is van wat dan ook, is na te kijken hoor !! Polen is een EU land, dus dat vergemakkelijkt het. Ik denk dat je moet zorgen dat ze een rabiës inenting krijgt, een Europees paspoort voor honden en gewoon met alles in orde is dus.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Als hij de hond laat registreren op zijn naam moet het volgens mij wel lukken.Rabiës enting is sowieso verplicht (dit duurt 21 dagen voor die geldig is!)


Het ziet er trouwens wel echt een liefie uit hoor! "


Je man is er blijkbaar door de verhalen ginds zeker van dat de hond geen eigenaar heeft. Ik zou ermee naar een DA gaan ginder en daar overleggen wat kan en niet kan. Daarna kan hij het overdenken en met jou bespreken.

Zelfs als de hond niet onmiddellijk de grens over mag en je man terug naar huis moet kan hij misschien tegen vergoeding opvang vinden tot jullie hem mogen komen halen... Anders verder nadenken...

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik denk dat de meeste adviezen/mening die je hebt gekregen wel kloppen en nuttig zijn.
Succes ermee! Ik vind het een dropje hoor! Ik zou er zeker voor vallen als ik mezelf dat toe zou staan. :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik hoop dat je hem kan meenemen! Hele leuke verschijning ;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Volgens mij heb je alle tips al gehad. Wilde toch nog even zeggen dat ze er echt als een schat uit zien! :-D

honden page profiel *Luna**Luna*

honden foto van *Luna*

Wel een heel mooi verhaal als je zo aan je hond bent gekomen! Ik hoop voor je dat het gaat lukken;-) En wat is ze mooi;-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Mn vriend heeft even gebeld net. Hij gaat morgen meer info over haar proberen te achterhalen.Hij wil graag z.s.m naar een DA met haar..maar het probleem is dat hij tussen 0700 en 20.00 uur, 7 dagen per week daar bij de fabriek moet blijven ivm mogelijke storingen.. Dus naar de DA op en neer ff snel gaat niet lukken, want das 2x 20 minuten rijden en dan nog het consult etc.. dan is ie te lang weg en als er dan een storing is in de fabriek moet ie daar gelijk bij zijn..
Dus zelf na een DA gaat denk ik niet lukken :( Dus hij gaat bellen en vragen aan mensen van de fabriek of ze kunnen helpen..

Pff.. ik hoop maar dat het allemaal gaat lukken.. Wat een geregel haha..

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Hoop gedoe, maar niet opgeven hoor! Ik hoop zo dat het allemaal rond komt! :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien kan je de hulp van Hundehilfe Polen inschakelen als er problemen zijn.

http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_contact&view=category&catid=55&Itemid=78

Lola is via deze stichting naar Duitsland gekomen. Verplicht om over de grens te komen was een chip, de verplichte entingen en een paspoort.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik volg!:-D
Spannend zeg, wat een mooie hond!;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja zeg, zet hem uit de auto net voor de grens en dan pik je hem terug op wat verder. Leer hem dat als je hem fluit ofzo.......Er komt heel wat anders zonder de juiste papieren vanover de grens......dan zo een lieve hond.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Is je vriend wel lang genoeg daar? Want je zit zeker aan die 3 weken vd Rabies enting vast. En ik zou persoonlijk die niet tegelijk met andere entingen laten doen die ze waarschijnlijk ook nodig heeft. Dus dan ben je al gauw 4-5 weken verder.

Misschien kunnen jullie iets regelen met mensen vandaar. Dat jullie nu alvast laten chippen, nakijken bij de DA en deels laten enten ofzo. En dat mensen vandaar het onder jullie leiding afhandelen als je ze erop vertrouwd. Dan heb je nu ook een aantal weken om alles te regelen incl. transport.':-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, we zijn druk aan het kijken hoe of wat.. en kijken wat mensen daar voor ons kunnen doen en wat de DA zegt.. Maar tis allemaal lastig want mn vriend kan overdag niet weg van de fabriek en hij spreekt geen pools.. Maar we zijn alle opties druk aan het onderzoeken :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

op welke sites hebben ze haar trouwens gezet?

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Geen idee..dat wist die medewerker geloof ik ook niet..dat was een initiatief van een groep medewerkers..

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Sorry dat ik verder niet op iedereen reageer ;-) Ben druk bezig met alles uitzoeken..heb alle reacties gelezen en waardeer iedereens hulp en meedenken!

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Ben benieuwd hoe het af gaat lopen! Ik volg :-D

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Wat is er dan precies anders? Want qua inentingen etc veranderd er dan toch niks? "
om door europa te mogen reizen moet een hond een europees paspoort hebben, geen eigenaar is geen paspoort toch? om een paspoort te verkrijgen bij de da moet iemand zich opgeven als eigenaar van de hond.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

kan de da niet op huisbezoek komen?

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

De hond loopt op dit moment nog vrij rond rondom de fabriek.. Vriend zit in een hotel..weet niet of de DA 20-30 minuten naar de fabriek wil rijden om daar de hond te zoeken (gebied rondom fabriek is vrij ruim..grote fabriek).. Maar kan het aan mn vriend doorgeven of dat een optie is..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

laat ze zich überhaupt wel aanraken, laat staan onderzoeken?

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ze is een enorme kroelkont en zoekt mijn vriend en andere fabrieksmedewerkers steeds op. Mijn vriend aaide haar vandaag en ze liet zich tegen hem aan zakken met haar buik naar boven..Ook heeft hij voorzichtig en vlug gevoeld of er geen gezwellen of gekke dingen op haar lichaam zaten en of ze ergens pijn leek te hebben en volgens hem vond ze het allemaal prima en bleef ze maar bij hem kroelen en naast hem zitten of liggen voor aandacht.. dus ze is zeker niet schuw of schichtig, maar oogt volgens hem relaxed en aanhankelijk en zoekt zelf echt contact met de mensen daar

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

maar kunnen ze op het fabriek de hond niet vangen en ergens afgesloten zetten te de da er is? als de hond met je vriend terug naar nl komt dan moeten ze hem toch ook in de auto krijgen.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

het is niet dat ze wegrent of zich bewust verstopt, maar het is een flinke fabriek en ze loopt de hele dag gewoon heen en weer op zoek naar hapjes en fijne ligplekken..dus dan moeten ze met een beetje pech rond die hele fabriek gaan lopen  ;-) dat bedoel ik daar mee te zeggen..

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Idd, als ze m daar op de fabriek ergens kunnen houden.. maakt ook dat ie niet ineens weg is als alles geregeld is, of dat ie nog iets oploopt. Als je gaat enten, zul je dr ook al binnen moeten houden..

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

echt weglopen zal ze niet doen..ze is gewend aan de fabriek en die omgeving en is al langere tijd daar. dus ze zal denk ik niet een heel nieuwe omgeving op gaan zoeken nu

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Misschien kunnen ze 1 plek op de fabriek dan wat aantrekkelijker maken?Ergens wat oude dekens neerleggen (liefst iets wat naar je vriend ruikt) en daar dan een bak water neerzetten en regelmatig wat lekkers strooien.
Volgens mij gaat ze snel doorhebben dat dat de place to be is, en kunnen ze haar gemakkelijker vinden om naar de DA te gaan enzo.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tjeee, wat een avonturen. Wat een mooie hond. Ik volg even voor de afloop ;-)

pagina 2 van 14 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^