MIJN HOND TREKT WAT TE DOEN,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KloeckKloeck

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "MIJN HOND TREKT WAT TE DOEN," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tien en BuddyTien en Buddy

honden foto van Tien en Buddy

Bij onze hond helpt het om op het moment dat hij trekt een ruk aan de riem te geven. Zo voelt hij wie de baas is.
Succes Groetjes tien

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Tien,

Gelukkig zijn er ook andere methode's want van rukken leert je hond niets. Je hond krijgt alleen maar een ongevoelige dikke nek en daardoor moet je steeds hardere correcties uitvoeren.

Beter is stilstaan en wachten totdat de riem slap is dan weer verder te gaan.

Ik las dat je net je hond hebt en ook voor jullie is bovenstaande beter om te doen. Het is vriendelijker en je bouwt een betere band met je hond op.

Groetjes van esther

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

O ja, nog vergeten te vertellen.

Ik zou iets extra lekkers meenemen op de wandeling zodat je wel kunt belonen wanneer hij het goed doet.

Probeer tijdens het stilstaan zijn naam eens te roepen zodat hij leert naam = voertje halen bij de baas. Lukt dit niet op de wandeling dan kan je dit het beste eerst achter huis trainen en dan langzaam de prikkels opvoeren zodat hij leert luisteren in alle situaties.

Veel succes en de groetjes van Esther

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

Hey Tien ik moet zeggen dat ik dat van jou heb geprobeerd maar dat lukte echt niet en ik ben op een gegeven moment overgegaan naar een koekje in mijn hand, dat voor zijn neus houden dan stukje lopen en zeggen volg na paar meter koekje geven en die paar meter iedere keer meer maken. nou gaat het geweldig goed
Groetjes mandy missy en molly

honden page profiel Tien en BuddyTien en Buddy

honden foto van Tien en Buddy

Hai,
Leuk al die reakties voor mij is het ook allemaal maar kijken hoe het moet omdat we inderdaad nog maar net Lobbes hebben. Bedankt voor de tips!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hoi allemaal
Ik doe dat ook. Ik blijf geregeld stilstaan als Sem in de riem hangt. Wat ik ook wel eens doe, is een totaal andere kant op gaan. Dan is Sem zo verrast dat hij snel volgt. Loopt hij dan weer gewoon, draai ik weer terug en vervolg de route zoals ik hem wil lopen.
Succes
Yvonne

Samira (Gast)

Wij hebben ook een hond loekie, hij bijft maar trekken aan zijn riem het is zoo irrietand :'(
ik weet niet watten we moeten doen!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Samira,

Wat doe je als je hond trekt?

Groetjes van esther

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

eerder al een topic over gemaakt, maare wat denken jullie van een halti.

de uitkomost!

honden page profiel elianne elianne

zoals yvonne hier boven schreef is oke,als je hond volgt dan gelijk belonen...veel belonen. Ze moet op je hand gespitst zijn,doet ze het na een tijdje oke dan veel belonen langzaam afbouwen,oja ik praat ook veel ....met een vrolijke stem...eerst kiijken of d geen tegenligger aankomt...hihhi

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Laatst vroeg iemand me om raad die een samojeed had die haar de hele weg voorttrok. Ik heb daar een handig foefje voor, maar ik durfde het bijna niet te vertellen, omdat je al snel voor niet diervriendelijk uitgemaakt wordt. Ik heb het toch aangeraden en die mevrouw is nu vreselijk gelukkig. Haar hond heeft niet alleen het trekken afgeleerd, maar vertoont tijdens de wandeling ook stabieler gedrag, valt niet meer uit naar andere honden en is een stuk rustiger. Ze zag het eigenlijk met de hond niet meer zitten, maar nu wel weer, dus toch de goede tip geweest.

De tip is heel eenvoudig. Gebruik een lange riem 1,20 tot 1,50 lang, net hoe groot de hond is. Gebruik hiervoor NOOIT een uitlooplijn. (Ben ik sowieso een enorme tegenstander van, maar goed, in dit geval mag het echt niet, gebruik een leren of nylon riem.) Pak de riem bij de halsband vast en schuif je hand door naar achteren, tot je hand die de riem vasthoudt boven de rug van je hond zit, ongeveer bij de middel. Sla nu het andere eind van de riem onder de buik door en haal hem dan door het einde wat je in je hand had boven de rug. Die riem zit nu dus om de buik van de hond heen. Als de hond nu trekt, voelt hij dat in zijn buik. Dat voelt niet prettig. Trekt hij nog harder, dan doet het pijn, maar dat doet hij dus zelf! Gewoon de riem vast houden en lopen, niet corrigeren, de hond corrigeert nu zichzelf.
Sommige honden worden er ook rustiger en stabieler van, voor de kenners onder ons, ik denk dat het hetzelfde effect geeft als de bondage uit de TTouch methode van Linda Tellington Jones.
Wij doen dit al jaren bij de honden die ons vooruit denken te sleuren en voor ons is het dé methode.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Goeie tip Nienke,

maar helpt het ook bij honden die naast de scootmobiel lopen Kyra wil soms harder rennen dan de scoot ik gebruik geen halsband maar een tuigje.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

je hebt tegenwoordig zit ik me net te bedenken kleine aparaatjes die je aan de riem kunt bevestigen en zodra de hond trekt gaat er een hele hoge pieptoon af die alleen voor een hond te horen is hond vindt dat irritant en doet vanzelf wel een stappie terug zodat de hond op een gegeven moment naast je gaat lopen.

Groet Rianne

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja maar Esther.. Ik snap ergens wel wat je zegt.. Maar onthoud dat honden onwijs slim zijn.. Naam is wel voertje. Maar dan verwachten ze ook dat naam voertje is.. (dubbele concentratie dus voor de hond)

Ik oefen eerst op het commando naast.. Dus naast de baas zitten is beloning gevolgd door goedzo!

Zo bouw je de stappen op.. Zitten, lopen, Commando vrij als hij/zij het goed heeft gedaan. En als hij vooruit loopt! Weer corrigeren.. Terug op zijn plek. En herhalen. Hem niet eens een keer verwennen door hem zijn gang te laten gaan! Dan moet je weer opnieuw!

DIt is iets wat je ELKE dag moet doen om het erin te houden. Maar deze methode werkt bij al onze honden..Zonder geruk en getier.. Alleen veel geduld!

Succes!

honden page profiel Jannie Jannie

honden foto van Jannie

Hallo. Mijn hond van een jaar trok ook erg. 's Morgens als wij gingen wandelen was hij niet te houden. Sinds 2 dagen neem ik zijn portie voer in mijn jaszak mee en moet je zien hoe snel hij het door heeft hoe ik wil dat hij mee loopt. Het voer mag helemaal op. Tussendoor nog rennen en loslopen en dan weer aangelijnd naar huis. Naast, wachten, kom alles doet hij sinds 2 dagen super. Thuisgekomen gaat hij in de bench met een beloning en ik heb een paar uur rust. (Moet nog wel zien of dit blijvend is; moeite van proberen waard). Succes. Jannie en Bas.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hoi Rianne,
Nou, het zou volgens mij ook moeten werken naast de scoot, maar dan wel met een halsband en een gewone riem. Verder maakt het volgens mij niet uit od je ernaast loopt, of in een scootmobiel zit.

Ik vind trouwens dat er tegenwoordig heel snel tuigjes gebruikt worden voor allerlei soorten honden. Als ik dan vraag waarom, krijg ik vaak als antwoord dat de hond zo aan de lijn trekt en dat hij het met een halsband zo benauwd krijgt. Ik ben juist van mening, dat de hond zoveel mogelijk last moet hebben van het trekken, dan leert hij het vanzelf wel af. Als een hond een tuigje om krijgt tegen het trekken, kan hij nog harder gaan trekken en heeft het baasje er nog meer last van. (Zere schouders, nek en rug kunnen het gevolg zijn.)
Wij leren onze honden dat ze moeten werken als ze in het tuig staan (dus trekken) en een halsband betekent niet trekken. (En anders gaat de riem dus onder de buik door.)

honden page profiel Sandra de MolSandra de Mol

honden foto van Sandra de Mol

Zoals Esther het doet, zo leren we het ook op cursus.
Ik vind het wel lang duren voor dat het echt helpt.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Mijn da adviseerde mij Nienke om een tuigje te neme had eerst een halsband die had mevr. zo doormidden toen een slipketting haar hele koppie ging scheef van dat getrek vondt ik zielig ze had een nekfractuur kunnen krijgen in naar de da die adviseerde mij een tuigje en werkelijk het helpt en ze gaat haar tuigje zelf halen hoor en als ik haar wil aan lijnen gaat ze met haar 2 voor poten op mijn scootmobiel staan zodat ik niet zover hoef te bukken. slimme hond he O-)

honden page profiel elianne elianne

Tuigje is beter omdat je dan het hele gewicht van je hond kan corrigeren ipv nek

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

mellow trekt ook wel is aan zijn riem,
mij is dan geleerd stil te gaan staan en wachten tot hij een stukje terug loopt en de lijn verslapt.. maar weetje wat meneer dan doet? gaat hij rustig erbij zitten en rond kijken.. zo heb ik wel is 10 min. buiten gestaan, tot ik er zelf zat van was...

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Het probleem is.. Er zijn genoeg methodes! Maar welke is het geschikts voor je hond?

Zo is er ook een methode.. Beginnen met de aandacht van je baas! Je gaat niet vooruit lopen.. Nee je begint met achteruit lopen! Zo kan de hond je aankijken en heb je aandacht (?Handen naar je neus met koekje zodat hij naar je gezicht kijkt). Via die aandacht (snoepje) Hou je zijn aandacht vast.. Stap je 2 passen achteruit hup koekje erin. Langzaam aan draai je jezelf om hand omlaag, en koekje er weer in!

Het is zelf even een beetje twisten welke methode voor je hond geschikt is..

Zoals Marloes al zegt.. Dat is vissen naar 2 garnalen! Je hond moet de truc doorkrijgen! Hij moet het leren!
Dus moet je hem die kans geven door via aandacht zijn dingen te doen.

Heb je zelf al een methode in gedachte waarvan je denkt dat die zou kunnen helpen?

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Onze dondersteen kan er ook wat van, maar in ;s avonds in het donker volgt ze. Er is dan niemand buiten, door heel rustig moment uit te zoeken en met het voertje te trainen, hoop ik dat ze ook op drukkere momenten dit gedrag gaat vertonen. Maar nu, zodra er een hondje te zien is??? Feest.

Ik hou vol, wenden en keren en achteruitlopen, als het koppie omhoog gaat, voertje geven

succes, Cynthia

Nicole (Gast)

Wij hebben sinds kort Sem (8 maanden) En de eerste dagen liep hij nog wel rustig aan de riem.
Nu hebben wij nog een wat oudere hond, Milou en als ze samen uitgelaten worden is het feest, of beter gezegd ik word uitgelaten.

Nu heb ik besloten ze een aantal keer per dag om en om uit te laten.

Milou heeft het trekken=stoppen door, al na een dag of 3!!
Maar Sem.. eigenwijs ding, ik heb al verschillende dingen geprobeerd maar naar een week trekt meneer stug door.

Ik heb geprobeerd trekken=stoppen. Hij blijft in de riem hangen maar gaat uit eindelijk piepen en zitten. Waarna ik hem beloon zodra de riem strak hangt maar direct naar de beloning hangt meneer weer in de riem.

Ik heb geprobeerd andere kant op te lopen zodra hij trekt, dit ging de eerste 2 keer goed, hij wist niet hem overkwam en liep vrolijk mee wanneer ik andere kant op draaide, ook beloond!!

Maar het punt is, met voertjes werkt het niet, die intereseren hem niet zodra hij buiten loopt. Vaak beloon ik hem, wil ik hem voertje voorhouden maar is zijn aandacht al weg.

Ik wil heel graag gewoon relax kunnen lopen met hem aan de riem, en dit straks kunnen uitbreiden aan los lopen in het park. Hij luisterd alleen niet als je hem roept zodra hij los loopt. Maar ik moet natuurlijk niet alles tegelijk willen.

Verder ben ik begonnen met een klikker, binnenshuis gaat hij al voor me zitten zodra hij de klikker ziet. Het leek me een idee om dit toe te passen met het trekken aan de riem, maar net als het voertje, reageerd hij buiten nauwelijks op de klikker.

Heeft iemand nog een idee hoe ik hem geinterseerd krijg in de klikker/voertje buiten? Of een andere methode om hem niet te laten trekken.
Of moet ik gewoon nog langer geduld hebben wil trekken=stoppen zijn vruchten afwerpen?

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Tot een paar weken geleden had Binky af en toe ook nog weleens een dag erbij dat hij niet aan de knie wilde lopen, maar wij hebben vorig jaar op onze club een les gehad van Geert de Bolster en die gaf mij het advies dat ik in een cirkel moest gaan lopen met Binky aan de binnenkant en dat werkt perfect ;-)

honden page profiel kittykitty

honden foto van kitty

bij mij helpt het als mijn hond trekt een snelle rechtsom te maken ze heeft wel slipketting aan makt het effect nog groter dan krijgt ze een enorme correctie en dan zie je haar mooi volgen elke keer als ze trekt zonder iets te zeggen andere kant oplopen
meestal trekken honden omdat ze een geur vasthebben en willen weten waar dit vandaan komt of snel ergens willen zijn

je kunt ook iets anders proberen heb je wel heel veel tijd voor nodig
als je gaat wandelen hij trekt stoppen met wandelen tot de lis terug loshangt
weer trekken weer stoppen dat je hond gaat beseffen als ik trek geraak ik nog niet op de plaats dat ik wil dus zal de hond ook leren om naast je te lopen met hangende lis
ik zeg dit heeft veel tijd nodig maar helpt wel

machtel (Gast)

O-) Wil mijn Romeo, die absoluut wil trekken,
die kant op, loop ik in tegengestelde richting.
Zo kom je wel nergens, maar ik heb er meer tijd
voor uitgetrokken. Ik heb sinds een week een correctie-riem met zachte bekleding en een kort stukje ketting, de riem zit los,op het moment dat hij trekt, wordt de riem aangespannen, maar doet geen pijn, want dat wil ik niet. Een paar keer en het hielp meteen.
Ziet hij een vogel, een konijntje, of een andere
hond begint het weer en moet ik hem steeds corrigeren.
Het kost wat tijd, maar het gaat al een stuk beter.
Maar ja, ik ken weinig jack russells die niet trekken.
Romeo ging ook met mij wandelen en ik had de pijp
uit, als ik terug was. Nu is het al veel beter. Hij gaat zitten als ik hem met de riem corrigeer, kijkt om en als de riem los zit, loopt hij heel netjes verder. Zo'n slimmerik.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole



ben net toch ruim een half uur buitengeweest op een stukkie van 5 min...en Meneer heeft het gepresteerd heel even rustig te lopen en is daarvoor uitgebreid beloont,
en toenkonden we weer van voren af aan beginnen.

Ik ben vastbesloten ik ga stug door, in weer en wind... eens zal de aanhouder winnen, toch?! O-)

honden page profiel Ramona & ElineRamona & Eline

honden foto van Ramona & Eline

Eline trok eerst ook ontzettend erg..
maar wat Eline ontzettend vervelend vind is dat zodra zij begint met trekken ik stop met lopen, en dan roep: Naast!.. dan moet ze weer helemaal terug lopen, om me heen.. en naast me komen staan.. na een aantal keren dit te herhalen word het haar veeel te lastig :-D en weet ze ook wel dat ze beter bij mij kan blijve O-)

Amber (Gast)

Hoi allemaal,

Wij hebben twee honden. Ze trekken allebei even hard en ik word er gek van. Iemand tips? Ik volg nu zo'n cursus op internet, maar ik denk dat het niks wordt.

;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "MIJN HOND TREKT WAT TE DOEN," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: speelmaatje omgeving Apeldoorn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^