MIJN HOND TREKT WAT TE DOEN,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Een internet cursus is nou ook niet echt de beste manier om je hond te trainen..

Ga eens op echte cursus, en lees de tips hier boven en ga daar mee aan het werk!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "MIJN HOND TREKT WAT TE DOEN," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

haha ja, sluit me bij Gerdine aan! ;-)

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

wij doen vanalles met sita..... ze heeft een normale halsband om... stil staan tot dat ze kontact heeft met jou als ze dat heeft naast laten ziten een paar trucjes en door lopen naar achter lopen gewoon een ander pad nemen...

honden page profiel DustyDusty

honden foto van Dusty

Toen Dusty, mijn American Stafford, jonger was trok hij ook. Ik kreeg van iemand het advies heen en weer te lopen. Dus iedere keer als hij trekt maak je rechtomkeert en loop je terug. Dat moet je even een paar dagen consequent doen. Dat betekent dus een paar dagen veel lopen, maar daarna is het probleem voorbij. Dusty is nu vijf en trekt nooit, behalve als hij heel nodig moet poepen.

Tineke (Gast)

Hoi Nienke & de roedel,
Wat een geweldige tip. Ik had al van alles geprobeert maar mevrouw bleef maar trekken. Heb jou tip uitgeprobeert (riem onder de buik door), drie keer nog trekken en toen ging ze er maar bij zitten.
Ik wou dat ik deze tip veel eerder had gezien, dank je wel. Het uit laten is weer een feest geworden.
groetjes Tineke

Tineke (Gast)

Amber, je moet de tip van nienke&de roedel doen, ik had echt alles geprobeert hoor, stil staan andere kant op gaan, slipketting, snoepjes niks hielp maar deze tip is voor mij goud waard, probeer maar.
Tineke

honden page profiel KarlijnKarlijn

honden foto van Karlijn

Het stoppen bij iedere keer dat ie trekt,
werkt niet echt bij Skippy.
Het aan de riem trekken hielp wel,
maar niet zo snel.
(dat rijmt xD)
Nu hebben we vandaag zo'n halti gekocht,
en het is wonderbaarlijk.
Het is zo'n stukje stof die om z'n stuit zit,
en iedere keer dat ie trekt wordt zijn neus opzij getrokken.
We hebben 3x heen en weer gelopen,
want hij moest er even aan wennen,
en hij liep perfect mee.
Ook met zo'n riem die uittrekt,
wat we gebruiken als ie lekker mag rennen,
bleef hij naast me lopen (hij had de halti toen niet om).
Hij rende af en toe wel weg,
maar net voordat de maximale lengte er was,
stopte hij.
Wonderbaarlijk.
Een echt aanrader! :-D

Anoniem (Gast)

onze hond Gaos die gedumpt is in een park hebben we sinds een maand. het is een Turkse herder, vrij groot dus!
hij trekt ongelovelijk hard en wij hebben vrijwel alles al geprobeerd, stilstaan, nekvel pakken, koekjes etc.. maar omdat die al zo krachtig is en groot van postuuur kunnen we hem gewoon niet te baas.. as. zondag gaan we trainen met een profesioneel iemand misschien helpt dat!!

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Udjan trok ook enorm, vooral als hij mensen, kinderen of andere hondjes zag....totdat, ik vorige week van iemand de U-Lead mocht gebruiken en het resultaat was meteen al geweldig. Ik heb het meteen besteld en loop er nu een halve week mee. Het is echt een super ding en de wandelingen zijn weer leuk geworden. :-D

Ik moet erbij zeggen dat ik eerst behoorlijk sceptisch was, want ik geloof niet in tuigen tegen trekken, maar deze werkt echt!

honden page profiel VickyVicky

honden foto van Vicky

Hey

Een maand geleden heb ik mij een Alaskan Malamute, Kanouk, gekocht en mocht al direct korte wandelingen maken samen met mn andere hondje Antje (Schipperke).
Beide hebben ze een slipketting, vanaf de eerste wandeling heb ik Kanouk leren dicht lopen, door telkens haar een korte snok te geven en kort "dicht" te zeggen.
De volgende wandeling trok ze niet meer aan haar lis, maar ging wel voorop lopen. Daarop heb ik haar gecorrigeert door kort "achter" te zeggen met snok erbij, dit heb ik enkele wandelingen vol gehouden.
Nu loopt ze mooi mee zonder te trekken.
Ze luistert goed naar deze 2 woorden en heel uitzonderlijk is er nog een extra corrigatie nodig.

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Ik heb voor mijn engelse stafford een u-lead aangeschaft en ben er hardstikke blij mee!

Trekken was meteen verdwenen, je moet natuurlijk wel blijven oefenen.

Ik raad dus een u-lead aan, daar zit de bevestiging van de riem namelijk voor op zn borst, wanneer jouw hond trekt brengt hij zichzelf uit evenwicht wat hij niet leuk vind en stopt hij met trekken. Het is daarna dus aan jou om naast lopen te blijven oefenen, maar het maakt het al stukken makkelijker zonder dat getrek!

Bovendien schuurt een u-lead niet, doet de hond geen pijn, dus vind het een heerlijk trainingsmiddel!

honden page profiel amanda/joopamanda/joop

honden foto van amanda/joop

ik ben ook niet voor de rukken geven met een halsband, omdat dit slecht is voor hun nek.
Op cursus geleerd stilstaan zodra hij trekt, als riem slap hangt weer gaan lopen.Nou heb dat wel een maand geprobeerd en het hielp bij Joop helemaal niet!!
Toen instaptuig geprobeerd was voor ons de oplossing trok helemaal niet meer.Nu heerlijk lopen zowel voor mij als voor hem, want van dat trekken werd Joop zelf ook helemaal dol.
Bij ons heeft dus tuigje geholpen, maar begrijp van het forum dat dat niet voor elke hond blijkt te helpen.
suc6

honden page profiel Nita Nita

honden foto van Nita

Ik heb sinds kort een u-lead voor Snow.
Snow kan heel netjes aan de riem lopen, maar kan hele onverwachtse bewegingen maken wanneer hij iets ziet.
De u-lead is voor Snow een uitkomst. Hij vindt het helemaal niet erg om om te hebben en loopt netjes aan de riem. Wanneer hij een andere hond ziet wil hij nog wel eens proberen om er naartoe te gaan, maar als ik door loop loopt hij ook door en stopt hij met trekken.

Ik heb naast de u-lead 3 gehoorzaamheidscursussen met Snow gevolgd. Binnen de hekken van de hondenschool is het een voorbeeldhond. Hier doet hij alles perfect. Soms lijkt het alsof hij dit buiten de hekken van de hondenschool allemaal weer vergeten is... :'(

Carla (Gast)

@Nienke,

Begrijp ik het nu goed?
De hond heeft dus alleen de riem nog om de buik en niet meer om de nek?
Ik heb ook zo'n trekker en al veel geprobeerd.

honden page profiel alissakhalissakh

honden foto van alissakh

Hallo, ik ben nog maar nieuw hier en heb eigenlijk heel weinig ervaring met honden. Nu hebben mijn vriend en ik sinds een paar weken een teckelpup van 5 maanden. We hebben hem van een gezin overgenomen die er eigenlijk geen tijd voor hadden en die hem ook niks hebben geleerd. Lopen aan de leiband kende hij dus tot voor kort nog niet.
Ik had de laatste weken ook het euvel met het trekken en wist niet hoe ik het op moest lossen. Het stilstaan werkt bij mijn eigenwijze teckel niet, hij gaat gewoon om zich heen kijken en snuffelen en blijft trekken.
We hebben net gewandeld en was het zo beu dat ik het advies van Nienke en de roedel heb opgevolgd. Nu heeft hij wel een tuigje ipv een halsband, maar daar waar het tuigje achter zijn pootjes zit, doe ik ook de leiband onder zijn buik door. Snuffie protesteerde in het begin wel, maar hij raakt er vrij snel aan gewend. Het werkt nu echt fantastisch!! Ik herkende mijn Snuffie niet meer terug!! Ik hoop dat Snuffie snel doorheeft hoe het werkt, zodat ik weer normaal met Snuffie kan wandelen, want het doet echt wel zeer als hij hard trekt. Maar iig; super bedankt voor de tip!

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj



en als het dier met een riem om het scrotum dan toch anderen aanvliegt dan ruil je het verminkte kind voor een bak pens..

en mocht het dier nog steeds geen zin hebben dan wacht je gewoon ..

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

sorry..

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

O-) heb je het wel 1 maand , tig verschillende dingen geprobeerd..?! O-) Ik ben al 2 jaar bezig (ik heb extra moeilijk gevalletje) met 1 manier, waarin ik alleen het constant belonen heb afgeschaft naar af en toe :-)

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Wij hebben ook alles geprobeerd, stoppen, voer, rechtsomkeert, uiteindelijk heb ik een tennisarm van het trekken en moest aan de halti, ik vind het ideaal, hij regelt het zelf, nooit een correctie want hij stopt zodra er druk op staat vanzelf, ben er heel blij mee en vind het vriendelijker dan een slipketting.. mijn hond presteerde het met slipketting zichzelf op te hangen tot hij roggelend en naar ademhappend mij aankeek, hij snapte het gewoon niet, dit had ie meteen door. Kreeg er wel duidelijk bij vermeld voorzichtig te zijn en nooit een ruk te geven of vastmaken etc.

honden page profiel alissakhalissakh

honden foto van alissakh

@ Wyts & Rj: Sorry hoor, ik zorg er heus wel voor dat mijn hond zichzelf niet wurgt of zichzelf overbezeerd.. ik ben geen dierenbeul he.
Als je de riem om zn buik doet moet je ook geen snok geven als ie eens stilstaat of als hij trekt, net zoals je dat bij een slipketting niet moet doen, omdat je dan je hond wurgt. Hij corrigeert zichzelf zodra hij een beetje druk op zijn buik voelt. Verder heeft hij er helemaal geen last van. Als hij niet trekt en hij loopt mooi braaf naast mij is de lijn om zn buik ook niet gespannen en zit die net zo los als zijn tuigje.
Voor mij is dit een tijdelijke oplossing, zodat hij leert hoe het moet, heeft hij dat door, dan kan ik de lijn op de normale manier vastmaken.

honden page profiel Angelaa & LaikaAngelaa & Laika

honden foto van Angelaa & Laika

Als je tijd over hebt zou ik naar een hondencursus gaan en een cursus gehoorzaamheid gaan volgen. Daar leer je je hond te volgen op een leuke manier. en het is ook leuk om zelf te doen.

Of wat ik heb gehoord een paar keer de pad van de hond te doorkruisen (dus ineens de andere kant op lopen of tegen de richting van de hond in draaien)
En als ie volgt hem flink belonen en enthousiast zijn.

honden page profiel christel 18christel 18

honden foto van christel 18

hoi,
ik heb een australische herder.
mijn hond trok in het begin ook heel erg en voligde helemaal niet.
maar toen ben ik op het idee om een jentel leader te kopen, dat is een soort tuigje om het hoofd.
het is zeer vriendelijk en doet de hond absoluut geen pijn. dit duurte een paard dagen , en daarna trok hij helemaal niet meer.
dat is misschien wel een optie
groetjes

honden page profiel happyjan*happyjan*

honden foto van happyjan*

hoi alemaal we weten wat te doen; leren hier veel maar aan een hond moet je werken en nog eens werken dus blijven werken :-D greetz :-D

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

Beste Alissa, m'n reactie had niet zo gek veel met jouw verhaal te maken eigenlijk..vandaar ook sorry.. ik raak soms overgeïrriteerd door .. de stelling van veel hondenbezitters dat een straffe aanpak dierenbeulerij is.. maar ondertussen vraag ik me af wat diervriendelijker is. maar goed..

de straffe aanpak heeft ook weer z'n risisco's, en bij de ene hond is het een must en bij de ander totaal verkeerd.. dus.. zo blijf je wel aan het bakkeleien..


en on topic.. zou ik dan kiezen voor de een riem die via de halsband naar de neusband loopt..

als het dier trekt ligtie automatisch van koers.. omdat z'n neus dan naar de nek wordt getrokken

ideaal voor mensen die het fysiek niet trekken..

honden page profiel alissakhalissakh

honden foto van alissakh

Wyts & Rj oké ik had dat niet begrepen :-)
Je hebt gelijk. Het ligt juist aan de hond en aan de baas wat de juiste methode is om je hond an te pakken.

Bij mij werkt die methode waar ik het over had heel goed.
Ik heb vandaag de leiband op de normale manier vastgemaakt en ik merk nu al dat Snuf mij beter in de gaten houd en dat hij minder trekt. Het is nog niet helemaal zoals het moet, maar ik merk wel dat het dus effect heeft :-)

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Bij tayo gewoon een halti gebruikt die onder zijn schouders doorgaat, werkte prima..

Anoniem (Gast)

bedankt voor ale tips

conny (Gast)

wat is dat voor een riem als ik dat mag weten heb een sintbernardt die heel hardt trekt ben zelf een klein vroutje maar kan de hond niet houden hij is supper lief hoor groetjes van max wie kan mijn iets meer vertellen voor de hond die ook een zelfde hond heeft ....

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hallo

Mijn vader gaf de volgende tips.

Als je de hond aan de linkerkant hebt dan doe je zijn riem van de halsband onder zijn linker voorpoot door bij rechts dus rechter poot. Als de hond dan trekt trekt hij zijn eigen voorpoot in de lucht. Dit doet niet zeer maar is ook niet comfortabel. Je zult zien dat hij eerst zich in allerlei bochten wringt maar volhouden is ook hier het sleutelwoord.

Wat ook wil helpen is door met je benen de hond naar achteren te duwen. Hij moet dan niet ver voor je uit lopen. Je maakt met je benen een cirkel beweging naar buiten en duwt de hond dan naar achter.

onze laatste tip is door een stok of bv paraplu te nemen en die tijdens het lopen als de hond naar voren gaat voor de hond te houden. Het is absoluut niet de bedoeling dat je de hond er mee slaat of er een sla beweging mee maakt maar je kunt hem rustig tegen de borst van de hond leggen en hem terug duwen.

We hopen dat je er wat mee kunt en wensen je veel succes.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Onze pup kon er ook behoorlijk wat van. Ik heb het haar heel makkelijk af kunnen leren. Ik neem een koekje in mn hand en daar mag ze aan likken, maar ze krijgt hem vlak voordat ik 'vrij' zeg. Bij 'vrij' mogen ze snuffelen en plassen e.d..

Bij echte moeilijke kanjers moet je inderdaad zodra hij trekt stil staan en rechtop blijven staan totdat de hond weer naast je staat en het snoepje weer ruikt. Dan weer proberen en zodra hij weer trekt weer van voor af aan. Je bent in het begin lang zoet, maar zodra ze het door hebben.. Word het wandelen ook voor jou een leuke bezigheid!!

Ik gebruik geen hulpmiddelen. Ja, ze hebben een slipketting om. Maar dat is niet omdat ze het nodig hebben, dat is omdat ik het mooi vind ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "MIJN HOND TREKT WAT TE DOEN," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: speelmaatje omgeving Apeldoorn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^