Kwaadaardige tumor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

Hallo allemaal,
Ik wil dit heel graag even van me afschrijven..
Mijn hondje waarmee ik ben opgegroeid heeft een kwaadaardige tumor (kanker) in haar mond/keel zitten. Ik heb dit afgelopen vrijdag te horen gekregen van mijn dierenarts.
Ze is op dit moment 16 jaar oud, al een hele leeftijd, maar de manier waarop t nu gaat vind ik echt vreselijk. Ze ademt wat moeilijker dan normaal, als ze slaapt maakt ze snurkende geluiden. De dierenarts heeft wat optie's genoemd, waaronder de neus voor een groot gedeelte weg halen.. maar is het dan nog wel dierenliefde? Hoe ver kun je gaan? Ik heb van de dierenarts prednison meegekregen. Iedereen raadt me aan om de medicijnen nog even de tijd te geven (Binnen 2 a 3 dagen moet je wel verbetering zien) ik wil ook zeker niet zomaar de beslissing maken maar ik wil ook zeker niet egoïstisch zijn. 

Ik ben met haar ook al een paar keer bij een soort homeopatische dierenarts geweest, ze  vertelde mij dat mijn hondje echt en enorm sterk dier is (mijn gewone dierenarts zei dit ook) Ik heb nu op dit moment zo'n tegenstrijdige gevoelens.
Aan de ene kant als ik haar zo hoor ademen denk ik..  ik vind het zo erg voor haar,  moet ik nu de dierenarts bellen? maar aan de andere kant.. als ze wakker is loopt ze wat rond, eet goed drinkt goed, ze oogt totaal niet alsof ze op wil geven. Ze is gewoon enorm sterk.

Ik heb nu rond zitten kijken op internet naar behandelingen van tumoren.. ik heb echt alles voor haar over, het maakt me niet uit hoe duur het is maar ik wil haar geen lange lijdensweg tegemoet laten gaan, niet elke keer een narcose of veel behandelingen.

Ik zou het heel fijn vinden als hier misschien iemand een optie weet of idee heeft?
Ik zit er nu op het moment echt helemaal doorheen, sinds gister niks meer kunnen eten en ik ben vannacht bij haar gebleven, ze is uiteindelijk tegen mij aan komen liggen.. ik heb amper 3 uur geslapen ben heel de nacht half wakker gebleven door het geluid van haar adem. Ik laat haar nu liever geen sec. meer alleen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kwaadaardige tumor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Altijd heftig zoiets, 16 jaar is een hele mooie leeftijd. Wat je moet doen, kan niemand je vertellen en is helemaal aan jou. Ik zou zelf aankijken of de prednison aanslaat, zolang als jou hondje nog plezier heeft in het leven, zou ik zeggen geniet nog lekker van haar, zie je dat het voor haar moeilijk wordt, laat haar dan gaan, om meer lijden te voorkomen. Ik wens je sterkte met deze moeilijke beslissing!

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

Bedankt.Ik ben gister en vandaag lekker naar de bossen geweest ze heeft wat gezwommen en ik heb veel foto's gemaakt. Afgelopen nacht was zo vreselijk.. ik stond op het punt om de dierenarts te bellen (spoed) maar belde eerst mijn moeder op, ze zei dat ik echt nog even moest wachten tot morgen (vandaag dus) en dat de nachten altijd vaak erger zijn.  Pff.. wat was ik blij vanmiddag toen ik haar langs me in de auto had zitten.. voor hetzelfde geld was ze er al niet meer geweest, moet er niet aan denken! Ben zo blij dat ik gister nacht niet gebeld had.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

16 jaar, en dan nog een zware operatie laten ondergaan, stuk van haar neus weghalen ? narcoses op deze leeftijd doen heel veel, eerder kwaad dan goed.

zolang jouw hond nog plezier heeft, en zonder pijn, zo laten, is het zo dat je gaat bemerken dat je hond pijn gaat krijgen en niet meer kan eten, neem een wijs besluit. 16 jaar is al heel oud voor een hond en echt om nu nog een zware operatie te laten ondergaan, voor het even te rekken ? wees wijs met een besluit, en geen pijn laten lijden, maar je kent je hond heel goed, dus dat zal je zeker niet doen.

geniet nog iedere dag van je hond, gaat het niet meer, dan is de tijd daar voor je hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

M.... mooi hier komen , kan je het goed van je afschrijven, en advies geven ? nee jij moet de beslissing zelf nemen, maar afschrijven hier en het met ons delen doet al heel erg veel , voor jou. :-D

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

" M.... mooi hier komen , kan je het goed van je afschrijven, en advies geven ? nee jij moet de beslissing zelf nemen, maar afschrijven hier en het met ons delen doet al heel erg veel , voor jou.  :-D "

Bedankt, dat klopt.
Ik geniet al 16 jaar van mijn lieve meisje, maar nu deze dagen extra veel.. ik ben dag en nacht bij haar,  ik vind het echt zo erg, het liefste had ik gehad dat ze zelf in zou slapen in een nacht zonder ziek te zijn. Ik heb jaren geleden ook al eens voor een soort gelijke situatie al deze gestaan, waar ik tot op de dag van vandaag nog verdriet van heb. Ik hoop echt dat ze weer wat opknapt en dat de prednison de tumor wat onder controle krijgt. Ik wil niet onnodig rekken.. maar ik wil haar ook niet laten gaan als ze me laat zien dat ze nog van alles wil.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Maar je zegt dat de tumor in haar mond/keel zit. Waarom moet haar neus er dan af?

Hebben ze een biopt genomen?

Is het een plaveisel carcinoom?

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

" Maar je zegt dat de tumor in haar mond/keel zit. Waarom moet haar neus er dan af?

Hebben ze een biopt genomen?

Is het een plaveisel carcinoom? "
Ze hebben röntgen foto's gemaakt en het was de bedoeling dat ze de neus zouden spoelen omdat we eigenlijk dachten en hoopte dat er iets vast zat in de neus (gras) op de foto's zag alles er gewoon normaal uit, en blijkt het echt in/rond de keel te zitten. Hij heeft tijdens de narcose in haar mondje gekeken. Ik weet ook niet waarom, maar hij zei dat als ze het weghalen een deel van de mond ook wordt weg gehaald, kan niet anders blijkbaar? 

Ik weet zeker dat hij het wel had aangegeven, als ze de tumor er zo uit konden halen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Maar de neus hoeft er dus niet af?

Hoe weet die da dat het een kwaadaardige tumor is? Met alleen met de ogen kijken, kun je dat niet bepalen..

Mss kun je voor een second opinion naar een andere da gaan of naar een specialist?

Heeft hij de tumor nog een naam gegeven?

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

" Maar de neus hoeft er dus niet af?

Hoe weet die da dat het een kwaadaardige tumor is? Met alleen met de ogen kijken, kun je dat niet bepalen..

Mss kun je voor een second opinion naar een andere da gaan of naar een specialist?

Heeft hij de tumor nog een naam gegeven? "
Nee, geen naam.
Ik zat hier al aan te denken, nu jij het zegt ga ik dit zeker doen.
Hij zei alleen dat ik wel een onderzoek kon laten doen naar het weefsel dan weet ik er meer over.

Kent er hier iemand een betrouwbare dierenarts?
Of een die gespecialiseerd is in tumoren?
Ik woon in Noord-Brabant maar ben bereid heel NL door te rijden als dat nodig is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik weet helaas geen specialist in tumoren (daarvoor ging het bij ons te snel), maar wellicht komt er nog iemand hier voorbij die dat wel weet.

In Utrecht zit wel een centrum dat heel veel kennis en specialisten heeft.

Qua holistische da (is ook een reguliere da) zou je Tannetje Koning kunnen bellen.

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

" Even gezocht voor je:

http://www.diergeneeskunde.nl/klinieken-diensten/gezelschapsdieren/oncologie/ "

Ja, op deze site heb ik gister heel de avond zitten rond kijken!
Dat is dan toch Utrecht waar ik naar moet bellen.

Ik ga morgenvroeg eerst mijn dierenarts bellen om te vertellen hoe het weekend is gegaan, dan vertel ik hem gelijk over dat ik een onderzoek zou willen en eventueel naar Utrecht kan bellen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, ik zou bij Utrecht eerst eens een consult aan gaan en vragen wat zij er nu van denken. Als zij denken dat het maar uitzichtloos is of dat een behandeling maar voor een korte tijd zou helpen (ivm leeftijd ed), dan zou ik persoonlijk ervoor kiezen om niet te behandelen, maar de komende tijd nog zo leuk mogelijk te maken.

Mijn herder had een plaveisel carcinoom. Ze komen zowel in de mond als op de neus voor, waarbij ze de neus weghalen als het op de neus zit. Vandaar dat ik je vroeg of dat het was.

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

" Ja, ik zou bij Utrecht eerst eens een consult aan gaan en vragen wat zij er nu van denken. Als zij denken dat het maar uitzichtloos is of dat een behandeling maar voor een korte tijd zou helpen (ivm leeftijd ed), dan zou ik persoonlijk ervoor kiezen om niet te behandelen, maar de komende tijd nog zo leuk mogelijk te maken.

Mijn herder had een plaveisel carcinoom. Ze komen zowel in de mond als op de neus voor, waarbij ze de neus weghalen als het op de neus zit. Vandaar dat ik je vroeg of dat het was. "

Aha, ja vandaar.
Ik ga morgen ook zeker Utrecht bellen en het verhaal uitleggen en kijken of zij iets voor mn hondje kunnen betekenen nog.
Ik lees nu ook dit op een site :

Vooral bij oudere honden kan een gezwel ontstaan in de neus. Dit betreft bij de hond helaas bijna altijd een kwaadaardige vorm van kanker. Doordat het gezwel steeds groter wordt, zal de hond geleidelijk aan steeds slechter door de neus kunnen ademen, gaan snuiven of snurken en snotterige neusuitvloeiing krijgen. Soms zit er wat bloed bij de uitvloeiing of heeft de hond echte bloedneuzen.
Het vaststellen van het type gezwel is belangrijk, omdat sommige vormen nog wel behandeld kunnen worden. Voor het vaststellen van de uitbreiding van het gezwel en het type gezwel, is het nodig om r?ntgenfoto?s van de neus te maken en om in de neus te kijken, zodat een stukje weefsel van het gezwel weggenomen kan worden (biopt) om te laten onderzoeken.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, ik las het. Ik had het eerder moeten lezen :(

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een hondje van 16 jaar met een kwaadaardige tumor in mond/keel en met klachten zoals jij omschrijft zou ik palliatief laten behandelen met prednison en niet meer blootstellen aan verder onderzoek en operaties.
 
Als een grote chirurgische ingreep zoals je omschrijft zou plaatsvinden, zal je hond zich ondanks goede pijnmedicatie hondsberoerd voelen en heeft een lange herstelperiode. Een hond kan niet praten en uiten waar hij pijn en last heeft. Reken maar dat een mond- keeloperatie ontzettend naar voor je hondje is.
 
Hoe lang zal je het leven van je hondje met deze ingreep op een hondwaardige manier  kunnen rekken?
 
Ook is het maar de vraag hoe je hondje van 16 jaar uit een zware narcose zal komen. Een zware narcose is nodig voor een dergelijke operatie.
 
Ze zal door de Prednison een goede opleving laten zien en de duur van die opleving is per hond verschillend.
 
Houd er rekening mee dat hondjes bikkeltjes zijn en pijn pas in een zeer late fase laten zien en dan is het ernstig.
 
Liefde voor je hondje betekent ook op tijd los laten en haar verder ernstig lijden sparen.
Ik wens je veel goede moed om op tijd de juiste beslissing te nemen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

16 jaar is idd wel een hele leeftijd. Mijn hond was 13 jaar en volgens mijn da niet meer te behandelen. Een holist wilde er wel heeeel veel kruidenpillen in stoppen, maar kwam niet overtuigend over dat het zou helpen (ze kon niets met zekerheid zeggen en als het al zou helpen, zou hij nog maar 6 maanden hebben, wat op internet genoemd werd als maximale tijd die hij nog te gaan zou hebben zonder behandeling). Ik heb toen met mijn vriend en mijn moeder overlegt en mijn gevoel gevolgd: Ik heb mijn hond niet gedwongen om de medicijnen te slikken (hij was een moeilijke medicijnen hond). Ik heb de pillen vriendelijk geweigerd en heb heel bewust mijn verlies genomen.

Mijn da had overigens nog wel gezegd dat hij zijn neus er volledig af kon halen, maar dat het alsnog gegarandeerd binnen 6 maanden terug zou komen omdat hij niet genoeg kon verwijderen. Daarnaast was de kans idd groot dat hij met zijn 13 jaar zou komen te overlijden van alleen al de narcose.
Ik kon het mijn hond niet aan doen om hem zijn neus te laten misssen (hij genoot juist zo van alle aandacht die hij kreeg om zijn mooie uiterlijk, wat hij zonder neus absoluut niet meer zou krijgen). Daarnaast wilde ik hem niet al die ellende van bloed en genezing (hij bleef nooit van zijn neus af, dus genezen zou het niet) laten doorstaan om binnen 6 maanden opnieuw ziek te worden, maar dan waarschijnlijk nog vele malen ernstiger ziek.

Wat ik niet verwacht had, was dat het een week na de diagnose al gebeurd zou zijn. Het ging zo ontzettend snel.. We hebben ook zelf de beslissing moeten nemen omdat hij niet meer stopte met bloeden en het niet meer dicht te branden was.
Het is een paar weken terug gebeurd, dus echt nog 'vers'.

Maar de ene hond is de andere niet en de ene kanker is de andere niet.. Het blijft een lastige kwestie.. Maar ik vind het raar dat jouw da kan bepalen wat het is door zijn ogen en dat zijn neus eraf moet, terwijl het in zijn keel zit.. Mss heb je je da verkeerd begrepen?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

ach M....jouw hond en jij gaan door een moeilijke laatste periode van haar leven . Sta naast haar zoals ge nu al doet . Ge zult zelf wel op het juiste moment beslissen, daar ben je een te goed baasje voor,   geniet en  knuffel haar nu  , en...... laat  haar afscheid ook vredig verlopen.we hebben allemaal al meegemaakt wat gij nu voelt, we begrijpen je maar al te goed, maar het is wat het is.
een mooi goed hondeleven heb je haar gegeven vol liefde. ;-)
 Denk dààraan aan als het je wat teveel wordt. knuffel:'(

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

Bedankt.

Roosje, ik denk dat de tumor dan deels in haar/mond keel zit ze zouden dan in ieder geval de hele gehemelte moeten verwijderen incl de neus.

Ik ga haar dat niet aandoen.

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

Ik ga vanmiddag naar een andere dierenarts om haar nog eens na te laten kijken.Schijnt een hele goede te zijn.. als hun ook vermoeden dat het niet meer te helpen is, dan ben ik bang dat ik echt niks meer voor haar doen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" als hun ook vermoeden dat het niet meer te helpen is, dan ben ik bang dat ik echt niks meer voor haar doen. "
Dan heb je er alles aan gedaan wat in je macht lag..

Sterkte.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Daar ben ik het volledig mee eens.

Het is uiteindelijk ook wat wij gedaan hebben.

Het zijn moeilijke keuzes en een moeilijke tijd. Je wilt je lieveling voor eeuwig bij je hebben, maar helaas gaat dat niet..

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

Ik ben vandaag bij de andere dierenarts geweest.Ze heeft een kleine verdoving gehad, zodat we goed in de mond konden kijken en ik mocht er zelf bij blijven.

Helaas... ik heb de tumor met eigen ogen gezien, hij zit in dr mond boven op het gehemelte.
Ik kon nog een weefsel onderzoek laten doen maar er was eigenlijk toch niks meer aan te doen.

Ik viel bijna flauw nadat ik de tumor had gezien, werd helemaal zwart voor mijn ogen, en ik hoorde niks meer.. pff.

Het is nu in principe afwachten tot ze aangeeft dat het niet meer kan, dat ze echt veel last/pijn krijgt hiervan. Zo lang ze nog goed eet en drinkt zal het opzich prima gaan, zodra ze niet meer eet dan denk ik dat ik een besluit moet nemen.. brrr wat erg, ik kan me geen leven zonder haar voorstellen.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Wat een vreselijk triest bericht. Maar nu weet je het zeker en heb je het met eigen ogen gezien.


Ik wil je veel sterkte wensen in deze laatste periode. Hopelijk gaat het geen lijdensweg voor je hondje worden.....
Vergeet niet dat honden heel hard voor zich zelf zijn en pijn vaak in een heel laat stadium aangeven...

Nogmaals sterkte!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik ben vandaag bij de andere dierenarts geweest.Ze heeft een kleine verdoving gehad, zodat we goed in de mond konden kijken en ik mocht er zelf bij blijven.

Helaas... ik heb de tumor met eigen ogen gezien, hij zit in dr mond boven op het gehemelte.
Ik kon nog een weefsel onderzoek laten doen maar er was eigenlijk toch niks meer aan te doen.

Ik viel bijna flauw nadat ik de tumor had gezien, werd helemaal zwart voor mijn ogen, en ik hoorde niks meer.. pff.

Het is nu in principe afwachten tot ze aangeeft dat het niet meer kan, dat ze echt veel last/pijn krijgt hiervan. Zo lang ze nog goed eet en drinkt zal het opzich prima gaan, zodra ze niet meer eet dan denk ik dat ik een besluit moet nemen.. brrr wat erg, ik kan me geen leven zonder haar voorstellen. "

Pff.. Geen goed nieuws dus.. Hebben ze er nog een naampje aan geplakt?

Probeer de komende tijd nog van je hond te genieten, alsof er niets aan de hand is.

Heel veel sterkte.

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

Bedankt allemaal.
Ik vind het zo erg, ergens hoop ik nog steeds dat ze zelf de keuze maakt en vredig inslaapt op een nacht. Ik weet niet hoe lang ze het vol gaat houden, kan 2 mnd tot een jaar zijn. Ze mag absoluut niet lijden. Ze is gewoon een super sterk hondje en mijn homeopathische arts zei dat ze er nog niet klaar voor was om te gaan..ze wil nog zo graag dat brak mijn hart echt.. deze rot ziekte gaat ons gewoon uit elkaar rukken, hoe dan ook.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, dat is zeker erg. Het is een vreselijke ziekte.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Sluit het af.. geen operatie meer..daar is ze te oud voor..als ze pijn heeft ..laat haar inslapen... doe het voor haar.. moeilijk.. maar laat haar geen pijn lijden a.u.b... dat wil je voor jezelf ook niet!!
Sterkte..

honden page profiel MickyMicky

honden foto van Micky

Mijn lieve meisje is gister avond thuis ingeslapen.Het was vreselijk.. maar ik wou haar niet nog een nacht in laten gaan, ze was zo benauwd.

Het is echt doodstil hier in huis.. =(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kwaadaardige tumor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: puppy drachtig of niet ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^