Golden retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zit ze (Sanne) me weer lekker te maken, ben zo gek op de donkere Goldens! ;-)

Anoniem (Gast)

Aan hoeveel wee

Anoniem (Gast)

Aan hoeveel weken mag het pupje gaan wandelen? En hoelang ongeveer per keer?

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

heb je ondertussen een pupje

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik ben met mijn Afghanen begonnen op een flat en ook veel andere mensen met dit ras. Dat gaat super hoor! Natuurlijk wandel ik erg veel met ze en hebben ze veel beweging. Binnen zijn ze heerlijk rustig.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Wandelen met pupje mag altijd, mijn ervaring is dat jonge pupjes graag de weg naar huis verkiezen boven alle andere richtingen. Maak het rondje klein en leuk. Een makkelijke vuistregel is dat je ongeveer 2x 5 minuten per dag mag lopen per maand dat het pupje oud is. 2 maand komt dan neer op 2x 10 minuutjes op een dag naast de vele plasbeurtjes. Met 6 maanden kan je zeker 2x een half uur op een dag lopen.
Bouw dit langzaam op en kijk vooral naar uw pupke, wanneer deze overduidelijk moe is is het al een beetje laat. Opbouwen met beleid is het sleutelswoord, hierdoor gaan alle gewrichten lang mee en zul je er later veel plezier van hebben. Naast de fiets lopen bijvoorbeeld is iets wat je echt pas mondjesmaat op kan gaan bouwen vanaf 1 jaar oud, enfin hier vroeg u niet naar :-).
Bovendien kan je de pup optillen en meenemen naar allerlei indrukken zoals de plaatselijke markt, wanneer je de markt verlaat kan je hem bijvoorbeeld een meter of 100 laten lopen op een ieta rustiger stukje. ook dit kan je langzaam uitbouwen zodat je na een aantal weken de pup zelf over het station of de markt kan laten lopen. Til trouwens nooit de pup op in een gespannen situatie, maar wees dit voor. Laat vooral zien dat er niks in de wereld is wat spannend of eng is. Het is allemaal de normaalste zaak van de wereld.

Anne (Gast)

Hoi, wij zitten momenteel met onze witte Golden Retriever (teefje) in een klein vakantiehuisje van 40 m2 en dat gaat helemaal prima. Onze hond vindt het vooral fijn als je er voor haar bent. En de ruimte buitenshuis is net zo groot als je die zelf wilt maken, toch? Mensen hebben altijd wel wat te kletsen. Als je je dáár iets van moet gaan aantrekken....

Anne (Gast)

Heel goed adres voor prachtige ras (white) Golden Retrievers: 'Sanguinisch' in Stuifzand (Hoogeveen Drenthe)

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Leuke kennel! Ziet er goed uit, als je stambomen kijkt kom je wel wat dubbele namen tegen, maar volgens mij geen excessen (snel gekeken)

edit: http://home.kpn.nl/g.busser/sanguinisch/index.htm

Leuke foto's, echte goldens :-D ;-)


pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik wil een hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^