Artrose (wie kan mij goede raad geven?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Janne (Gast)

Beste mensen,

Gisteren heb ik te horen gekregen dat mijn lieve 4-voeter artrose heeft. Uiteraard ben ik erg geschrokken, het is nog een jonge hond en wordt deze zomer 2 jaar! Ze liep de hele week maar op 3 pootjes en heb uiteraard besloten om naar de DA te gaan.

De DA heeft een 3-tal foto's gemaakt waar duidelijk te zien is dat het om artrose gaat. Ook de DA was erg verrast dat dit bij mijn hond de aandoening was. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening, want de DA raadde mij aan eerst 2 weken een pijnstiller te geven, mocht na deze 2 weken er geen verbetering zijn kan men na gaan denken over een operatie aan beide kanten. Wie heeft hier ervaring mee? Ik ben erg benieuwd naar meningen en mensen die hetzelfde met hun hond hebben meegemaakt. Uiteraard wil ik het beste voor mijn hond maar wil niet 'te snel' een beslissing maken.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groetjes

honden page profiel KK

honden foto van K

cash heeft hele zware artrose, maar zij is 9 jaar, en heeft ook kanker. er is geen dierenarts die haar nog gaat opereren. cash krijgt supplementen en pijnstillers, en vooral die supplementen werken heel goed, zo goed dat ik de pijnstillers af aan het bouwen ben.die operatie is heel erg zwaar, want hij zal aan beide kanten nieuwe heupen krijgen(neem ik aan?)en ook heel erg duur. op het bulldogforum zitten wel mensen die het hebben laten doen, hier weet ik het niet.
ik zou eerst gaan kijken hoe ver je komt met supplementen.
cash krijgt arthrofit van happydog, wat ik bij zooplus bestel.

honden page profiel Marloes OtkerMarloes Otker

honden foto van Marloes Otker

Karin misschien ook wat voor jouw :

Beste Janne,

Wat vreselijk, dat arme beestje. Misschien moet je hier even kijken: http://www.medivetbenelux.nl/. Dit bedrijf geeft 5 stamcel behandelingen weg aan honden die het meest lijden onder Artrose. Er staan wat filmpjes op de site waar je kan zien hoe die beestjes ervan opleven. Ook op youtube staan er veel filmpjes van honden/katten en andere huisdieren die heel binnen korte tijd heel veel baat gehad hebben bij een stamcelbehandeling. Je kan er ook een telefoontje aan wagen, het zijn hele aardige en behulpzame mensen.


Succes en sterkte.


Groetjes, Marloes

honden page profiel DD

honden foto van D

Wat ik zelf weet van mensen hier in mijn omgeving is dat glucosamine een verbetering kan geven in de gewrichten van je hond.

Zelf hebben we DJ hier, die op 6 maanden leeftijd aan zijn heup is geopereerd. Zijn heup-kop is helemaal weggehaald en ik zie nu (hij is inmiddels al weer 4 jaar) dat hij er toch meer pijn aan krijgt. Ik overweeg om hem ook Glucosamine te geven, want het schijnt heel er goed te zijn. Het is meer homeopathisch, dus daar hou ik wel van.

Wellicht kan je eens kijken of dat wat voor je kan betekenen. Opereren aan artrose, wat wil hij dan doen eigenlijk? Weet je dat al?

Joline & Ginger (Gast)

Ik heb zelf een hondje van bijna 14 met zware artrose, pijnstillers hielpen maar eventjes en toen ben ik naar een alternatieve dierenarts gegaan(Loop daar toevallig zelf ook stage) ze krijgt nu chinese kruiden, glucosamine en krill olie tabletten (omega 3) en ze loopt weer een stuk beter!
Ik zou adviseren om eens naar een dierenarts te gaan die met alternatieve geneeswijze werkt (kruiden, acunpunctuur, kiemplanten, supplementen) om te kijken wat deze adviseert en hoe goed dat uitwerkt op de hond. Wij kunnen vanaf ons beeldschermpje niet zien hoe erg het is natuurlijk maar ik zou eerst andere dingen uitproberen en als dat niet werkt pas gaan opereren. Want ik zie hier in de praktijk op mijn stage veel verbeteringen bij honden met artrose en bij mijn eigen hond natuurlijk! Er zijn genoeg mogelijkheden in de vorm van acunpunctuur, supplementen, chinese kruiden, kiemplanten etc en dan zou je daarna altijd nog kunnen opereren! Scheelt voor de hond en voor jou veel! Weet niet of je verzekerd bent maar bij de meeste verzekeringen word de alternatieve geneeswijze ook vergoed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mobility formula of tewel Sanscha Blend. langdurig kan je dit blijven geven, natuurlijk. kijk maar eens op internet, tegelijkertijd een pijnstiller.

arthrose daar kan een arts ook niets aan doen. welke operatie had de dierenarts dan op het oog ?

Janne (Gast)

Dank je wel voor jullie berichtjes!

Ik moet heel eerlijk zeggen dat het gisteren bij de DA zo snel ging, dat ik niet precies alles heb kunnen onthouden. Het werd ook zo snel gezegd en ze hadden het te druk om me eigenlijk een goede uitleg te geven. Wat ik wel onthouden heb, is dat wanneer ik beslis voor een operatie dat ze zo wie zo het bot doormidden zagen. Als ik me niet vergis zijn er 3 soorten operaties mogelijk, maar omdat mijn hond groot is en ongeveer 40 KG weegt zou de DA kiezen om een 'atrium' te plaatsen. Verder vertelde hij me ook dat ze nooit 100% zeker kunnen zeggen of de operatie lukt, 90% gaat goed aldus de DA. De kosten zullen minimaal EUR 1000,00 per kant zijn. Het is veel geld, maar als ik nou de zekerheid had dat het erna verholpen zou zijn....

En tsjaa, wat is wijsheid. Ik wil gewoon het beste. Glucosamine werd mij gisteren ook aanbevolen en heb deze vandaag dan ook in huis gehaald. Ik hoop echt dat dit helpt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb het voor je opgezocht.


Mobility Formula
Ter verzorging van gewrichten en kraakbeen.


Dit product is samengesteld uit substanties die speciaal zijn samengevoegd om gewrichten en kraakbeen gezond te houden en te krijgen. Prima geschikt bij dieren met HD, OCD, ED, artrose, artritis en andere gewrichts- en kraakbeenproblemen.

Het product bevat onder meer MSM, het sulfur middel dat pijn vermindert, en tevens ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Glucosamine: dat kraakbeen herstelt en aanmaak hiervan bevordert. Voorts ingrediënten die het immuunsysteem en de aanmaak van collageen verbeteren en meer.

SUPER PRODUKT BIJ GEWRICHTSPROBLEMEN!

Ook preventief te geven bij jongere dieren om kraakbeenproblemen te voorkomen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Janne, heeft je hond soms een kruisband operatie nodig ?

krijg geen hoogte er van wat je hond nu precies heeft.

hd ? in een ernstige vorm , dat er operatie technieken zijn en wel drie ?

honden page profiel KK

honden foto van K

artrose willemijn, dat staat er toch duidelijk?

Janne (Gast)

Kruisband operatie? Nee mijn hond heeft artrose, met name in de knie gewrichten en volgens de DA zou dit te behandelen zijn door middel van een operatie. Er zijn 3 soorten operaties/ manieren om dit te doen. Omdat mijn hond groot en zwaar is, is er maar 1 manier van opereren mogelijk namelijk bot doormidden zagen en een atritum plaatsen, aldus de DA.

Janne (Gast)

Sorry nog een berichtje, het kan dus zijn omdat het gisteren bij de DA allemaal zo snel ging dat ik niet alles goed opgepikt heb. Weet in ieder geval zeker dat hij vertelde dat er 3 manieren van operen zijn, en dat bij mijn hond maar 1 manier mogelijk was.....

honden page profiel KK

honden foto van K

arthofit: Meteen nadat de mollusken uit het zeewater genomen worden, worden ze door een bijzonder vries-drogings-procédé houdbaar gemaakt. Alleen op deze manier blijft de volle natuurkracht van de actieve voedingsstoffen behouden.
Door het uniek algen-mineraal-complex is bij het chondritief werkzaam mollusken-component een nieuw ontdekte celstabiliserende voedingsstof bijgevoegd worden.
De inhoudsstoffen van het algenpreparaat kunnen onder meer met hulp van radicalen-neutralisering, stabilisering van het immuunsystem en vordering van de cellulaire zuurstofopname de antiphlogistisch werkzame, lichaamseigen regulatiemechanismen ondersteunen.
Hiermee wordt vooral bij ontstekingsprocessen het gewrichten- en bindweefselstabiliserend voedingseffect van Arthrofit versneld en gevestigd waarbij een verrassend snelle werking optreedt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

rustig Karin..... artrose daar is geen operatie voor mogelijk.

de topic opener heeft het over een..Atrium plaatsen, een Atrium heeft met het hart te maken, vandaar dat ik wat vragen stel aan de topicopener, dat mag toch Karin >?



ik dacht zelf dat hij bedoelde een TITANIUM PLAAT plaatsen vandaar dat ik op het verkeerde been toch ben gebracht, en dat Janne het over drie technieken had, knie artrose heeft vaak te maken met kruisbanden, en omdat janne het over drie technieken had en het breken van het been...... dacht ik aan een kruisbandoperatie, en dat hij vertelde aan allebei de kanten, en wat daarvan de kosten zijn.

honden page profiel KK

honden foto van K

bij artrose is zeker wel een operatie mogelijk, want daar heb ik het over gehad met de da, maar cash was te oud. ze zou nieuwe heupen moeten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aan arthrose zelf is niets te doen, ja nieuwe heupen, dat kan zeker. maar als het door heel de poot zit, knie enz.

vandaar dat ik de vragen stel aan de topicopener, dat kan en mag toch ?

honden page profiel DD

honden foto van D

Willemijn, de allereerste zin van de TS is:
Gisteren heb ik te horen gekregen dat mijn lieve 4-voeter artrose heeft.

Ik weet niet hoor, maar dan begin jij over een kruisband operatie?

Glucosamine is een goed middel. Ik hoor echt  van mensen die het gebruiken voor de hond (de mens kan het ook gebruiken trouwens) dat het goed werkt en dat de hond ervan opkanpt. Amper pijn nog en minder stram, fitter en dus ook beter in zijn/haar vel.

Ik ga het ook bestellen voor DJ.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lees verder eens dan wat de topic opener schrijft.

een operatie en wel drie soorten technieken waar die voor kan kiezen, en dat er een ..atrium..geplaatst zou worden.

mag toch dat ik dan een vraag stel ? of is dat verkeerd ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank je wel voor jullie berichtjes!

Ik moet heel eerlijk zeggen dat het gisteren bij de DA zo snel ging, dat ik niet precies alles heb kunnen onthouden. Het werd ook zo snel gezegd en ze hadden het te druk om me eigenlijk een goede uitleg te geven. Wat ik wel onthouden heb, is dat wanneer ik beslis voor een operatie dat ze zo wie zo het bot doormidden zagen. Als ik me niet vergis zijn er 3 soorten operaties mogelijk, maar omdat mijn hond groot is en ongeveer 40 KG weegt zou de DA kiezen om een 'atrium' te plaatsen. Verder vertelde hij me ook dat ze nooit 100% zeker kunnen zeggen of de operatie lukt, 90% gaat goed aldus de DA. De kosten zullen minimaal EUR 1000,00 per kant zijn. Het is veel geld, maar als ik nou de zekerheid had dat het erna verholpen zou zijn....

En tsjaa, wat is wijsheid. Ik wil gewoon het beste. Glucosamine werd mij gisteren ook aanbevolen en heb deze vandaag dan ook in huis gehaald. Ik hoop echt dat dit helpt. "

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik vraag het niet aan jullie, maar aan de topicopener, dat mag toch ? :-D


dank je wel Janne. voor de uitleg, werd op het verkeerde been gebracht, juist door de drie technieken, zodat ik even dacht, wow misschien een kruisbandoperatie, bedankt voor je toelichting, en ik hoop dat het snel beter mag gaan, er zijn genoeg natuurlijke middelen ervoor die langdurig gebruikt kunnen worden, waaronder Mobility Formula, en jou de keus wat je gaat gebruiken.

Anoniem (Gast)

Wellicht is Gelenktkraft van Luposan ook iets.Zie reacries op zoplus.de

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

janne, zou je een account aan willen maken ? dan kan ik je een prive berichtje sturen.


Janne, je hebt het over een ATRIUM plaatsen, bedoelde de arts niet een TITANIUM PLAAT plaatsen ?

daar heb ik ervaring mee, dus als je nog eens wilt reageren .?
daar zijn inderdaad drie technieken voor, aangezien je een behoorlijke zware hond hebt, heeft de arts voor een methode gekozen zoals je beschrijft. wil je nog eens reageren Janne ?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

voor zover ik het begrepen heb bij mijn hond met artrose is dat altijd een gevolg van een ander probleem

je krijgt geen artrose in een puntgaaf gewricht, er moet iets niet goed zitten
honden met HD hebben vaak niet alleen HD, maar ontwikkelen doordat het gewricht helemaal
verkeerd beweegt en belast wordt, ook nog eens artrose, het is de artrose waar de honden
dan veel pijn aan hebben.

oude honden ontwikkelen (vaak) artrose omdat hun lijf verslijt en de gewrichten ook anders/verkeerd belast gaan worden, maar bij jonge honden is er een onderliggende oorzaak

een knieband/kruisband scheuring die te laat wordt opgemerkt, heeft dan vaak al enorme
artrose veroorzaakt

en zoals ooit bij mijn vorige schnauzer die heel jong een pees scheurde in zijn rechterschouder:
die kreeg artrose op zijn linker elleboog.......... (allemaal dus een gevolg van)

kan je het opereren: heel vaak niet
soms kan je het gewricht zo opereren dat de artrose niet meer zo'n invloed heeft
zoals bv bij sommige kleine honden de heupkop helemaal verwijderd wordt
die dan zo kapot ook van de artrose en de kom ook, dat het een opluchting is, als het kopje
verwijderd wordt


dus ik begrijp de vragen van Willemijn wel
die zocht de oorzaak van de artrose

@TS
wat is een atrium precies en om welk deel van het bewegingsapparaat gaat het
(heupen, ellebogen, knieen)
en het is zeker goed een goed suplement te gaan gebruiken (buiten de operatie om)
ik geef mijn hond (op voorhand, want hij is gelukkig nog heel soepel) gelatinaat van Primeval
onze da vond dat 1 van de weinige middelen waarvan hij de werking bewezen heeft gezien
en daar zijn wij maar op mee gegaan, maar er zijn vast nog meer goede supplemten.

ik ven ook wel "nieuwgierig" wat deze erge artrose bij je nog zo jonge hond veroorzaakt
en ik hoop van harte dat de operatie zo goed slaagt dat hij (min of meer) pijnvrij kan functioneren
pijnstilling kan later altijd nog, je kan in combi met ontstekingsremmers vaak nog verrassend veel doen voor de hond, ook al omdat hij door de beweging die dan weer beter wordt, spieren opbouwt en de gewrichten soepeler worden

heel veel sterkte !!!

honden page profiel KK

honden foto van K

als het vooral in de knieën zit kan het ook door PL komen, diego had dat ook. bij cash komt het door HD, maar waarom het ook in haar onderrug zit weet ik niet.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Wij zijn er 1,5 maand geleden achtergekomen dat onze stafford van 2,5 artrose heeft. Geen ernstige artrose maar toch schrokken wij hier heel erg van. Ze is verdorie pas 2,5! Zij heeft overigens wel gescheurde kruisbanden en wordt daar 17 juni a.s. aan geopereerd. Dan gaan ze ook gelijk de artrose aanpakken die ze normaal gesproken niet zouden geopereerd hebben omdat de artrose minimaal is. 

Verder heb ik geen idee in hoeverre ernstig de artrose bij jou hond is, maar aangezien de DA over operatie begon denk ik dat dat dan toch wel nodig is en de artrose dus niet mild is. Ik zou gaan voor een operatie, daarmee bespaar je je hond meestal jaren van pijn mee. Medicatie is denk ik sowieso onvermijdelijk aangezien je hond nog jong is en deze nog lang mee moet.

Ik wens je veel sterkte

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

bij onze hond met de gescheurde pees (die was toen ook pas 3 jaar)
is ook een operatie uitgevoerd, het bijzondere was, dat toen hij weer helemaal
evenwichtig liep, en hij beide voorpoten (met hulp van een dierfysio) weer
volledig ging belasten de artrose na een jaar niet meer te zien was

omdat de onevenwichtigheid van de belasting weg was

dierfysio's kunnen daar heel goed bij helpen om artrose op te vangen en zelfs
nog weer een deel een stuk soepeler te krijgen

maar artrose heeft eigenlijk altijd een oorzaak
gewrichtsproblemen doordat ze niet goed zijn, verkeerd belast worden, ontstekingen (bv reuma achtige verschijnselen) maar het is iets wat ergens door komt.

ik begrijp een knie operatie........ dan kan Willemijn je vast nog verder helpen
die heeft er een zeer intense ervaring mee (met heel goede afloop)

nogmaals TS: sterkte, veels te jong nog, ik hoop dat het een heel eind goedkomt
en dat geldt natuurlijk voor Nicky ook, op naar de operatie, en sterkte met het herstel !

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ja dat zei mijn DA ook dat de artrose weg kan gaan maar dat de kans niet heel erg groot is. Ik hoop eigenlijk stiekem dat ze er straks na de operatie helemaal geen last meer van heeft. Ze is nog zo jong. Echt zonde, en ik voel me dan schuldig en ik denk, wat heb ik dan fout gedaan? Maar je komt er nooit achter. 
Bedankt Goja, ik hoop dat ze snel herstelt en weer lekker hard kan rennen daarna, doet ze graag.':-)

En TS wat je ook besluit doe het in het belang van je hond.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
kan je het opereren: heel vaak niet
soms kan je het gewricht zo opereren dat de artrose niet meer zo'n invloed heeft
zoals bv bij sommige kleine honden de heupkop helemaal verwijderd wordt
die dan zo kapot ook van de artrose en de kom ook, dat het een opluchting is, als het kopje
verwijderd wordt

"
DJ heeft dit dus. Op 5 maanden leeftijd trok hij zijn pootje op en toen hij toch onder narcose moest, hebben we foto's laten maken. bleek dus dat zijn heup-kop gekarteld was, waardoor dus de bewegingen van heup--kop in de heup-kom zo zeer deed, dat optrekken het enige was wat hij nog kon doen.
Een grote hond krijgt vaak een kunst heup-kop, maar een klein hondje zoals DJ kan het gewicht makkelijk dragen, dus dat is niet nodig,

Hij is toen geopereerd door een geweldige orthopeed (helaas is ze gestopt) en is de hele huep-kop verwijdert. Zij, de arts dus, deed in die tjid al een onderzoek naar dit fenomeen en ze wisten nog niet of het erfelijk was of niet.
Het is toen een hele tijd goed gegaan, maar ik merk nu dat hij toch best veel last heeft en hij trekt toch dat pootje weer meer op dan normaal. Hij is nu 4 jaar.
Hij heeft meer kans op artrose en eigenlijk denk ik al ,dat hij dit heeft.

Mijn vers voer leverancier heeft een supplement in huis, die ik ga proberen. Daar zit dus ook die Glucosamine in en het is goed voor honden met artrose.
Lees het hier: http://frostpetfood.nl/supplementen/dog-mobility-250-gram

Baat het niet, dan schaadt het niet.  Ik wil gewoon dat DJ minder pijn heeft, want dan zit hij daardoor beter in zijn velletje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Angela.... Mobility Formula, is een uitstekend produkt. kan je gerust gebruiken, en langdurig, het is natuurlijk. en zelfs pijnstillend.

hier boven staat het uitgebreid in een berichtje, boven je.

je hebt al heel snel resultaat met dit produkt.

honden page profiel DD

honden foto van D

Willemijn, zoals je in mijn eigen bericht kunt lezen, heb ik zelf bij mijn leverancier een uitstekend middel gevonden.
Mijn leverancier (tevens vriend)  is iemand die heel veel weet, veel leest, zelf onderzoek doet en weet waar hij over praat.

Ik heb mijn keus dus allang gemaakt, anders had ik het niet gedeeld. IN dat middel zit Glucosamine waar ik het al eerder over gehad hebt in dit topic. En dat is bewezen, is zeer goed voor zowel mens als dier tegen artorse.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: (overdosering) APOQUEL
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^