Artrose (wie kan mij goede raad geven?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nicky..... jouw hond staat een operatie te wachten ? aan de kruisband ? kom op hoor, heb er ervaring mee, met heel goed resultaat. de revalidatie is even doorbijten voor jou en de hond maar de prognose is uitstekend. :-D

Nicky, geen schuld bij jezelf zoeken.

Kruisbanden kunnen van nature al zwak zijn, er kan ook een steile achterhand van de hond de oorzaak zijn, ook kan verstappen of een acute draaiingen de oorzaak zijn, daar kan je niets aan doen, schuldig voelen is niet aan de orde .... en Nicky, geloof me , de prognose is uitstekend. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Angela, had het ook al aangeven in het berichtje boven je, delen met elkaar de bevindingen is alleen maar goed toch ? :-D

honden page profiel DD

honden foto van D

Willemijn, elke situatie is anders, elke hond is anders, elke dierenarts is anders, elke diagnose is anders.
Dat jij nu ervaring hebt met jouw hond, wil dat niet zeggen dat dat voor elke hond geldt. Ik weet dat je enthousiast bent, maar Willemijn, wat jouw hond heeft gehad en hoe die er uit gekomen is, wil niet zeggen dat het zo gaat bij een ander.

Een kruisband is bij elke hond anders, net zoals bij mensen. Ik heb reuma, maar iemand anders kan ook reuma hebben maar andere dingen voelen en andere pijn hebben. Je kan zaken niet met elkaar vergelijken.

Dat wil ik alleen maar zeggen.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Nicky..... jouw hond staat een operatie te wachten ? aan de kruisband ? kom op hoor, heb er ervaring mee, met heel goed resultaat. de revalidatie is even doorbijten voor jou en de hond maar de prognose is uitstekend.  :-D

Nicky, geen schuld bij jezelf zoeken.

Kruisbanden kunnen van nature al zwak zijn, er kan ook een steile achterhand van de hond de oorzaak zijn, ook kan verstappen of een acute draaiingen de oorzaak zijn, daar kan je niets aan doen, schuldig voelen is niet aan de orde .... en Nicky, geloof me , de prognose is uitstekend.  :-D "
Ja Bayley wordt 17 juni a.s geopereerd aan haar kruisbanden, ze heeft het linksachter. En inderdaad het komt waarschijnlijk doordat het ras een hele steile achterhand heeft, mijn moeder kwam toevallig een engelse bulldog tegen met precies hetzelfde probleem. 

Bedankt voor je reactie Willemijn':-) Ik ben positief ingesteld over het herstel, ze krijgt voldoende rust en aandacht. Komt helemaal goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

rustig Angela, mijn hond heeft geen arthrose niets van dat alles, ik weet alleen dat Mobility Formula een goed middel is.

hier elkaar over informeren is toch niet erg ? en het gaat niet over mijn hond, maar over de hond van Janne.

en ik las dat jij interesse had in Mobility Forumula, en ik heb daar op ingehaakt, meer niet, mijn hond heeft dat helemaal niet nodig, geen artrose niets van dat .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb nog even met Janne gemaild, en inderdaad de arts heeft met janne over zijn hond besproken om de TTA operatie te laten uitvoeren. kruisband !

Janne is er nog niet helemaal uit wat die moet doen.
heb hem wat informatie gegeven over wat het inhoudt, en dat hij toch nog even een gesprek moet hebben met de arts, en het rustig in zich op moet nemen.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
en ik las dat jij interesse had in Mobility Forumula, en ik heb daar op ingehaakt, meer niet, mijn hond heeft dat helemaal niet nodig, geen artrose niets van dat . "

Nee hoor, dat had ik niet. Ik had het zelf over glucosamine en ik zei dat ik dat zelf ging kopen. dus waar je dit gelezen heb, geen idee!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Klinkt me bekend.
Mijn vorige hond had ook heel jong al artrose. In eerste instantie ben ik door de DA doorverwezen naar een orthopeed om een bekkenkantelingoperatie te laten doen. Deze orthopeed (overigens een erg goede, worden veel dieren naar doorverwezen) vond het niet nodig. Heel jammer, achteraf gezien had ze hem toen beter wel kunnen opereren. Toen mijn hond een jaar of 4 was had ik af en toe dat hij ineens niet meer verder kon lopen en de DA moest bellen die hem dan op de plek waar we gestopt waren een corticosteroïden injectie kwam geven. Dan kon de hond er weer een tijdje tegen. Ik denk dat hij gemiddeld 1-3 keer per jaar een injectie nodig had

Tegen de artrose heeft hij vanaf dat hij een jaar of 3-4 was mobility support (brokken van RC met extra glucosamine etc) gehad en ieder dag rimadyl tabletten. Ik kon hem niet met andere honden laten spelen want de kans dat ze te wild deden en mijn hond dan niet meer kon lopen was te groot. Los laten lopen was ook geen optie. Heb er zoveel mogelijk aan gedaan dat mijn hond geen last kreeg en uiteindelijk is hij 9 jaar geworden. Heel plotseling (van niks aan de hand tot ineens heel erg ziek) moeten laten inslapen, wat niks met de artrose/gewrichten te maken had.

Met de speciale brokken en de pijnstilling en de voorzorgsmaatregelen was het goed te doen. Hond heeft een fijn, blij en gelukkig leven gehad. Ik laat nl een hond niet onnodig lijden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

angela...... ik heb je alleen wat willens steunen , meer niet.
Quote
Mijn vers voer leverancier heeft een supplement in huis, die ik ga proberen. Daar zit dus ook die Glucosamine in en het is goed voor honden met artrose.
Lees het hier: http://frostpetfood.nl/supplementen/dog-mobility-250-gram

Baat het niet, dan schaadt het niet. Ik wil gewoon dat DJ minder pijn heeft, want dan zit hij daardoor beter in zijn Quote.


zodoende dacht ik dat jij het gaf.... alleen een steuntje in je rug wilde ik geven, meer is het niet hoor. :-D

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Heel scherp Willemijn, toen ik las dat ze het bot doormidden zouden zagen dacht ik ook gelijk aan de operatie die Diesel 6,5 week gehad heeft, een kruisband operatie. Ik snap trouwens niet waarom sommige mensen zo raar doen als jou iets bekend voorkomt. En dan die rare beoordelingen, frustraties?

On topic; Diesel heeft dus 6 weken geleden een TTA operatie gehad.
Als wij die operatie niet zouden hebben laten doen, dan is het zeker dat de knie zeer snel versleten zou zijn en dan is er nog maar 1 optie, en dat is een spuitje. Dus homeopatische middeltjes helpen niet tegen gescheurde kruisbanden.
Met Diesel gaat het nu weer goed, ze mag nog steeds niet los, nog 3,5 week wachten, maar ze loopt nu weer prima.

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Ik weet niet of je ergens in de buurt van een hondenzwembad zit (er zijn 3 in nederland. Een daarvan in waskemeer, en daar loop ik stage) maar zwemmen heeft ook een heel goed effect :-)Kun je in de zomer doen in buitenwater, en in de winter in het zwembad.

Wij hebben meer honden met artrose te zwemmen. Zo ook eentje die zijn voorpoot eigenlijk alleen nog maar kon slepen. Na 3 zwemlessen hupste meneer al weer wat op zijn poot rond. Hij kon eerst amper bochten maken tijdens het zwemmen met zijn slechte poot, en inmiddels is hij pijlsnel en maakt hij korte bochten zoals elke hond dat hoort te kunnen ;-)

Mocht een operatie geen uitkomst bieden, of je wil eerst nog iets anders proberen, is dat misschien ook eens iets om naar te kijken? :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het natte neuzen zwembad in Waskemeer in Friesland, aan te raden. :-D


Bamse en ik, dat weet Miranda, hebben daar de hele winter gezwommen, en ja nu heerlijk buiten, zou het straks van de winter vriezen en we kunnen niet zwemmen, dan neem ik echt weer een kaart om daar met Bamse te zwemmen. aan te raden. en altijd staat de koffie klaar. ook gezellig nog. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

JANNE, als je besluit vast staat voor een operatie, is dit zeker een overweging waard.



onbelast bewegen... alle lof voor degene die Bamse bij gestaan hebben.

doet ze daar voor iedere hond. ;-)

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik sluit mij aan bij willemijn. Sachas blend geven. Zusje is nu net drie jaar en het helpt haar goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

;-) Saschablend Mobility formula, zelfde samenstelling, nieuwe naam alleen. en ja ik hoor het van zoveel mensen dat het echt een goed produkt is en niet alleen van eigenaren, ook van de orthopeed, gerust geven, natuurlijk, en kan langdurig gegeven worden. :-D

honden page profiel JanneJanne

Thanks voor alle berichtjes en adviezen!

Ik heb gisteren de DA nog opgebeld omdat ik toch nog veel vragen heb. Ik ga zo wie zo volgende week terug voor nogmaals een gesprek waarbij ik alles uitgelegd wil hebben. Daarna ben ik van plan om door een andere DA een second opinion te laten doen, want ik wil er gewoon 100% zeker van zijn of de diagnose klopt. Daarna wil ik een besluit maken.... Het is alleen zo moeilijk, omdat mijn hond nu 'goed en gezond' oogt. Ze darretelt en spartelt en heeft bordevol energie! Tsjaa, als je dan te horen krijgt dat ondanks dat ze pas 1.5 jaar oud is al artrose heeft, zakt de grond letterlijk 'ff' weg!

Uiteraard heb ik al vaker gezien dat ze niet heel fijn loopt, maar deze diagnose had ik nooit verwacht. Verder ben ik bang, omdat men niet weet hoe het na de operatie zal zijn. Blijft ze hetzelfde? Wat als ze niet goed hersteld? Wat als het erger wordt? Dadelijk is mijn hond niet meer de hond wie ze was? Allemaal vragen die ik graag beantwoord zou willen hebben. Ik weet dat de DA geen 'garantie' kan geven, maarja wat is het beste...?

Mochten er verder nog mensen zijn die hetzelfde meegemaakt hebben dan hoor ik graag jullie ervaringen!

Alvast bedankt!

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Onze vorige Weimaraner was 6 toen hij deze diagnose kreeg. Ik ben toen meteen met glucosamine begonnen. Zelfs in de koude wintermaanden had hij geen pijnstillers nodig. Dus ik ben een tevreden klant ;-)
Hij is niet oud geworden maar dat had niks met die artrose.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel wijs dat je een secondopinion laat doen, zoek een goeie orthopeed uit.

Janne, als je arts al geconstateerd heeft dat het niet goed zit daar, en over een TTA operatie heeft gesproken dan is dat niet voor niets. een jonge hond die artrose heeft , daar is dan iets mis met dat gewricht. de arts zal echt gevoeld hebben en dat geconstateerd hebben .

Janne je kan supplementen geven zoveel je wilt, maar dat helpt niet als de arts een scheuring van de kruisbanden heeft geconstateerd, dan moet je echt je hond laten opereren.



waar woon je ? dan kunnen we misschien een orthopeed voor je aanraden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Janne, boven je even naar boven scrollen, heeft Grietje een berichtje voor je geplaatst die ook de TTA behandeling voor haar hond heeft gehad. je kan haar ook persoonlijk benaderen door een pbtje te sturen.

Grietjes is met Diesel en Bumper :-D

honden page profiel Marloes OtkerMarloes Otker

honden foto van Marloes Otker

Beste Janne,

Wat vreselijk, dat arme beestje. Misschien moet je hier even kijken: http://www.medivetbenelux.nl/. Dit bedrijf geeft 5 stamcel behandelingen weg aan honden die het meest lijden onder Artrose. Er staan wat filmpjes op de site waar je kan zien hoe die beestjes ervan opleven. Ook op youtube staan er veel filmpjes van honden/katten en andere huisdieren die heel binnen korte tijd heel veel baat gehad hebben bij een stamcelbehandeling. Je kan er ook een telefoontje aan wagen, het zijn hele aardige en behulpzame mensen.


Succes en sterkte.


Groetjes, Marloes

[email protected] (Gast)

mijn hond heeft artrose aan beide voorpoten ik heb een stafford van 6 jaar oud eerst naar de da geweest foto,s gemaakt en zij had artrose aan beide voorpoten doorgestuurd naar ortopeet in dierenkliniek tilburg deze zei dat opereren niets uithaalde hij zei niet laten hardlopen en geen kuilen graven heb kleine brokkjes gekregen die hete flexadin advanced zijn wel duur 60 brokkejes 62,50 halfjaar proberen de orttopheet zijn wilco rosenberg dieren kliniek tilburg

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: (overdosering) APOQUEL
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^