Help wat moet ik doen ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Hallo , ik zit nog te trillen terwijl ik dit typ , ben zo geschrokken net.. Zoals de meeste van jullie wel weten is Chris hier al een paar dagen nu .. Alles ging zo goed tot vanmorgen , onze kat vind Chris niet zo aardig en die begint te brommen en grommen als die Chris ziet , normaal heeft hij geen problemen met honden.. Chris wil spelen dus die loopt er op af vanmorgen (kwispelend ) En de kat pikt dit niet en krabt hem op zn neus waardoor hier een totale ravage ontstond want Chris probeerde de kat te grijpen , geukkig heeft ie geen tanden dus de kat heeft niks.. Maar de kat zat boven in de gordijnen en alles lag uit mijn vensterbank .. En Chris die normaal heel rustig is werd helemaal wild.. Wat moet ik doen ? Iemand tips ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help wat moet ik doen ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Niemand ?

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

Sorry heb geen ervaring met katten en honden samen ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Chris corrigeren wanneer hij naar de kat toe wilt.
Kat heeft vaak genoeg aangeven dat hij geen interactie wilt met de hond en nu was de maat vol.
Het klikt dus duidelijk niet tussen die 2 dus je moet ze gescheiden zien te houden.

Misschien als het een tijdje rustig is in huis en je Chris kan laten inzien dat hij de kat met rust moet laten dat de situatie vanzelf wat rustiger word.
De kat kan dan misschien accepteren dat Chris in huis is en zal het dan prima vinden dat hij door huis wandelt.
Het is allemaal nog erg kort dat ze elkaar kennen. Het kan een kwestie zijn van wennen aan elkaar.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

misschien kan je dit ook vragen op een kattenforum? want voor mij gevoel ligt het probleem bij je kat die niet kan wennen aan chris.. en chris zn reactie is vrij logisch vind ik, gezien hij zo gekrabt werd..ik denk misschien chris gewoon leren jullie kat te negeren..hij heeft genoeg anders te spelen vast en zeker en de kat ook weghouden bij chris..
verder misschien een ondersteunend rustgevend middel voor kat en hond, zoals dap/adaptil (die heb je geloof ik ook een soort voor katten) misschien om ze te helpen in deze kennismakingsfase (op afstand)..
succes :-)

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Dankjewel voor de reacties, Chris corrigeren heeft op dat moment geen zin , want hij hoort ons niet meer en vliegt er op , terwijl hij wel met katten kan want hij staat wel met katten op de foto waar ze samen slapen enz toen hij nog in moskou was .. Ik heb ze nu maar appart en mss idd even tijd geven

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Chris is er pas een paar dagen dus ik denk niet dat er al sprake is van 'de kat kan niet wennen aan de hond'.
Katten gaan graag hun eigen weg en als er een hond naar toe komt dan kan dat best wel een beetje bedreigend zijn wanneer de hond groter is.

Ik denk dat het probleem niet bij de kat ligt.
Een hond moet niet opdringerig zijn naar katten toe.
Hij zal moeten leren dat de kat niks van hem wilt en dat hij de kat met rust moet laten.

Weet niet hoe je zit met vluchtroutes en klimmogelijkheden in huis voor de kat?
Zorg voor genoeg plekken waar hij hoog kan gaan zitten wanneer hij zich bedreigd voelt.

Zou ook zeker doen wat Lady zegt. Even een DAP in het stopcontact doen :-)

honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

ik heb 4 katten en 3 honden, alle honden zijn na de katten gekomen, ja lang verhaal man is kattenmens en ik alles mens pak alles in huis ...

wat wij doen is dat als er een nieuwe hond komt gewoon los laten , de katten weten hun weg wel weg te vinden, Boris is een goed voorbeeld, hij is helemaal nooit katten gewoon geweest, dus als hij bij ons kwam was dat van woow poesje pakken .... maar nooit weghouden dan maak je hen nog wilder .... steeds corrigeren en zeer consequent zijn , als hij erbij wil komen foei zeggen of wat je wil zeggen...

Nu in jou geval heeft de poes hem aangevallen op zijn zwakke plek de neus vandaar hij ook kwaad zal zijn geworden, logisch ook als iemand op mijn gezicht slaagt slaag ik terug bij wijze van spreken :-)

ik zou zeker de hond het gevoel geven dat de poes niet slecht is en ze niet uit elkaar halen, gewoon duidelijk maken wat kan en niet, dus steeds wil hij dichter gaan foei zeggen .... loopt hij erachter blijven corrigeren, ze weten het op den duur wel, zal even tijd nemen maar komt god, zeker omdat hij in het begin niet agressief was.... ik denk echt dat hij geschrokken is door het toedoen van de kat ...

niet onbelangrijk de kat ook berispen, steeds als ze bij ons in de zetel liggen en ik zie het pootje al kaarstaan of ze beginnen te blazen krijgen ze een tik
alleszins veel succes....

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" misschien kan je dit ook vragen op een kattenforum? want voor mij gevoel ligt het probleem bij je kat die niet kan wennen aan chris.. en chris zn reactie is vrij logisch vind ik, gezien hij zo gekrabt werd..ik denk misschien chris gewoon leren jullie kat te negeren..hij heeft genoeg anders te spelen vast en zeker en de kat ook weghouden bij chris..
verder misschien een ondersteunend rustgevend middel voor kat en hond, zoals dap/adaptil (die heb je geloof ik ook een soort voor katten) misschien om ze te helpen in deze kennismakingsfase (op afstand)..
succes :-) "

Goeie tip, een kattenforum.

Verder is mijn idee ervan dat je kat al duidelijk aangeeft dat ie geen contact wil met je hond.
Ik heb hier een zeer "hondenproof" kat vind ik zelf, die zou als ie denkt dat de hondjes te opdringerig zijn ook gerust een flinke tik durven uitdelen met zijn poot.
M.i. dan ook terecht, een kat tussen 5 grote honden...me dunkt dat je daar als kat stevig voor in je schoenen....ehhh pootjes...moet staan.
Komt dus (wel maar zelden) ook voor hier dat een hond een oplawaai krijgt van een kat, mijn honden gaan dan achteruit, ze weten dat als ze zelf te opdringerig waren dat ze van mij daar ook niet in gesteund worden, leven en laten leven. Kattebeest dus ook!

Mocht er eentje op het idee komen zich hier te willen meten met een veel kleiner dier als een kat dan grijp ik zelf in, in ons geval is het de hond die op zijn plaats gezet wordt, geen discussie mogelijk.
De (herplaats) aussie die hier woont dacht vroeger dat katten alleen maar om te jagen waren, dat idee heeft ze hier moeten laten varen, inmiddels heeft zelfs die geleerd rustig met een kat om te gaan.

Ik zelf vind de reactie van jouw Chris dus niet helemaal logisch.
Begrijp dat een hond ervan schrikt als ie een krab op zijn neus krijgt, maar hier leren ze daarvan afstand te houden als de kat er niet van gediend is.
Dat een hond dan uitvalt naar de kat vind ik niet helemaal gewoon.
In ieder geval niet acceptabel.
Hier regelt de kat veel zelf, maar moest dat niet lukken dan greep ik zelf in.

Als ik jou was zou ik de hond corrigeren als je ziet dat ie naar de kat toe wil gaan, duidelijk maken dat ie haar met rust moet laten. Zelf meer grenzen gaan stellen naar je hond.
Lijkt even op agentje spelen, maar door consequent te blijven krijg je wel rust in huis.

Heeft natuurlijk tijd nodig om aan elkaar te wennen ook, dat gaat niet even op een paar dagen/weken.

Veel succes ermee!

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Bedankt voor de tips ! De kat is nu in de kamer , en Chris wilt er wel heel graag naar toe maar als ie er naar toe wilt lopen zeg ik nee plaats, hij gaat dan wel liggen maar blijft gefocusd op de kat en de kat op hem . Wat is eigenlijk een DAP ? O-)

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Dankjewel , ik ga even kijken :-D

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

D.A.P. = Dog Appeasing Pheromone
Er worden dus feromonen verspreid wat geruststellend werkt.
Je hebt hem voor in het stopcontact, als halsband en in spray vorm.

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Dat is idd wel handig ! Ik ga vandaag gelijk even kijken bij de dierenwinkel :-D

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Hier een baasje met 4 katten en een engelse bulldog :-)

Luca is heel erg speels en wilt dus altijd maar spelen spelen spelen. Ik heb er hier voor gezorgd dat de poezen altijd veilig weg kunnen als ze willen. En ze hebben ook voldoende plekken waar ze hoog en veilig kunnen zitten en gewoon toekijken. Momenteel hebben ze genoeg lef om samen in de zetel te liggen.

Maar Luca mag van mij ook niet naar de poezen toe gaan in zijn speelse bui. Want hij is gewoon te hevig. Wij zeggen dan gewoon "Luca neen, kom hier". En dan laat hij ze meestal gerust en komt terug bij ons zitten en zo zien de poezen ook van hij doet niets het is wel in orde. En als hij niet wilt luisteren zeggen we het iets luider en strenger en dat is meestal voldoende.

De laatste tijd heeft één van de katten ook de neiging om steeds in zijn bench te gaan liggen en Luca schrikt er dan soms van omdat hij het niet gezien had. Dan is het eventjes ruzie maar hier krijgen de poezen ook een correctie hoor. Ze mogen niet zomaar uit het niets naar Luca liggen grollen en blazen. Zeker niet als hij gewoon niets doet.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

een DAP gaat hier echt niet bij helpen. cash heeft mijn kat ook al 2 x te pakken gehad, maar gelukkig niet gebeten. de enige veilige manier is ze uit elkaar houden. onze kat woont boven, cash beneden. alleen had ze gisteren een manier gevonden om onder het traphek door te kruipen, dus daar moet ik weer iets op verzinnen.
echt, neem geen risico's, want dit bezorgt de kat alleen een hoop stress.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Hier kwam Mikey ook later dan de katten. Iedereen zegt altijd dat honden niet jaloers kunnen zijn, maar toch was dit bij Mikey wel het geval. (Zo lijkt het tenminste) Mikey was redelijk tegen de katten tot er 'iets' was waarvan zij vond dat van haar was. Eten, speeltje, visite, kat op haar bank, kat bij mij enz .. Met dit soort dingen jaagde ze de katten weg. Ook als ik een kat aaide kon ze lelijk doen.
Wat bij Mikey echt goed heeft geholpen was afleiden en belonen als ze aandacht voor mij had. Als er een kat in de buurt kwam riep ik dr en als ze dan reageerde gelijk belonen en afleiden, zodat de kat even door kon lopen zonder dat ze er achteraan vloog.
Dit ging ook lang niet altijd hoor, maar de keertjes dat het lukte echt uitbundig beloond en dit werden steeds meer keren.

Ook hebben de katten hier een eigen kamer, afgesloten met een traphekje waar Mikey niet door kan. Niet dat je een hele eigen kamer moet creeeren, maar als de kat(ten) ergens veilig weg kunnen komen zullen ze daar vaak eerder voor kiezen dan zich te verdedigen.

Het heeft hier best wel een paar maandjes geduurd, maar Mikey weet nu ondertussen wel dat de katten niets van haar pakken en geen gevaar zijn voor iets wat zij leuk vindt. Ik kan zelfs de katten nu iets lekkers geven, en tegen Mikey rustig 'laat' zeggen en dan gaat dit goed. (Ik moet er wel bij blijven natuurlijk want anders pikt ze het gewoon af, maar er is geen agressie bij tegen de katten.)

De reactie van je hond vind ik trouwens wel logisch. En herkenbaar. Mikey heeft ook wel eens een flinke tik gehad waarna ze terug begon te snauwen en happen (niet echt bijten, maat het scheelde niet veel). Ik denk dat deze tik voor haar toen als een verrassing kwam. Ze kan duidelijk de katten niet 'lezen' en met grommen of blazen van de katten snapt ze (nu nog) niet dat ze meer afstand moet nemen.

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Kleine aanvulling: de kat corrigeren in de zin van echt bestraffen in het bijzijn van je hond zou ik nooit doen. Je geeft hiermee het voorbeeld aan je hond dat het oke is om de kat op zijn nummer te zetten als er iets gebeurd waar je het niet mee eens bent. Als jij dit doet zou je hond dit als normaal kunnen beschouwen en het ook gaan doen.
Ikzelf zeg altijd iets van 'kom ga eens weg' en dan drijf ik de katten gewoon rustig weg. Ik zie nu aan Mikey dat ze dit nadoet en daar ben ik wel blij mee. Als er bijv. een kat op haar mat is gaan liggen loopt ze er naar toe en dan gaat ze pal voor de kat staan. Dan zet ze steeds 1 stapje dichterbij net zo lang tot de kat weggaat. Dan gaat ze lekker liggen. :-)
En ondertussen komt het nu zelfs voor dat ze er gewoon naast gaat liggen :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel marjan van moorselmarjan van moorsel 3 doggies

honden foto van marjan van moorsel

goede middag
ik heb 2 honden en 2 katten en een kat is opgegroeid met de honden en 1 kat is er daarna bij gekomen.en ik lees dat Chris nu al een paar dagen bij jullie is.zou ik zeggen dat je Chris moet aanspreken dat hij de kat met rust moet laten.maar ik zou ze niet gescheiden houden want dan wennen ze nooit aan elkaar.ik heb mijn honden en katten in een kamer zitten en dat gaat goed.dus laat ze een tijdje aan elkaar wennen dan komt het van zelf ook wel goed.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

maar jouw honden zijn gewend aan katten, en de hond waar het hier om gaat niet. er is geen enkele garantie dat hij de kat niet zal bijten als hij de kans krijgt. niet alle herplaatsers kun je leren om met katten om te gaan. bij kyra lukte het me wel, bij cash niet.

honden page profiel marjan van moorselmarjan van moorsel 3 doggies

honden foto van marjan van moorsel

bij mij thuis ligt er 1 kat mee in de Bench dus.en een hond gaat af en toe ook achter de kat aan dan blaast ze en loopt de hond daarvan weg

honden page profiel Toes van SteenbergenToes van Steenbergen 3 doggies

honden foto van Toes van Steenbergen

" Chris is er pas een paar dagen dus ik denk niet dat er al sprake is van 'de kat kan niet wennen aan de hond'.
Katten gaan graag hun eigen weg en als er een hond naar toe komt dan kan dat best wel een beetje bedreigend zijn wanneer de hond groter is.

Ik denk dat het probleem niet bij de kat ligt.
Een hond moet niet opdringerig zijn naar katten toe.
Hij zal moeten leren dat de kat niks van hem wilt en dat hij de kat met rust moet laten.

Weet niet hoe je zit met vluchtroutes en klimmogelijkheden in huis voor de kat?
Zorg voor genoeg plekken waar hij hoog kan gaan zitten wanneer hij zich bedreigd voelt.

Zou ook zeker doen wat Lady zegt. Even een DAP in het stopcontact doen :-) "

Pfff ik hoop dan dat die DAP wel bij jullie werkt, bij ons was hij vreselijk duur en het werkte voor geen meter :(

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Het is inderdaad erg duur.
Ik heb het zelf nog nooit gebruikt maar mijn schoonmoeder wel.
Zij heeft er wel echt baat bij gehad, haar kat was veel minder gestrest.

honden page profiel Toes van SteenbergenToes van Steenbergen 3 doggies

honden foto van Toes van Steenbergen

Ik zou eigenlijk de hond blijven corrigeren op zijn gedrag, maar ook de kat!
Dit klinkt misschien heel gek, maar katten zijn nou eenmaal ook vreselijk...ehm....karakterig? :-D
Zou me niets verbazen als de katten het namelijk ook uit gaan lokken op den duur.
Gebeurt hier namelijk ook vaak zat. De hond die de katten drijft (Border collie herplaatsertje, zucht :-D) en als hij het dan niet doet, dat de kat hem uitdaagt.

Ik zou het proberen wat aan te kijken, zeker als de hond nieuw is. Onze katten zaten eerst ook met dikke staarten en hoge ruggen bij hem in de buurt. Maar hou het wel in de gaten voor de veiligheid van zowel hond als kat.
Misschien is een klikker trouwens iets? Dat je de hond daarmee aan kunt leren meer om jou gefocust te worden (omdat jij leuker bent) dan op de kat.
Ik weet het zelf ook niet hoor, ik roep ook maar wat :(
Onze poes en jongste hond waren in het begin ook lastig. Poes steeds kroelen en dan daarna opeens blazen en uithalen. Nu liggen ze vaak zat bij elkaar, zie je de poten van de poes om de nek van de hond en die hond die de kop van de poes aan het wassen is terwijl zij luid spint ;-)

honden page profiel Toes van SteenbergenToes van Steenbergen 3 doggies

honden foto van Toes van Steenbergen

" Het is inderdaad erg duur.
Ik heb het zelf nog nooit gebruikt maar mijn schoonmoeder wel.
Zij heeft er wel echt baat bij gehad, haar kat was veel minder gestrest. "


 Bij ons werd het aangeraden met onze pup omdat ze steeds zat te piepen en huilen in de bench. Die geur zou haar kalmeren werd ons beloofd. (DAP schijnt een geur af te geven die moeder dieren ook afgeven en dat zou een rustgevend en vertrouwd effect op dieren moeten hebben).
Best wat geld later maar nooit resultaat van gezien. Werd er echt niet minder om :(

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Het is misschien nu nog niet helemaal gepast om de kat te corrigeren.
De kat geeft grenzen aan en de hond moet die leren te respecteren. (en andersom natuurlijk ook)
Ze moeten duidelijk nog wennen aan elkaar.

Katten delen ook vaak genoeg klappen uit zonder nagels als waarschuwing.
Dat moet kunnen vind ik. Het is hetzelfde dat een hond gromt om aan te geven dat het genoeg is.

Over de D.A.P. het is ook geen garantie natuurlijk.
Het is hetzelfde als homeopatische middelen voor mensen.
Bij de een zal het werken bij de ander niet.
Het is ook een hulpmiddel en geen wondermiddel natuurlijk.
Je zult zelf ook nog moeten sturen en begeleiden.

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Hallo , ik was bij de dierenwinkel geweest en die gaat de DAP voor me bestellen , zo 1 voor in het stopcontact .. Kan het altijd proberen ! We zijn het nu wel langzaam aan het opbouwen met de kat , maar hij vind Chris echt niet leuk .. Dus de kat woont voorlopig even boven , lijkt me beter anders hebben ze allebei heel veel stress..

Iedereen bedankt voor de tips !

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik zou het gewoon even rustig aan doen met beide.

Ik heb hier 4 eigen katers en een aantal opvang katten. Ruby is hier bijna 8 weken en ook zij gaat nog niet goed met de katten. Ruby denkt echt dat ze wel met haar willen gaan spelen als ze maar hard blaft en er achter aan blijft rennen en uitdagen.... NOT dus ':-)

Mijn katten zijn echter niet allemaal even erg onder de indruk van Ruby.
Alvino loopt gewoon onder Ruby door als ze voor hem staat, geeft haar kopjes en Ruby "rijdt" dan ook op Alvino.....

Lars een opvang kitten vind Ruby alleen maar groot en snel....

Bandit vind het Ruby druk en hij houdt niet van drukte (van hem zal ze waarschijnlijk ook nog wel krab gaan krijgen)

Tjundi vind Ruby spannend maar is dol op honden koekjes dus hij komt toch naar mij toe omdat hij weet dat Ruby voor hondenkoekjes in de buurt zorgt

Ferrell.... die kijkt een keer om de hoek en ziet hij Ruby is hij weer naar boven...

Ik moet er wel bij zeggen.... er is hier in die 8 weken nog geen enkel, grom, blaas, krab uitgedeeld door 1 van mijn katten en Ruby heeft nog geen enkele keer echt lelijk gedaan naar een kat... Ruby probeert ze wel te controleren en te beheersen en uit te dagen voor spel.

De andere opvangers zitten apart dus kunnen niet in contact komen met Ruby.

Ik houdt Ruby aangelijnd als we met de katten oefenen in de woonkamer zodat ze nooit onverwacht er achteraan kan rennen (succes behaald daarmee). Ik durf er 100% van te zeggen dat Ruby niet zal bijten maar is gewoon over enthousiast en dat wil ik niet hebben. De katten wonen hier en zij heeft zich daarin te schikken uiteindelijk. Op dit moment heb ik 2 weken helemaal even niet getraind met Ruby en de katten (ze kan ze wel zien door het kattenluik) omdat ik het even allemaal de rust wilde geven voor hier alles echt onder de stress staat.  Maar vind het nu wel weer tijd worden om het weer op te pakken. Verder zitten katten hier vanaf de gang en boven voor ieder zijn rust tussen door.

Met Lex was het anders... die was al 8 jaar bij mij voor ik mijn eerst opvang nestje kittens kreeg.
Lex is een echte jack met een flink jacht temperament met ook successen in verscheuren van konijnen. Ik was er dan ook erg bang voor dat het bij dat ene nestje zou blijven en Lex er nooit aan zou gaan wennen. Het heeft 3 weken training geduurd met volledige fixatie, uitgraven, piepen, janken en dat met maar een half uurtje per dag... maar hij wist donders goed dat de kittens daarna boven zaten en heeft dus ook 3 weken onderaan de trap staan jengelen (hij kan geen traplopen) en toen heb ik het eindelijk kunnen doorbreken bij hem en heeft hij het losgelaten.Sinds dien zijn er al zeker zo'n 300 kittens en volwassen katten voorbij gekomen en heeft het met lex geen problemen gegeven, ik vertrouw hem er 100% mee ...andersom... sommige volwassen katten hebben Lex wel aangevallen.

Bouw het rustig op, leer eerst je nieuwe hond wat beter kennen en kijk of hij te corrigeren is door stem of eventueel met een lijn aan zodat hij geen succes kan behalen. Laat de kat zoveel mogelijk zijn gang gaan en zet de kat niet zelf onder druk dat het beneden moet zijn maar zorg dat de kat ook niet gaat grommen, blazen of uithalen....zorg dat de kat voldoende veilige plekken heeft waar het heen kan of de situatie kan overzien, zolang de spanning er nog is, ga je veel te snel. Als de kat ontspannen is in het bij zijn van de hond (die strak onder jullie apél staat) en de hond de kat gaat negeren kun je pas weer een stapje verder...

In de tussen tijd kun je wel altijd werken met geur wisselingen. Kleedje van de kat bij de hond leggen en het kleedje van de hond bij de kat leggen. Wattenschijfjes langs de bekjes, bij de staart aanzet, onder de pootjes vegen (apart schijfjes maken zowel schijfjes van de hond als van de kat) en verspreid door het huis leggen dat ze elkaars geur overal tegen komen.

Wat DAP betreft... ik heb daar geen vertrouwen in.... ik denk daarbij meer, als je het zelf geloofd, zal het ook wel iets doen... maar of dat dan door de DAP komt of door je eigen houding die veranderd door je vertrouwen vind ik nog altijd lastig....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help wat moet ik doen ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^