We gaan kijken met Lady naar Sammy! update; treurig nieuws :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Pff.. Gisteren heel lang gepraat over Sammy als 2e hond. Sammy was niet echt het punt van discussie, hij is immers zo'n beetje precies wat we zochten, een gecastreerde reu die even groot/groter is dan Lady en ouder. Het is alleen de timing.. Zelf hadden we liever eerst nog wat meer getrained met Lady en dachten we pas later een 2e hond erbij te nemen. Maar goed..dan komt oude, duitse Sammy op je pad. Ik had hem maanden eerder ook al eens voorbij zien komen (dacht op 't staffordforum), toen moest ik er ook veel aan denken. Maar nu ik hem onlangs ook op Facebook langs zag komen liet de advertentie me niet meer los..

We hebben er veel over nagedacht..en we staan er allebei achter.. Mits het geen oorlog op het eerste gezicht is tussen Lady en hem. En ja, met Lady weet je het maar nooit haha..die is zo wisselend in haar gedrag naar andere honden.

Maar goed, er is maar 1 manier om er achter te gaan komen..en dat is toch gewoon gaan kijken. En afhankelijk van hoe het gaat kunnen we verder gaan denken.

Alleen ben ik bang dat onze zenuwen het gaan verprutsen haha of dat we ze op de verkeerde manier introduceren waardoor de reactie dan niet positief zal zijn..

Ook is er een 2e probleem..we spreken amper duits..dus moeten ff kijken of we een tolk mee kunnen nemen haha.

Ideaal zou zijn dat er iemand met verstand van honden/lichaamstaal (GT oid) mee gaat kijken die ook nog een beetje duits kan.. Of 1 iemand die duits kan en een GT haha.. Maar goed, waar vind je zo'n iemand..

Willen jullie meedenken over hoe een geslaagde introductie te krijgen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "We gaan kijken met Lady naar Sammy! update; treurig nieuws :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Tips heb ik niet maar vind het echt onwijs stoer dat jullie deze stap gaan nemen! ;-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Waar in Duitsland zit ie in het asiel? Als het in de buurt is kunnen wij wellicht helpen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Iserlohn zit hij

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Het is altijd spannend om je hond aan een nieuwe hond voor te stellen, zeker als je ooit wat onaangename ervaringen gehad hebt. 
Wil niet zeggen dat het dan dus door jouw spanning altijd fout gaat. Christel en ik vonden het ook even spannend toen we de honden uit de auto haalden, maar dat was snel over :-). Geef aan jezelf toe; ik vind dit spannend, even diep ademhalen en dan smile op je gezicht, beetje neurien, houdt je schouders laag en je lijf soepel. Evt lijn aan de heupgordel ipv in de hand (als je wil, ik er nog wel een te leen) 
Spot is niet zo dol op puppy's en met hem heb ik nu al twee keer gehad dat de pup  toevallig achter een hek zat en met ons op liep. De tweede keer begon hij speelbuigingen naar de pup te maken. En ik ben relaxter omdat hij er niet echt bij kan. Dus ik zou zeggen, paralel lopen net als op de les bij Nelis en evt met een hek ertussen. Dan de energie voelen of het dichterbij kan / lukt. 

Succes!

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik kan je niet echt helpen met tolken O-)
Maar zou wel (en dit zal je al weten),om met Lady en Sammy een stukje te lopen. Naast elkaar of achter elkaar. Maar geen oogcontact laten maken.Juist als je in het begin ff gespannen bent, is dit wel een goed ideetje.
Echt super dat je ervoor gaat. ik zie ook zo vaak lieve koppies voorbij komen, maar ik heb al 3 monsters ;-) anders had ik t wel geweten hoor.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

er wonen een paar hp'ers in duitsland... mischien kan 1 van hun mee of kennen zij mensen die jou kunnen helpen.

veel succes! ik duim alvast ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Waaaaauw, das ist ganz toll!
En dat was al het Duits wat ik ken, haha, dus ik kan je helaas niet helpen! Sinds ik een Noors cursus heb gedaan rolt er Noors uit zodra ik Duits probeer te praten. Laatst vroeg iemand in het Duits de weg naar het station, ik antwoordde netjes, waarop die jongen me zo stond aan te kijken: O.O
Dus ik had zoiets van, ah.. er is weer Noors uit gekomen..

Maarre, super gaaf! Wat leuk dat jullie Sammy een kans gaan geven! Heel veel succes en hou ons op de hoogte! (of ik zie het op Facebook, hihi!)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Pff..bedankt allemaal..ik vind het echt gruwelijk spannend.. Ooh man, ik denk dat mn hart breekt als het niet klikt en die ouwe niet mee kan.. Ik gun hem zo fijn een lekker plekje bij ons.. Als het zou klikken zou ie alles hier krijgen, mn vriend heeft gezegd dat als Sammy hier komt hij dan zelfs een eigen luxe buitenhok voor hem gaat bouwen, zo dat als het lekker weer is we de honden op die manier kunnen scheiden als we niet thuis zijn (en bij fris weer of te warm weer mag hij gewoon boven in huis en Lady beneden)..

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Geweldig dat jullie gaan kijken !! Wat het Duits betreft zou ik me niet teveel zorgen maken hoor, ik heb veel met Duitsers gewerkt en spreek het ook redelijk goed, maar een collega van mij totaal niet en die verduitste haar Nederlands dan maar, ging eigenlijk heel goed, beide partijen begrepen elkaar :-D 

Ik zou het tweetal niet laten kennismaken in de onmiddellijke omgeving van het asiel, want daar is altijd veel stress, geloof me, ook jouw Lady pikt dit dan op. Al meermaals meegemaakt dat er iemand in het asiel kwam kijken voor een hond en dat het daar totaal niet klikte. Dan raden ze altijd aan om de honden mee op wandel te nemen en onderweg de kans te geven elkaar te leren kennen. Pas een eindje van het asiel weg, zie je de stress wegvallen en reageren ze heel anders, dan gaat het wel goed. Zeker Staffies zijn namelijk heel gevoelig voor de stress in het asiel, dus daar moet je even rekening mee houden. Meestal zijn het zelfs de eigen honden die in de buurt van het asiel totaal over hun toeren zijn, ze voelen het asiel aan zeg maar.

Ik hoop zo dat het oudje bij jullie kan komen wonen, jij en je vriend staan er helemaal achter en hij zou geen beter plekje kunnen hebben. Kom op Lady, zo'n knapperd moet jij toch leuk vinden en vice verca :-D

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik heb even onze eigen GT gebeld en daar kreeg ik ook advies van om niet op terrein van t asiel te kijken, maar inderdaad de hond mee te nemen van het terrein af..en dan Lady ergens halverwege te ontmoeten. En dan samen wandelen..

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

wanneer gaan julie kijken?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misschien zelfs al dit weekend.. En anders misschien over 2 weken (weekend ertussen kunnen we niet).. En heel misschien als vriend vrij kan krijgen doordeweeks een keer..  Er staat nog niks vast..

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Oef Iserlohn is een heel end bij ons uit de buurt, wij zitten veel noordelijker.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm 3 doggies

honden foto van Femke & Storm

Oh wat gaaf!
Hopelijk zijn ze lief voor elkaar en vind Sammy een nieuw huisje!
Echt kei goed van jullie!

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

hehe, ik dacht al dat het nooit ging gebeuren:-Dmijn advies: bemoei je er zo min mogelijk mee. zoals ik al zei is de beste manier om lady los te laten op een omheind terrein, en sammy aan de andere kant te laten lopen van het hek. op die manier kunnen ze zelf kiezen om kennis te maken, en zit er geen nerveus vrouwtje aan de andere kant van de riem.;-)

met max en cash ging het goed, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het met lady en sammy ook goed zal gaan.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Spannend hoor !

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"

met max en cash ging het goed, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het met lady en sammy ook goed zal gaan. "

Ik hoop het Karin, zou super zijn :-D

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Geweldig dat jullie er voor willen  gaan!!;-)

Heel spannend en hopelijk gaat het helemaal goed komen tussen die twee..

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wat spannend, helaas heb ik geen tips. Maar heel veel succes! :-)

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik heb geen tips, maar super dat jullie Sammy een kans willen geven... ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Okay net weer ff overlegd met vriend; waarschijnlijk (zo goed als zeker) gaan we as zaterdag kijken bij Sammy, maar eerst morgen even bellen met het asiel. Is er iemand die in duidelijk Duits eventueel kort zou kunnen vertellen aan het asiel wat het geval is (over ons, Lady en onze interesse in Sammy) en die dan kan vragen of er iemand is met wie ik kan bellen in het Engels (of eventueel het hele gesprek wil vertolken als niemand engels kan)? Telefoonkosten wil ik natuurlijk best vergoeden! 

Ook zouden we graag iemand erbij hebben zaterdagmiddag die en een beetje verstand heeft van honden en Lady eventueel vast kan houden (zodat onze zenuwen haar niet beïnvloeden) en ook redelijk/goed Duits kan verstaan/praten om zo alles makkelijker doen te verlopen.. Vrijwilligers die misschien een zaterdag over hebben? 

Daarnaast zou ik graag doordeweeks nog 1 keer komen kijken bij het asiel met Lady als ontmoeting 1 goed gaat, om weer een stukje samen te lopen met de honden en vervolgens gaan Sean en ik dan nog een keer met zn 2en kijken.. Maar voor die keer doordeweeks heb ik misschien vervoer nodig.. Iemand die daar mee kan helpen? Auto/benzinekosten kan geregeld worden.. Het gaat overigens om het asiel in Iserlohn, Duitsland..

Kortom; het gaat dus om 1 iemand die as zaterdag mee kan als tolk en hulp ;-) en 1 iemand die morgen ofzo even kan bellen voor mij naar het asiel in zn beste duits..en 1 iemand die volgende week of de week daar op eventueel misschien een tripje wil naar duitsland met mij en Lady voor nog een wandeling te maken met Sammy als het goed klikt as zaterdag..

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

ik zou heel graag helpen, maar: mijn duits is niet zo goed, ik ben nog nerveuzer dan jij, en ik durf niet zo ver te rijden.

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Wat spannend!! Veel succes!! En ik hoop dat ze met elkaar kunnen opschieten en of jullie ern klik met hem hebben ;-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

je zou mick kunnen vragen. die heeft er verstand van, en biedt altijd aan om mee te rijden. of hij duits kan weet ik niet.

honden page profiel *Luna**Luna* 3 doggies

honden foto van *Luna*

Spannend! Ik hoop voor jullie dat het klikt;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Lieve hp-ers, bedankt voor alle aardige berichtjes... Maar helaas slecht nieuws; Sammy kan helaas niet bij ons komen. Er is net door Ramona gebeld naar het asiel..en Sammy blijkt absoluut niet met andere dieren te kunnen, enorme beschermingsdrift heeft en daarbij bijt/uitvalt naar andere mensen en kinderen..en heeft daarnaast ook nog kanker. Dat op zich zou voor ons geen probleem zijn, maar een ernstig hond en mens-agressieve hond is geen goed idee in een huis met een hond midden in een drukke woonwijk.
Daarom gaan we zaterdag niet meer kijken.. 
We vinden het heel jammer en ook verdrietig voor Sammy..
Iedereen bedankt voor de hulp (met name Kim en Ramona!) en voor het meedenken.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

dat vind ik heel erg vreemd, want ik heb hele andere verhalen gelezen over hem, dat hij zo goed met mensen en kinderen overweg kon en zo sociaal was.als het zo erg is, snap ik niet waarom ze hem geen rust geven.
de kanker maakt idd niet veel uit voor plaatsing, dat is met cash ook nooit het probleem geweest.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, ik was ook verbaasd..heb Ramona nog gevraagd dubbel te checken of het echt om Sammy ging.. De advertentie doet hem heel anders overkomen dan hij is.. Want hij schijnt echt te bijten..en schijnt een muilkorf om te moeten voor een lange periode..

honden page profiel KK

honden foto van K

dan snap ik echt niet dat ze dat het beestje aandoen, na al die jaren in het asiel, kanker en geen kans op plaatsing door agressie. ik zou het wel weten:'(aan de andere kant zou cash ook agressief zijn. een hond reageert in een hok heel anders dan hij eigenlijk is. als ik geen kids had zou ik het best durven proberen, waarmee ik niet wil zeggen dat jij dat moet doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "We gaan kijken met Lady naar Sammy! update; treurig nieuws :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Word je bijna gebeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^