spetterende honden in en rond het water :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Een tweetal weken terug zijn we met haar gaan waterwerken. In email werd gezegd eerst gaan we rustig kijken hoe ze zwemt, vind ze het leuk, gaat begeleider mee die haar ondersteunt etc etc. 

Praktijk ging iets anders helaas en had op dat moment mijn enthousiasme een beetje ontnomen. Maar wil het haar ook niet helemaal ontnemen ( en mezelf ) dus ga nu even kijken hoe ik het ga aanpakken. Of eerst zelf met haar in de weer zodat ze niet meer zo bang gaat zijn en het in het water zijn gewoon wordt of gewoon terug en daar afspraken maken door in ieder geval in begin de motor nog uit te laten en niet te ver weg gaan want daar ging het mis. Bon ... heb toch wat foto's gemaakt van het hoe en wat. 

De newfs wachten op hun beurt was wel geweldig om zoveel newfs bij elkaar te zien :-) 


Vast haar zwemtuigje om, om vast te wennen netjes vast en wachten op de beurt. honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Wat leuk!! En vind ze het een beetje leuk?

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

En hier nog een filmpje. Ze waren hier nog dichtbij en nog geen motor aan en ging het goed. Even kopje onder en nog wat spartelen met de pootjes maar toch zwom ze daarna lekker verder :-) 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Wat leuk!! En vind ze het een beetje leuk? "

zolang ze dichtbij bleven en de motor dus niet aan wel maar toen ze dat gingen doen was het minder dus vandaar even goeie afspraken maken. Ik was te overdonderd eigenlijk, had wat assertiever moeten zijn of beiden eigenlijk maar je wilde ook niet gelijk eh ... ' dwars ' gaan liggen ofzo stom maar ja ... weer een wijze les verder. 

maar ja .... zo in het begin nog onwennig maar ze sprong toch leuk het water in.

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Nouja volgende keer dan. Haha

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ze springt wel héél netjes voor een eerste keer, hoor! Mag je trots op zijn!

En de mensen daar zijn wat dat betreft echte professionals; als jij je ergens niet lekker bij voelt, mag je dat altijd aangeven. Immers ken jij je hond het beste!

En je weet het... mocht je ooit hulp nodig hebben, dan weet je me te vinden. :-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Nanook de duikboot :-) mooie pluizebol.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Ze springt wel héél netjes voor een eerste keer, hoor! Mag je trots op zijn!

En de mensen daar zijn wat dat betreft echte professionals; als jij je ergens niet lekker bij voelt, mag je dat altijd aangeven. Immers ken jij je hond het beste!

En je weet het... mocht je ooit hulp nodig hebben, dan weet je me te vinden. :-) "

Klopt ze deed het ook heel netjes. En was me daar ook mega trots op d'r :-) T was gewoon even iets anders dan gedacht / gezegd. Daarbij .... ik mega emo muts ... in combi boot met motor. Nu ben ik rustig, weet hoe en wat dus ja .... gewoon weer lekker aan de gang, efkes doornemen wat ik graag zou willen en dan komt het goed  ... nu het weer alleen nog ... zoals het nu is hoef ik het water niet eens in ... komt genoeg uit de lucht vallen

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Oh wat ziet dat er lief uit! Knappe Nanook!

Wat doet die man nu precies met zijn hand bij de voorpoten?
Zoals ze eerst zwemt, dat deed Santa toen nl ook, alsof ie verzoop...O-)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" Klopt ze deed het ook heel netjes. En was me daar ook mega trots op d'r :-) T was gewoon even iets anders dan gedacht / gezegd. Daarbij .... ik mega emo muts ... in combi boot met motor. Nu ben ik rustig, weet hoe en wat dus ja .... gewoon weer lekker aan de gang, efkes doornemen wat ik graag zou willen en dan komt het goed  ... nu het weer alleen nog ... zoals het nu is hoef ik het water niet eens in ... komt genoeg uit de lucht vallen "

Positive thinking :-) Komt helemaal goed, daar heb ik alle vertrouwen in!
En inderdaad, het weer wil nog niet altijd meezitten, wij hebben afgelopen zondag ook deels in de regen getraind. Maar ach, dat hoort erbij, zullen we maar denken ;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Oh wat ziet dat er lief uit! Knappe Nanook!

Wat doet die man nu precies met zijn hand bij de voorpoten?
Zoals ze eerst zwemt, dat deed Santa toen nl ook, alsof ie verzoop...O-) "

Dat was meer voor ondersteuning ( ze ging kopje onder even ) en om  het spartelen tegen te gaan zodat ze rustiger ging zwemmen wat ze ook daarna deed en koppie mooi omhoog hield. Dit was wel een kei emo trots moment voor me hoor. Zoals ze sprong en zich herpakte met de trainer.

@ Inge: ach ja nat worden we toch ... ofwel door water, ofwel door uitschudden hond ofwel door regen ... bietje meer da maakt niet uit ( getsie nu heb ik weer iets gedaan op de mc dat ik schuine tekst heb.... deus die ik ben ) 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Tsja, daar heb je Newfoundlanders voor O-)

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"
Dat was meer voor ondersteuning ( ze ging kopje onder even ) en om  het spartelen tegen te gaan zodat ze rustiger ging zwemmen wat ze ook daarna deed en koppie mooi omhoog hield. Dit was wel een kei emo trots moment voor me hoor. Zoals ze sprong en zich herpakte met de trainer. "

Dat dacht ik al, maar ik vind het wel slim, en handig om te weten, mocht die van ons ooit nog eens een poging doen dan kan ik dat eens proberen! (daar komen wij zelf natuurlijk niet op...O-))

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"
Dat dacht ik al, maar ik vind het wel slim, en handig om te weten, mocht die van ons ooit nog eens een poging doen dan kan ik dat eens proberen! (daar komen wij zelf natuurlijk niet op...O-)) "

Ik doe ook maar een gooi maar geloof wel dat dat het was ( gun mezelf nu toch wel even een slim momentje ;-) )

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

prachtig om te zien!
Ik denk dat ze zowiezo moet wennen aan de motor, het is iets vreemds, en eng en dan zo dicht bij!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

klopt ook patricia. En ik ben dan gewoon zo'n emo muts had zo te doen met mijn meissie maar mocht me er niet mee bemoeien. Man deed het roepen ed met haar en je hoort mij good girl zeggen nou ... kreeg gelijk een stttttt links van me dus .... dan eh ... krimp ik helemaal ineen en van ok ... mondje dicht nu dus om haar haar gang te laten gaan. 
Ben in ieder geval blij dat 1ste deel goed ging dus daar gaan we gewoon lekker mee verder want als ik het korte fimpje weer zie dan toch iets van ... ja leuk met die meid het water in daar is ze toch voor ? :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik vind het een leuk filmpje! Okee, misschien is ze nog een beetje onwennig in de boot, maar de begeleiders komen me heel rustig, vriendelijk en vol vertrouwen over. En dan mag ze springen, reageert ze echt op jullie en... hup! Dat water in. Wat een grappige lieverd is het!!!!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Dat filmpje, is echt prachtig om te zien hoe ze springt!! Ik wilde ook zo graag waterwerken met Balou. Maar het zit totaal niet in de buurt en mijn vriend ziet het niet zo zitten. En ik heb zelf geen rijbewijs.... Wie weet als ik die over een paar jaar wel heb dat we dan alsnog een poging wagen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Nanook is erg op mij gericht ( mag hier van haar ook niet weg gaan hoop gepiep en gehuil dan ) en wat ik al zei in begin ging het goed. 

Denk combi later de motor aan en ik ben toen wat meer uit zicht gaan staan zodat ze meer op man moest focussen wellicht geen juiste beslissing van mij is geweest. Want echt ... ze deed het geweldig en vind ook dat ze heel mooi en goed uit de boot stapte. En je ziet hier ook dat het even een knuffel halen was en ze ging weer. 

Later wist ze niet hoe snel ze de kant op moest gaan en koste het wat meer moeite om haar weer mee terug in de boot te krijgen. Maar het was een 1ste keer en moet eerlijk zeggen daarna had ik iets van en dit doen we dus nooit meer maar ..... neee .... 1ste helft ging prima en het kriebelt weer om met haar in de weer te gaan want het is zo'n heerlijke leergierige meid. Weten nu hoe het moet :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jeanine, heerlijk dat je weer gegaan bent.. heus nanook gaat het echt leuk vinden.

Ben je het ergens niet mee eens , gewoon zeggen, vinden ze niet erg. :-D

afgelopen zondag, regen hagel, en zo koud, maar de honden hadden weer nergens geen last van. hahaa

al zijn ze in de rui ze hebben toch nog een berenvacht.

hier zijn altijd drie boten, geen motor, alles gaat met de hand :-D en een aparte baan voor pups en beginnelingen, maar heus als je denkt daar zit ik mee, gewoon zeggen. :-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Haha,wat kan zo een mooi pluizenbolletje er toch ineens uitzien als een verzopen katje.
Leuk dat je ons het spektakel mee laat beleven.En Emo dit hebben jullie toch maar gedaan;-)
En wie weet weer wat moed verzamelen beiden en komt er een vervolg.
Ik zit er klaar voor,of wel vanuit de boot of gewoon jullie die samen in het water spartelen.;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

@ Willemijn, hier gaat het dus iets anders dan bij jullie. En denk ook dat dat even iets was bij mij van .... what the je weet wel. 
Nog een denkfoutje van mij dus, hoewel email suggereerde iets anders. En als dingen dan anders verlopen dan schiet ik lichtelijk in de stress ( niet alleen emo ook nog een stresskip ) 

Maar daarom ga ik lekker volgende keer alleen met haar op de woensdag ook niet zo druk ( denk / hoop ik ) dus ook beter voor mij. Want ik weet niet in hoeverre zij iets van mij heeft opgepikt terwijl ze zo met man in de weer was en in het water. 

Denk dat ik nog de grootste les geleerd heb. Meer vertrouwen in mezelf hebben en dingen gewoon eerder hardop uitspreken. 
Ach ... ben me daar nu 48 en dus nog steeds niet te oud om te leren ;-) maar belangrijkste om er ook iets mee te doen yeah .... klopje voor mezelf.

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"
Ik doe ook maar een gooi maar geloof wel dat dat het was ( gun mezelf nu toch wel even een slim momentje ;-) ;-) "

Alsjeblieft dan hoor! :-D

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

"
Ik doe ook maar een gooi maar geloof wel dat dat het was ( gun mezelf nu toch wel even een slim momentje ;-) ) "

Het klopt hoor, wat je zegt. :-)
Doordat de trainer zijn hand verticaal op het water legt, komt de hond tijdens haar bewegingen als het ware tegen zijn hand zijn. Op die manier wordt voorkomen dat ze gaat spartelen en wordt de rust in het zwemmen weer teruggebracht, om het stresslevel zo laag mogelijk te houden.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Vandaag weer geweest 2de keer dus en het ging er nu totaal anders aan toe. Het was rustiger waren maar 7 honden en aanpak was iets anders. 
En het blijkt dus dat Nanook echt gefocust is op mij. Begeleider in water met haar speeltje maar madam wilde niet komen dus ik water in en daar kwam ze naar me toe zwemmen. 

Ze ging zelf de boot in zonder dat er iets gezegd werd ... huh? was even een verrassing. En met de motor aan ging ze op weg. Ze reageerde toch ietwat op mijn stay teken met hand. Toen eruit ... even twijfel maar toch naar paar roepjes van mijn kant sprong ze weer mooi in het water. Mij vertelden ze toen dat ik rustig moest blijven, niks zeggen dan wordt zij ook rustiger en zwemt ze minder paniekerig of te enthousiast om zo snel mogelijk naar mij toe te gaan en idd .... wat zwom ze mooi naar me toe. 

Het speeltje pakte ze ook al mooi vast en ook de dummy even beetje vasthouden zodat ze beter de grip kon krijgen maar man man man .... hoe trots kan je zijn op je hond en wat een mooie emo momenten zijn dat dan toch. 

Ik ga lekker lid worden. De woensdagen erheen als het er is en dan in zeeland lekker in de weer met haar en ook hier thuis verder. Weet nu weer meer wat ze doen en wat er verwacht wordt want of ik voor een brevet ga dat weet ik nog niet maar dat ik dit met haar verder wil gaan doen dat staat vast. 

Ze heeft zich ook zo keurig gedragen toen ze nog lang vast moest liggen ..... wat is er mooier dan dit te kunnen doen met je hond en hoe blij dat deze ervaring totaal anders was dan de vorige keer. Was toen denk ik een combi van vele dingen waar we weer van geleerd hebben.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wat mooi om te horen!! :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

haha ja goed niet echt loop nog steeds met een big smile rond en dan zien in aug. naar Mol kan

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen


Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben gehad. Goed gedaan Nanook.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" haha ja goed niet echt loop nog steeds met een big smile rond en dan zien in aug. naar Mol kan "

Dat zou gezellig zijn, dan kunnen we je ook in real life ontmoeten! :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

yeah ;-) zal dan in tentje moeten ben ik bang want caravan staat in Zeeland :( maar bon zover is het nog niet

pagina 1 van 10 12 3 4 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: Leuke workshop in de zomer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^