Mijn moeder wil later een vlinderhondje..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik heb al wel een beetje gegoogled en bij de rasvereniging gekeken, maar wie kan nou meer informatie geven over het ras dan de eigenaren zelf?

Qua activiteit is het de bedoeling dat de hond iedere dag ongeveer twee uur wandelt. Verder iedere week naar de hondenschool voor gehoorzaamheid en later nog een sport, dus ze is wel opzoek naar een actief hondje. Ze vindt het ook leuk om af en toe eens een klein rondje van ongeveer 10 minuutjes - kwartiertje te fietsen en dan zou het hondje ook mee gaan. Zou dat gaan met een Vlinderhondje?
Wat ik mij verder af vraag is hoe het zit met het blaffen. Zijn ze daar goed in te sturen of niet? Onze buurman is best begripvol en hij heeft zelf ook een hond gehad, maar ik kan mij goed voorstellen dat hij er niet op zit te wachten dat die de hele boel bij elkaar blaft (en wij zitten daar zelf ook niet op te wachten).
Hoe zijn ze samen met andere dieren, zoals katten en honden? Ik zal zelf later ook honden hebben en er bestaat een kans dat Evy bij mijn ouders blijft als ik het huis uit ga. Verder hebben we hier thuis twee katten. Het zou dan wel om een pup gaan.
Welke dingen moet je op letten bij het aanschaffen van een vlinderhond pup? Welke testen moeten de ouders hebben gehad? Hoe "goed" is de rasvereniging? Wat is de wachtlijst ongeveer voor een vlinderhondje? Hoe zit het met het showen van een vlinderhondje (iets met een bles heb ik begrepen)? Hoeveel kost een goed gefokte vlinderpup ongeveer? Mijn moeder wil echt een vlinderhondje, dus die met staande oren en niet met hangende oren, kun je dit in het nest al zien?

Dit is absoluut iets voor later, voor als ik uit huis ben. Dan gaat Evy waarschijnlijk met mij mee (als ik de mogelijkheden heb) en blijven mijn ouders hondloos achter. Mijn vader wil dan graag nog een Golden, maar mijn moeder een vlinderhondje. Ze heeft mijn vader nog niet overtuigd, maar ze was wel opzoek naar meer informatie en wilde zich wat meer verdiepen in het ras.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn moeder wil later een vlinderhondje.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Niemand ervaring met het vlinderhondje? Kan het mij niet voorstellen. ;-)

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

zeker heb ik ervaring met het vlindertje , maar Roxy kwam pas op 10 jarige leeftijd bij ons , in haar eerste jaren zeer goed opgevoed ,helaas is haar vrouwtje in de problemen gekomen met een geweldadige man waar Roxy ook de nodige klappen heeft opgelopen , vrouwtje is gevlucht en Roxy heeft een poos van adres naar adres gezworven :'( ik heb dus eigenlijk geen idee welk gedrag door mishandeling komt en wat niet . ze kan heel erg fel uitvallen , vooral als het om eten gaat , bijten doet ze niet , maar je schrikt wel erg van haar (behalve als je eten afpakt, bv katten poep lust ze graag ;-)
ze wordt deze maand 16 jaar en is nog zeer aktief , een wandeling van 2 uur doet haar niks ,zij kent diverse truckjes, en bedenkt zelf ook oplossingen als ze haar zin wil hebben :'(
ik kende het vlindertje niet voor ze bij ons kwam als herplaatser,het was niet de bedoeling dat ze bleef ;-) ik ben helemaal voor dit ras gevallen

honden page profiel NinaNinabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nina

Papillons zijn best actieve hondjes en lopen met plezier 2 uur achter elkaar.
Ze zijn leergierig en slim.
Ze leren graag en doen op de hondenschool echt niet onder voor grote honden.
Mijn kruisinkje ( Papillon x Chihuahua ) liep kwa gehoorzaamheid de herder en labradors die in de zelfde les zaten er uit.
Kwa karakter is zij ook echt een Papillon.
Mijn 2 echte Papillons zijn ook erg volgzaam ze zullen buiten niet snel weglopen aangezien ze het liefst in de buurt blijven.
Mijn 2 zijn ook erg alert na mij en zijn heel makkelijk te roepen.


Kwa blaffen zijn mijn 2 Papillons en de kruising goed te sturen.
Ze blaffen even bij de deur bel maar een foei is genoeg en ze zijn stil.
Lopen ze in de tuin en ze horen de hond van de schuinachterburen weer eens blaffen dan reageren ze natuurlijk maar ik roep ze bij me en ze komen.
Alleen de jongste Papillon als de kat van die achterburen weer is op hun overkapping loop is ze het er niet mee eens en dan moet ik soms 2 a 3 x roepen.
Hier gaan ze met alle dieren goed ik kan er zo konijnen kippen enz bij laten lopen.
Met vreemde honden zijn ze heel makkelijk mits het geen lompe hond is die ze omver kegelt want dan geeft de oudste 1 x een snauw maar alleen bij echt lompe drukke honden.

Het belangrijkste waar je naar moet kijken bij de aanschaf is zijn de ouders getest op PL en PRA maar fokkers lid van de vereniging doen dit ook omdat dit verplicht is.
Hoelang een wachtlijst is weet ik niet. Het ligt er wel aan of je een reutje of teefje zoekt.
Voor de show is een bles gewenst maar niet verplicht. Het ligt net aan de keurmeester of die dit belangrijk vind.
Gelukkig hebben de meeste keurmeesters er geen moeite mee.
Het kan wel zijn stel hij moet kiezen tussen 2 Papillons die kwa bouw het zelfde zijn alleen de 1 met bles en neusband en de ander zonder dan kiest die wel voor met.

Een pup kost ongeveer tussen de 1000 en 1250 euro.

Als je een eerlijke fokker hebt dan weet die dat bepaalde honden ook Phalene's kan geven.
Het is niet altijd te zien maar meestal staan bij Papillons voor ze verkocht worden al de oren recht op.
Wanneer dat niet zo is en je bent bang dat het een Phalene blijft kun je de fokker vragen of die nog een paar weekjes kan blijven tot de oren staan.


Ze zou een paar fokkers kunnen gaan bezoeken. Het is wel ga je bij een fokker op bezoek dan klinkt het blaffen vaak erger omdat er meerdere honden tegelijk blaffen maar bij de meesten stoppen ze vrij snel weer.

honden page profiel Ingrid, Lindy en LishaIngrid, Lindy en Lisha

honden foto van Ingrid, Lindy en Lisha

Vlinderhondjes zijn hele makkelijke actieve hondjes die heel leergierig zijn. Zelf heb ik er 2, Lindy heb ik vanaf 12 weken en Lisha was al 4 jaar toen ik haar kreeg. Ik ken ook een aantal fokkers voor eventuele info hoor....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn moeder wil later een vlinderhondje.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^