Tweede pup erbij en hoe gaat dat dan met speelgoed E.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Claud & BrunoClaud & Bruno

honden foto van Claud & Bruno

Wij krijgen over 2 weken onze witte herder pup. Nu zijn alle voorbereidingen al gedaan. Alleen ik vraag me nog 1 ding af.

Bij Bruno is het zo dat hij een eigen kussen heeft in de huiskamer en hier liggen zijn speeltjes en zijn bot op. Hij kan dus altijd spelen wanneer hij zou willen. Nu krijgen we een 2e erbij en voor die willen we natuurlijk ook speeltjes kopen want Bruno is een kleine hond en de pup een grote. De pup krijgt hetzelfde kussen als Bruno zodat ze ieder een eigen plek hebben.

Hoe kan ik er voor zorgen dat de pup leert z'n eigen speelgoed te pakken en niet aan dat van Bruno komt? Of zou Bruno dat zelf aan moeten geven of hij het wel of niet goedkeurt. Voor mij is het enige probleem dat speelgoed voor Bruno op zijn bek is afgestemd en ik denk dat de pup het dan zo kapot heeft.

En dan het bot. Bruno is klein en doet ruim 6 maanden met een lang bot. De pup zal als hij ouder wordt z'n bot al na 1 dag op hebben lijkt me. Hoe ga ik hier dan mee om. Want om elke dag een nieuw bot te kopen voor de pup lijkt me erg duur worden. Of zit ik er zo naast en zal ze als ze wat groter is ook langer over een bot doen? En dan weer hetzelfde hoe voorkom ik dat de pup aan Bruno's bot komt.

Het is voor ons de eerste keer dat we 2 honden hebben ook in de familie dus ik vraag me het eea af over hoe dat gaat lopen. Ik kan er natuurlijk ook volledig naast zitten en dingen bedenken niet niet nodig zijn. Maar wil er goed klaar voor zijn als ze over 2 weken komt.

Iemand tips over hoe ik dit aan kan gaan pakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede pup erbij en hoe gaat dat dan met speelgoed E." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Je zou voorlopig het speelgoed als je er niet bij bent op kunnen ruimen en alleen als jij er bent speelgoed neer leggen. Het bot zal altijd zo blijven op het moment dat Bruno niet meer kauwt word het bot opgeruimd. Mits je pup geen interesse heeft voor het bot wat soms zo is omdat ze juist dat bot niet lekker vinden. Maar het kan ook triggeren Omdat Bruno het wel leuk vind gaat de pup het juist begeren.
Geniet van je pup en laat zorgen niet de lol verpesten.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik denk dat je honden niet kan leren dat ze niet aan elkaars speelgoed komen. Tenminste niet als je er niet bij bent dan.
Ik zou er voor zorgen dat het speelgoed dat je los laat liggen geschikt is voor beide honden (vooral niet te klein voor de herder die er in zou kunnen verslikken!) en dat Bruno alleen met 'kleine' speeltjes kan spelen onder jouw toezicht. Dan kun je je herder afleiden met ander speelgoed en ze zo allebei een beetje bezighouden. Klaar met spelen dan de speeltjes weer weg :-)

Met botjes ook altijd erbij blijven. Geloof me, al leg je 20 botten neer, ze zullen altijd allebei dezelfde willen ;-) 

Ik zou me om speelgoed en dergelijke niet zo heel druk maken, dat komt waarschijnlijk wel snel goed.
Wel zou ik veel aandacht geven aan het proberen rustig te houden van je herder t.o.v. Bruno. En dan bedoel ik dat Bruno een klein (kwetsbaar) hondje is en je pup heel snel heel groot - en lomp ;-) - wordt. Onze Mikey kon rustig met 4 poten tegelijk op een kat springen. Niet boos, maar om te spelen en ja, dat was niet zo fijn voor de band tussen de diertjes. Een kat heeft de mogelijkheid om weg te rennen en te verstoppen, maar Bruno niet op die manier, dus daar zou ik goed op letten dat het voor beide honden leuk blijft.

Veel plezier met je pupje!

Gr. Alexandra

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Hier hebben de honden geen eigen speelgoed.
Alles is van iedereen.
Waarom, ga jij dingen toe eigenen aan 1 hond, word het voor de ander alleen maar interessanter om dat speeltje te pakken te krijgen.

Hier worden de botjes, de speeltjes alles gedeeld. Oke, tussen mijn 2 herders. Maar dan heb ik 2 honden van gelijk formaat.
Zelfs ik houd het niet meer bij welk speeltje van welke hond is, word me iets te om dat allemaal te volgen.
Had een roze en een blauw piepballetje voor de hondjes, roze voor Kayla, en blauw voor Andor. Ja jammer dan, ze vonden juist allebei de andere leuker. Dus het ligt overal en nergens en ze mogen er beide bij.

In het begin had ik nog wel de gedachte, dat van de pup is van haar en dat van Andor is van hem. Wat dus resulteerde in een boze Andor, want waarom mocht dat mormel met speelgoed spelen waar hij niet aan mocht komen. Sinds ik alles gelijk heb gesteld, alles is van iedereen gaat het goed tussen de doggies.

Heb ik ze in de tuin met 2 speeltjes, dan wil Andor toch het balletje van Kayla en Kayla die van Andor. Opgelost denk je, nee hoor, zodra ze elkaar speeltje hebben willen ze natuurlijk weer de ander. Ach, het lost zichzelf prima op hier, ook toen Kayla nog een klein mupje van 5kg was en Andor gewoon 26kg was.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

De kans is zeer groot dat de pup het speelgoed van Bruno gewoon af pakt, en het kan dan heel goed zijn dat Bruno dit gewoon toelaat, hetzelfde met botten. En dit allemaal is nodig, mijn mening, voor een goede sociale ontwikkeling van de pup. 
Eerst zal Bruno, als het goed gaat, duidelijk maken aan de pup dat het zijn speelgoed is en juist dat maakt dit speelgoed voor de pup iets interessants om te hebben en hier Bruno mee te gaan uitdagen, en dit zal Bruno met bepaald gedrag beantwoorden, vaak negeren soms even grommen of tanden optrekken enz. Dus zorg er inderdaad voor dat beide honden dit speelgoed kunnen hebben. Speelgoed heeft voor een hond opzich niet zoveel waarde, het enige waar honden attributen voor gebruiken is om elkaar(en ook mensen) mee uit te dagen om zodoende bepaalde dingen duidelijk te krijgen wat betreft de sociale omgang.

honden page profiel Claud & BrunoClaud & Bruno

honden foto van Claud & Bruno

Nu is het ook zo dat Bruno alleen bij z'n speelgoed/ bot kan als iemand thuis is. Want ik laat dat niet achter in bench als er niemand is.

Mij leek juist om misverstanden te voorkomen ieder z'n eigen speelgoed. Maar wat andor Kayla zegt klinkt ook logisch. Zo was het vroeger tussen mij en m'n broer ook.

Ik zal zorgen dat het voor beide geschikt is natuurlijk. En Bruno heeft ook speelgoed wat voor beide kan die zal de kleine dingen niet snel missen.

Bedankt voor de tips.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Bij ons was speelgoed uit den boze, Diesel liet niet toe dat de pup aan het speelgoed kwam en wilde de pup dan bijten. Dus dat kan ook nog, dat de oudste hond bezitterig is en uitvalt.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ik ben geen voorstander van om speelgoed in de kamer te laten liggen. Het speelgoed komt hier voor de dag als we samen gaan spelen. Ook onder het mom dat ze geen strijd gaan krijgen om het speelgoed, want dat wat een ander heeft is natuurlijk veeeel leuker! Dat wil je voorkomen, dus speelgoed is voor jullie samen om mee te spelen. Botjes apart geven. Zet bruno even apart en geef hem z'n botje, pak het daarna af en laat ze weer samen. Je hoeft dan je pup ook niks te geven.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

allebei eigen speelgoed wordt niks, hier vinden ze het juist zo leuk om samen met een speelgoed te spelen.

of je het gewoon in de kamer kan laten liggen hangt vooral af van je honden. hier gaat het allemaal goed en ligt alles gewoon in de kamer. soms is er niemand aan het kauwen op een bot, en soms liggen ze allemaal op botten te kauwen..

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Hier krijgen ze ook allemaal 'n bot, m'n oudste eerst en dan die kleine.
Na enige tijd wordt er even geruild maar dat gaat allemaal vanzelf en zonder problemen.
Ook de speeltjes liggen gewoon in de woonkamer, ik ruim ze 's avonds altijd op de speelgoedmand en zij halen ze er 's morgens weer allemaal uit... vinden ze leuk ;-) maar gaat ook allemaal zonder problemen.
Ik heb nooit iets gescheiden of verdeeld gegeven want honden zijn echt niet van gisteren, buiten dat is 't ook belangrijk voor de roedelverdeling.
Het enigste wat ik even goed in de gaten zou houden is dat er geen jaloezie of voernijd ontstaat en verder veel samen spelen en samen wandelen zodat ze weten dat iedereen bij elkaar hoort en er niemand voorgetrokken wordt.

Je krijgt je handen vol waarschijnlijk maar het wordt vast ook giga genieten!! Heel veel plezier gewenst met z'n allen!!

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Hé, wat leuk een Witje! Ik wist helemaal niet dat jullie die een kregen :-)

Wij ruimen hier het speelgoed altijd op, gewoon om ruzie te voorkomen. Ik weet niet of dat er zou ontstaan, maar beter voorkomen dan genezen. Als we met ze willen gaan spelen, spelen we altijd apart. We hebben wel eens samen met ze gespeeld en dat ging redelijk goed. Maar Kobus kan op een gegeven moment gaan vervelen en als Cas dat beu is wordt er gesnauwd, dus dat is niet echt gezellig. Vandaar, altijd apart.

Botjes krijgen ze wel samen (tenzij het een héél lekker bot is, een slagersbot o.i.d. want dan zullen ze zeker gaan ruziën), maar we blijven er wel altijd bij! Kobus pakt altijd Cas z'n botjes af, vandaar.

honden page profiel Claud & BrunoClaud & Bruno

honden foto van Claud & Bruno

Bedankt allemaal voor de reacties.

We gaan het eerst proberen of ze samen ermee over weg kunnen want Bruno is ook vaak alleen aan het spelen. Gaat dit niet dan gaan we het anders doen zodat we een manier vinden die voor beide werkt.

Bruno heeft tot nu toe niet bezitterig gedrag vertoont. Dus het is even afwachten hoe het gaat lopen maar wel fijn om verschillende opties te hebben en zo een goede manier voor ons te vinden.

honden page profiel lady04lady04

honden foto van lady04

Ik heb dat 'probleem' thuis ook. Ik heb dan alleen maar herders maar wel oudere en jongere. Meestal geven honden wel aan wanneer iets van hun is qua speelgoed en of bot. Maar geen hond is hetzelfde natuurlijk. Wij geven thuis dan ook alleen maar speelgoed en botten wanneer we er zelf bij zijn. Dit ook om te voorkomen dat mijn honden 'mochten ze' gaan ruzie maken over de speeltjes. Jouw hondje heeft idd ander speelgoed nodig en andere botjes dan die van je herder. Ik zou je dan wel aanraden het speelgoed en de botjes te geven als je erbij bent, en als ze beide 1 hebben misschien valt het dat wel mee dat ze juist dat vanelkaar willen.
Maar ik denk dat jouw Bruno er niet veel problemen mee gaat hebben als je herder zijn dingen gaat afpakken en ja dan ben je er heel gauw doorheen en dat is zonde.
Ik vergeet het ook nog wel eens gauw en dus kan steeds nieuwe halen.O-)
Want ja herders (althans de mijne) trekken alle speeltjes uitelkaar hahah.':-)

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Mijn persoonlijke ervaring met een nieuwe pup erbij en het speelgoed, is erg goed! We hebben sinds een paar maanden weer een herderpup erbij en onze andere herder, van 7 jaar, laat heel veel toe. Nou zijn deze honden natuurlijk van hetzelfde ras en even groot, dus dat is makkelijk met de speeltjes. Grote tip: koop een flostouw voor ze. Deze heb je in heel veel verschillende maten, dus je kan het afstemmen op de honden. Voor nu kun je prima een vrij klein touw nemen, omdat de pup ook nog klein is. Later kun je een iets groter touw nemen, waar de herder niet in kan stikken, maar waar Bruno ook nog normaal mee kan spelen. Dat hebben wij met onze honden nu ook. De pup was eerst nog veel kleiner en ging graag met het grote touw van de oudere hond aan de haal. Dat touw was groter dan de pup....
Het formaat van het speelgoed hoeft niet uit te maken, maar je kan het prima op beide honden afstemmen. Sowieso vind ik het zelf geen goed idee om iedere hond zijn eigen speelgoed te geven, want twee honden moeten ook met elkaar kunnen spelen en met zijn tweetjes aan een speeltje sjorren! Dat vinden ze helemaal te gek! ;-)
Wat botten betreft... zelf niet zo'n goede ervaring mee, want de oudste hond is erg fel als het op botten aankomt, dus dat hebben we nog niet uitgeprobeerd.
succes ermee en heel veel plezier met de pup!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede pup erbij en hoe gaat dat dan met speelgoed E." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Niet lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^