Hond uit Turkije ..!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Melissa (Gast)

2 jaar geleden zijn wij voor een maand op vakantie naar Turkije geweest en hebben daar die volle maand voor een x labrador (?) gezorgt. dit was gewoon een zwerfhond. Nu gaan wij dit jaar weer naar Turkije en zijn van plan om dit keer een hond mee te nemen uit het asiel. Waarom Turkije? Wij hebben echt geen idee.. Het geeft gewoon een mooi gevoel om een hond van een 'wat' ver land mee naar je eigen land te nemen.. Dat je elkaar vindt.. Terwijl je zo ver van elkaar stond. Haha klinkt heel raar. Maar het is dus echt wat wij heel graag zouden willen.

Nou is mijn vraag.. Hoe gaat dat allemaal te werk? En is het dan echt wel mogelijk om een hond mee te nemen van Turkije naar Nederland (me de auto!!) wat moet je er voor allemaal doen?


Gr. Melissa

Aangezien Turkije niet tot de EU behoort en er strenge regels zijn omtrent het invoeren van dieren buiten de EU is dit niet iets wat je 'zomaar' even kunt doen. Ik ben destijds bijna 1,5 maand bezig geweest om alles in orde te maken om mijn hond mee terug naar Nederland te brengen. Het is nou eenmaal niet een kwestie van even inladen en terug naar huis karren, en met goede reden; andere landen, andere ziekten, en die houden we liever buiten de deur :-) Als je persé een hond uit het buitenland wil, dan zou ik dat via een verantwoorde stichting doen. Dit is een levend dier waar je voor gaat zorgen. Dat mooie gevoel is allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wil je een hond of een mooi verhaal? =P Van honden die je uit een Nederlands asiel haalt kun je ook een heel mooi gevoel krijgen hoor.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" Aangezien Turkije niet tot de EU behoort en er strenge regels zijn omtrent het invoeren van dieren buiten de EU is dit niet iets wat je 'zomaar' even kunt doen. Ik ben destijds bijna 1,5 maand bezig geweest om alles in orde te maken om mijn hond mee terug naar Nederland te brengen. Het is nou eenmaal niet een kwestie van even inladen en terug naar huis karren, en met goede reden; andere landen, andere ziekten, en die houden we liever buiten de deur :-) Als je persé een hond uit het buitenland wil, dan zou ik dat via een verantwoorde stichting doen. Dit is een levend dier waar je voor gaat zorgen. Dat mooie gevoel is allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wil je een hond of een mooi verhaal? =P Van honden die je uit een Nederlands asiel haalt kun je ook een heel mooi gevoel krijgen hoor. "

helemaal mee eens nederlandheeft ook overvolle asiels.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

schijnt niet zo makkelijk te zijn, ik kom net terug uit turkije ( had meer kg aan hondenvoer mee met mijn gezin dan kleren, maar ja toch 35plus graden dus niet veel kleding nodig) en heb ook weer voor de elf honden gezorgd die rondom het hotel zwerven, maar die hebben het wel goed daar zien er niet slecht uit, zeer sociaal naar mensen, hier in nederland zitten de asiels overvol en die verdienen ook een goede plek

Gerrit (Gast)

even dat gedoe over de volle asielen in nederland terzijde, want dat ligt niet aan jou maar aan de onmensen die hun dier aan de kant zetten.


als je daar een hond vandaan wilt, besef goed een paar dingen.
dier zal in quarantaine moeten,  en moeten bloedonderzoeken gedaan worden op ziektes die daar voor komen,  invoer vergunningen, uitvoer vergunningen, het transport moet geregeld worden, en wegens europese regels zal dat niet per auto mogen omdat het dier dan te lang onderweg is.

en dan komt het andere nog.
dier is opgegroeid op de straat, heeft zijn eigen ervaringen, en gedragingen.
heb je de ervaring om daar mee om te gaan?  het dier is daar misschien erg vriendelijk want hey dat leverd eten op, maar het gedrag wat een hond op straat vertoont kan bij jou thuis wel eens heeeeeeeeel anders worden.  gedragsproblemen dus, angsten, etc.
plus je  weet nooit hoe oud zo'n hond echt is, wat die dus heeft mee gemaakt, wat voor verborgen gebreken er nog zijn, of komen.

al met al het is erg duur en niet makkelijk.

dus bezint voor u begint.
bedenk ook heel goed waarom je beslist een hond daar van de straat zou willen.
want als je het doet omdat je ze zielig vind, aub NIET DOEN,  want dat is een hele verkeerde reden om een hond te nemen, en daar komen absoluut problemen van, heb er ervaring mee.
bedenk ook hoe je de mogelijke problemen zou gaan oplossen, want idd om een hond van daar naar hier te halen, en dan uit eindelijk dat die dan hier in een asiel komt is niet een oplossing.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Even helemaal off-topic maar wilde hier toch even op inspringen.. Mensen die hun hond naar een asiel brengen zijn niet per sé onmensen.. Mensen die hun hond aan een boom vastbinden zodat wij hem met de dierenambulance op kunnen pikken, dát zijn onmensen. Of mensen die hun hond bij het dierenasiel over het hek flikkeren midden in de nacht.. Een asiel is er JUIST voor mensen die, om wat voor reden dan ook, niet meer voor hun hond kúnnen zorgen. Vaak zijn dit mensen met de  beste bedoelingen, die geen andere oplossing meer zien, netjes de afstandskosten betalen, en bij ons aan de balie zitten te huilen en ontzettend veel moeite hebben met het afscheid van hun hond. Vind het dus niet helemaal eerlijk om te zeggen dat mensen die hun hond afstaan bij een dierenasiel onmensen zijn, maar dat is mijn mening..
Desalniettemin vind ik dat Gerrit verder goede punten heeft. De hond kan daar lief lijken, maar hoe gedraagt hij/zij zich in een thuissituatie? En hoe gaan jullie om met een hond die waarschijnlijk bang is, niet aan de riem kan lopen, niet zindelijk is, etc.? Om inderdaad nog maar over de details te zwijgen, want die zullen niet mis zijn. Ik heb destijds gekeken of ik mijn hond mee naar Noorwegen kon nemen (ik had verhuisplannen) maar da's écht een hele hoop geregel en gedoe!

Dat ik een Nederlands asiel naar voren bracht was ook voornamelijk omdat TS veel waarde lijkt te hechten aan het vinden van een hond zo ver van huis. Dat klinkt voor mij niet als iemand die specifiek op zoek is naar een hond die bij hun past, en echt selectief een hond zoekt. Ze gaan op vakantie, en ze gaan een hond mee nemen die ze daar gaan vinden omdat dat zo 'mooi' is. Dat schiet mij direct wat in het verkeerde keelgat. De wens hebben om een hond uit het buitenland een liefdevol thuis te bieden, prima. Maar dat is toch geen kwestie van aanwijzen en inpakken? We hebben het hier over een hond, en niet een souvenier, en hoe het wordt gevraagd geeft me niet de indruk dat ze zich hebben ingelezen. Maar goed, mocht ik het nu volledig verkeerd hebben geïnterpreteerd, en TS oprecht op zoek is naar een hond, dan kan ze net zo goed hier eentje uit het asiel halen. In dat geval zouden ze zich rustig kunnen oriënteren. Als je binnen je vakantie een hond wil vinden de bij je past EN de import in orde wil maken, dan moet je bij wijs van spreke de eerste beste hond van straat rukken om alles op tijd gedaan te krijgen.

Gerrit (Gast)

ja sorry Pauline,
wordt altijd wat geirriteerd als ik dat over de overvolle asiels in nederland lees.
want de mensen die het het hardst roepen, hebben over het algemeen zelf geen hond uit een asiel.
en blijkbaar is het helemaal niet erg om een dure rashond uit het buitenland te halen, maar een buitenlandse zwerver nou poe.


maar je hebt gelijk, er zijn idd ook mensen die hun hond daar brengen met de juiste bedoelingen.
helaas zoeken mensen niet eerst zelf een andere oplossing, hulp met plaatsing van uit huis.
gedrags therapeuten, training etc.
zijn best veel mensen die nogal snel hond afstaan zo gezegdt.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Heel veel mensen weten niet dat dat kan. Het is wel iets wat wij aanraden als iemand belt omdat ze afstand willen doen van een hond. We vertellen dat wij een wachtlijst hebben, zodat mensen het kunnen laten bezinken en eerst zélf een oplossing gaan zoeken. Tenzij het écht een spoedgeval is, natuurlijk.
Maar inderdaad, veel mensen die een hond uit het asiel aanraden, hebben er zelf geen, haha. Ik kan over alles mee praten, ik heb er eentje uit het asiel (en werk al 3,5 jaar bij het asiel), eentje uit het buitenland (via een stichting), en mijn volgende wordt (hopelijk) een raspupje.. :-D (ik hou van afwisseling of zo, haha!)

honden page profiel KK

honden foto van K

ik roep altijd heel hard, maar ik heb dan ook alleen herplaatsers, meestal uit het asiel.zo goed hebben de honden het hier in het asiel ook niet, en ze worden ingeslapen als ze er te lang zitten.

Melissa (Gast)

Heel raar hannah dat je zomaar met deze woorden komt voor dat je vraagt wat ik precies wil? Ik bijv. VRAAG iets op een site (in dit geval op hondenpage) naar ervaringen.
Waarom wil ik een hond uit een asiel in andere landen? Zoals ik net al aangaf.. En natuurlijk zijn de dieren hier in nederland ook op zoek naar nieuwe baasjes.. Maar ik kan er bij zeggen dat (godzijdank) hier de dieren goed worden verzorgd en ETEN krijgen. In andere landen (turkije) eten de honden elkaar op voor een stuk vlees. Of heb ik het verkeerd? Dit is wel wat ik uit ervaring weet. Ik wil geen hond zoals jij dat omschrijft 'aah wat mooi' anders zou ik ook niet bij een asiel kijken maar lekker simpel op marktplaats zijn tig honden met (meestal) onverantwoordelijke baasjes.. Die toch wel de pups / dieren ergens kwijt kunnen. Ik zoek een hond voor de rest van mijn leven.. Die ik een nieuw kans kan geven.


Gerrit! Heel erg bedankt voor je reactie.. Het heeft me een goed zicht gegeven. Met jou reactie weet ik waar ik aan ga beginnen. Ik denk dat ik wanneer we op vakantie gaan bij enkele asiels langs ga om de dieren daar wat te verwennen.. En wat bij te steunen. Voor een nieuw maatje ga ik kijken in de asiels in Nederland.


En de rest ook bedankt voor jullie reactie

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Nu ik het terug lees vind ik het inderdaad ook erg fel overkomen, wat ik eerder heb getikt, dus mijn excuses voor de formulering. Wat mij tegen de borst stootte was de combinatie van 'we gaan op vakantie', 'we willen dit maal een hond mee nemen' en daarnaast 'waarom Turkije? geen idee'. Nu geef je wel een reden aan, maar die was eerder niet aanwezig.

Maar goed, dat neemt niet weg dat ik 'uithaal' via het internet, dus mijn excuses daarvoor. Voor wat het waard is; het komt voort uit bezorgdheid. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om de hele papierwinkel, entingen en de hele mikmak in orde te krijgen voordat je een hond gereed hebt om nederland binnen te mogen halen. Daar gaat tijd inzitten, omdat bepaalde entingen bijvoorbeeld herhaald moeten worden, of een aantal weken van te voren al toegediend moeten zijn (denk hierbij bijvoorbeeld aan de rabiës enting). Om die reden lijkt het me heel erg moeilijk om dit tijdens een vakantie gedaan te krijgen... Je zou er eigenlijk direct aan moeten beginnen, en dat laat weinig tijd over om rustig naar een hond te zoeken die qua karakter e.d. bij je past. Ik wordt daar altijd snel wat te bang van als ik dat dan lees, omdat ik het een aantal malen zo fout heb zien gaan. Een overhaaste beslissing om wat voor reden dan ook, eenmaal thuis klikt het niet, of hebben de mensen de rugzak die zo'n beestje heeft onderschat, of... etc.

Een hond uit het buitenland willen adopteren, daar heb ik in principe helemaal niets tegen. Sterker nog, toen wij besloten een tweede hond te nemen heb ik dit serieus overwogen. Maar als dit is wat je wil, dan zou ik het proberen via een goede stichting te doen; deze kunnen je begeleiden en weten wat er bij komt kijken qua gezondheid, entingen, etc. De tijdslimiet van een vakantie om een hond te adopteren én alles in orde te krijgen... Het lijkt me heel moeilijk.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Lastig, lijkt me dat. Ik denk dat je een hond in het asiel wilt uitzoeken zodat je kan voelen of die klik er is. Maar in combinatie met een niet Europees buitenland kan dat lastig zijn.

Ik heb hier op het forum een keer een verhaal gelezen van een zwerver uit Griekenland en dat heeft ook heel lang geduurd voordat die eindelijk in Nederland was.

De combinatie live klik en ver buitenland is misschien niet zo heel handig. Dan zou een betrouwbare stichting die uit Spanje/Portugal/Griekenland honden haalt haalbaarder zijn, maar dan heb je niet die eerste ontmoeting.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Quarantaine???

Zolang de entingen en de papieren in orde zijn hoeft je hond niet in quarantaine.
Ik zie alleen wel een probleempje met Rabiesenting. Die moet minimaal 4 weken zitten en mag maximaal een jaaqr oud zijn.

Misschien kan je het beste op de Turkse asiel/herplaatsing sites kijken. Als je dan een aantal honden ziet die je aanstaan kan je aanbieden om ze rabies te laten enten en die kosten op je te nemen.
Dan zit je in elk geval niet met die tijdsdruk van de Rabiesenting.

Wij hebben één van onze honden uit Singapore. Het papierwerk was een boel geregel, ook omdat de Singaporean wetgeving heel streng is.
Wij moesten:
-standaart entingen
-rabies enting
-controle op hartworm en bewijzen dat we de hond al die tijd op hartworm medicatie hadden zitten toen ze bij ons was
- ontwormen ontvlooien, dit gebeurde bij de dierenarts zodat het zwart wit op papier stond
-gezondheidsverklaring
- export license aanvragen

Als ik een hond uit Turkije zou halen dan liet ik deze zeker checken op hartworm en andere typisch zuidelijke ziektes. Lees je daar goed over in. Kan je een boel verdriet schelen.

Verder wens ik je veel zoekplezier, dat je maar een leuk vriendje, uit Turkijke of ergens anders vandaan mag vinden.

Gerrit (Gast)

ja quarataine,
want het is heel leuk om de honden te laten testen en in te enten, maar als je ze dan terug stopt in de groep, kunnen ze als nog besmet raken weer.

en ik zeg ook niet dat het daar verplicht is, maar het kan het wel zijn. hangt heel erg van land van herkomst af, maar ook hoe de regels in nederland zijn, en de regelingen tussen nederland en het land van herkomst.  toevallig dan tussen singapore en nederland hoeft dat dus niet.
maar er zijn genoeg andere landen waar dat wel is. en er zijn ook landen die erg strenge regels hebben op het gebied van uitvoer van dieren.  oftewel hoeveel ben je bereid om onder de tafel door te schuiven regels, die zijn er ook nog.

singapore betreft een eiland dat op zich redelijk geisoleerd ligt, turkije is dat niet, plus je hebt als je wegtransport zou willen te maken met andere regels dan met lucht transport,  lucht transport is rechtstreeks land van herkomst naar nederland, weg transport dan ga je dus ook door andere landen, die allemaal hun eigen regels hebben op het gebied van dier transporten.

bv land van herkomst roemenie,  die zegt pleegpuppies 4 tot 8 weken mogen met hun Zoogmoeder mee het land uit,  dan kom je in duitsland, en dan zeggen ze daar, ho wacht dat zijn niet de puppies die bij dat teefje horen, dus beslagname, want dan moeten ze eerst weer ouder zijn, voordat ze vervoerd mogen worden.  

er moet gewoon erg veel uit gezocht worden geregeld worden en op erg veel dingen getest worden.  dan kom je nog bij het punt, is het verstandig om een zwerfhond te vervoeren in een vliegtuig of auto over lange afstand ivm stress bij het dier.
en dan kom je weer uit op gedrag daar gedrag hier, hoe is het aanpassing vermogen, problemen, verborgen lichamelijke problemen,   de aansprakelijkheid voor als er wat tijdens het transport gebeurt, ivm ontsnappen, bijten etc.


maar mooi melissa, dat je nu hier gaat kijken voor een hondje, denk dat het helemaal goed komt. je gaat in elk geval niet over 1 nacht ijs.

honden page profiel giogio

pasport in orde , en bloed onderzoek tegen rabies hondsdolheid

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ik heb toendertijd wel even in Nederland met de marechausee op schiphol gebeld.
Ze hebben me alles uitgelegd en het waren hele vriendelijke mensen.
Misschien handig om te weten voor andere mensen die wellicht een hond uit het buitenland willen halen.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hmmm, ik vind heeeeeeeeeel veel mensen die hun hond naar het asiel brengen beslist wel onmensen ! Sorry, maar de redenen die ze aanhalen zijn vaak walgelijk, mijn begrip is voor de meesten dan ook totaal verdwenen ! Er zijn uitzonderingen, maar de meesten..neen, echt geen begrip voor, nul komma nul zelfs ! Dat moest ik even kwijt, want wat ik de laatste tijd al hoorde en zag...pfff, de mens komt er niet goed uit :'( !

Er zijn zat mensen die ik ken met een hondje uit het buitenland en dat ging en gaat prima. Zou dus niet meteen zeggen dat dit problemen gaat geven. Hoe het met de invoer zit, weet ik niet. Organisaties kunnen vaak heel goed helpen. Maar nogmaals, zou een buitenlands hondje ook niet zomaar afschrijven.

Ik ga verder mee met Gerrit als die terecht zegt dat de lui die het hebben over de overvolle Nederlandse asiels, vaak zelf een asielhond niet eens een kans willen geven...luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden O-) En dan altijd...ze hebben een rugzakje, ze zijn probleemhonden...als ze het al zijn heeft het met hun vorige bazen te maken en het merendeel zijn gewoon huishonden. Ik was daarstraks nog op stap met Tibo en nog twee ex-asielhondjes, we kregen van alle kanten complimenten dat ze zo braaf waren en zich keurig gedroegen en dat de eigen honden vaak heel wat minder braaf waren, toch hadden ze die van pup af. Trots ben ik dan...want weer een bewijs dat ze geen probleemhonden zijn ! Er zijn meer probleem mensen denk ik zo O-)

Ik vind het alvast geweldig dat jullie een dumpie een thuis willen gaan geven, wat van waar ze ook komen, ze zijn het meer dan waard hoor !!

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Wij hebben een kitten meegenomen uit turkijke in 2005 en dat ging gewoon erg makkelijk! vliegtuigmaatschappij moet op de hooget zijn dat er een hond/kat mee komt. Bij de dierenarts haal je de inentingen en krijg je een paspoort. Dan haal je een bench waar hij/zij inpast en klaar is kees. (Onze kat mocht gewoon in een sporttas mee in de cabine. We betaalden niks voor hem. Voor onze pup uit Griekenland betaalden we 40 euro ticket). Zij mocht tot 5 kilo mee in de cabine en dat woog ze samen met de bench :-) Zij was ook bij de dierenarts geweest en had haar inentingen gekregen, een chip en een paspoort. Nu gaan we weer op vakantie in Griekenland en onze hond gaat mee.

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

mail uit ;-)

rianne (Gast)

Wij hebben twaalf jaar geleden een hond uit turkije mee genomen vanuit gumbet bij bodrum.

NOOIT EEN DAG SPIJT VAN GEHAD.

ik weet niet hoe moeilijk het nu is maar toen was het simpel naar de dierenarts inentingen,  laten wassen, bench op wielen daar gekocht en ja onderweg in het vliegtuig vond hij echt niet leuk, maar dat is maar eenmalig 3,5 uur, hij is bij ons dertien jaar geworden en dat voor een grote ( herder formaat ) hond.

Hij was 9 maanden toen wij hem meenemen.

Waarom uit Turkije ? 

Hij koos ons uit op dag 1 dat wij er waren, en we konden hem niet meer achterlaten.

Nu zijn we weer op zoek naar een nieuwe hond, ik heb alle asiels hier in nederland al doorlopen en helaas niet gevonden wat bij ons past.

Dus ga nu verder op zoek bij de buitenlandse honden.

Laat je niet bang maken iedere hond heeft gewenning en opvoeding nodig.

Het voordeel van je hond tegenkomen is dat je hem al kent voor je hem neemt.

 

Ik heb dus wel een goede ervaring gehad.

 

groetjes Rianne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Wij hebben twaalf jaar geleden een hond uit turkije mee genomen vanuit gumbet bij bodrum.

NOOIT EEN DAG SPIJT VAN GEHAD.

ik weet niet hoe moeilijk het nu is maar toen was het simpel naar de dierenarts inentingen,  laten wassen, bench op wielen daar gekocht en ja onderweg in het vliegtuig vond hij echt niet leuk, maar dat is maar eenmalig 3,5 uur, hij is bij ons dertien jaar geworden en dat voor een grote ( herder formaat ) hond.

Hij was 9 maanden toen wij hem meenemen.

Waarom uit Turkije ? 

Hij koos ons uit op dag 1 dat wij er waren, en we konden hem niet meer achterlaten.

Nu zijn we weer op zoek naar een nieuwe hond, ik heb alle asiels hier in nederland al doorlopen en helaas niet gevonden wat bij ons past.

Dus ga nu verder op zoek bij de buitenlandse honden.

Laat je niet bang maken iedere hond heeft gewenning en opvoeding nodig.

Het voordeel van je hond tegenkomen is dat je hem al kent voor je hem neemt.

 

Ik heb dus wel een goede ervaring gehad.

 

groetjes Rianne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  "

 



Oud topic!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

http://www.hondenzaken.nl/asielen-en-buitenlandse-honden/

De asielen in Nederland zitten helemaal niet vol met honden, wel katten.

Volgende forumvraag: Loslopen en zwemmen in Twente
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^