Platte snoeten verbod in vliegtuig ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Heb laatst in de krant gelezen dat bepaalde luchtvaartmaatschappijen geen honden of poezen meer willen vervoeren met platte snuiten. Vraag me af welke rassen ze daar dan juist mee bedoelen ? zou iets te maken hebben met het feit dat die beestjes te vlug ademnood kunnen krijgen, zowel in de cabine als in het ruim. Ben ik dus blij dat mijn york geen platneusje is maar ik kan me voorstellen dat het voor de vele kleine franse bulletjes niet leuk is. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Platte snoeten verbod in vliegtuig ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Er legt er regelmatig 1 het loodje tijdens de vlucht..
Dus mijn zegen hebben ze.

Jammer voor de eigenaar maar het is een van de neven effecten van het hebben van zo'n hond.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

CITAAT
Rashonden met een platte snuit hebben een grote kans om te overlijden in het vliegtuig, zo blijkt uit cijfers van het United States Department of Transportation. In een brief aan vliegmaatschappijen KLM en Transavia en aan staatssecretaris Atsma pleit de Sophia-Vereeniging voor een vliegverbod voor deze dieren, die door hun extreme uiterlijk lijden onder ernstige ademhalingsproblemen.
Een aantal grote Amerikaanse vliegmaatschappijen hanteert al een dergelijk vliegverbod, onder andere voor pekinezen, bulldogs en mopshonden.
Vliegmaatschappij Cathay Pacific Airlines maakte vorige maand bekend om vanaf 18 juli 2011 het vervoer van honden en katten met een platte snuit in haar toestellen te verbieden.

Het gaat dan onder andere om de Cavalier King Charles spaniël, de Engelse, Franse en Amerikaanse bulldog, de Boston terriër en de Perzische kat.

Daarmee volgt Cathay Pacific Airlines grote vliegmaatschappijen als American Airlines, Continental Airlines, Delta Airlines, Singapore Airlines en United Airlines. Ook deze maatschappijen hebben strenge beperkingen opgelegd aan het vervoer van rashonden en -katten met een platte snuit, of hebben het vervoer van deze dieren zelfs helemaal verboden.
De directe aanleiding voor deze maatregelen is het onevenredig hoge aantal sterfgevallen onder rashonden met een platte snuit. Uit gegevens van het United States Department of Transportation blijkt dat van 2005 tot 2010 maar liefst 122 honden overleden tijdens een vlucht met Amerikaanse vliegmaatschappijen. Ongeveer de helft van deze dieren bleek tot een ras te behoren dat als gevolg van een platte snuit ernstige ademhalingsproblemen kent.
 
EINDE CITAAT
 
 
http://villagoofy.nl/2011/08/vliegverbod-voor-kortsnuitige-honden/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Platte snoeten verbod in vliegtuig ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welkom Ebou
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^