Hoe krijg ik mijn ouders zover?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NightwishNightwish

honden foto van Nightwish

Hallo,

Mijn naam is Cynthia en ik ben 15 jaar. Ik zou heel erg graag een hond/pup willen, en ik heb er ook alles voor over maar mijn moeder vind het geen goed idee.

Ik zit nu in de 4e, mijn rooster is niet echt super (meestal van 8 tot 3) Maar mijn moeder werkt alleen op Maandag en Dinsdag fulltime en de andere dagen tot 1 uur. Op Woensdag moet ik pas om 11 uur beginnen, en op Dinsdag ben ik om 2 uur uit. Dit zou betekenen dat de hond/pup alleen op Maandag lang alleen thuis zou zitten.

Verder wil ik erg graag beginnen met sporten/conditie krijgen en een hond zou me motiveren om te bewegen, want ik moet het dier ook uitlaten! Regen vindt ik geen probleem, ik hou ervan om door de regen te lopen. Verder zou ik ook een hondensport met de hond, het liefste Agility, gaan doen. Wel een vraagje tussendoor, als ik de hond 's ochtends een half uurtje uitlaat (met uitzondering van woensdag, dan kan het langer!) en na schooltijd een flinke wandeling van ong 1,5 tot 2 uur en dan nog 's avonds een half uurtje/1 uur en dan nog 1 tot 2 keer per week agility, krijgt de hond dan genoeg beweging?

Ik ben nog niet erg voorbereid qua spullen aanschaffen, dus als iemand me kan vertellen welke spullen ik nodig heb dan heel graag! Ik ben bereid de spullen en de dierenarts zelf te betalen, dit zou wel betekenen dat ik een baantje zou moeten zoeken maar dat heb ik er voor over.

Ook zou ik erg graag willen weten welke trainingsboeken jullie gebruiken/aanraden?

Ik ga in November twee keer naar een hondenshow om naar rassen te kijken en dingen aan fokkers te vragen. Heeft er iemand een lijstje met vragen die ik dan aan de fokker kan vragen?

Ik loop soms met mijn vriend mee als hij hun Witte Herder uitlaat en soms met mijn beste vriendin als zij haar hond uitlaat. Onze buren hebben een Cairn Terriër die ik binnenkort ga uitlaten en trainen enzo, om mijn moeder te laten zien dat ik het kan.

De rassen die ik erg interessant vind zijn de Aussie (Australian Shepherd), Toller (Nova Scotia Duck Tolling Retriever) en Sammie (Samoyed). Als iemand een of meerdere van deze rassen heeft kunt u me dan vertellen hoeveel tijd u kwijt bent aan trainen/wandelen/borstelen?

Ik ben niet van plan om meteen een hond/pup aan te schaffen mocht mijn moeder alsnog ja zeggen, ik wil eerst een ras uitkiezen dat bij mij past en bij verschillende fokkers kijken, meer leren over trainen en kijken bij agility wedstrijden/trainingen.

Hartelijk dank als u dit allemaal gelezen heeft en mijn vragen wil beantwoorden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe krijg ik mijn ouders zover?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

je mag mij wel even een PB-tje sturen via mijn profiel, met je gewone e-mailadres erin, dan zal ik je wat informatie sturen over de samojeed.
Ik heb 21 jaar samojeden en fok er af en toe (als het mee zit ;-) ) ook mee, dus ik heb iets meer info dan ik hier in een topic kwijt kan.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat als er een pup/hond bij jullie thuis komt, dat die door je ouders aangeschaft moet worden. Jij gaat straks misschien studeren of krijgt een ander rooster, en dan?
Een pup kan niet de hele dag thuis zitten. In het begin zul je heeeel veel tijd kwijt zijn aan zindelijkheidstraining, de hond leren alleen te zijn, socialisatie en opvoeding. Als je ouders er niet achter staan en zij geen hond willen, dan zou ik ze niet overhalen voor een hond. Dan nog een aantal jaren wachten tot je op jezelf woont en genoeg tijd hebt. Je gaat nu toch een hond trainen? Hardstikke leuk! :-)
Een Samojeed en Toller hebben veel beweging nodig, meer dan 3x een wandeling. Als julie voor een hond gaan, dan moet je moeder zich gaan verdiepen in de rassen die zij leuk vindt.

honden page profiel

Hoi,
Ik heb je verhaal is gelezen, maar als je moeder het er echt niet mee eens is zou ik sowieso geen hond aanschaffen, als je haar al over kunt halen, dan staat zij er niet achter en is ze denk ik ook niet bereid om de hond uit te laten. Daarbij worden de kosten voor een hond vaak onderschat.
Ik ben zelf 18, heb ook een hond, een mechelse herder. Maar ook ik heb de kosten erg onderschat, er gaat per maand bijna €80,- aan voer doorheen, dan komen nog de inentings kosten erbij, speeltjes, en de kosten voor als hem/haar wat overkomt. Als een hond een ongeluk krijgt lopen de kosten al gouw in de duizenden euro's. Overigens vergt de puppytijd veel meer tijd dan verwacht word, zoals de zinderlijk heids training, en de rest van alles training wat een dier nodig is. Ik heb nu zelf ook het probleem, ik heb gekozen voor de hond, mijn moeder was het er trouwens wel mee eens maar je zit er echt aan vast, hou er rekening mee dat een hond flink wat jaren mee kan. Ik kan niet zonder voorbereiding een avond gaan stappen, ik kan niet zomaar lekker met vriendinnen op vakantie enz.
Ook kan ik voor mijn studie niet op kamers, want op vrijwel geen enkele studentenkamer mogen huisdieren.
Als ik jou was zou ik nog een paar jaartjes wachten met de aanschaf van een hond.
Ga je er eerst heel goed in verdiepen, en ga niet proberen je moeder over te halen, nee is nee, in het geval dat je haar zover krijgt dat ze ja zegt, kun je er niet vanuit gaan dat ze er ook daadwerkelijk achter staat. Dus zou ze je waarschijnlijk ook weinig tot niet helpen, ook niet als jij iets niet kunt betalen. Want werk vinden is op het moment ook niet erg makkelijk, vooral omdat je nog jong bent, en als je gaat werken om de hond te kunnen betalen, dan heb je automatisch weer minder tijd voor de hond.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Mariska goed dat je dit even beschrijft. want het is inderdaad een grote verantwoording een hond en er komt meer bij kijken dan alleen de aanschaf en verzorging.
Ik vind dat je een goed beeld schetst. Niet allen de lusten maar ook de lasten.

@Cynthia. Als je moeder het echt niet wil dan moet je er zeker niet op aan blijven dringen. Wacht nog een aantal jaren dan kun je zelf een hond aanschaffen en dan heb je er waarschijnlijk ook meer plezier van omdat er thuis niet moeilijk gedaan wordt.
een hond neem je voor een hondenleven lang en daar moet wel iedereen achterstaan.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

hallo Cynthia,

ik heb nu echt precies hetzelfde :-D
ik ben bijna 15 en heb ook geen hond. tot kort geleden was ik mijn ouders heel hard aan het proberen te overtuigen dat ik een hond wou.
mijn moeders grootste bezwaar ertegen was dat ik misschien wel over 4 jaar uit haar ben en ga studeren.
en tijdens je studie is een hond meestal een beetje lastig.
en ik vind de Aussie en de Toller ook helemaal geweldig.

maar ik heb mezelf er nu een beetje bij neergelegd dat ik geen hond heb, en ik heb nu een oppashondje gevonden. een pup van 5 maanden waar ik vaak op mag passen, mee mag trainen en uitlaten. en dat hondje heb ik ook op vaste dagen.
en ik denk dat ik daarmee de komende 4 jaar wel doorkom. en daarna neem ik gewoon een eigen hond :-D

maar als je er echt nog steeds honder procent voor wil gaan hoop ik echt dat je moeder Ja zegt.

liefs, Uma

honden page profiel TitiaTitia

honden foto van Titia

Hoi Mariska!

Ik ben 16 en wij hebben een Parson Jack Russel'tje. Ook omdat mijn zusje en ik het graag wouden, maar poeh! Wat is dat veel werk! Gelukkig zijn mijn ouders ook helemaal hoteldebotel van het hondje (vooral mijn papa..)

Maar als jij het allemaal in je eentje zou moeten doen, en je moeder er geen vinger naar uitsteekt omdat ze er geen zin in heeft: Niet doen!

Ik dacht eerst ook: Dat uitlaten valt allemaal wel mee, maar het is best wel.. boring O-) (Het kan ook wel leuk zijn hoor, maar meestal heb ik er niet zo'n zin in)

Een voordeel is echter: Kunstjes oefenen. Dat vind ik echt heel leuk :-) Ze kan al af, rollen, zit, pootje en over hoge dingen heen springen. Ik ben van plan om buigen aan te leren zo meteen :-D

Nou, ik hoop dat dit je een beetje geholpen heeft,

Toedeloe! :-)

PS: Als ik later 'groot' ben, wil ik zeker wel een hondje :-)

PS2: Ons hondje blaft heel veel, super irritant & frusterend! En we negeren het wel, maar dat heeft niet zoveel zin. Let daar dus ook op.. hihi ^^

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zat het me ook net te bedenken ja, dat tegen de tijd dat je een hond zou hebben, je 16 zou zijn. En dan? In de meeste gevallen ga je rond je 19e op kamers, studeren, samenwonen, of wat ook maar.
Je zit nu in de fase in je leven, dat je leven het snelst veranderd.
Binnen een paar jaar kan je levenssituatie gewoon heel er anders zijn en totaal niet meer geschikt voor een hond.
Stel je gaat op je 19e studeren, dan zou je hond een jaar of 3 zijn, in de kracht van zijn leven zitten en heel veel beweging nodig hebben.

Ook het geld voor een hond, je wilt werken om de dierenartsenkosten en zo te betalen, maar elk uur dat je werkt, kan je niet aan je hond besteden. En het allerduurste is toch wel de aanschaf. Voor een goede rashon betaal je 800 tot 1200 euro.

Het zullen dus inderdaad je ouders moeten zijn die een hond aanschaffen. En of ze dat zullen doen?

honden page profiel

Ik hoop dat iedereen die op dit forum kijkt wat aan mijn informatie heeft. want echt, ik heb me er op verkeken. En tja,,, ik heb mijn hond nu, dus sta er ook 100% voor en ben natuurlijk ook hardstikke blij met hem, maar ik zit er gewoon aan vast. De keuze voor een hond moet je maken als je klaar bent met leren enz. Ik zit straks dus ook met het probleem dat ik per februari weer een studie oppak,, en dan dus elke dag van huis ben. Maar ik heb het voordeel dat mijn moeder in de zorg werkt dus overdag vaak vrij is waardoor zij nog wel is op hem past. Maar als ik niet kijk naar me hond maar naar mijzelf is het een zeer onverantwoorde keuze geweest om hem aan te schaffen. En die tip wil ik ook iedereen meegeven, begin pas aan een hond als je er echt klaar voor bent, en doe het niet omdat je het zo graag wilt.

honden page profiel ~Melissa & Bambi~~Melissa & Bambi~

honden foto van ~Melissa & Bambi~

hoi cynthia!
ik ben 13 en mijn moeder wou het eerst ook niet, maar dit ras wel! omdat he teen heel schoon ras is en niet kan blaffen enzo nog meer.
maar echt wij hebben ook dieptepunten gehad dat we het even niet meer zagen zitten, vooral in de eerste tijd dat ze nog niet zindelijk was enzo.
mijn ouders zijn er helemaal gek op, en wat al gezegd is, als je moeder niet meewerkt, zou ik er (nog) niet aan beginnen.

honden page profiel NightwishNightwish

honden foto van Nightwish

Bedankt voor alle reacties!

Dat wordt dus nu geen hond voor mij XD Wel jammer maar ik begrijp het wel ^^

Over twee jaar ben ik afgestudeerd en dan ga ik in Eindhoven studeren, mijn vader woont in Veldhoven (dat ligt ernaast), en dan ga ik ook bij mijn vader wonen, kan ik dan wel een hond nemen? Mijn vader vind het goed zolang ik maar voor het dier zorg.

Ook had ik nog een paar vragen, gewoon om kennis te krijgen;

Ik zou graag een lijstje met benodigdheden voor de hond willen hebben, dan kan ik er ook alvast voor gaan sparen/werken.

Ook zou ik erg graag willen weten welke trainingsboeken jullie gebruiken/aanraden? En ook nog andere handige boeken over honden!

Ik ga in November twee keer naar een hondenshow om naar rassen te kijken en dingen aan fokkers te vragen. Heeft er iemand een lijstje met vragen die ik dan aan de fokker kan vragen? Ook al krijg ik dan nog geen hond, ik ben liever voorbereid dan onvoorbereid X3

honden page profiel

Hoi,
ik zou ook dan nog geen hond nemen, dit puur omdat er behoorlijk wat kosten aan zitten.
Als je een voltijd opleiding volgt kun je die kosten niet opbrengen want dan zie je je hond bijna nooit omdat je moet werken.
Als je een Deeltijd opleiding gaat volgen kan het een mogelijkheid zijn omdat je dan vaak ook al werk hebt om een hond te nemen, maar zelfs dan zou ik er nog voorzichtig mee zijn en goed met je vader bespreken hoe jullie de taken gaan vervelen, vooral in de puppy tijd, zodra ze uit de puppy tijd hebben kunnen ze iets makkelijker alleen zijn endergelijke.

Een lijstje met benodigdheden:
6 weken enting, word vaak nog bij de fokker gegeven.
9 Weken enting
12 Weken enting

Voeding, gemiddelde prijs €40,- per 15kg.
Speelgoed: licht aan de hond en het ras
Botjes: Licht ook aan de grootte van je hond hoeveel hij nodig is.
Mand
Kussen
Halsband
Riem
Evt. dierenarts kosten, door bijv ziekte of iets.
Vlooienmiddel
Wormkuur.
En volgens mij is er nog wel meer wat er bij komt kijken maar kan zo snel niks meer bedenken.
Maar geloof me, je komt al gou op een maandbedrag van om en nabij de €100,- tot €150,-

Als je het er voor over hebt, kun je zeker gaan overwegen om eentje te nemen na deze studie.
Maar mijn tip is om nog iets langer te wachten, zoals ik eerder ook al beschreef, het is zwaarder dan je denkt.
Als ik nu de keuze had kunnen maken, had ik zeker langer gewacht met de aanschaf van een hond, dan had ik dat pas gedaan nadat ik op mezelf zou wonen en mijn studie zou hebben afgerond.

Misschien is het voor jou wel een idee om over 2 jaar is te gaan kijken bij asiels,, Die hebben vaak ook wel wat oudere honden zitten die wel een leuk baasje verdienen, en dan heb je de duurste tijd (puppy tijd) al gehad, ook is de puppy tijd de zwaarste tijd, dus als je in het asiel een hondje zou kunnen vinden dan van ongeveer 2 jaar, dan maak jij een hondje heel erg blij, en het bespaart jezelf heel veel. En ook een asielhondje kan een schat van een diertje zijn.

honden page profiel

Het ligt trouwens ook wel een beetje aan het ras de kosten.
Ik heb een gigantisch grote hond met de nodige problemen waardoor hij duurder is dan de gemiddelde hond per maand.

En zoals ik kan ook mijn moeder niet vragen om mijn hond uit te laten omdat ze hem gewoon niet kan houden,, dit omdat mijn moeder niet sterk is,, en daarbij luistert mijn hond gewoon het beste naar mij zelf.

Ik heb helaas door mijn hond ook de keuze moeten maken om mijn vorige opleiding af te breken. dit omdat ik veel te veel van huis was en niet werkte.
Ik ga nu door mijn hond (klinkt wel heel erg,,) een andere opleiding in deeltijd volgen. Je moet echt met elke stap die je maakt in je leven,, rekening houden met de hond.

Sorry voor sommige foutjes in mijn bovenstaande bericht, maar me hond vond het nodig om half op me schoot te gaan liggen, waardoor zijn kop telkens voor het beeldscherm zat.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

wat goed dat je het nog even niet doet (:

ik snap dat je nu al allemaal dingen wilt weten :-D
dus hier even titels van boeken die heel goed zijn (vind ik dan)
-Volg je me. Marco Starink
-een puppy in huis. Martin gaus.

liefs, Uma

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja als je gaat studeren en bij je vader woont (die er niet voor wil zorgen), dan heb je er nog geen tijd voor.
Stel dat de hond ziek wordt, kosten zijn dan duizenden euro's. Sterilisatie of castratie? Honderden euro's. Prikken of medicijnen? Kan ook oplopen in de honderden euro's. Als je jong bent, verdien je niet veel. Je zult dan enorm veel moeten werken naast je studie, dus wanneer zie je de hond dan?? En straks wil je stappen met vriendinnen, misschien heb/krijg je een relatie, daar gaat ook tijd in zitten. Als je ziek bent, of niet kunt... je vader wil er niet voor zorgen, je hebt geen back-up. Je kunt echt pas een hond nemen als je op jezelf woont en voldoende tijd hebt.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik ben het met Angela eens.
En zeker met de rassen die jij wilt dat zijn wel rassen met veel energie die niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk uitgedaagd moeten worden.
Een kleiner ras met minder behoeftes zou misschien makkelijker gaan als je vader er dan af en toe ook een blokje mee om zou willen gaan.
En een kleine hond scheelt weer in voerkosten.

Anoniem (Gast)

Hoi!

De rassen die jij opnoemt hebben niet alleen lichamelijke activiteit nodig, maar ook geestelijke. Heb er zelf ook zon een ( heidewachtel )
Veel wandelen en 1x per week training in niet genoeg, ze willen hersenactiviteit.

Er bestaan boekjes over spelletjes met je hond, en je kan bij de dierenwinkel denkspellen kopen.
Ik heb zo'n boekje bij Bruna eens gekocht.

En lekker apporteren vinden ze ook geweldig!

Veel plezier met al je voorbereidingf!

Lore (Gast)

Hoi iedereen,

Ik ben Lore, ben 13 (bijna 14) en ik droom er al supperlang van een hond te hebben, maar mijn ouders zien dat niet echt zitten.

Ik vind het erg vervelend maar besef ook wel dat de hond dan ook veel alleen thuis zal zitten (behalve als mijn papa thuis gaat werken).

En nu vraag ik mij dus af: zal ik later als ik een baan heb dan ook nog wel tijd hebben voor een hond?
Ik bedoel, heel mijn leven droom ik van een hond en dan als ik het mag nemen heb ik er geen tijd voor!
Natuurlijk denken jullie: en wat als je op pensioen bent, tijd genoeg, maar ik vind persoonlijk dat een hond of pup een energiek baasje nodig heeft. Niet ieder ras natuurlijk maar toch een heleboel...

En wat ik nog niet snap is dat mijn mama vroeger in haar kindertijd ook een hond had en dus weet hoe geweldig dat is!

Nu, ik besef ook wel dat een hond gelukkig moet zijn en dus beter niet lang alleen thuis blijft.

Nu is mijn vraag: Bestaan er ook rassen die lang alleen thuis kunnen blijven?

Alvast bedankt,

groetjes Lore :-)

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Lore, hondjes kunnen niet de hele dag alleen zijn, alleen hondjes van de Bart-Smit ;-).
Wanneer je part-time werkt, of andere werktijden hebt dan je partner, dan kun je een hond voldoende bieden en hoeft deze niet zo veel alleen te zijn.
Mijn advies, ga flink studeren, zorg dat je een goede opleiding krijgt, zodat je later een leuk inkomen hebt en dan minder uren kunt gaan werken! :-)

honden page profiel SikouSikou

Ik wil hier toch even reageren als ik het bovenstaande lees.....
Iedereen lijkt hier te zeggen dat een hond meer dan 3 wandelingen per dag nodig heeft, en dat dat niet kan als je hele dag weg bent enz....
Voor de jonge geïnteresseerden hier even mijn verhaal....
Toen ik 12 jaar was kreeg ik mijn eerste hond van mijn vader (die niet bij ons woonde), een Cairn terrier. Hij woonde bij ons, maar ik ging uiteraard naar school, mijn moeder werkte full time, en mijn grootmoeder was meestal thuis. Alles prima, ook gezelschap genoeg, maar geen wandelingen, of toch niet tijdens de week, wel een grote tuin. Dat hondje ging met ons met het vliegtuig op verlof en al en is 17 jaar geworden, en leek mij toch altijd erg gelukkig. Daarna ging ik studeren en nam ik een bouvier op kot.....minder tijd maar 3 keer per week naar de hondenschool, wel maar wandelingetje 2x per dag, en ik moet toegeven, soms maar 10 min. Daaruit heb ik geleerd dat het heel erg van de hond en het ras afhing, de cairn terrier had eigenlijk meer ruimte nodig dan de bouvier, maar de bouvier meer aandacht. Resultaat, geen grote wandelingen, maar bouvier overal mee naar toe, op restaurant, naar studentencafés enz...omdat ik tijdens de dag toch al veel weg was. Nu ben ik 'volwassen' ;-) heb 2 bouviers en werk full time. De bouviers zijn helemaal ingesteld op hun week-ritme, nl. 's morgens even in de tuin, dan hele dag in de kennel, dan 's avonds en in t weekend overal mee naar toe (ook hondenschool). Denken jullie dat die 2 staan te springen om 's morgens te gaan wandelen in de regen??? Nee hoor!! Ze zijn blij als ze wat kunnen knuffelen met ons, en daarna lopen ze zelf naar hun kennel buiten, en toen we nog in ons vorige huis woonden lag de oudste in de enige kennel die we toen hadden, en de pup in een bench in huis, en ja, een hele dag....
Je moet veel laten voor een hond, dat is waar, maar je hoeft echt geen uur te wandelen elke ochtend, of tussen de middag thuis te zijn, om een gelukkig hond te hebben. Wat wel belangrijk is, is dat je ook denkt aan binnen 5 of 10 jaar, want een hond heb je niet met je uurrooster van nu, maar ook nog na xx jaren!! Ik heb te vaak mensen een hond zien wegdoen omdat ze alleen gingen wonen, gingen trouwen, of gingen scheiden, dat is pas vreselijk.
Je moet de pup zijn leven gewoon maken, als je elke dag 5u wandelt zal hij dit heel zijn leven nodig hebben, als je dat minder doet, maar elke avond op de bank een uurtje knuffelt met hem, dan zal hij dát nodig hebben.
Succes met je keuze!! Naar mijn mening is een bouvier dus een hond die heel veel aandacht nodig heeft, maar indien goed opgevoed, ook lang alleen thuis kan zijn. Maar durf niet in huis te zijn terwijl hij in de kennel zit, want dan wordt hij diep ongelukkig.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Een hond is een roedeldier en wil onder de mensen zijn. Als je hond de hele dag alleen maar in de kennel zit en alleen 's avonds en in het weekeinde aandacht krijgt, dan moet je mijns inziens geen hond nemen.
Jij hebt er dan twee, dus ze hebben gezelschap aan elkaar, maar gewenst is dit natuurlijk niet.

De bouviers zijn helemaal ingesteld op hun week-ritme, nl. 's morgens even in de tuin, dan hele dag in de kennel, dan 's avonds en in t weekend overal mee naar toe (ook hondenschool).

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

M'n zusje (18) en ik (21) wilden ook heel graag een hond en sinds 4 maanden hebben wij Taiko. Wij wonen beiden nog thuis, maar dit zal niet lang meer duren. M'n moeder kan vanwege haar gezondheid de hond niet uitlaten, dus die verantwoordelijkheid dragen m'n zusje en ik, net zoals de dierenartskosten etc. Je weet pas waar je over praat (hoe veel werk het is) wanneer je een hond pas echt hebt. Wij hebben Taiko nu 4 maanden en het is inderdaad veel werk. Je kan nooit meer zomaar weg gaan, moet altijd rekening houden en over niet heel veel tijd ga ik toch echt uit huis en dan staat m'n zusje er alleen voor mits ik de hond niet kan meenemen...Dus denk er heel goed over na en luister naar je moeder ;-)

romy (Gast)

hi almaal,


ik ben romy en ik ben 9 jaar
als er iemand duidelijke uitleg heeft over hoe ik mijn ouders overhaal
biet ik me aan voor info!!!! :-D

honden page profiel LolaLola

Mijn dochter heeft ongeveer 7 a 8 jaar gezeurd voor een puppy, nu hebben we er een. Maar op maandag alleen zitten? Een pup al een half uur uitlaten? Dat is veel te veel voor een pupje. 10 Minuten uitlaten is meer dan genoeg voor een pupje van ong. 8 weken. Je kan het als je het echt wil het beste in de vakantie doen. Een pupje heeft op dat moment heel veel te verwerken, en dan kan hij niet meteen de eerst volgende maandag alleen zijn!
Leg het nog eens voor aan je moeder en ga op eigen houtje een beetje zoeken O-) . Als je een hondje hebt gevonden wat je écht wil (liefst niet van Marktplaats) zeg dan tegen je moeder: "Mam, ik wil heel erg graag dit soort hondje, ik weet dat het misschien best veel geld is, maar dat krijgen we driedubbel en dwars terug!" Laat het daarna gewoon rusten en ga niet een discussie over, vraag alleen of ze erover na wil denken. Kom er na een week nog eens op terug, maar blijf rustig als ze nee zegt! Accepteer het voor dan en vraag af en toe of ze erover na wil denken en kom er dan op terug!
Groetjes van Lola.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Sorry Lola maar ik vind het raar dat je haar helpt om haar moeder over te halen.

Een pup slaapt misschien veel, maar heeft ook alle aandacht nodig om dingen te leren. Begeleiding bij bijna alles wat hij/zij doet.

Lieve Cynthia, een hond vergt zoveel aandacht, tijd en geld. Dit kun jij het beestje gewoon niet bieden. Je bent te jong en je toekomst is gewoon nog onzeker. Ik studeer ook nog steeds, en daarnaast werk ik. Maar mijn vriend is de hele dag thuis. Dus het kan..

Begin anders gewoon met een oppas hond. Ik weet zeker dat er mensen zijn die het hartstikke leuk zouden vinden als jij hun hond uitlaat!

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Waarom neem je geen konijn en dat bedoel ik serieus. Ik heb met 1 van mijn konijnen geclickerd! Hij luistert naar zijn naam, komt wanneer ik roep en heeft zelfs bij me op bed gelegen!
Een konijn kan alleen langer alleen blijven dan een hond en hoeft niet uitgelaten te worden. En ook met een konijn kun je thuis behendigheid doen, kijk maar eens op youtube!

Cynthia (Gast)

Lieve mensen,

Dit topic is meer dan een jaar oud. Stop alsjeblieft met reageren in dit topic.

Ik weet dat ik nog geen hond kan krijgen, en ik besef dat ik hem nu ook niet zou kunnen geven wat hij nodig heeft.

Bedankt.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Whoo haha inderdaad, helemaal niet naar gekeken joh!

En, heb je wel een oppas hond of iets in die richting kunnen vinden?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Misschien is het beter als dit topic op slot gaat?

honden foto van ninnino en Simson & uitlaathond Layla

Hoi Cynthia,

ik heb precies hetzelfde probleem, (alleen ben ik 12).

Ik zou zeggen, wacht nog even tot je op jezelf woont en je eigen tijd kunt indelen. Ik laaT ook al sinds mijn vierder honden uit, maar mijn moeder wil absoluut geen hond. En vergis je niet, een Toller heeft heel erg veel beweging nodig! Ik ga als ik later op mezelf woon voor een BC en een Toller. Maar nu zou ik het de hond niet aandoen (ikzelf he), want ik heb er gewoon nu al geen tijd voor om iedere dag (in het geval van Aussie en Toller) te gaan trainen en echt lang te rennen, spelen enz.

En een hond is duur. Een Tollerpupje (van een erkende fokker) kost je makkelijk 900 euro...

Ik krijg (klinkt een beetje raar) in de kerstvakantie een kat, misschien is dat nog een optie?

Groetjes Nienke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe krijg ik mijn ouders zover?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Elkaar bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^