Elkaar bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

Hoi,

Een tijdje terug had ik al een topic aangemaakt omdat we een nieuw hondje erbij kregen.
Kennis maken ging goed, hebben we buiten gedaan.
De eerste week ging prima tussen de twee, ze leerde om samen te spelen en te delen.
Maar nu is alweer een tijdje dat ze elkaar telkens bijten (spelen?)
De pup bijt ons af en toe ook.
Nu vraag ik me af, hoe ik de pup kan laten stoppen met bijten tegen ons, maar ook of ik de honden uit elkaar moet halen, of laten gaan?
Want ik merk dat onze oudere hond zich gaan afzonderen daardoor.
Onze hond is 4, en de pup rond de 13 weken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Elkaar bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Bijten hoort toch wel bij een pup. Wij hebben telkens al hij ging bijten Nee gezegd of onze rug naar hem gedraaid. Als we aan het spelen waren stoppen met spelen en als er echt geen land meer mee te bezeilen was even in de bench. Een pup mag heel veel bij een volwassen hond ze hebben een soort van puppyverguning. Maar ook daar zit uiteindelijk een grens aan. Ik denk dat als jou hond het echt zat word hij de pup wel zal corigeren.

honden page profiel DinekeDineke 3 doggies

honden foto van Dineke

als hij bijt gelijk stoppen met spelen, volledig negeren en een time-out geven.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dominique en de borders

Hier laat de oudste teef zich echt 'opvreten' door pups.. Ze hangen in haar kraag, aan haar oren en aan haar staart... Ze bijten in haar poten... Maar ze zal nooit corrigeren, zelfs niet als de puppy-vergunning is verlopen, oakly is immers al 6 maand geweest.
Op een gegeven moment houdt het gewoon op... Doen de pups het niet meer ofzo....
Ik grijp zo min mogelijk in, ze moeten dat zelf op lossen. Alleen als ze haar echt pijn doen kan ik het niet meer aanzien en zet ik de pup meestal even in de bench om af te koelen. Ik heb wel geprobeert met nee zeggen, maar dat heeft totaal geen zin..
Gewoon maar zoveel mogelijk laten gaan dus... En voor het bijten naar jullie heb je hierboven goed advies gehad!

honden page profiel DiegoDiego 3 doggies

honden foto van Diego

Als hij bijt duidelijk NEE! zeggen.
Blijft de pup doorgaan met bijten, even buiten de roedel plaatsen. (op de gang met de deur dicht)
Dit is voor een hond de ergste straf.
Zal wel even lawaai gaan maken maar als de pup weer rustig is laat je hem weer binnen. De pup zal dit snel doorhebben en asocieren met het bijten.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Het is wel normaal dat de oudere hond nu iets duidelijker probeert te zijn door weg te lopen. Ik zou op dat moment het pupje dan bij de hond weghalen, en mogelijk moet de pup dan ook slapen. De oudere hond geeft nu duidelijk aan dat het iets teveel is. Pups hebben 20 uur slaap nodig, waarschijnlijk wordt het voor de pup ook wat te veel. Je kunt dit vaak zien dat ze zich meer krabben, of drukker worden, of de eigenaar fanatieker gaan bijten. Nooit corrigeren dan wordt het bijt gedrag daarna alleen maar erger.
:-)

honden page profiel DeniseDenise

Bedankt voor de reacties :-)
Inderdaad, de hond van 4 laat zich inderdaad ook haast opvreten, zelde geeft hij een correctie, tenzij de pup te hard bijt dan vliegt ie er wel vol op. Maar dan haal ik ze meestal ook wel uit elkaar.
Het is voor nu gewoon heel vervelend, omdat zodra ze hebben geslapen en de pup word dan weer onwijs druk met bijten tot gevolg, maar ik ga hem dan maar inderdaad in de bench of op de gang zetten.
Maar ze liggen nu weer als engeltjes naast elkaar te slapen, dus dat is dan wel weer heel fijn, buiten het bijtgedrag van de pup :-)

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Als hier de jongste de oudste blijft lastig vallen grijp ik zelf in!
Geef de pup een alternatief om mee te spelen,of ga een stukje met de pup lopen.
Dan worden ze vanzelf moe en kunnen weer gaan slapen...rust ;-)

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Als je het nodig vindt om je hond even af te zonden, doe dit dan NOOIT in de bench. Een bench moet altijd voor iets positiefs staan --> slapen --> eten (eten geven in de bench doen daarom ook veel mensen) --> Nog veel meer.

Groet,
Jules

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Sorry Jules, ik vind dit gote onzin. Een time out, dan is het de bedoeling dat de hond kan afkoelen, slapen en prikkels verwerken. Ja, dit doe je juist in een bench of kennel. Een prima ruimte om een hond even af te zonderen. Wij hebben 17 honden en al onze honden zijn een kennel of bench gewend. Ze gaan er met plezier in en ervaren dit echt niet als negatief. En ja, al onze honden leven gewoon bij ons in huis.

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Ieder zijn mening, toch. :-D
Ja, ik lees de laatste tijd heel veel over de pups en op veel kennelsites over de benchtrainingen en eigenlijk ben ik bij de meeste tegengekomen, dat je moet oppassen met time-outs geven in de bench. Dat je daar beter een berghok, of je gang voor kan gebruiken. Ik heb zelf dan niet veel ervaring met honden en zoals ik lees jij(jullie)wel, maar ik baseer mijn mening dan puur op (goede)fokkers waar ik mee spreek/mail en op hun site(s) kijk.

Groet,
Jules

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ja Jules, ieder zijn mening, dat klopt. Maar jij doet aannames, je moet alleen advies geven als je iets 100% zeker weet. Mijn mening is dat je mensen, misschien onbedoeld, in verwarring brengt.

Het klopt dat ik veel ervaring heb met honden, zowel eigen als vreemde honden. En nee, ik weet ook nog lang niet alles, leer nog elke dag. Maar als ik iets niet 100% zeker weet geef ik ook geen advies.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik denk dat ik jules wel begrijp. ALs je een pup die overprikkeld is meteen maar in de bench stopt dan is de kans groot dat die dat niet snapt. Als dat vaak gebeurt dan kan het zijn dat de pup de bench als iets vervelends ervaart. Is een pup over de toeren en moet die eigenlijk slapen dan kun je hem het beste even kalmeren door eerst een zoekspelletje te laten doen of massage als dat al lukt op dat moment en daarna kan de pup even een dutje doen.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Maar denk je dan dat een pup het wel snapt dat je hem op de gang zet of in een berghok? Dat maakt totaal geen verschil. Geen enkele pup vindt in het begin een bench leuk, dit moet je toch zelf aanleren. Dus waarom geen time out in een bench, het is toch de bedoeling dat de pup weer rustig gaat worden in een voor hem veilige omgeving?

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Maar denk je dan dat een pup het wel snapt dat je hem op de gang zet of in een berghok? Dat maakt totaal geen verschil. Geen enkele pup vindt in het begin een bench leuk, dit moet je toch zelf aanleren. Dus waarom geen time out in een bench, het is toch de bedoeling dat de pup weer rustig gaat worden in een voor hem veilige omgeving? "


Ja...maar hoe kun je een strafmiddel (want dat is het voor de pup..."hey ik moet opeens in dat hok terwijl ik aan het spelen ben!" tevens leuk houden? Volgens mij werkt dat niet. Bench is om te slapen, niet voor een "time-out".

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Het 'berghok' hoeft niks positiefs voor de hond te zijn, natuurlijk ook niet negatief, maar een bench moet heel postief zijn. Ik ben ook 200% zeker in de adviezen die deze mensen me geven, waren kennels die al 20 jaar ervaring hebben, die moeten er ook wel wat van weten.
Boek 'puppy's voor dummies' wordt het belang van het niet straffen van de pup dmv de bench nogmaals onderstreept. Ik wil wel niet zeggen dat het slecht is hoe jij het doet met de bench, alleen onderstrepen dat ik het niet zomaar verzin en zeker baseer op feiten.

Groet,
Jules

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

"

Ja...maar hoe kun je een strafmiddel (want dat is het voor de pup..."hey ik moet opeens in dat hok terwijl ik aan het spelen ben!" tevens leuk houden? Volgens mij werkt dat niet. Bench is om te slapen, niet voor een "time-out". "


Hier gaat net als Gea zegt de pup wel voor een time-out lekker in de bench. Trouwens ik zie het nut niet in dat je een pup "voor straf" een time-out geeft in de gang of bijkeuken. Weet de pup wat jij hier mee bedoelt? In mijn ogen niet. Als je de pup op een positieve manier er in laat is het sowieso geen "straf".....Een time-out geef je zelf aan de pup (lekker in de bench) want je pup is al overprikkelt.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

hm ik doelde op het eerste berichtje niet op het tweede.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

wel een goeie vraag Gea. een om over na te denken. Natuurlijk ga je dan geen berghok gebruiken.

zit ik verder te denken is een bench dan wel een optie om je pup daar in te doen? Toch alleen als de pup het gewend is of niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Elkaar bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: help mijn hond bijt naar de pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^