plast moeilijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Onze hond plast moeilijk heeft veel aandrang maar plast paar drupjes. Als hij opstaat van het liggen heeft hij meteen aandrang en plast dan beetje in huis kan het niet tegenhouden. Wat kan dit zijn. Hij is 12 jaar

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "plast moeilijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ilonailona

hallo,

het kan zijn dat hij een blaasontsteking heeft, dat hij blaasstenen heeft of blaasgruis. In alle drie de gevallen zou ik zsm naar de DA gaan. Oudere reutjes hebben vaker last van de prostaat, maar als het blaasstenen zijn kan een steen de toevoer dichtknijpen en vergiftigd hij zichzelf.

ook is het voor de hond zeer onprettig en pijnlijk om niet te kunnen plassen

suc6 ermee

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Enkele jaren geleden heb ik hetzelfde met mijn op leeftijd zijnde Kooikerhondje reu meegemaakt. Na heel veel fouten (verkeerde diagnoses; incontinentie en blaasgruis) van een dierenarts en zelfs mijn aanwijzing dat het zijn prostaat kon zijn, die genegeerd werd, heb ik een second opinion bij een andere dierenarts gevraagd en is er een echo gemaakt. Helaas bleek dit een tumor in zijn prostaat te zijn. Hij is toen gecastreerd omdat de tumor goedaardig was, kon dat. Na ca. 3 maanden zou de incontinentie over moeten zijn. Helaas was dit niet zo. Ik heb toen opnieuw een echo laten maken. Er bleek inmiddels een tumor voor de uitgang van zijn blaas te zitten. Dit was niet operabel. De incontinentie heb ik een jaar lang voor lief genomen. Na ca. 1 jaar moest ik hem op bijna 15-jarige leeftijd laten inslapen omdat hij te veel problemen en pijn met het plassen kreeg.

Je dierenarts zal gedegen onderzoek moeten doen om de oorzaak te vinden. In eerste instantie urine-onderzoek en daarna eventueel een echo.

Veel sterkte.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

doet me ook direkt aan een blaasontsteking denken, even plas opvangen en na laten kijken, als je zelf een blaasontsteking hebt, doet dat pijn bij het plassen en dan durf je niet goed uit te plassen, zo ook bij een hond, zou maar even na laten kijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

12 jaar, kan ook incontinent zijn, zeker bij het opstaan kan je hond urine verliezen, maar ook daar kan de dierenarts naar kijken, als het incontinentie is , dan kan de dierenarts met medicatie starten.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Oudere honden hebben extra zorg nodig en bij klachten zou zo en zo ik altijd naar de Da gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "plast moeilijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: mika tien weken oud (fotootjes)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^