Grote behoefte aan lichamelijk contact..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb weer een vraaaaaaaaagje!
Sinds drie dagen heb ik 's nachts de bench open gelaten bij Cosmic. Ze plast inmiddels niet meer in huis (HALLELUJAH!) en slopen doet ze eigenlijk ook niet, tenzij je echt kabels laat slingeren, dan kauwt ze ze door. Dus iedere avond goed opruimen en dan naar bed. Cosmic slaapt de eerste helft van de nacht op de bank of in de bench, en komt halverwege de nacht bij mij in bed. Dit vind ik prima, sterker nog, is één van de redenen dat ik de bench tegenwoordig open laat want ik vind het stiekem super gezellig als ze bij me komt slapen ;-)

Maar ik vraag me af.. Cosmic wil heel graag lichamelijk contact. En dan niet zo zeer geaaid worden en zo, maar gewoon.. tegen me aan liggen, of half op me. Dit doet ze ook bij Punk. Als ze samen slapen ligt zij áltijd bovenop. Als ik haar de kans geef gaat ze het liefst echt gewoon OP mijn gezicht liggen slapen. Ik duw haar dan een stukje verder zodat ze naast mijn kussen komt te liggen, op hoofd/borst hoogte bij mij. Dan kruipt ze tegen mij aan en legt ze haar kopje in mijn nek of op mijn borst en valt zo in slaap. Ook op de bank kruipt ze graag tegen me aan en wil ze constant haar pootjes of kopje op mijn borst of laptop hebben.

Nou ben ik van de "oude stempel" dus mijn eerste gedachte was: "Jeetje, wat dominant!". Maar dominantie is een beetje uit de "mode", een beetje achterhaald, dus dacht ik, wat is dán de reden dat ze dit doet? Ze doet ook niet vervelend als ik haar weg stuur of een stukje opzij duw, geen gegrom of wat dan ook. Is het gewoon genegenheid? Dicht bij mij willen zijn? Of is het toch iets anders?











Ik ben benieuwd naar jullie input en eventuele ervaringen, doen jullie honden het ook? Punk en Winnie doen het helemaal niet!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grote behoefte aan lichamelijk contact.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hmmm...fijn warm en kalmerend contactliggen. Heb er hier ook zo een die het liefste in me kruipt :-D

Zit nu eenmaal in de aard (behoefte) van het beestje. Als het geen problemen geeft niets aan de hand ;-)

Contactliggen versterkt de band, geeft een veilig/geborgen gevoel, kalmeert/ontspant en is heel normaal sociaal hondengedrag.

Hij slaapt zelf dieper en intenser als hij tegen me aanligt dan wanneer hij 'vrij' ligt.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat was ook iets waar ik aan dacht, zou het haar om de warmte te doen zijn? Ze heeft een dunne vacht, zelfs geen vacht aan de onderkant (buik, oksels, etc.) dus misschien zoekt ze gewoon de warmte op?
Ik ken dit gedrag bij Whippets (de zogenaamde Whippet-pile)



Zoiets dus. Maar Cosmic is natuurlijk ook een half-windhond, zou ze aan het Podenco-pilen zijn? O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dominant ? nee, vind ik zeker niet, de honden mogen bij je in bed, maakt je niets uit dat ze lekker daar bij je liggen, dat de hond dan lichamelijk contact wil hebben vind ik geen dominantie.

geef de geborgenheid, dat zoekt de hond op, lekker tegen je aan liggen, ben jij er niet dan zoekt tie een ander op. mooi zo laten, alleen wat van zeggen als je het niet wilt.

zie er geen enkel kwaad in, kijk mijn hond komt niet in bed, maar als ik op de bank zit beneden, komt ze heerlijk aan mijn voeten zitten, dat is ook zoeken naar lichamelijk contact, en dat wijs ik nimmer af. :-D

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Lekker tegen me aanliggen vind ik niet erg, zelfs heel gezellig (al moet ik zeggen dat het vanmorgen LANG geduurd heeft tot ik weer gevoel had in mijn onderarm, haha!) maar OP mijn gezicht vind ik wat ver gaan O-)

Overigens is Cosmic hier de enige die in bed slaapt, Punk kan er zelf niet opspringen i.v.m. haar artrose, ik heb een hoog bed, en zelfs als ik haar optil en in bed leg wil ze er meteen weer uit. Winnie komt niet op bed en ook niet op de bank, puur omdat zij nog wel eens haar lip op wil trekken als je er dan zelf in of bij wil. Daarbij "deel" ik haar natuurlijk met iemand anders en daar mag ze absoluut niet op de bank (heeft een klein kindje) dus is het makkelijker om één lijn te trekken - nergens op de bank dus. Ik ervaar hier overigens geen problemen mee, dat de één dingen wél mag die de ander niet mag. Punk heeft er gewoon minder behoefte aan dan Cosmic, denk ik.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ginny doet dit ook :-D als ik overdag op mijn bed zit ligt ze het liefst tussen mijn benen verstrengeld, 's nachts liggen we rug tegen rug :-) destijds besproken met de GT (omdat ook ik het eerst vertaalde met dominantie) en die zei dat het waarschijnlijk voortkwam uit het zoeken van een veilig gevoel. Vooral dat rug tegen rug, dan hielden we samen alle kanten in de gaten.

Ik vind het ook reuze gezellig :-D lekker warm ook, haha!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ahh lief :-D En lekker warm is het inderdaad, ik vraag me af of Cosmic het nog gaat doen als het straks 30 graden is, haha!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Het is heel normaal hoor bij windhonden....., stapelen maar :-D
Hier heeft Aysa er ook een handje van, wil altijd tegen ons of Misty aan liggen...., of boven op je, maakt niet uit, als er maar contact is.

het is ook niet voor niets dat de jagers zo graag windhonden gebruiken...., er passen er met gemak 15 in een kofferbak..., hoe meer over elkaar heen hoe beter :-D








Wat nog wel wil helpen als ze erg 'in de weg' liggen...., een lekkere fleece deken om in te wikkelen..., Aysa gaat bij ons in bed ook rustig met d'r kont op je hoofd liggen en d'r neus onder de deken liggen O-) 
Als ik dan haar dekentje pak en haar daar in rol, kan ik lekker naast me laten liggen, zonder dat ik geplet word door haar.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Cosmic is ook gek op dekentjes. Ik had eerst alleen een kussen in haar bench, dat vond ze niets, maar zodra ik er een zachtere deken bij legde vond ze het helemaal top! ;-)
Ik heb natuurlijk het voordeel dat Mikske maar 11 kg weegt, ik geloof dat Aysa wel wat zwaarder is? O-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Hier een Bullmastiff en een Galgo met hetzelfde euvel. Sterker nog, als ik op de bank voor de grap een stukje opschuif dan gaat er heel verontwaardigd een kop omhoog en schuift ze weer tegen ons aan.
Die Whippet pile hebben wij hier dus met mensen en honden en wij liggen dan onderop.
Lo mag regelmatig mee naar bed, vinden we gezellig, dan ligt ze helemaal gelukzalig tussen ons in, op haar rug te snurken als een oude kerel.
Ik geloof dat we haar daarmee meer plezier doen dan wat dan ook in de wereld.
Ik vind het heerlijk om zulke knuffelkonten in huis te hebben. Vooral wanneer het koud en guur is buiten en je die warme hondenlijfjes tegen je rug aan hebt liggen.
Onze Knor is heel erg op zichzelf, die houdt niet zo van contactliggen, gelukkig maar want anders konden we ons helemaal niet meer bewegen.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Valt mee hoor, ze mist nog een paar kilo en is nog niet uitgegroeid..., ze zal nu zo'n 17,5 kilo wegen..., maar het meeste last heb ik van die ellebogen en poten die overal ingeplant worden alsof je niet bestaat O-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Oh ouch, ja, dat ken ik, vooral die ellebogen, 11 kg op een elleboog die op mijn borst o.i.d. gepland is, is tóch wel een beetje oncomfortabel! O-)

honden page profiel EuforiaEuforia 3 doggies

honden foto van Euforia

Baco wil ook altijd lichamelijk contact. Als ik naast hem op de sofa ga zitten komt hij half op me liggen, 's nachts ligt hij tussen mijn benen (heel lastig maar zo lief ;-)) of ook op borsthoogte en dan met zijn hoofd op mijn buik.

Ik kan er echt van genieten en hij ook, dus ik heb er nooit kwaad in gezien.

En als het echt warm wordt doetie het niet meer. Dan ligt hij liever op de koele grond... ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, leuk plaatje! ;-) Toen Punk nog in bed sliep (toen ze jonger was en ik geen bed had, alleen een matras) deden we altijd "The Spoon". Daar is Cosmic dan weer geen fan van. Die doet een combo van "The Leg Warmer" en "The What On Earth Are You Even Doing". O-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

" Valt mee hoor, ze mist nog een paar kilo en is nog niet uitgegroeid..., ze zal nu zo'n 17,5 kilo wegen..., maar het meeste last heb ik van die ellebogen en poten die overal ingeplant worden alsof je niet bestaat O-) "

Ja die ken ik ook! En Lo is wel zwaar, maar dat doet haar niks hoor, ze ploft gewoon op je neer om je vervolgens helemaal tevreden aan te kijken en dan kan je nog een kusje krijgen ook als je wilt.
Alsof dat helpt tegen de aankomende blauwe plek.
Maar ik heb het hart niet om haar weg te sturen, ze bedoelt het zo lief. Het is ook geen dominantie, ze wil gewoon het liefste heel dicht bij ons zijn. Nou ja, toe maar dan.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, kusjes krijg ik er hier ook bij! Maar Cosmic likt zelden, duwt meer haar snoetje tegen mijn lippen aan, als een "echt" kusje.. ;-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Hahahah dat plaatje!!! Lo doet de spoon en de wake me up and love me. Zo word ik dan wakker gemaakt s´morgens en dan een kwispelende staart die mijn benen bont en blauw slaat als ik maar 1 oog open doe.
En ja Lo heeft ook fleechedeken in bed, anders blijft ze de hele nacht tegen ons aan duwen. Ze ligt op de sprei en dan stop ik haar lekker in onder haar dekentje. Kusje op haar rimpelsnuitje en lekker slapen.
Hahaha als ik haar instop dan kreunt ze ook echt en gaat vervolgens echt slapen.
Naja, ik heb geen kinderen zullen we maar zeggen.....

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Leuk dat plaatje..., Misty is duidelijk de 'Watchful Gardian' terwijl Aysa de 'What On Earth Are You Even Doing" positie prefereert...., maar dan op ons hoofd :-D

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Jeff ligt het liefst boven op mij drentelt over me heen en ploft dan neer...waldo zet zich af met zijn poten tegen mij..en slaakt diep zuchten van genot
niks fijner als slapen met de baas tegen je aan.

Hier mag het zelden(is de poezen plek)...maar de rest van de tijd lig ik regelmatig met mijn hoofd in hun mand....en dat vinden ze net zo lekker ;-)

honden page profiel zij + ik = wijzij + ik = wij 3 doggies

Zo herkenbaar haha en kan je vertellen, ik vind het heeeerlijk.Op de bank kruipt ze lekker tegen me aan (met andere woorden ik word in het hoekje geduwd en mevrouw ligt prinsheerlijk half op me, en met haar achterlijf pikt ze de rest van de bank in)
En s'nachts beginnen we rug tegen rug ( nog ff tv kijken dus ;-))en dan gaat ze op een gegeven moment zitten, en wacht net zo lang tot ik me omdraai.
Heb ik me omgedraaid zoekt ze haar plekkie op, en ligt ze lekker helemaal tegen me aangeplakt en zeg maar lepeltje lepeltje met kop natuuuuurlijk op mijn arm.

En in het weekend als we bankhangen ligt de husky van mijn vriend in mijn knieholte en mijn meisje ligt tegen mijn borstkas aan haha.
Tja je raad het al goeie combi om in slaap te vallen hahaha.
En s'nachts mogen ze alleen even knuffelen op bed en moeten ze weer gewoon lekker op hun kussen gaan liggen (tja vriendlief is iets strenger dan ik)
Verwarrend voor haar dat daar de regels anders zijn? nee eigenlijk helemaal niet ze gaat vanzelf al op haar kussen daar, maar zodra we weer thuis zijn begint de pret weer van voor af aan en kruipen we lekker tegen elkaar aan haha.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Bij mijn oudste whippet is het een combi van warmte en behoefte aan contact. Als hij zijn fleecepakje aanheeft ligt hij minder onder de deken. Bovenop de deken tegen je aan is ook niet altijd prettig.....

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier ook hoor twee honden aan mijn voeten Rambo naast me op de bank en Brutus op schoot nou dat gaat prima totdat ik naar het toilet wil of zo dan moet ik er onderuit en tussendoor klimmen. Ook gaat Rambo s'nachts mee naar boven en kruipt dan bij mijn man in zijn knieholtes zeg maar. Aai je hem dan dan draait hij op de rug met vier wapperende poten

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Je kat ligt er anders ook heerlijk warmpjes bij ;-)

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Mijn Podenco meisje is een ongelooflijke knuffelkont. Ze ligt graag op mijn plek als ik op sta, ligt graag tegen mij aan of over de andere honden heen. Tijdens het wandelen loopt ze vaak tegen mijn andere teefje aan dus het zal er wel bij horen ;-)

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje 3 doggies

honden foto van Esther & Doortje

Mijn hondje kruipt 's nachts ook helemaal tegen me aan...heerlijk vind ik dat, maar ik kan me voorstellen dat op je gezicht minder prettig is ;-)

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje 3 doggies

honden foto van Esther & Doortje

mail uit

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grote behoefte aan lichamelijk contact.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: angst fase
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^