hervaccineren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zeker kan je met je dierenarts de entingen bespreken daar is tie ook voor, maar vaak wordt er geent, wat in het geheel niet nodig is.

en vaak wordt er klakkeloos meerderen entingen samen gegeven, het is heel goed dat je je van te voren eens inleest wat voor entingen belangrijk zijn en welke niet, en of ze samengaan of niet.

en dat bespreken met je dierenarts.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hervaccineren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Dit met je da bespreken heeft alleen zin als je een da hebt die niet klakkeloos ent. Met mijn vorige da heb ik het er ook eens over gehad en hij verklaarde me voor gek en nog voordat ik toestemming gaf, had hij de spuit er al in gezet..

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

toch wel heel jammer roosje...
Bij het maken van een afspraak voor beau enkele weken geleden, had ik er expleciet bij gezegd alleen voor weil te willen enten, omdat ik graag een titer bepaling wilden doen, en enting voor parvo en kennelhoest wilde laten vallen, gister kwam in binnen en de assistente zei op een gegeven moment, beau komt voor zijn inentingen parvo kennelhoest en weil, en algehele gezondheidscheck, ik vetelde haar dat ik alleen wil wilde enten zoals afgesproken , ó zegt ze verbaasd, nou dat is niet volgens procedure....we hebben geen weil enting alleen in de koelkast staan...
Vervolgens heb ik uitgelegd dit niet te accepteren en er kwam een andere assistente bij, die stond achter het verhaal over een titer bepaling en dat meer mensen dit zouden moeten doen..( hoe tegenstrijdig allemaal )
Weil enting stond gewoon in de koelkast..;-)
Uiteindelijk heeft ze informatie opgezocht m.b.t bloedonderzoek voor titer bepaling wat rond de 100 euro ging kosten, en opgestuurd zou worden naar het lab waar ze aangesloten zijn...
Ik schrok van de prijs omdat ik weet dat het goedkoper kan, heb dit ook gezegd tegen de DA, ja zegt ze , maar die hebben een andere manier van testen die niet altijd even duidelijk zijn, nu weet ik dat mijn oude DA ook titer bepaling doet en heb dit gezegd, o'zegt ze, ja dat weet ik niet, maar bij ons heb je zeker weten garantie dat het goed gedaan wordt...
Ik keek haar aan, want heb hier mijn eigen bevindingen over, vervolgens kijkt ze me aan en zegt, mevrouw, ik heb niet de indruk dat u mij gelooft, ik zeg op mijn beurt, ja zeker wel, maar uitgaande van het feit dat jullie ook aangesloten zijn bij jullie labaratorium, wil je daar als DA praktijk ook aan verdienen , wat logisch is..maar ik denk indeze ook aan mijn eigen buidel...
Ja dat moet ook zegt ze, maar we verdienen niet over de rug van onze dieren...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Dat van jou lijkt me ook niet zo'n fijn gesprek ;-)

Mijn vorige da staat enorm goed en bekend aangeschreven. Hij is ook regelmatig op TV (ook samen met Royal Canin). Hij is enorm duur, maar heeft te veel fouten bij mij gemaakt, waardoor ik er weg ben gegaan. 2 medicijnen door elkaar geven die niet samen bleken te kunnen en dan mij een spuitje adviseren.. Later kwam ik er dus achter dat die 2 medicijnen niet samen konden en dat hij die 2 medicijnen helemaal niet had hoeven hebben omdat hij een simpele voedsel allergie had/heeft.
Toen ik daar weg ging en stopte met de medicijnen op advies van een andere da, knapte mijn hond enorm op.
Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in hondenvoer en heb ik hem zelfstandig "getest" op allergiën. Zodra ik bepaalde voedingen niet meer gaf, knapte hij zo enorm op dat hij wel een pup leek! Terwijl hij toen al richting de 10 jaar ging.

Mijn vertrouwen in dierenartsen is enorm gedaald. Ik ga er wel heen als dat nodig is, maar hou dan mijn ogen en oren open en doe zelf naslag werk.
Het resultaat was dat ik mijn da zo kon vertellen wat er in Royal Canin en Hills zit, terwijl hij mij niet geloofde en uitgebreid op de zakken ging lezen, waarna hij mij gelijk moest geven.
Een ander resultaat: mijn herder met 'ernstige nierproblemen' had ineens geen nierproblemen meer. Mijn da was verbaast.. Hij had dat heel duidelijk niet verwacht.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

valt wel mee, het was een verhelderend gesprek ;-)
De strekking van het verhaal was meer gericht op het feit dat als je tegenwoordig niet mondig genoeg bent en en geen naslagwerk doet, er dingen zomaar door je neus geboord worden.
a, overbodige inentingen gaan ten koste van de gezondheid van je huisdier
b, je bespaart zelf kosten
c, ik niet kan snappen dat bij een gemaakte afspraak 'wensen/afspraken'doorgevoerd worden in het systeem ( want daar gaat ook een hoop mis )
d, een co- assistente geen anaalklieren durft te legen,lijkt mij een mooie manier om dit juist in de praktijk te leren ?

Of ben ik een zeur ?O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Teresa, een goede titerbepaling van je dierenarts. echt.

het bloed wordt opgestuurd naar het laboratorium , titeren doen vele artsen via de pc. ja goedkoper is dat, maar niet betrouwbaar, als ik titer, is het ook per laboratorium en niet per pc. dus 100 euro ? doen zou ik zeggen, titeren via test door een laboratorium is zeker vertrouwd, zeker beter dan alleen via de pc.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dierenartsen maken gebruik van een laboratorium waar ze bij aangesloten zijn, als er bloed moet worden opgestuurd maken ze gebruik van een en dezelfde lab. en niet van meerderen labs.

zou dit toch laten uitvoeren via het laboratorium, veel vertrouwde dan test uitvoeren via de pc. bij de dierenarts zelve.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

dank je wel willemijn, dus 100 euro voor een titerbepaling bij het lab is een normale prijs ?
Was ook zeker niet van plan om een titerbepaling via de pc ( thuistest ) te doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja Teresa via een laboratorium wordt er uitstekend getest, is duur maar een laboratorium is echt betrouwbaar. zeker de moeite waard om dat daar te laten doen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

als de waardes hoog genoeg zijn hoef je ook niet jaarlijks te titeren...dus dan gaan de kosten weer naar beneden  ik zou ook voor lab gaan

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Als waardes hoog genoeg zijn, en je hoeft niet bij te enten, wanneer moet je dan weer een titer bepaling doen ? wat zijn de richtlijnen ?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ligt dus aan hoogte waardes...maar soms pas naar 5 jaar en soms levenslang niet meer voor een bepaalde ziekte tannetje koning  noemt dat specifiek

Dit is een interview met tannetje koning over enten
klik

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Teresa, een goede titerbepaling van je dierenarts. echt.

het bloed wordt opgestuurd naar het laboratorium , titeren doen vele artsen via de pc. ja goedkoper is dat, maar niet betrouwbaar, als ik titer, is het ook per laboratorium en niet per pc. dus 100 euro ? doen zou ik zeggen, titeren via test door een laboratorium is zeker vertrouwd, zeker beter dan alleen via de pc. "

Sorrie Willemijn, waar baseer je de uitspraak op dat titerbepaling via een pc verloopt???

De VacciCheck correleert prima met de golden standard. Daar zijn inmiddels diverse onderzoeken aan gewijd door belangrijke vaccinatieonderzoekers en van daaruit is ook de VacciCheck goedgekeurd door de USDA. 
http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid3.htm

Zo wordt de VacciCheck uitgevoerd:
http://www.youtube.com/watch?v=DXEkSAEEvY0

IN-HOUSE TEST KITS 
There are now two companies that produce in-house test kits for determination of protective serum antibody to CORE infectious diseases post-vaccination. Both test kit systems are simple to use, provide a rapid answer (protection or not) within 20 – 30 minutes, and are relatively inexpensive (costing around the same for testing as for revaccinating the animal). Both test kit systems have been validated independently and correlated with gold standard tests by a number of diagnostic laboratories. The test kits are the TiterCHEK™ system (manufactured by Synbiotics and now owned and distributed by Pfizer) and the VacciCheck™ system (produced by Biogal Laboratories). The TiterCHEK™ system provides a yes-no (protected or not protected) answer for CDV and CPV. The VacciCheck™ system provides a semiquantitative score for serum antibody titres against CDV, CAV and CPV. A feline VacciCheck™ system provides scores for serum antibody titres against FPV, FCV and FHV. The kits have very good overall sensitivity (detection of samples with antibody from those seropositive by gold standard) and specificity (detection of samples without antibody by those seronegative by gold standard). 
Bron: http://www.nmlhealth.com/c,,52,/VacciCheck-titerbepaling.aspx

honden page profiel Watson & PéWatson & Pé 3 doggies

honden foto van Watson & Pé

" dank je wel willemijn, dus 100 euro voor een titerbepaling bij het lab is een normale prijs ?
Was ook zeker niet van plan om een titerbepaling via de pc ( thuistest ) te doen. "



Teresa,
€ 100 voor een titer is VEEL te duur. Ik heb 8 weken geleden € 40 betaald voor Watson (alleen de titer, dus geen consult)...

En titer via de PC??? Daar heb ik nog nooit van gehoord.
Zoek gewoon een dierenarts die zelf achter titeren staat. Die gebruikt gewoon de VacciCheck, kan je op alle vragen antwoorden geven, en heeft de uitslag van de titer in een half uurtje voor je.
Moet er daarna wel geënt worden dan betaal je dat natuurlijkwel en dan ook het consult... Maar als Beau al z'n entingen gehad heeft lijkt het me sterk dat er na 15 maanden alweer geënt moet worden...

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

lieve mensen heel erg bedankt, 100 euro vond ik zelf ook erg veel, vooral als ik bedragen op internet ben tegen gekomen bij de DA's voor de helft minder, een vaccicheck, kijk daar kan ik wat mee, dat is dus waarschijnlijk wat mijn DA ( assistente ) bedoelde, toch nog even 100 euro willen vangen terwijl een vaccicheck net zo betrouwbaar is als een bloedafname opgestuurd naar het lab...

Bij mijn eigen DA zou het dus 100 euro kosten geen consult maar wel bloedafname voor het lab...ga van de week even naar mijn oude DA bellen wat hij hier voor vraagt, hetzij het een vaccicheck betreft..

edit; Beau heetft een terugval na zijn inenting van gister, braken, aan de dunne, geen koorts, maar laat zijn eten staan, ik hou het even in de gaten..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De titerbepaling die de dierenarts in eigen huis doet, gaat niet via de pc. Het gaat gewoon via bloedafname en het bloed wordt in eigen huis, dus bij de dierenarts, onderzocht  Romeo kreeg eerst een algehele checkup, hart, longen, bloeddruk, daarna werd zijn bloed afgenomen, om 3 uur en om half 5 werd ik thuis gebeld, dat de antistoffen voldoende aanwezig waren, dus geen grote cocktail nodig was. Deze titerbepaling kostte iets van euro 85,00 voor 3 onderdelen. In die euro 85,00 zat een bodycheckup, bloedafname,de test zelf en lab.onderzoek in eigen huis. De rabbiestiterbepaling kost iets van euro 100,00. Deze is nog iets duurder, omdat ze het bloed nu nog wel opsturen naar een lab, maar het lab.onderzoek straks ook in eigen huis gaan doen. Dan wordt deze ook goedkoper. Dus wat de prijs aangaat, valt het best mee : 3 titerbepalingen voor euro 85.00.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" http://www.huisjebiobeestje.nl/page/vaccineren-ja-of-neey

Kwam deze ook nog tegen.. "
Hihi,die stond ook al op de eerste pagina :-D

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

ach stom,O-)  sem had een link geplaatst...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het titeren bij de dierenarts zelf is niet betrouwbaar, het laboratorium test toch wat anders dan dat de dierenarts even een test doet.

2 x getiterd, een keer bij dierenarts en een keer via lab. allebei de uitslagen in een kort bestek, toch een andere uitslag. dierenarts voert het in in de computer en het lab wordt toch anders getest.

leverwaarde bij de dierenarts of in een laboratorium allebei andere waarders.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

De VacciCheck correleert prima met de golden standard, goedgekeurd door de USDA en door de wetenschappers die zich hiermee bezighouden, dus is het betrouwbaar...
Lees net jouw ervaring. Die staaft dan niet met de wetenschap.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Hee Lieve Hp'ers,
Bedankt voor al jullie berichten en wijze raad! 

Jammer dat de DA waar we de afgelopen keer er dan zo'n druk op legt door te zeggen;" Je moet de vaccinatie wel binnen 3 weken herhalen, anders is alles voor niets geweest." dat is dus sowieso al niet waar.

Mijn vriend (en ik op sommige punten) voelde zich bij deze ook al niet okay omdat deze DA ook al de rabiës wilde geven terwijl deze nog 3 mnd geldig is en ook kennelhoest terwijl wij die nooit doen.
zo waren er nog meer dingen maar dat is off topic.

Is er toevallig iemand in Utrechtse heuvelrug die ook titreert of kent iemand hier een DA die trieert en betrouwbaar is in Utrechtse heuvelrug?

Ik vind het echt heel jammer dat de DA's tegenwoordig meer aan hun portemonnee denken dan aan het dier.

Zijn er ook nadelen aan titreren? 

Groetjes,

Deborah

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Voor de mensen die ook een trieer adres zoeken:
http://www.nmlhealth.com/c,5779,,/Verkooppunten-VacciCheck.aspx

Iemand toevallig ervaring met 
Mevr. A.E.P Visee Platolaan 77 3707 GD Zeist ?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Nadelen van titeren kunnen zijn dat de waardes niet op kynologische evenementen, shows of hondenpensions worden geaccepteerd. Hierin zit een kentering, want met name in het buitenland (UK bijv.) komt het wel voor dat titerbepaling op shows en matches geaccepteerd worden. Ondanks dat titerbepaling mogelijk is, zijn er ook fokkers die niet vaccineren maar wel aan matches meedoen. 
Hier in Nederland zijn er een aantal hondenscholen en pensions die titerwaardes wel accepteren. Om over de grens te komen, heb je geldige vaccinatie Rabiës nodig. Je zal je eigen voordelen tegen je eigen nadelen moeten afwegen.
Ik zie voor de gezondheid van het dier enkel voordelen.
Misschien vind je dit interessant om te lezen:
http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid3.htm

Ik ken geen dierenartspraktijken die titeren in UHR, maar wel in Zeist (Chiron), De Bilt (Den Hoek) en Houten (DP Wulven).
Dr. Tannetje Koning zit in Otterlo en heeft ook veel ervaring met titerbepaling. Zij geeft op verzoek titerdagen door het hele land.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Voor de mensen die ook een trieer adres zoeken:
http://www.nmlhealth.com/c,5779,,/Verkooppunten-VacciCheck.aspx

Iemand toevallig ervaring met 
Mevr. A.E.P Visee Platolaan 77 3707 GD Zeist ? "

Ja, ik heb ervaring met haar. Prima adres! ;-)

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Super! is dit dan haar website? http://www.chironzeist.nl/1_chiron.htmen mag ik je vragen wat je bij haar betaald voor een trieer bepaling? mag ook via pb ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Dat mag....in 2009 was dat zo'n € 55,00 per hond (volgens mij € 100,00 voor 2 honden, weet dat niet meer zeker), waarvan 1 hond toen al niet meer werd gevaccineerd maar ik de titers ervan wel wilde weten. Ja, dat is haar website.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ik ga er even een tegengeluid ingooien... Jullie hoeven het niet met me eens te zijn :-)

Een paar jaar geleden ben ik ook op internet gaan zoeken op titeren... En ben daar de nodige wetenschappelijke onderzoeken tegengekomen waar uitkwam dat de titer-waardes een schijnzekerheid gaven... Om een lang verhaal kort te maken... En in simpele taal... Om de paar jaar is het een goed idee om het immuun-systeem te prikkelen en wakker te houden .... via vaccinatie.... Mocht je hond dan vol in contact komen met de ziekte.. Dan kan het immuun systeem het aan

Daarnaast heb ik wel een probleem met niet vaccineren... Daarmee zorg je er namelijk voor dat de ziektes kunnen blijven bestaan...

Zie nu het probleem van mazelen in Wales.... Daar was een jaar of 10 geleden een hype over de prik met als gevolg dat veel kids niet ingeënt werden... En nu is er ineens een groot mazelenprobleem met doden als gevolg....

Maar goed... Mijn verhaal is vast "vloeken in de kerk" in dit topic... Maar mijn enige echte boodschap is... Lees je goed in op internet op meer dan een site.. En lees ook tegengeluiden...Zoek ook de wetenschappelijke onderzoeken ... En trek dan je eigen conclusie ... Wat bij jou en jou eigen visie past...

Even voor de goede orde: mijn honden worden (met nobivac) een keer in de drie jaar gevaccineerd, Weil en kennelhoest ieder jaar (omdat ze iedere dag wel in vieze sloten ravotten en veel andere honden tegenkomen) en de rabiës vaccinatie krijgen ze ook omdat we ze regelmatig meenemen naar het buitenland...


honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Beste Claire,
Bedankt voor je berichtje, ook jou mening is zeker een aanvulling op het onderwerp.
Mijn vraag was echter of ik mijn hond nogmaals moest vaccineren puur omdat de DA dat nodig vind omdat hij de vaccinatie 1 jaar niet heeft gehad. Na alle berichtjes heb ik besloten om dit niet te doen. En ik heb mezelf erop betrapt dat ik mijn andere hond ook elk jaar de grote cocktail geef terwijl dit sowieso niet nodig is aangezien deze 3 jaar geldig is. Dit onderwerp laat nog maar eens zien hoe mooi en fijn dit forum is omdat iedereen zijn eigen mening heeft en zijn wijsheden met elkaar deelt en je hierdoor zoveel wijzer wordt. 

Even een vraag aan de mensen die wel elk jaar weil (en evt kennelhoest) laten vaccineren, doen jullie ook een trieer bepaling om te kijken of parvo enz. nog wel goed zijn of gaan jullie er gewoon vanuit dat dat zo is omdat de enting 3 jaar geldig is?

Groetjes,
deborah

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hervaccineren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^