Teken..verwijderen.. en dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Verbranden.. Deden we ook altijd in het dierenasiel. Naast de tekentang lag de aansteker. :-D Je weet dan namelijk zeker dat die krengen dood zijn, als je ze door de WC spoelt kan het zo zijn dat ze nog leven en dat risico wil ik niet nemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teken..verwijderen.. en dan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik maak d'r ook altijd een massacrematie van hoor ;-) 
 
Vorig jaar had ze er op 1 ochtend (gewoon na de ochtendwandeling in de wijk) 10!
Kaarsje aan, teken loshalen en in de kaars. Hartstikke dood!

Heb wel eens gehoord dat ze van alleen een ritje door het riool niet doodgaan, vandaar deze drastische maatregel.

Ik onthou wel altijd waar ze hebben gezeten, maar de tip van Wendy is ook zo gek nog niet.
Eigenlijk heb ik ze er altijd snel uit gehaald, 1 keer een teek die ik niet had gezien, die had zich volgezogen. Zat precies onder d'r poepgaatje, dus sinds die keer controleer ik ook haar private parts op enge beestjes.

Zelf heb ik pas 1 teek gehad, een jaar of 10 geleden (fietsvakantie, doe je 1 keer aan wildplassen omdat je ergens in de middle of nowhere zit en je het écht niet nog anderhalf uur kunt ophouden...)

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

hahah geweldig, wild plassen.. Cindy toch! dan word je gelijk gestraft! ;-)

Ik dacht idd ook dat ze door de wc bleven leven.. maar weet niet of t echt zo is.. ik heb nu wel allemaal verbrande teekjes in plakband haha, ziet er ok leuk uit ;-)
kan zowat een urnentuin aanleggen! hahah

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

jee, van het wilplassen! ik plas wel heel erg veel in de berm - ja, ik ben een vrouw- ik vind het gewoon erg leuk. maar heb nog geen een teek gehad.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

hahah je kunt maar een hobby hebben he ;-) Hobby wildplassen ;-)

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

De fik er in ;-). Beresterk die beestjes.

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur 3 doggies

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Ik steek ze in een plakbandje en gooi het weg :-D Wij wonen aan een bos, en hier zitten veel teken. Paar dagen geleden heb ik 6 teken op een voormiddag moeten weghalen bij mijn honden bah!!

honden page profiel jet&boyjet&boy 3 doggies

honden foto van jet&boy

ik doe ze in een plakbandje en plak ze dan op de kalender op de dag dat ik hem eruit haalde, met de plaats waar hij zat erbij. Dit doe ik ook met de teken die mijn vriend en ik zelf hadden. Mocht Boy of één van ons dan er ziek van worden of uitslag krijgen enz. kan ik de teek mee naar de dierenarts/dokter nemen en kan de teek ook op ziektes enz. onderzocht worden.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

hier gaan ze de wc in. gelukkig hebben ze hier niet vaak teken... wanneer ik merk dat ze weer teken aantrekken krijgen ze even een advantix kuurtje en dan heb ik er de hele zomer geen last meer van. ;-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Kyra heeft eigenlijk nooit last van teken, ze heeft in 3 jaar tijd 1 heel klein teekje gehad, die heb ik geplet O-) en weggegooid. Ik behandel haar nooit met tekenspul, alleen nu we met haar op vakantie gaan, ondanks dat geen last.

honden page profiel *Luna**Luna* 3 doggies

honden foto van *Luna*

Ik weet eigenlijk niet wat we ermee doen. Ik denk dat mijn moeder ze weg gooit.
We hebben er wel een keer een in de tekentang laten zitten, en in een glaasje laten zitten voor 2 dagen ofzo. Hij was grijs en we hadden er toen nog bijna geen gezien, dus we wouden het nog even aan mijn vader laten zienO-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Hier nog nooit teken gehad :-D

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Je komt niet buiten met je hond? ;-)

Hoe doe je dat hahah, dat wil ik ook!! nooit geen teken meer.. lekker!

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

tip die echt werkt:


Zeer handige tip: om een teek te verwijderen !!!!!!!!! Werkt echt !!!!!!! Teek Verwijdering;
Een verpleegster ontdekte een veilige, gemakkelijke manier om teken te verwijderen, waardoor ze automatisch terugtrekken, als je haar eenvoudige instructies volgt. Lees dit, hiermee zou je een aantal grote problemen kunnen voorkomen. De lente is er weer en de teken zullen binnenkort hun hoofd laten zien.
Hier is een goede manier om ze allemaal van je af te krijgen, van jezelf, je kinderen, of je huisdieren. Probeer het maar eens. Gelieve door te sturen naar iedereen met kinderen, jagers of honden; of iedereen die buiten stapt in de zomer!
Een verpleegster heeft de info hieronder geschreven - die zeer geschikt voor jagers hondenliefhebbers en wandelaars in de natuur, maar rond het huis - en het werkt echt!
"Ik had een kinderarts die mij vertelde wat zij gelooft dat de beste manier is om een teek te verwijderen. Dit is geweldig, want het werkt op die plaatsen waar het soms moeilijk is om aan te komen met een pincet: tussen de tenen, in het midden van een hoofd vol donker haar, etc.
"Breng een klodder vloeibare zeep aan op een prop watten". Bedek de teek met de zeep-doordrenkte prop watten en dep het een paar seconden (15-20), de teek zal zich spontaan losmaken en zichzelf vasthouden aan de watten wanneer u de prop weg neemt.
Deze techniek werkt elke keer als ik het gebruikt heb (en dat was vaak), en het is veel minder traumatisch voor de patiënt en makkelijker voor mezelf . "Tenzij iemand allergisch is voor zeep, zie ik niet in dat deze techniek op enigerlei wijze schadelijk zou zijn". Zelfs de vrouw van mijn mijn arts belde mij voor advies, omdat ze een teek op haar rug had die ze niet kon bereiken met een pincet. Ze gebruikte deze methode en meteen belde me terug om te zeggen, dat het werkte!”
Dus het is voor de jagers die vaak ree, rood- of zwartwild moeten ontweiden of slachten van belang om een potje groene zeep en zakje met watten in de auto bij zich te hebben, zeker als je alleen bent en zit een teek op je hoofd of plaats waar je ze niet goed kunt zien, dan kan dit een hoop ellende voorkomen.

Noot: Alleen is het volgens het RIVM niet verstandig om een teek met iets te behandelen alvorens de teek weg te halen. Zie hiervoor ook het voorlichtingsmateriaal van het RIVM:‘Haal teken snel weg! Hoe langer de teek in uw huid zit, hoe groter de kans dat hij ziekteverwekkers overdraagt. Gebruik geen alcohol, jodium, olie of andere middelen voordat u de teek weghaalt.’(de brochure is te downloaden van de RIVM site)
Door het insmeren kunnen de teken juist hun maaginhoud gaan legen. En dat wil je juist niet, omdat in de maag borrelia-bacterien kunnen zitten, die je nu juist niet in je lichaam wilt hebben. Vandaar het advies om NIETS op de teek te smeren alvorens deze weg te halen.
Haal de teek gewoon met de vingers dan wel met een tekenverwijderaar weg. Er zijn diverse typen tekenverwijderaar (zie foto) op de markt. Het is niet aan te geven welke de beste is, want dat hangt zowel van de persoonlijke voorkeur en handigheid af als van de locatie waar de teek zicht bevindt. Ook al blijft er een stukje in de huid steken, dit is niet erg en verdwijnt na een dag of 14 vanzelf.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Dit dus absoluut niet doen..., niet met zeep, alcohol of wat dan ook insmeren.

Een teek altijd verwijderen met een lasso, koevoetje of je nagels...., nooit iets erop smeren..., de teek zal dan zijn eventuele besmette inhoud alsnog in jou of je hond lozen en juist daardoor ziektes overbrengen.
Dit is een hoax, niet doen!!!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ina,
Je bent me voor.
Geen zeep of andere stoffen:

De teek kan dan juist overgeven en ziekmakende stoffen overbrengen in het bloed.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Ben is 6 jaar en heeft nog nooit een teek gehad :-D Bryan ook niet.. Ik zelf ook niet (A)

Ik kom sinds ik heel dichtbij t bos woon 3x per dag in t bos. Ik ga meestal in een lange broek om zo teken op mezelf te voorkomen. Of dit werkt, geen idee. Ik ga binnenkort 2 combat-broeken (replica?) landmacht bestellen. Die hebben handige steekzakken waar de Flexi-riemen van Ben en Bryan in kunnen tijdens de wandelingen bij minder weer.. Dan lopen ze los.

Ik controleer bij Ben en Bryan 's avonds de oortjes en de oksels. Ze zijn kortharig, je ziet ze dus lopen en ook zitten.

Ik controleer bij mezelf mn knieholtes, liezen en oksels.

Ik denk dat als ik er 1 of meerdere tegenkom dat ik ze ook in een potje met alcohol ga bewaren. Ziet er wel leuk uit als er visite ofzo.. "Esther wat is dat?" "Nou, dat is mijn tekenpotje!"

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

" Je komt niet buiten met je hond? ;-)

Hoe doe je dat hahah, dat wil ik ook!! nooit geen teken meer.. lekker! "
Sst daar gaat mijn geheim O-)

Nog nooit de hond behandeld met tekenspul. 
Alleen als we op reis gaan. 
Met Baziel wandelde ik niet zoveel omdat hij dat niet aan kon. 
Met Joekie wandel ik, als ik bij hem ben of hij bij mij, toch al een goede 2 uur per dag. We bouwen het op naar 3-4 uur.
Wij gaan altijd het bos in of de natuur maar nog nooit een teek gehad :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niets gebruiken om de teek te verwijderen, de teek voelt zich in het nauw , en spuit direkt een lading gif in de hond.

tekenradar.nl teek opsturen en gewoon zeggen dat tie van jezelf is, is het een besmette teek dan weet je dat je hond besmet is.

wat ik doe met een teek ? op een tisseu , even kijken of alles eruit is, pootjes kop alles, dan dichtplakken met plakband, hamer erop en in de kliko.

verleden jaar geen teek gehad , nu ook nog niet. even afkloppen he. ik gebruik wel natuurmiddelen.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Met grof geweld dus! Had ik niet achter jou gezocht Willemijn! ;-)

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Volgens mij besmet de teek je pas als hij zijn maaginhoud leegspuugt in jou of je hond (bij stress). Een besmette teek wilt niet altijd zeggen dat je dan zelf ook besmet bent en ziek wordt, dacht ik.

Bij 1 van mijn kinderen is een x het kopje blijven zitten, maar dat ging er toen vanzelf weer uit.

Ik ontsmet altijd nog even met alcohol de plek en noteer datum en plek waar de teek heeft gezeten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




teken worden wel steeds groter.

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Ik stop ze in een potje met zeep en water, zeep zorgt er voor dat ze verdrinken. Potje staat buiten, daar ontteek ik ze ook en eens in de zoveel tijd spoel ik de inhoud door de wc.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Dat is ook een goede! ;-)

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

" Ik verbrand ze. Wil zeker weten dat ie dood is, blegh vieze beesten. "


crematorium bij jou in huis lolllll

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

afkloppen, Kyra heeft in die vijf jaar dat ze nu leeft 1 teek gehad vlakbij haar oog ik kreeg dat beest er niet uit omdat ze nog maar een jaar was en heel bewegelijk was met haar kop ben er toen mee naar de da gegaan. Dat was de eerste en haar laatste teek terwijl ik elke dag met haar in het bos ben.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

En wat gebruik jij voor Kyra dan om teken te weren? Zou willen dat ik zo weinig teken had hier.. daarentegen loopt Djyla eigenlijk ook nooit op t pad..maar altijd dwars door de bossen!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Teek in papiertje, papiertje dichtvouwen, waterkoker aan, kopje pakken, vermoorden met kokend water wat ik direct uit de waterkoker giet, nog even laten staan voor de zekerheid voor het verdrinken/ echt checken dat hij dood is, wegspoelen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

De ene hond heeft meer teken dan de andere, Chenak had altijd meer teken dan Janouk. Schijnt aan de lichaamsgeur te liggen (beetje zoals de ene persoon meerr muggen betern heeft dan de andere)

Ik heb er nu twee van Shadow gehaald,  en nog geen bij Spot. Ik heb een tekenlasso, teek op stukje keukenrol, dubbelvouwen en pletten met de zijkant van de lasso.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Oh ja, wat betreft teek laten onderzoeken, het lastige is dat zelfs als is de teek positief voor bv Lyme dat dat nog niet wil zeggen dat ze bacterie over is gebracht. En al is die teek negatief, dan is nog niet gezegd dat het het niet is omdat niet zeker is of je alle teken wel gezien hebt. Bewaren in alcohol lijkt mij niet de beste methode, ik zou als je toch wil bewaren dat droog doen. Alcohol tast DNA aan, wat PCR op de teken moeilijker maak.
Het tekenonderzoek van het RIVM is alleen voor mensen
http://www.tekenradar.nl/tekennieuws/actueel-op-tekenradar-nl/grootschalig-onderzoek-naar-preventief-antibioticagebruik-tegen-ziekte-van-lyme

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teken..verwijderen.. en dan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: hond en dementie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^