Cursus is niet leuk. Update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Cursus samen met Evy staat bij mij in het teken van pijn. Iedere les kom ik bont en blauw weer terug. Is het niet, omdat ze mij om ver heeft getrokken en ik daardoor blauwe knieën heb, dan heb ik mij wel zodanig verstapt dat mijn enkel dik is of de lijn in mijn handen/vingers heeft gesneden (we hebben echt een hele zachte lijn, maar als ze maar hard genoeg trekt gaat die vanzelf snijden). Mijn vingers zitten altijd onder de pleisters en ik ga met tegenzin naar cursus. Ik vind dat het moet, dus ik blijf gewoon gaan, maar ik weet niet hoe lang ik het nog vol ga houden..

We hebben met Evy nu de volgende cursussen afgerond:
- Puppycursus (Martin Gaus)
- Basiscursus (Martin Gaus)
- Vervolgcursus (Martin Gaus)
- Ringtraining (Kynologen Vereniging)

Op dit moment hebben we alleen jachttraining (Jachtschool) en we wachten totdat de nieuwe cursus gehoorzaamheid (basis werkhond begint bij Martin Gaus), zodat we wanneer Evy 1,5 is behendigheid kunnen gaan doen.
We hebben dus bij drie verschillende hondenscholen les (gehad) en die hebben allemaal het probleem geobserveerd. Evy is disrespectvol naar ons toe en ze heeft nog wel het meeste respect voor mij. Aan mijn broertje en vader heeft ze geen enkele boodschap en mijn moeder is voor het eten, dus daar luistert ze nog redelijk naar. Ik ben degene die het meeste met haar doet en ik heb daardoor nog de meeste controle over haar. Hier waren alle scholen het mee eens, maar dan nu de verschillende oplossingen die ik te horen heb gekregen:
Martin Gaus: Gentle Leader om, dan kan ze niet meer trekken. Ondertussen de focus leggen op de aandacht en gaan oefenen met het negeren op alle andere dingen, je moet zelf leuker worden.
Kynologen Vereniging: Zelfverzekerder worden, recht op lopen, kort en krachtig zijn. De aarzeling in je stem hoort ze en ze is niet bang om daar misbruik van te maken. Duidelijker corrigeren, ze kan echt wel tegen een stootje.
Jachtschool: Duidelijk je grenzen aangeven, want daar heeft ze geen enkel respect voor. Je zult haar nu hard moeten aanpakken, want anders krijg je een onhandelbare hond. Als ze teveel in de lijn gaat hangen, een duidelijk "nee" en een ruk aan de lijn. Als ze je om ver trekt of zo hard aan de lijn trekt dat je je handen grijpt, beet pakken in haar nekvel en een duidelijke "nee", op dat moment zit haar hoofd te vol en moet ze gekalmeerd worden. Ze is op dat moment niet meer te bereiken.

Al met al hebben ze redelijk dezelfde boodschap: consequent, duidelijkheid, rechtlijnigheid, grenzen aangeven, alleen de manier er naartoe is anders.

Nu zit ik er zelf een beetje mee dat naar mijn gevoel sommige methodes niet echt vriendelijk zijn, zeker het in haar nekvel beet pakken. Aan de andere kant merk ik aan haar dat ze er het beste op reageert, maar ik ben bang dat het onze band kapot maakt. Ik ben het er wel absoluut mee eens dat er dingen moeten veranderen en haar gedrag is de afgelopen twee maanden sinds we dit probleem aanpakken al ontzettend verbeterd, maar we zijn er nog lang niet.
Achteruit lopen wanneer Evy trekt heeft geen enkele zin, ze trekt gewoon harder de kant op die zij wil. Ik heb een hond van 30 kilo aan de lijn die mij gewoon omver trekt als ze daar de behoefte aan heeft. Als zij ergens naartoe wil, dan doet ze dat gewoon. Als ik dus achter uit ga lopen, gaat zij gewoon harder vooruit trekken en dan komt de lijn strak te staan. Ik neem haar dan mee, maar dat accepteert ze niet en dan geeft ze een keiharde ruk aan de lijn, met als gevolg dat ik op de grond vlieg. Ik ben er inmiddels redelijk bedacht op, waardoor ik de klap kan opvangen, maar mijn enkel verzwik.

Hebben jullie nog andere meningen/ideeen? Welke methodes kan ik in dit geval het beste gebruiken? Hoe moet ik grenzen aangeven en toch diervriendelijk blijven? Hoe kan ik er voor zorgen dat ze meer respect voor mij krijgt?

Brand mij asjeblieft niet af, want eerlijk is eerlijk.. daar hebben een aantal mensen nogal een handje van. Ik ben op dit moment de draad kwijt.. soms is ze zo ontzettend lief. Dan loopt ze netjes los naast mij, negeert ze alles en iedereen en staat mij vrolijk kwispelend aan te kijken. De dag er na sleurt ze mij door de zaal, trekt ze naar alles en iedereen toe en doet waar ze zelf zin in heeft. Ik kan zo hard terug trekken als ik wil, daar heeft ze complete maling aan. Ze heeft geleerd dat als ze maar hard genoeg trekt, ze vanzelf op het punt komt waar ze wil. Heel hard AUW schreeuwen als ik op de grond val doet haar even om kijken en daarna loopt ze vrolijk verder.

Belangrijke toevoeging, dit gedrag vindt eigenlijk alleen plaats op cursus of als ik op een nieuwe locatie kom. Hier in het park heb ik er (bijna) geen last van en thuis al helemaal niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus is niet leuk. Update" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

"


Al met al hebben ze redelijk dezelfde boodschap: consequent, duidelijkheid, rechtlijnigheid, grenzen aangeven, alleen de manier er naartoe is anders.
"


Het allerbelangrijkste is dat je een manier vind die bij jou past.
trainers kunnen van alles zeggen maar jij moet je er goed bij voelen. Anders "fake" je het en dan neemt Evy je zeker niet serieus.

Je schrijft dat dit gedrag alleen op cursus of nieuwe locaties voorkomt. Is het per se noodzakelijk om op cursus te zijn met je hond?
kun je het niet met een prive trainer af?

** sorry ik moet trouwens wel een beetje gniffelen.. ze raden goldens altijd als beginners honden aan.. Niet dat ik je uitlach. echt niet :-)

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

oei wat een lastige stituatie...heb je clicker training geprobeerd? of een neusband? mijn oma had ook een hond die heel sterk was en haar zo omver trok. dat kon natuurlijk niet als je al op leeftijd bent (ook niet ook al ben jong!) en dus heeft ze zo'n band aangeschaft:
ik weet niet of dat iets is? mijn hond trok ook en ik heb er een tuigje voor aangeschaft, het daardoor wel minder maar als hij echt iets wil trekt hij gwn even hard door!!
ik hoop dat je hier iets aan heb...ik had dus ook het trek-probleem en ben daardoor ook gestopt met de cursus G&G (gedrag en gehoorzaamheid) want ik schaamde er een beetje voor dat is werd meegetrokken en dat hij dan helemaal geen aandacht meer had..
Groetjes Angelique en veel succes!!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Waarom zouden mensen je afbranden? 

Ik denk uit je verhaal op te maken dat je inderdaad meer de baas moet zijn.Vind cursus trouwens niet echt iets wat MOET...tis niet dat je nog niks gedaan hebt oid.
Nekvel pakken ben ik tegen maar een gl kan een oplossing zijn maar alsnog verander je niks aan de basis zeg maar.
Ik denk dat de combi strenger zijn en dan voornamelijk verbaal en aandacht krijgen van je hond helpt.
Dwz continue zorgen dat haar aandacht bij jou blijft al moet je op je kop staan bij wijze van spreken.

Anoniem (Gast)

Ik lees uit je verhaal dat Evy in een gezin wordt opgevoed waar iedereen een eigen idee heeft van hond opvoeden/benaderen en waar Evy niet alle gezinsleden respecteert, misschien beschouwt ze zz zelfs als meerdere. Ik heb op de HS veel labradors, goldens, ... waarvan de baasjes met de handen in het haar zaten. Hond trekt, hond blaft, hond trekt baas omver,  ... Als een hond eenmaal weet dat ie zijn gewicht in de strijd kan gooien, kan hij dit ook gebruiken. Zo ook honden die voor een ruk aan de lijn ongevoelig worden omdat er vaak spanning op de lijn staat. Tips: koop een lijn die niet in de handen kan snijden (ik dacht een julius k9 lijn, maar check zelf even) , zorg voor voldoende activiteit (mentaal en fysiek) ook voor een training, train eerst in een rustige omgeving met zo weinig mogelijk prikkels=afleiding, train korte momenten afgewisseld met wat spelen,  hoop dat je er wat aan hebt.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Je schrijft dat dit gedrag alleen op cursus of nieuwe locaties voorkomt. Is het per se noodzakelijk om op cursus te zijn met je hond?
kun je het niet met een prive trainer af?

** sorry ik moet trouwens wel een beetje gniffelen.. ze raden goldens altijd als beginners honden aan.. Niet dat ik je uitlach. echt niet :-) "

Ik wil wel graag op cursus blijven ja.. Evy vindt jachttraining super leuk en ik weet zeker dat ze behendigheid ook super leuk gaat vinden. Het is een hond die het heerlijk vind om voor en met je te werken, maar je moet wel eerst de controle over haar hebben. Als we eenmaal bezig zijn samen dan zijn we een super team en dan gaat het geweldig, maar het daar naartoe komen is erg moeilijk. Privétrainer heb ik het over gehad met mijn ouders, net zoals een GT, maar zij vinden het probleem niet groot genoeg. Als ze een Gentle Leader om heeft is er namelijk geen enkel probleem, maar ik ben zo koppig en eigenwijs dat ik dat niet wil en moet daarom maar de consequenties aanvaren. Ik moet zelf krom liggen om alles te kunnen betalen en ik ben blij als ik boven de 10 euro in de - ben gebleven aan het einde van de maand.
Mee naar nieuwe locaties kunnen vind ik echt wel een vereiste. Mijn ouders willen haar op deze manier niet mee hebben op vakantie. Ik wil super graag naar Animal Event en als ik ga, dan blijft Evy erbij. Ik weet nu al dat ze mijn humeur gaat verpesten en dat is juist niet bevoorderlijk voor de vooruitgang. Allemaal van dat soort dingen gaan niet en daar baal ik wel van.

Ja.. één van de redenen dat we voor een Golden zijn gegaan, is omdat dit onze eerste hond is. We hebben geen van vieren ervaring met honden en we hadden eerlijk gezegd ook niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn. Natuurlijk hadden we ons er op in gesteld dat dingen niet gaan zoals we dat zouden willen, dat we ons zouden moet aanpassen, we fouten zouden maken, enz. Alleen dit hadden we niet verwacht. Als beginnend hondeneigenaar die naar een fokker toe gaat voor een eerste pup verwacht je geen hond die complete maling aan alles en iedereen heeft en doet waar ze zelf zin in heeft en geen respect heeft. Natuurlijk hebben wij dingen niet goed gedaan in de opvoeding (we zijn niet perfect) en het kan best zo zijn dat daar het probleem is ontstaan, maar ik denk dat het ook een deel het karakter van Evy is.

Het gedrag is zo rond 6 maanden begonnen en ze vertoont het door consequent te zijn en blijven inmiddels niet meer thuis en in het park. Ik krijg het idee dat ze op cursus/vreemde locatie veel minder reageert op sturing en veel meer bezig is met alles om haar heen. In het park en thuis zijn gedragingen veel beter te sturen en staat ze veel meer open voor wat ik haar wil "vertellen".

Hele lap tekst, ik wil graag volledig zijn. :p Hopelijk is het nog een beetje duidelijk allemaal.

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

oooh sanne wat vervelend!! 
Weet je wat ik opmerk, niet alleen uit dit tekstje maar ook andere berichten van jou. Wil je niet gewoon teveel van haar? Je zegt ik MOET dit doen, waarom? blijkbaar gaat het zo niet, ook niet op andere scholen..
Heb je niet gewoon teveel frustraties op dit moment? En jij hebt slechte knieën toch? ben je onzeker over je kracht? misschien denk je onbewust elke keer 'ohjeej ik ga zo vallen'...

Evy is volgens mij ook een hele pittige tante of niet? ik heb me er ook in vergist hoe sterk goldens zijnO-) ik heb 10 jaar paard gereden dus ik dacht, eitje;-) maar ze gebruiken hun kracht op een hele andere manier. ik heb ook het idee dat ze hun kracht nog niet kennen (iig nouri) die kan mij ook met gemak meeslepen.
ik trek zoiezo altijd bergschoenen aan, en ik denk, ik sta op de grond, met 2 benen, mooi niet dat jij me meekrijgt. als je dat denkt straal je al een soort van zelfverzekerdheid uit..

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

en is even een pauze inlassen met de cursussen? gewoon ff adem krijgen en het even zn beloop laten.. ik weet niet hoor.. misschien zit er gewoon opgekropte frustratie bij jullie allebei?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" oei wat een lastige stituatie...heb je clicker training geprobeerd? of een neusband? mijn oma had ook een hond die heel sterk was en haar zo omver trok. dat kon natuurlijk niet als je al op leeftijd bent (ook niet ook al ben jong!) en dus heeft ze zo'n band aangeschaft:http://www.freewebs.com/nookasioux/Dog1.jpg
ik weet niet of dat iets is? mijn hond trok ook en ik heb er een tuigje voor aangeschaft, het daardoor wel minder maar als hij echt iets wil trekt hij gwn even hard door!!
ik hoop dat je hier iets aan heb...ik had dus ook het trek-probleem en ben daardoor ook gestopt met de cursus G&G (gedrag en gehoorzaamheid) want ik schaamde er een beetje voor dat is werd meegetrokken en dat hij dan helemaal geen aandacht meer had..
Groetjes Angelique en veel succes!! "

Ik heb de clickertraining geprobeerd, maar voor Evy betekende de click: Ah, ik heb mijn snoepje en kan er dus nu weer vandoor gaan. Doordat ze nu "plotseling" snoepjes krijgt en niet aan het wachten is op een click, is haar aandacht veel meer bij mij. De clicker "weggooien" heeft nog de meeste vooruitgang in haar gedrag veroorzaakt.
Halsband hadden we, maar die heeft ze nu kapot getrokken. Ze loopt nu in een tuig, ook omdat ik bang ben dat ze zichzelf nog eens een nekhernia bezorgt door al het trekken. Verder zit een tuig voor haar veel prettiger en beter dan een halsband. We krijgen binnenkort wel een Retrieverlijn, maar het is nog even wachten wanneer de post hem brengt.
Ik heb overwogen om te stoppen, maar dan leg ik mij neer bij het probleem en dat ben ik niet van plan. Ik wil dit oplossen. Ze is pas 10 maanden, zo erg verpest moet ze nog niet zijn dat er geen beginnen meer aan is.

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

stoppen met een cursus is niet je neerleggen bij een probleem maar iets doen met de info die je van je hond krijgt.

Het beste wat we voor Keyser's socialisatie hebben kunnen doen was stoppen met G&G cursus..

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

ja en over dat in de nekvel pakken, je zegt dat dat het best werkt op dat moment.. onze trainer zei altijd je moet duidelijk zijn, als hij iets doet wat echt niet door de beugel kan dan kan je best even boos worden. en dan meer zo van 'kijk uit ik meen het' en als hij dan stopt een positieve handeling eraan vastplakken, meteen. bijvoorbeeld laten zitten en dan meteen goedzo!! brave hond. absoluut niet boos blijven, dat snappen honden niet. ik denk, maar weet het natuurlijk niet, is dat wat er bij jullie mis gaat? je blijft in je hoofd houden wat ze niet goed deed waardoor zei aanvoelt, ook al doet ze op dat moment iets goed, iets fout doet.. snapje?

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat vervelend !
Inderdaad duidelijker naar Evy worden dat zou heel goed kunnen helpen en kijken of een Gentle Leader werkt want dan kan je inderdaad de aandacht proberen te krijgen ! Train je nog met de klicker ? En als je iets bij je hebt wat Evy super lekker vind heeft ze dan niet meer aandacht voor jou dan voor de anderen honden ?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Waarom zouden mensen je afbranden? 

Ik denk uit je verhaal op te maken dat je inderdaad meer de baas moet zijn.Vind cursus trouwens niet echt iets wat MOET...tis niet dat je nog niks gedaan hebt oid.
Nekvel pakken ben ik tegen maar een gl kan een oplossing zijn maar alsnog verander je niks aan de basis zeg maar.
Ik denk dat de combi strenger zijn en dan voornamelijk verbaal en aandacht krijgen van je hond helpt.
Dwz continue zorgen dat haar aandacht bij jou blijft al moet je op je kop staan bij wijze van spreken. "

Waarom mensen mij zouden afbranden? Ik heb heel eerlijk het gevoel dat ik Evy heb verpest. Misschien was dit probleem er niet geweest als ik in het begin veel consequenter was en beter had geweten wat ik met het probleem aan moest. We kregen bij Martin Gaus een Gentle Leader en dat was dan de oplossing. Omdat ik toen met krukken liep heb ik het eigenlijk geaccepteerd.. ik kon lichamelijk bijna niets en het was voor mij de mogelijkheid om toch nog met haar naar buiten te kunnen. Dit is zo door gegaan totdat ik weer kon lopen (ze was toen 7,5 maand) en vanaf toen ben ik het probleem gaan aanpakken. Evy is nu 10 maanden. Ik neem het mezelf kwalijk. Als ik lichamelijk beter was geweest, als ik eerder had ingegrepen en het inzicht had gehad dat we met de oplossing van de hondenschool nergens gingen komen, als ik..

Gentle Leader krijgt Evy alleen om in nood gevallen, dus als ik met krukken loop. Ik denk dat het inderdaad te maken heeft met verbale overwicht die ik mis.. Ik heb geleerd dat ik alles min of meer moet "vragen" aan de hond.. "Evy, ga je zit?" "Evy, kom je hier?" als ik dat niet deed op cursus dan werd ik aangekeken alsof ik bezig was met dierenmishandeling. Lezing van kalmerende signalen gevolgd en daar zeiden ze ook dat een hond een keuze moet hebben, maar dat zal ik waarschijnlijk verkeerd geinterpeteerd hebben.
Ik heb ook heel snel dat ik wel een commando geef, maar voordat ik het geef al zoiets heb van: dat gaat ze toch niet doen en dat klinkt natuurlijk door in mijn stem.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
Nu zit ik er zelf een beetje mee dat naar mijn gevoel sommige methodes niet echt vriendelijk zijn, zeker het in haar nekvel beet pakken. Aan de andere kant merk ik aan haar dat ze er het beste op reageert, maar ik ben bang dat het onze band kapot maakt. Ik ben het er wel absoluut mee eens dat er dingen moeten veranderen en haar gedrag is de afgelopen twee maanden sinds we dit probleem aanpakken al ontzettend verbeterd, maar we zijn er nog lang niet. "

Gezien je zelf aangeeft dat het alleen op cursus is..vraag ik me af is het niet gewoon te veel stress voor jullie beiden? De harde, hondonvriendelijke aanpak kan veel stress geven bij Evy, wat dan weer zorgt dat ze meer trekt/onrustiger is..en wat jou dan weer meer stress en irritatie geeft..wat zij dan weer op pikt.. en dat vergergert gedrag dan weer..wat weer meer stress oplevert bij jou (en ga zo maar door)

Verder.. Naar mijn idee werkt die aanpak van in het nekvel pakken goed.. Maar niet om de juiste reden.
Als je zoiets doet zal de hond de volgende keer beter luisteren omdat hij bang is voor een correctie, niet uit respect voor jou of omdat ie iets geleerd heeft.
Ik zou echt aanraden om naar een hondenschool op zoek te gaan waar het draait om positief stressvrij trainen, zodat je weer plezier kan vinden in trainen en Evy ook.

Ik moest bij dit lezen denken aan een voorbeeldje wat ik laatst hoorde;
Je hebt 2 kinderen, je wil ze leren om binnen de lijntjes te kleuren op een kleurplaat.
Kind 1 kleurt buiten de lijntjes en je heeft hem een ferme tik. Kind 1 zal de volgende keer wel netjes binnen de lijntjes kleuren en bang zijn de fout in te gaan en zal een hekel krijgen aan moeten kleuren.
Kind 2 complimenteer en beloon je op de stukjes die heel netjes binnen de lijntjes zijn gegaan. Kind 2 zal de volgende keer graag nog beter zijn best willen doen om nog wat meer binnen de lijntjes te kleuren en zal plezier houden in het kleuren.


Kies een leuke training uit zonder druk, die niet draait om commanderen en de baas spelen, maar om het krijgen van een goede band tussen hond en baas, communicatie en respect naar elkaar toe (want om respect te krijgen moet je het ook zelf geven) en zo stressvrij mogelijk trainen.

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Sanne, ik vind het zo stoer dat je niet van opgeven wil weten, aan de andere kant zijn hierboven wel zinnige dingen gezegd o.a. over het teveel willen(op korte termijn), en dan niet alleen teveel van Evy maar misschien ook van jezelf. Begrijpelijk, je wilt dat ze meegaat op vakantie en dat gaat al opschieten. 10 mnd kan best een vervelende leeftijd zijn voor veel honden, ook die van mij waren toen lastig, maar ik denk niet dat je dit een twee drie ff op kan lossen. Je zegt dat je wat steviger (fig) in je schoenen moet gaan staan en dat is goed te leren en zal wat tijd kosten.
Ik weet zeker dat dit je uiteindelijk gaat lukken, waar een wil is is een weg, succes meid en geniet van je Evy, als die een brave hond van 10 jaar is zal je nog wel eens aan deze periode denken;-)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

"
Waarom mensen mij zouden afbranden? Ik heb heel eerlijk het gevoel dat ik Evy heb verpest. Misschien was dit probleem er niet geweest als ik in het begin veel consequenter was en beter had geweten wat ik met het probleem aan moest. We kregen bij Martin Gaus een Gentle Leader en dat was dan de oplossing. Omdat ik toen met krukken liep heb ik het eigenlijk geaccepteerd.. ik kon lichamelijk bijna niets en het was voor mij de mogelijkheid om toch nog met haar naar buiten te kunnen. Dit is zo door gegaan totdat ik weer kon lopen (ze was toen 7,5 maand) en vanaf toen ben ik het probleem gaan aanpakken. Evy is nu 10 maanden. Ik neem het mezelf kwalijk. Als ik lichamelijk beter was geweest, als ik eerder had ingegrepen en het inzicht had gehad dat we met de oplossing van de hondenschool nergens gingen komen, als ik..

Gentle Leader krijgt Evy alleen om in nood gevallen, dus als ik met krukken loop. Ik denk dat het inderdaad te maken heeft met verbale overwicht die ik mis.. Ik heb geleerd dat ik alles min of meer moet "vragen" aan de hond.. "Evy, ga je zit?" "Evy, kom je hier?" als ik dat niet deed op cursus dan werd ik aangekeken alsof ik bezig was met dierenmishandeling. Lezing van kalmerende signalen gevolgd en daar zeiden ze ook dat een hond een keuze moet hebben, maar dat zal ik waarschijnlijk verkeerd geinterpeteerd hebben.
Ik heb ook heel snel dat ik wel een commando geef, maar voordat ik het geef al zoiets heb van: dat gaat ze toch niet doen en dat klinkt natuurlijk door in mijn stem. "

Tuurlijk is het niet allemaal jou schuld !
Bij ons op de hondenschool mochten we het helemaal niet vragen maar moeten we gewoon zit of hier zegen.
Heb je dat als eens geprobeert of het dan beter gaat ?
En ze merkt inderdaad dat jij denkt ze doet het otch niet dus dat moet je proberen niet te denken want dan doet ze het ook echt niet !
Hou er wel rekening mee dat ze ook aan het puberen is !
En ben je zelf anders als je op de hondenschool traint dan dat je thuis traint ?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik reageer even algemeen.. het is voor mij behoorlijk heftig en ik merk dat ik er zo meteen even afstand van wil doen, even alles een plaats geven.

Ik krijg soms wel eens het idee dat positief opvoeden geen zin heeft bij Evy. Ik loop met 5 - 6 verschillende soorten beloningen door elkaar, iedere week heeft ze weer andere soorten,  dus ik denk dat ze op het vlak van beloningen zelfs verwend wordt. Iedere keer maar weer op de hondenscholen (allemaal) werd er gezegd "je moet een andere beloning doen, je moet er in blijven wisselen, je moet varieren", dus dat doe ik ook. Kan best zijn dat ik daar nu in ben door geslagen.
Terug over het positief opvoeden.. Als ze trekt en ik loop de andere kant op, dan trekt ze gewoon door. Als ik op de grond ga liggen, heen en weer ga rollen, op en neer ga springen, vrolijke geluidjes ga maken, "ineens" iets in het gras heb gevonden, ik op mijn hurken zit, enz. ze reageert niet.. echt. Ze trekt gewoon door aan de lijn. Het gene waar ze nog het beste op reageert is als ik een snoepje voor haar neus houd en haar op die manier mee lok, maar zelfs daar reageert ze meestal niet op.
Hetgene wat nu het beste werkt is met slappe lijn lopen en op het moment dat ze gaat trekken "hey", rukje aan de lijn en als ze dan naast mij komt lopen direct belonen en weer vrolijk tegen haar praten en krijgt ze op onvoorspelbare momenten iets lekkers of ineens een speeltje. Als ze niet meer netjes naast mij loopt stop ik met praten en als ze te ver weg loopt weer een rukje en "hey", dan komt ze weer naast mij lopen en krijgt ze een beloning. Als het "gewoon" rustig is dan is alleen "hey" al genoeg, maar als ze van alles ziet waar ze naartoe wil dan lijkt het alsof ze niet eens meer weet dat ik besta..

Kan best zijn dat ik inderdaad teveel wil.. moet zeggen dat wat ik op dit moment graag wil is: op cursus kunnen/ naar een locatie kunnen zonder pijn. Ze hoeft daarbij niet naast mij te lopen, alleen niet te trekken. Ik ben de blaren op mijn handen zat, de blauwe knieën, de bloedende vingers en de dikke enkels. Is dit toch teveel wat ik van haar verwacht?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
 Lezing van kalmerende signalen gevolgd en daar zeiden ze ook dat een hond een keuze moet hebben, maar dat zal ik waarschijnlijk verkeerd geinterpeteerd hebben.
"

Waar ik zelf train en meekijk (ook Kalmerende signalen) hoef je echt niks aan de hond te 'vragen' hoor. Daar is het ook gewoon "Lady, hier' en niet 'zou je alsjeblieft hier willen komen o.i.d ;-)".. 
Wel gaat het er om dat je hond komt omdat ie wil komen, niet omdat ie moet of bang is voor consequenties..
Ik heb zelf met Lady met verschillende methodes getraint.. ook de wat 'strengere methodes' met correctie (trainer raadde ons slipketting aan en strenge aanpak). Als ik ergens spijt van heb..is het dat wel. Eerst hielp het wel, maar uiteindelijk werd het alleen maar erger en ik voelde geen goede band tussen ons..  
Nu met deze training is Lady veel relaxter.. voorheen trok ze gigantisch aan de lijn (blaren op mn handen) nu loopt ze keurig mee aan de lijn (soms kijk ik achterom om te checken of ze er nog wel aanzit haha ;-)).. Onze band is een stuk beter geworden en trainen is veel leuker..

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Ik reageer even algemeen.. het is voor mij behoorlijk heftig en ik merk dat ik er zo meteen even afstand van wil doen, even alles een plaats geven.

Ik krijg soms wel eens het idee dat positief opvoeden geen zin heeft bij Evy. Ik loop met 5 - 6 verschillende soorten beloningen door elkaar, iedere week heeft ze weer andere soorten,  dus ik denk dat ze op het vlak van beloningen zelfs verwend wordt. Iedere keer maar weer op de hondenscholen (allemaal) werd er gezegd "je moet een andere beloning doen, je moet er in blijven wisselen, je moet varieren", dus dat doe ik ook. Kan best zijn dat ik daar nu in ben door geslagen.
Terug over het positief opvoeden.. Als ze trekt en ik loop de andere kant op, dan trekt ze gewoon door. Als ik op de grond ga liggen, heen en weer ga rollen, op en neer ga springen, vrolijke geluidjes ga maken, "ineens" iets in het gras heb gevonden, ik op mijn hurken zit, enz. ze reageert niet.. echt. Ze trekt gewoon door aan de lijn. Het gene waar ze nog het beste op reageert is als ik een snoepje voor haar neus houd en haar op die manier mee lok, maar zelfs daar reageert ze meestal niet op.
Hetgene wat nu het beste werkt is met slappe lijn lopen en op het moment dat ze gaat trekken "hey", rukje aan de lijn en als ze dan naast mij komt lopen direct belonen en weer vrolijk tegen haar praten en krijgt ze op onvoorspelbare momenten iets lekkers of ineens een speeltje. Als ze niet meer netjes naast mij loopt stop ik met praten en als ze te ver weg loopt weer een rukje en "hey", dan komt ze weer naast mij lopen en krijgt ze een beloning. Als het "gewoon" rustig is dan is alleen "hey" al genoeg, maar als ze van alles ziet waar ze naartoe wil dan lijkt het alsof ze niet eens meer weet dat ik besta..

Kan best zijn dat ik inderdaad teveel wil.. moet zeggen dat wat ik op dit moment graag wil is: op cursus kunnen/ naar een locatie kunnen zonder pijn. Ze hoeft daarbij niet naast mij te lopen, alleen niet te trekken. Ik ben de blaren op mijn handen zat, de blauwe knieën, de bloedende vingers en de dikke enkels. Is dit toch teveel wat ik van haar verwacht? "


Je mag best wel een echt boos worden doe ik ook !
Maar niet altijd pas echt als het stil staan niet meer werkt !
Ik stuur je even een bp !

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Een hele lap tekst. Ik begrijp er niet zo goed uit of de problemen alleen op cursus zich voordoen? (aangezien je ook zegt dat bij de andere gezinsleden haar gedrag 'erger' is)

Ik ben op een gegeven moment gestopt met belonen toen Sam wist wat de bedoeling was. Ik werd er werkelijk kregel van dat meneer het op een gegeven moment alleen maar om het koekje te doen was en niet om mij te pleasen. Aanleren doe ik nog wel met koekjes, eenmaal aangeleerd krijgt hij een 'goed zo', of heel simpel: niets, na een goed zo is hij zijn focus vaak weer kwijt. Daarbij: meneer weet dondersgoed hoe het moet, wil het simpelweg niet, maar kan het gewoon gaan doen. (klinkt heel streng, maar Sam is ook zo'n makkelijke (ahum...) beginners Golden, die neemt werkelijk een loopje met je als je eenmaal niet goed oplet, ze zijn gewoon ontzettend slim, heeft zijn voor- en nadelen). Wanneer iets echt niet kan, word ik wel eens kwaad of trek aan de riem terug. Gebeurt zelden, maar meneer weet dan dat het menens is, het maakt indruk. Ik merk in ieder geval dat ik zonder koekjes veel meer respect krijg. Verder doet lichaamshouding ook veel, hierkomen bijv. Ik roep hier, meneer komt niet, ik roep niet weer, maar blijf rechtop naar hem staan kijken, knip met mijn vingers, wijs naar de grond. Is maar even en meneer komt eraan. Krijgt dan overigens wel een aai over z'n bol, zo streng ben ik ook weer niet. ;-)

Pfff... zelf ook een hele lap tekst geschreven, hoop dat het wat duidelijk is.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

Ik ben het eens met het advies van de Kynologen Vereniging.
Waar denk jij aan als je in de les bent? "ohnee hopelijk gaat het deze keer goed" of "vandaag laat ik me niet omver trekken!" ik heb bij mezelf al ontdekt dat positief denken en kalm blijven en verbazend groot verschil maakt.

Zelf zo ik in jouw geval ook een stuk strenger zijn tegen Evy, je kan het blijven proberen op de lieve manier maar ze heeft er duidelijk geen boodschap aan. Als Tosca niet stopt met trekken krijgt hij ook een ruk aan de lijn, ik heb hem genoeg gelegenheid gegeven vind ik dan. Ook een strenge en luide "TOSCA HIER!" heeft goed effect. Dat roep ik overigens niet boos maar gewoon duidelijk en krachtig. Ik begrijp ook wel dat hij geen oor meer heeft naar mijn "toscatje, nu niet", "tosca, hier is het te doen, nee straks mag je spelen, kom nu hier, genoeg gesnuffeld,..." als ik het echt meen heeft hij meteen weer aandacht voor mij.
Ik zou hier zelf wat strenger in worden als ik jou was, tot waar je het zelf acceptabel vindt natuurlijk.
En als dat niet werkt zou ik een gentle leader aanschaffen, zo kan je zijn hoofd beter controleren en moet hij wel de aandacht bij jou houden, zo kan je beter trainen. Ik zie het niet als falen omdat je een hulpmiddel gebruikt als je hond er beter van wordt. Zeker niet als het jullie eerste hond is vind ik dat je daar niet te"trots" voor moet zijn.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"
Waarom mensen mij zouden afbranden? Ik heb heel eerlijk het gevoel dat ik Evy heb verpest. Misschien was dit probleem er niet geweest als ik in het begin veel consequenter was en beter had geweten wat ik met het probleem aan moest. We kregen bij Martin Gaus een Gentle Leader en dat was dan de oplossing. Omdat ik toen met krukken liep heb ik het eigenlijk geaccepteerd.. ik kon lichamelijk bijna niets en het was voor mij de mogelijkheid om toch nog met haar naar buiten te kunnen. Dit is zo door gegaan totdat ik weer kon lopen (ze was toen 7,5 maand) en vanaf toen ben ik het probleem gaan aanpakken. Evy is nu 10 maanden. Ik neem het mezelf kwalijk. Als ik lichamelijk beter was geweest, als ik eerder had ingegrepen en het inzicht had gehad dat we met de oplossing van de hondenschool nergens gingen komen, als ik..

Gentle Leader krijgt Evy alleen om in nood gevallen, dus als ik met krukken loop. Ik denk dat het inderdaad te maken heeft met verbale overwicht die ik mis.. Ik heb geleerd dat ik alles min of meer moet "vragen" aan de hond.. "Evy, ga je zit?" "Evy, kom je hier?" als ik dat niet deed op cursus dan werd ik aangekeken alsof ik bezig was met dierenmishandeling. Lezing van kalmerende signalen gevolgd en daar zeiden ze ook dat een hond een keuze moet hebben, maar dat zal ik waarschijnlijk verkeerd geinterpeteerd hebben.
Ik heb ook heel snel dat ik wel een commando geef, maar voordat ik het geef al zoiets heb van: dat gaat ze toch niet doen en dat klinkt natuurlijk door in mijn stem. "

Dan doe ik aan niets anders dan dierenmishandeling haha.
Ik vraag niks ik zeg het ze. Joy ZIT als ze echt moet zitten, Joy HIER als ze echt moet komen, Joy MAND als ze echt in dr mand moet.
Ik ben de baas en niet mijn honden.
Als ik het ze ga vragen dan nemen ze een loopje met me.
Vergeet ook niet dat je hond volop aan het ontwikkelen is nu.
Juist nu is het noodzaak om duidelijk te zijn.
Ik zie het niet als jou schuld dat je hond niet luistert maar gewoon als een puberende hond die denkt daaaaag baas ik doe lekker wat ik zelf wil.
Dat blijven wisselen van beloningen vind ik bullshit om het zo maar te zeggen.
Ik beloon echt enkel als ze iets moeten leren en daarna is het snel over en uit met beloningen.
Ik zie mensen hier met hele zakken snoep op straat lopen en maar volproppen die honden terwijl ze dondersgoed weten wat ze wel en niet mogen daar begin ik niet aan.
Hier is hier en als ze weten wat hier betekend worden ze niet meer beloond ervoor.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik wilde er in het algemeen nog even aan toevoegen (maar dat wist je ook al) dat jij Evy echt niet verpest o.i.d hebt!!;-) Ik heb juist diepe respect dat jij zo volhoudend bent en niet met je handen in het haar gaat zitten en je gewonnen geeft.. Het is al zo veel verbeterd, het gaat al zo de goede kant op.. De scherpe randjes zijn eraf..nu moet je alleen nog even polijsten ;-) je hebt het in mijn ogen echt prima gedaan en ik en waarschijnlijk ook menig andere hondeneigenaar, zouden dit niet anders gedaan hebben :-)
Verder weet je mijn mening hierover':-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Sanne, je weet dat ik alles van jou en Evy volg, en ik herken echt heel veel....
Ik weet dat je veel plannen met haar hebt, maar ze is nog geen jaar, als ik zie wat je allemaal met haar doet en hebt gedaan, pfff. ;-)
Allemaal uit een goed hart, maar wat is er op tegen om gewoon even niks te doen?
Gewoon thuis, wandelingen, wat oefenen en spelen, terug naar de basis.
Misschien is het wel teveel voor Evy. en er is tijd genoeg.
Nu frustreert het, omdat het tegenzit en je zoveel tegenstrijdige adviezen krijgt.
Dat voel jij, dat voelt zij.

Over dat disrespect, trekken etc. Meid, alsof ik 2 jaar terug in de tijd geworpen word, echt.O-)
Ik liep hier af en toe jankend door het bos, knieën geblesseerd, wijsvinger gekneusd...
En als je ons nu ziet, relaxed wandelen, we hebben echt teruggekregen wat we erin stopten.
Maar het heeft tijd nodig, geef Evy dat, en vooral ook jou zelf ;-)

Ik wou dat ik je kon laten zien hoe Santa was, en hoe hij nu is.
Echt, dat zou je nu even een positieve prikkel geven.
Komt goed.:-D

Wat ik nog vergeet, voor Evy lijkt het mij wel verwarrend, die verschillende manieren van aanpak, ik heb met Santa bij Martin Gaus de basis en vervolg 1 gedaan. Als ik Santa dan later bij een andere school weer een ruk aan de lijn of in nekvel had moeten grijpen, lijkt me dat voor een hond redelijk onlogisch en ook onveilig voelen.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

en als je nu tijdelijk stops met de hondenschool?
wachten tot ze iets ouder is en meer beheersing heeft?
misschien is het nu nog teveel voor haar (en misschien ook voor jou?)

wat trekken betreft, het volgende doe ik met Nyx:
als hij trekt, stop ik meteen en zeg terug.
het is dan de bedoeling dat Nyx weer netjes naast me kom te staan/zitten
als ie dat goed doet loop ik aan en kunnen we dus verder

stilstaan of omdraaien werkt ook niet goed bij Nyx, maar dit wel.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Ooh Sanne, zoooo herkenbaar!
Djyla is nu 1 jaar en 4 maanden maar pfff, die heeft echt scheit aan me.. sorry datk t zo zeg..
Ze trekt wanneer ze wil, ze komt niet als ik dr roep, ze vreet ineens weer alles wat ze tegenkomt op en heeft dus ook echt geen oog voor me.. als er andere honden of mensen bij zijn dan ben ik de pineut.
dan luistert ze helemaal niet.. jaa als we n hond tegenkomen in t bos ofzo, dan is t sjoeff weg djyla.. ik loop gewoon door hoor, daaaaag, djyla moet ook maar op mij letten. dan komt ze toch wel, en heel vlug ook nog! Als ik alleen met dr in t bos ben oefen ik altijd dingetjes met dr en dan luistert ze kei goed..
Maar als ze met n hond aan t spelen is, of aan t snuffelen is luistert ze gewoon echt niet! Moet je nagaan, wij hebben alleen puppycursus gedaan en eigenlijk luisterde ze redelijk goed.. dus of dit nu de pubertijd is bij ons, of gewoon echt ik heb scheit aan je??? geen idee, maar snap idd dat je heeeel gefrustreerd bent!

Ik denk ooit ook wel eens, heb ik dr mssn verpest? juist omdat ik niet al die cursussen gedaan heb.. maar daarentegen krijgt ze genoeg aandacht en zijn wij beide erg consequent.. moeilijk moelijk, want wanneer is een hond goed opgevoed he,.. door tig cursussen, door veel thuis te oefenen,.....?  dat is ieder zijn eigen invulling..

Kop op, je hebt al zoveel gedaan met Evy! Neem je tijd! :-D 
Vergeet vooral ook niet enorm van je knappe meid te genieten!!

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" We hebben dus bij drie verschillende hondenscholen les (gehad) en die hebben allemaal het probleem geobserveerd. Evy is disrespectvol naar ons toe en ze heeft nog wel het meeste respect voor mij. Aan mijn broertje en vader heeft ze geen enkele boodschap en mijn moeder is voor het eten, dus daar luistert ze nog redelijk naar. Ik ben degene die het meeste met haar doet en ik heb daardoor nog de meeste controle over haar. Hier waren alle scholen het mee eens,

Ik heb een hond van 30 kilo aan de lijn die mij gewoon omver trekt als ze daar de behoefte aan heeft. Als zij ergens naartoe wil, dan doet ze dat gewoon. Als ik dus achter uit ga lopen, gaat zij gewoon harder vooruit trekken en dan komt de lijn strak te staan. Ik neem haar dan mee, maar dat accepteert ze niet en dan geeft ze een keiharde ruk aan de lijn, met als gevolg dat ik op de grond vlieg. Ik ben er inmiddels redelijk bedacht op, waardoor ik de klap kan opvangen, maar mijn enkel verzwik.

Hebben jullie nog andere meningen/ideeen? Welke methodes kan ik in dit geval het beste gebruiken? Hoe moet ik grenzen aangeven en toch diervriendelijk blijven? Hoe kan ik er voor zorgen dat ze meer respect voor mij krijgt? "

ik denk dat het probleem (trekken)

he-le-maal NIETS met respect te maken heeft

je hond heeft alleen geleerd dat trekken effectief is

en dat ze met trekken bereikt wat ze wil

dus ze zal dat gedrag (=trekken) herhalen

want het levert haar iets op

(en haar gewicht werkt nu eenmaal in haar voordeel)


dus ik zou me niet druk maken om "respect"

maar me concentreren op het aanleren van "wandelen zonder trekken"

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

heey meid,

ten eerste: je hebt Evy echt niet verpest, maar je hebt wel fouten gemaakt, dat is normaal met je eerste hond, ik ben nog nooit iemand tegengekomen die zijn eerste hond perfect had opgevoed. ook met je 2e en 3e hond enz. zal je nog fouten maken, dat is menselijk en dat doet iedereen hier op het forum.
iedereen moet met zijn eerste hond nog veel leren, ook al heb je van te voren veel gelezen over honden, de praktijk is soms toch anders als in de boekjes ;-) het duurt vaak dan ook een tijdje voor je een opvoedmethode hebt die bij je past, en voor je er de handigheid in krijgt om probleemgedrag in een vroegtijdig stadium te signaleren en om te trainen voor het een echt probleem wordt. met jouw lichamelijke beperkingen erbij is dat toen ook niet mogelijk geweest, en dat is niet jouw schuld!
bovendien heeft Evy er niks aan als je je schuldig voelt, dus accepteer dat jij en de situatie niet perfect is geweest en dat dat ook mag. en ga er nu lekker aan werken.

ik ga nu mijn opvoedstijl uitleggen, en zeggen wat ik zou doen. je kan dan zelf bedenken of dat iets is dat bij jou past. mijn opvoedstijl is het best te beschrijven als een ouderschapsmodel. ik heb zelf veel op kinderen gepast, heb 2 stiefkids, en veel gelezen over opvoeding van kinderen, en verschillende opvoedingsprogramma's gekeken, en ik ben ook al een heel aantal jaar met honden bezig, veel gelezen, ik fok inmiddels en ben sinds kort ook trainer op de plaatselijke KC.

Nu is mij opgevallen dat er veel overeenkomsten zijn in het opvoeden van kinderen in de peuter/kleuter leeftijd en het opvoeden van honden. uiteraard probeert men tegenwoordig zowel honden als kinderen overwegend positief op te voeden, door het stimuleren en belonen van goed gedrag. in de hondentraining is daarbij gekomen dat slecht gedrag genegeerd moet worden, en bij kinderen is dat gedeeltelijk zo.
bij het voorbeeld van binnen de lijntjes kleuren is het ook heel goed positief aan te leren, en klinkt het vrij vreemd om een kind te gaan straffen. laten we ons echter nu eens een ander scenario voorstellen. je hebt een kind dat je slaat. dan ga je niet zoals bij het binnen de lijntjes kleuren alleen belonen op momenten dat het kind niet slaat. de meeste ouders zullen ook hun kinderen corrigeren op het moment dat ze slaan. dit veroorzaakt niet meteen dat je kind doodsbang van de ouder wordt. maar het is voor het kind wel duidelijk dat je sommige dingen maar beter niet probeert, en dat die dingen ook niet effectief zijn om je zin te krijgen.

ik voed mijn honden dus overwegend positief op, maar ik zou het zeker NIET accepteren dat een hond mij omver trekt, dan krijgt hij toch zeker wel op zijn donder. nu is mij omver trekken al ver over mijn grens heen, dus mijn honden krijgen al eerder een signaal dat ze moeten oppassen, en trekken mij dan ook niet omver. maar uiteraard probeer ik ze eerst positief zover te krijgen dat ze helemaal geen interesse hebben om mij omver te trekken, omdat ze namelijk veel liever bij mij zijn in plaats van van mij af te lopen.

een ander belangrijk aspect hier is dat het trekken van Evy waarschijnlijk beloond wordt. ze wint van jou,(ze sleurt je mee of trekt je omver) en kan dus op dat moment gaan waar ze naartoe wilde. op die manier wordt het trekgedrag dus beloond, niet dmv een snoepje van jou, maar wel doordat ze dus bereikt wat ze wil.

je moet dus of zorgen dat ze niet kan bereiken wat ze wil, of je moet haar corrigeren zodat ze het niet meer in haar hoofd haalt. er zullen vast ook dingen zijn waarvan jij weet: dit moet ik echt niet gaan proberen bij mijn ouders, dan heb ik echt zooooo'n groot probleem (bijv. uitschelden of slaan van je ouders) toch ben je hoogstwaarschijnlijk niet doodsbang van je ouders, maar heb je wel respect en hou je ook van ze.

ik hoop dat ik je wat stof tot nadenken heb gegeven, en dat je een manier vindt die past bij jou en bij Evy. als je nog vragen hebt hoor ik het graag. maar blijf niet hangen bij de fouten die je in het verleden hebt gemaakt, maar heb er vrede mee dat je niet perfect bent, dat zijn we geen van allen ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik denk dat het belonen niet werkt, omdat ze te gestresst is. Het beste wat ik voor Fedor heb kunnen doen, is stoppen met de hondenschool.
Als ik jou verhaal zo lees, waarom ga je dan nog? Voor dat papiertje?
Jij hebt er niets aan en op deze manier heeft Evy er ook niets aan.

Ik ben een jaartje gestopt, en uiteindelijk gaan speuren met Fedor, maar wel op een hondenschool waar het met hem kan. Niet teveel honden in een groep, maximaal 5. Ook niet ergens anders op het veldje, en afstand kunnen houden, ook dat was belangrijk voor Fedor. Hijis niet de enige ond, als je goed kijkt zie je heel veel heel gestresste hondenop een hondenschool. 

Misschien voelt het als opgeven, maar als jij je er niet lekker bij voelt, wat denk je dat je op Evy overbrengt? Dat telt ook mee. Ik zou het gewoon eens evenzonder proberen, je kunt altijd weer wel gaan.

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Hoi,

Wat een vervelende situatie!
Ook ik zit op cursus met Loes; ze is de eerste hond waar we dat bij doen. Wij leren ook om tijdens het wandelen (bevel: Loes (= aandacht vragen, mag eventueel met snoepje), volgen!). Van zodra we merken dat onze hond de aandacht verliest, moeten we er iets tegen zeggen. Wat, dat maakt niet uit, zolang de hond maar naar ons kijkt. Ook laten we regelmatig via onze stem duidelijk merken dat we het goed vinden wat ze doet: "maar dat is flink volgen". Na een paar minuten stoppen we met volgen en krijgt de hond een beloning: spelen, snoepje, knuffel,... Zodra de hond echt te ver afwijkt van ons geven we een kort rukje aan de lijn (niet zo hard dat ze op de grond tuimelen natuurlijk!), ze moeten gewoon weten dat het niet kan. Volgen ze weer mooi, belonen met de stem!

Een gentle leader kan je misschien wel helpen. Van zodra je hond het bevel volgen (of wat jij ook gebruikt) kent, kan je gaan oefenen zonder.

Kortom wees consequent, probeer te anticiperen op het gedrag zodat het nooit escaleert, beloon ook heel veel het positieve gedrag (misschien is dat wel het belangrijkste). En je kan echt wel een hulpmiddel gebruiken zoals een gentle leader, als je je daarmee zekerder voelt! Dat kan je dan helpen om verder te geraken met je doelen. (wij gebruiken ook een snoepje om onze honden te leren zitten, liggen,...) Als hulpmiddelen correct gebruikt worden, zullen ze je hond niet schaden.

Veel succes en volhouden hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus is niet leuk. Update" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Cody en Flynn in spel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^