Probleem met buren.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

We hebben al een tijdje last van onze buren, voornamelijk hebben onze honden last van ze.
Zodra wij weggaan en onze buren hebben dat in de gaten, komen ze met de kinderen naar het raam en beginnen ze te blaffen en te kloppen op het raam.
Ook achter in de tuin wordt er door de schutting heen in neuzen geknepen en jeu de boule ballen over de schutting gegooid.
Dit alles omdat het jongste meisje 'hondje wil kijken'.
Nu doen we de gordijnen al dicht als we weggaan, maar dan worden de kinderen omhoog getild zodat ze vanuit hun eigen achtertuin kunnen kijken. Dus, ook achter de gordijnen dicht gedaan.
Verschillende buren hebben ons er al op gewezen dat dit gebeurt en we willen er graag iets aan doen.
Praten heeft geen zin, hun kinderen doen niks en dan wordt de deur dicht gegooid...
Nu willen we naar de wijkagent, maar totdat we het daadwerkelijk kunnen 'bewijzen' blijft het een welles nietes spelletje.
Wij hadden dus het idee om als we weggaan de webcam aan te zetten(deze neemt ook geluid op). Op deze manier kunnen zij niet meer ontkennen dat dit gebeurt.
Onze honden beginnen de schutting nu echt te verdedigen als zij in de tuin zitten en dat is absoluut niet de bedoeling! Zowel voor de honden als de kinderen niet.
Andere kinderen en mensen zijn geen probleem, ze reageren alleen op het gezin naast ons, ook als ze ze alleen horen praten.

Hebben jullie nog ideeen om dit op te lossen? Wij zijn er op dit moment klaar mee en zien dingen misschien over het hoofd O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleem met buren." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Is er een mogelijkheid dat de buurkinderen met jullie honden kennismaken? Dus dat ze van dichtbij kunnen mee maken en dan kun jij tussen neus en lippen door wat uitleg geven over honden wat ze leuk vinden en vooral ook wat ze niet leuk vinden.
Sommige mensen hebben dat echt niet in de gaten.

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Ja dit hebben we inderdaad al meerdere keren geprobeerd. Ze mochten de honden aaien en ondertussen vertelden we wat honden leuk vonden en wat ze niet leuk vinden. Dat ging 5 minuutjes goed en toen begonnen ze te schoppen en in de ogen te prikken.
Wij rustig uitgelegd dat dat niet mag. Helaas doen de ouders er niet veel mee. Vooral de moeder stimuleert ook om dus te gaan blaffen enzo. Dat is het jammere ervan, de kinderen kun je het niet kwalijk nemen, zij weten niet beter..

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Tja dat is heel jammer dan heb jij je best gedaan.
Zo zonde want deze kinderen leren nu niet goed met dieren/honden om moeten gaan.

Ik snap dat je nu niet zo goed weet wat je nog kan doen.

Anoniem (Gast)

Ik zou echt de webcam aanzetten. Dan sta je toch wat sterker, stel dat ze nog verder gaan en iemand ervaart dan ineens overlast van jouw honden (helaas krijgen die vaak de schuld) kun jij aantonen hoe het zit. Ook is dit goed om aan woningbouw of iets te laten zien.Helaas word vaak blaffen van honden goed aangepakt, maar overlastgevende buren kunnen vaak erg ver gaan qua pesterijen.
Ik hoop dat je tot een goede oplossing komt

Groetjes

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

" Ik zou echt de webcam aanzetten. Dan sta je toch wat sterker, stel dat ze nog verder gaan en iemand ervaart dan ineens overlast van jouw honden (helaas krijgen die vaak de schuld) kun jij aantonen hoe het zit. Ook is dit goed om aan woningbouw of iets te laten zien.Helaas word vaak blaffen van honden goed aangepakt, maar overlastgevende buren kunnen vaak erg ver gaan qua pesterijen.
Ik hoop dat je tot een goede oplossing komt

Groetjes "

Gast was ik. Oeps

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

Ik wens je succes, zoiets is erg lastig.

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Ja ik denk ook dat het het beste is om de webcam aan te zetten. Jammer dat het op deze manier moet, hopelijk komen we met behulp van de wijkagent wel in gesprek..

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Absoluut opnemen met beeld en geluid voor de honden de schuld krijgen als er wat gebeurd. Zou ook opnemen dat ze voor ramen staan te tikken. Dus misschien een keer per ongeluk expres vergeten de gordijnen dicht te doen ;-) Gelukkig heb je als ik het zo lees tollerante honden.

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

En kan je ook niet vragen aan de buren of ze ook es een foto willen maken wanneer dit gebeurt?Want je zult net zien dat het juist gebeurt wanneer jullie de cam niet aan hebben!

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Jeetje zeg, lekkere buren. Ik zou idd de webcam een keer aanzetten, gordijnen open (en dan niet tè lang wegblijven). Succes!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Zou zogenaamd weggaan en dan stiekem opnemen denk ik met handycam of video op de mobiel ;-) Kun je je ergens verstoppen ?

Of een heterdaadje. Zogenaamd wat vergeten en on the spot betrappen. Kinderachtig misschien maar wat zij doen is toch kinderachtiger en het is voor de honden.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Wat flauw! Wat zouden ze hiermee willen bereiken.
heb je zelf meegemaakt dat de buuf naar ze begon te blaffen (zie je het voor je ...).
zo ja, dan zou je eens kunnen vragen wat haar beweegredenen zijn. Wat denkt ze er mee te bereiken? Denkt ze zo te communiceren met de honden? Dan kun je uitleggen dat het alleen maar averechts werkt en dat het er voor zorgt dat de honden gaan blaffen als ze haar zien/horen.

En zeker proberen met beeld en geluid op te nemen! Sta je iig sterker!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Als je terrein ook afgesloten is en ze komen op je erf voor de ramen en zo dus in je tuin is het dan ook niet huisvrede breuk?
Volgens mij is dat niet alleen in de woning.
En als je dat dan kan bewijzen met de beelden.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

gewoon alles filmen met de cam, zowel met gordijnen open als dicht. alleen zo kan de wijkagent alles zien en inzien dat wat julie ook doen julie buren wel een weg zoeken om de honden te pesten.
persoonlijk denk ik echt dat je buren julie bewust op deze manier pesten en gewoon reacties willen uitlokken bij julie honden want zeg nu eerlijk... ieder mens weet dat elke hond (op welke manier ook) reageert als je op de raam staat te tikken en je handen door het hek van de tuin steekt.

je zegt dat je honden nu de schutting gaan verdedigen (wat volstrekt normaal is) maar dan zou ik als ik jou naar je buren gaan en ze waarschuwen voor eventuele beten als hun kinderen hun handen door de schutting blijven steken. zou daar ook een geluidsopname van maken als het kan.

en ballen/andere dingen die express over de schutting worden gegooit die zien ze nooit meer terug.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Wij hebben idd ook gehad dat buurt kinderen ongevraagd op ons terrein kwamen om te bellen. Wij hebben toen als we weg gingen de deurbel uit gezet, maar als snel werd het kloppen op de ramen. Mijn buurvrouw werd er gek van en begon te klagen. Buren aan de overkant hadden gezien dat dit dus gebeurde. Dit heb ik uitgelegd aan de buurvrouw naast me en met z'n 3 gaven we die kinderen aldoor op hun donder (ouders deden ook niets). Al snel was de lolligheid eraf.

Wanneer het naast je is, is het lastig. Ik zou ook bewijzen verzamelen en naar de wijkagent gaan, maar mijn ervaring leert dat dat helaas ook niets uit haalt..

En ik zie het al gebeuren dat jouw honden straks als schuldige aangewezen worden...

Huren je buren de woning? Dan zou je met die bewijzen ook de woningbouw aan kunnen schrijven. De woningbouw mag hun namelijk het huis uit zetten wanneer ze jullie geen woongenot laten hebben (maar helaas leert mijn ervaring dat ook dit vrijwel niet gebeurd). Als laatste stap zou je nog naar de overkoepelende organisatie van woningbouwverenigingen kunnen gaan om je klacht omtrend het niet handelen van de woningbouwvereniging kenbaar te maken. Met dit laatste heb ik geen ervaring.

Ik hoop dat je een oplossing vind en er snel vanaf bent!

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Lijkt me een goed plan, met bewijs naar de wijkagent.

Desnoods even een stroomdraadje langs de rand van de schutting. (zei ik dat hardop?) O-)

Kijk wel uit dat ze je honden niets doen, vind dit al behoorlijk sick minds, dat ze dadelijk niet uit wraak van alles over je schutting gooien waar je honden ziek van kunnen worden (misschien vergezocht ja, maar dat ze niet sporen blijkt al wel).

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

ik heb exact hetzelfde gehad, alleen bedoelden mijn buren het niet vriendelijk, staken stokken door de schutting naar mijn hond, enz. je zou buurtbemiddeling in kunnen schakelen, dat gaat via de wijkagent.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

Je hebt idd overal bewijs van nodig, licht de buren in die het gezien hebben, of hun politie willen bellen als ze weer de honden pesten, laat ze er vooral bij zeggen dat het genoteerd moet worden! als je webcam gebruikt, denk er dan aan dat je nooit een openbare weg mag filmen, dat is strafbaar! dus stel hem goed in!
Wijkagent op de hoogte brengen, alles noteren, tijd en datum!
en dan nog zullen ze een waarschuwing krijgen....en nog een en nog een! hopelijk luisteren ze bij een eerste waarschuwing, want anders kan het heel lang duren.

Wij zitten nu al twee jaar met probleemburen....wat jou buren nu doen, is nog nix vergeleken bij  mij...;-)

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

We zien zelf niet dat ze het doen, blijkbaar houden ze goed in de gaten wanneer we weg gaan.
Het zijn allemaal koopwoningen dus een woningbouw inlichten gaat in dit geval niet op.
We hebben net een paar buren gevraagd op te letten en eventueel foto's te maken.
Zelf zetten we nu steeds de webcam aan als we weggaan.
Zodra we iets op beeld hebben gaan we meteen naar de wijkagent. (hij gaf eerder dus aan niets te kunnen zonder bewijs)

Allemaal bedankt voor het meedenken!

honden page profiel NagamijiNagamiji 3 doggies

honden foto van Nagamiji

Ik zit met verbijstering te lezen. Ik heb er nooit bij stil gestaan hoe gestoord buren kunnen zijn, met name als ze hun kinderen niet opvoeden.
Bewijs verzamelen, klagen bij WBV of VVE èn de wijkagent inschakelen. Een heterdaadje zou ideaal zijn, door zogenaamd weg te gaan en weer naar binnen te sneaken. Desnoods via de goede buren. Gewoon 112 bellen en iets mompelen over kind en hond. dan denkt men dat de hond het kind aanvalt en kan men ZIEN dat het andersom is. 

Heel veel sterkte in de nare situatie, ook voor andere hondenbezitters, van wie hun hond op eigen terrein dus niet eens veilig is... :'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je weggaat zou ik voorlopig je honden niet zonder toezicht in de tuin laten, er is al het een en ander gevraagd aan je buren, ze houden geen rekening met jou en je honden, vandaar de tuin even taboe voor je honden als je er niet bent.

toch een eng idee dat ze je honden als je er niet bij bent wat aan kunnen doen. jammer dat het toch zo moet zijn.

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

De honden zitten ook niet in de tuin zonder ons. Op dit moment komen ze al niet meer in de tuin als de buren buiten zijn. Puur om ongelukken te voorkomen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Je laatste 2 zinnen: Dat is toch eigenlijk te gek voor woorden?

Je hond niet in de tuin als je weg bent (vooral in een woonwijk), vind ik eigenlijk niet meer dan normaal. Je weet immers nooit wat er gebeurd.
Mijn vorige buurvrouw had er ook een handje van om haar hond(en) in de tuin te laten. Bij het kleinste geluidje begon die hond al te keffen.. Wij zaten dus gerust een heel weekend dag en nacht in het gekef.. Ik kan je zeggen, daar wordt je ook niet vrolijk van..

honden page profiel NagamijiNagamiji 3 doggies

honden foto van Nagamiji

" De honden zitten ook niet in de tuin zonder ons. Op dit moment komen ze al niet meer in de tuin als de buren buiten zijn. Puur om ongelukken te voorkomen. "

Eigenlijk is dat te gek, dat de honden opgesloten zitten omdat andere "amoeben" los lopen. ;-)

Amoebe is een eenvoudig hersenloos wezen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Amoebe ? okee, weet ik dat ook weer.

ja het is vreselijk dat je je hond binnen moet houden voor een buur, maar de veiligheid van je honden gaat toch nu even voor, en ja ik zou er werk van maken.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Zooo,ik zou echt boos worden ;-) 
Ja een camera plaatsen(webcam of anders,even uitzoeken welke geluid opneemt).
Trouwens gelden die tips van de buren niet als bewijs?Getuigen?
Zou zo wie zo de wijkagent om raadt vragen hoor,hij kan waarschijnlijk al een gesprek met ze voeren of navraag doen,misschien zijn ze dan al een stuk onder de indruk.

En als er nog eens zo'n kind over je schutting kijkt zou ik die meteen even hard in de neus knijpen ;-)

..wat zijn dat voor aardsvreemde mensen zeg!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje



Hahaha! Ik zat idd ook te denken aan een harde straal van de tuinslang oid ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"

Hahaha! Ik zat idd ook te denken aan een harde straal van de tuinslang oid ;-) "

Of een Hoge druk reiniger...moet je kijken hoe snel ze weer in hun eigen tuin op de grond staan O-)

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

"

..wat zijn dat voor aardsvreemde mensen zeg! "


het zullen je buren maar zijn...

maar wel goed dat je wel al bij de wijkagent geweest bent.
Voor hetzelfde geld was en al een hapje vinger genomen en dan had je de poppen aan het dansen.
Ik denk ook dat bewijs verzamelen je beste optie is.
Al vraag ik me af wat de wijkagent ermee denkt te kunnen doen..

Je zou ook kunnen proberen ze samen met de wijkagent op heterdaad te betrappen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleem met buren." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: rottweiler pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^