Schoonmaken (met hond) ondankbaar werk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Schoonmaken is niet meer wat het is geweest sinds we Evy in huis hebben.

Zit ik op de grond om de tafel in de huiskamer schoon te maken, krijg ik ineens een neus tegen mijn wang aan geduwd, een speeltje op mijn schoot geworpen en kijken twee bruine ogen mij helemaal blij aan of ik met haar wil komen spelen.
Even later ben ik de haren los aan het boenen van het kleed (echt een pokke werk, met een vaatdoek heel hard schrobben en dan met de stofzuiger er overheen), ploft Evy naast mij neer boven op het gedeelte dat ik net schoon had en gaat daar liggen spelen.
Is de huiskamer net gezogen en gedweild, komt Evy helemaal onder de modder weer binnen terug van de wandeling met mijn vader. De hele huiskamer natuurlijk weer onder de modder en het zand, dus kan ik weer opnieuw beginnen.

Hebben jullie ook zo'n hond die jou lekker bezig houdt met het schoonmaken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schoonmaken (met hond) ondankbaar werk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

haha, hier precies hetzelfde :-) het heeft eigenlijk weinig zin allemaal :-D

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

Ja hier heb ik er 4 lopen. Het kleed heb ik maar op zolder liggen. Stofzuigen doe ik dagelijks. Dweilen alleen niet. Heeft toch geen zin! Hihi!
Heeeeel af en toe dweil ik wel.
Zodra ik ergens gezogen heb ligt er na 30 seconden weer haar.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Hier hetzelfde,,

Kaya draagt met recht de naam vuilnisbak omdat ze er een is en zich ook zo gedraagt en er dus ook  uit ziet. Elke bagger sloot is voor haar. En regent het niet?? Geen probleem voor haar.. dan doet ze het wel met een overgebleven plas en gaat daar gewoon lekker in liggen om haar buikje te koelen;-)

Het erge is nog wel dat we op de trap (midden in huis) en boven ZWART tapijt hebben ;-)drama dus. 

Tijdens het schoonmaken word ik gelukkig wel met rust gelaten omdat ze alle spuitflessen en stofzuigers maar niks vind..

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik weet wat je doormaakt... Ben zelf best schoon en hou van een netjes huis maar Balou denk daar anders over. Hij banjert elke dag door de sloot en als hij de kans krijgt door de stront rollen.. Ik heb sinds 2 weken een waterblazer en dat scheelt echt moet ik je vertellen! Hij is snel droog en ook al het zand ligt niet meer in huis :-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Hahahaha ;-), jazekers......3 x. Ik kom van een flat, dus waren de poten al een beetje schoon gelopen voordat ik in huis kwam. Ook woon ik nu bij het bos, dus mijn crème kleurige vloer lijkt meer op een bospad met 3 wandelende takken in huis,dan dat ik een schone vloer met 3 honden heb.
Ik heb me er maar bij neergelegd, ik stofzuig/veeg en dweil  1 x per dag en later nog even vegen,verder hoef ik niet van de vloer te eten.

De kleden onthaar ik met een rubber borstel/veger, dat werkt heel fijn.
Als ik klusjes moet doen waar ik ze niet bij kan gebruiken, gaan ze even in de bench met wat lekkers.:-D

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Hahaha heel herkenbaar inderdaad. Wij hebben veel lage meubels (salontafel, dressoir) en Luan vindt het altijd enorm grappig om als ik die aan het schoonmaken ben naar mijn doekje te gaan happen. Ik werk ook altijd met twee doekjes, eentje om schoon te maken, eentje om na te wrijven (hoogglans). Vaak als ik mijn schoonmaakdoekje uit ga spoelen gaat Luan er vandoor met het andere doekje O-)
En sowieso is het ondankbaar werk want na een half uurtje heb je toch weer haren overal ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Allemaal moddermonsters dus. :-D

Evy is misschien wel iets te goed gesocialiseerd af en toe.. als ik een doekje kwijt ben, dan weet ik bij wie ik moet zijn. Ze laat mij wel redelijk met rust tijdens het schoonmaken, ze wil alleen af en toe de bevestiging dat ze er nog is. Door haar gewoon te negeren of rustig te zeggen "even niet" druipt ze weer af.
Waterblazer is Evy helaas bang voor, zelfde voor de fohn. Ze heeft er bij de fokker wel kennis mee gemaakt, maar wij zijn het daarna volledig vergeten om haar ermee verder te socialiseren. Stom, maar je maakt nu eenmaal fouten bij een eerste hond. Als ze nat is goed droogwrijven met een handdoek, dan komen veel losse haren ook wel mee.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Balou kende de waterblazer en de fohn niet. Je kunt het eerst proberen met hem er gewoon neerleggen en dat ze eraan kan snuffelen. Haar er daarna mee aanraken zonder dat ie aan staat en zo steeds een stapje verder. Natuurlijk heel veel koekjes en belonen. Zo hebben we het bij Balou gedaan en na 2 keer vond hij het leuk en nu krijg ik pootjes en kusjes als ik hem blaas :-D

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Hier 12 hondenpootjes die ervoor zorgen dat er altijd wat te doen is hihi.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Krabben of even lekker uitschudden als ik nét heb gestofzuigd (dus dan haal ik daar de Swiffer nog even over heen), drinken als ik nét heb gedweild (en ze knoeit een beetje -> understatement ;-)). 

Maar... mijn vriend kan er ook wat van! Die smeert zijn brood op het randje van het aanrecht, waardoor de vloer vol ligt met kruimels. Hij schenkt drinken altijd heel raar in, ik vind regelmatig plakkerige druppels cola of sinaasappelsap. Op de vloer...
Als hij zijn handen wast, is de vloer bijna net zo nat als nadat Mellow heeft gedronken.


Ik weet niet wat erger is haha ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sanne.... :-D

hier is het huis ingesteld op een hond, buiten kleden naar binnen, vinyl zeil overal, een keer per dag lekker met lavendel dweilen en stofzuigen, en de kwijlplekken even overal vandaan halen. :-D

en voor de rest, kijk ik niet in het rond, een dag is lang, en als het straks zomer weer is, heb ik een heeeeeel schoon huis, want dan is ze altijd buiten, hahahaha

:-D mijn oren zijn wel altijd gespitst, als ze drinkt kan ik pootjebaden, dus snel ik altijd door het geluid klok klok klok, met een wapperende handdoek snel naar haar toe en vang dan alles op.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Die van ons denkt best wel mee na het drinken. Hij zoekt de dichtsbijzijnde persoon uit om eens lekker even die natte baard aan af te vegen!

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Mmm ja ken het al is het huis net als Willemijn wel ingesteld op Cyra..
Heerlijk plavuizen,een makkelijk kleed boven,daar komt ze wel niet maar haren O-) hahahhaha heb ik laminaat...
En een leren bank met een kleed.........Achja........soms ;-) maar ik hou zo van haar .....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




een buitenkleed, warm en ondoordringbaar voor water en zand, dweilen of boemen met een sopje, klaar, is geweven vinyl. super. als bamse nat is van een zwempartij, mag ze er gewoon op. doordringt geen water aan de onderkant, ook geen zand, bamse droog ? dan even de dweil erover heen, klaar, een kleed met veel mogelijkheden en toch gezellig. :-D

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Waar heb jij dat kleed vandaan Willemijn ???

honden page profiel marianna marianna 3 doggies

honden foto van marianna

Ik snap niet dat jullie je druk maken. Ik heb een hulphond in huis ;-)
Als ik de plekken op het raam voor de honderdste keer heb schoongemaakt sponst Bennie met zijn tong en neus het nog even weg. Vrouwtje wil vloer dweilen neem wel een hap water uit mijn waterbak en leg dat vast in de woonkamer Hoef je je dweil niet nat te maken. En die witte muren vind ik ook niet leuk neem mijn balletje mee en ga met mijn poten tegen de muur aan leggen en zo heerlijk spelen dan hebben jullie een mooi motief op de muur. We hebben hier de moed maar op gegeven zolang we een varken van een hond in huis hebben :-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Ik maak me allang niet meer druk, heeft geen zin en.................lekker makkelijk....ik haat schoonmaken.



Een mooi excuus.......;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee ik maak me er niet druk om Marianna, hahaha

maar wil wel graag een schoon huis hoor, als je eens op bezoek komt, hahahaha

en Yvonne, dat kleed heb ik van intratuin, toendertijd het grootste kleed was 149 euro, de anderen kleden heb ik in de aanbieding gekocht, 25 euro en 12.50 , de winter naderd dan, en gooien ze het in de aanbieding. bij leen bakker willen ze ze ook wel eens hebben.

de onderkant is van dik rubber, niets doordringbaar, rottingsvrij, en je hebt het in verschillende motieven, ik zweer erbij, in de winter is het ook lekker warm aan je voeten, zomers koel. is het echt een keer heel vies /??


gooi je het naar buiten, lekker boenen, ophangen of laten drogen, klaar, super kleed. :-D

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Hihi, ik bereid me al voor op een leven vol schoonmaken (waar ik een hekel aan heb!) maar voor nu geniet ik nog even van de luxe van een buitenhond ;-).

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Volgens mij maakt niemand zich druk hoor ;-)  

Mellow krabt gewoon en drinkt gewoon. Mijn vriend krijgt ik het vermoedelijk niet meer aangeleerd om wat minder te knoeien ;-)
Maar de stofzuiger werkt goed (is een van de weinige dingen die ik niet erg vind, heb pas écht een p-hekel aan strijken!) en voor de tussendoor veegjes de Swiffer. Kost me amper tijd.

Het onderste raampje van onze voordeur ziet er níet uit. En eigenlijk maak ik 'm bewust niet schoon, het is originele nose art by Mellow ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik doe juist minder, want het heeft toch geen zin. Wel regelmatig met een droge Swiffer de haren en het zand/stof weghalen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

cindy...hahaha, hier ook, bij de buitendeur heb ik net binnen een spiegel hangen, vorige bewoners hadden die daar, tot aan de grond, van de week zag ik daar een spiegel, hahaha vreselijk allemaal kwijl sporen, en iedere keer vergeet ik die spiegel daar schoon te maken, weet er alles van. :-D

honden page profiel EllyElly 3 doggies

honden foto van Elly

Hahahaha, heel herkenbaar!
Benthe dweilt de vloer voor mij met haar tong, dus dat hoef ik al niet meer te doen !
@Willemijn: Als Benthe drinkt loopt er een spoor van water uit haar mond, dus ik snel ook met de handdoek op haar af :-D

@Sanne: als je met een trekker (zo eentje waar je de ramen mee droog maakt, of een grote trekker waar je een dweil omheen doet) de haren van het kleed afhaalt gaat dat super goed !

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Hier een huis vol met kwijl, oog, en pielie-klodders.

Mijn ramen zeem ik 1x per week, maar kan het dagelijks doen. De druppels stromen naar beneden. Leuk om met je wangen vol water naar buiten te kijken!
Keukenkastjes op ik dagelijks, smorgen heeft hij last van oogklodders, die tegen de kastjes plakken, yuk! Om maar te zwijgen van lipschuim, of etensresten, die aan zijn hangwangen kleven, als hij zijn kop gaat schudden.
Mijn muren zitten vol viezigheid, flink uitschudden als je net de polder in bent geweest geeft zo'n leuk effect op de muur.
De vloer en soms ook nog de muren zijn soms groen gestippeld als meneer weer een puspielie heeft.
Bruce verblijft meestal in de keuken. Mijn woonkamer blijft redelijk netjes. Want er is bijna niet tegen op te poetsen.
Stofzuigen doe ik dagelijks, dweilen 3x per week.

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

herkenbaar! 
Ga je stofzuigen, maar na een halfuur liggen er weer overal haren. Heb je gedweild, gaat Beau na 5 minuten drinken en ligt heel het huis vol met water dat uit zijn bek loopt of hij komt binnen lopen met vieze poten van het uitlaten, dus kan je weer opnieuw dweilen. Heb je de roller over de bank gehaald, zodat alle haren weg zijn, gaat ie lekker liggen rollen tegen de bank en zitten er weer haren op. 
Stofzuigen doen we  2 a 3 keer per dag (en soms wel meer) en toch zie je hele plukken haar liggen! Dat komt ook omdat het nu weer zomer wordt, dus hij is in de rui. Dweilen doen we 1 keer per dag, maar dat heeft eigenlijk geen zin.

Maar heel herkenbaar dus!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Drie keer per dag?! Wow, ik vind 3 keer per week wel genoeg haha ;-)

Hier alleen maar losse haartjes, maar de Swiffer is mijn vriend-voor-elke-dag, op de voet gevolgd door de stofzuiger ;-)

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

haha, ja mijn moeder heeft alles graag netjes(al lukt dat toch niet echt, hihi). 
Tussen door ook de swiffer nog iderdaad, die was ik vergeten. Die wordt geloof ik ook zo'n 3 a 4 keer per dag gebruikt. Zeg ook elke keer tegen haar dat het toch geen zin heeft en dat ze zich er overheen moet zetten, maarja, ze wil per sé een schoon huis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bruce :-D dat is echt dweilen met de kraan open daar bij jou.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Natuurlijk is het een groot verschil met geen hond hebben, maar eenmaal eraan gewend, vind ik het best meevallen. Iedere ochtend stofzuigen en dweilen en schoon is het, gelukkig ook niet meteen weer vies. In de rui voor het stofzuigen flink borstelen, bij het naar binnen gaan goed afdrogen, ik vind dat 'de schade' beperkt blijft. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schoonmaken (met hond) ondankbaar werk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Googletje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^