Zou veel vaker moeten gebeuren, TOP!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Geweldig dit!;-)
-----------------------------------------------


Activisten stelen hondjes bij fokker!


 ESCHAREN - De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) heeft dinsdagnacht zes beagles weggehaald bij een hondenfokker in Escharen. De activisten braken in bij het bedrijf aan de Beerschemaasweg en namen de hondjes mee.
Volgens de organisatie fokt het bedrijf honden, om ze vervolgens te verkopen aan laboratoria waar met proefdieren wordt gewerkt. De honden zijn veilig ondergebracht bij gezinnen, meldt ADC.

Vrijwillig melden bij de politie
De activisten zullen zich woensdag vrijwillig melden bij het politiebureau in Amsterdam. "Ik heb met voorbedachten rade de honden meegenomen. Ik heb dit gedaan omdat ik onmogelijk kan wegkijken als onze trouwe viervoeters gebruikt worden in experimenten. Ik stap met open vizier en vol trots het politiebureau binnen en zal mij vrijwillig aangeven", aldus een van de activisten.

ADC wil de overige honden bij de fokkerij kopen, als de eigenaar bereid is te stoppen met het fokken van honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou veel vaker moeten gebeuren, TOP!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

zou inderdaad meer mogen gebeuren! hopelijk moeten de honden niet terug =D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als dat waar is, fokken voor experimenten ? zit ik ook graag hoor, maar wel Bamse mee de cel in. :-D

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Helemaal top! Zou ik ook zo aan meehelpen! En ik denk een heel groot deel van HP!

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Hmm ik ben hier niet zo gelukkig mee... Ik denk dat er andere manieren zijn om dit aan te pakken, zonder zelf strafbaar te zijn! Want nu bestrijd je kwaad met kwaad....
En daarbij kan het ook zo zijn dat je anderen op een idee brengt en vervolgens bij iemand hondjes steelt die wel het beste voor heeft met zn beestjes...

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ja hier ben ik het ook mee eens.
Hoe frusterend sommige dingen ook zijn, en echt ik ben ook tegen alle dierproeven en broodfokkers, maar je kunt niet zelf het recht in eigen hand nemen. Als iedereen dat zou doen zou alles een chaos worden.
Er zijn niet voor niks regels in dit land. En helaas, en met heel veel spijt betekend dat broodfokkers kunnen voortbestaan. Maar probeer dan wat te veranderen aan die regels, aan de bron van de problemen, en niet slechts een paar honden helpen. Want op deze manier hou je de rest natuurlijk niet tegen.
Maar des al niet te min, wel een goede actie om de aandacht te krijgen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Janneke, ben niet zo dat ik in discussie ga, maar......

het beste voor heeft met de beestjes ? fokken voor experimenten ? is dat het beste voor hebben ?


stelen van honden van mensen die het goed voor hebben met hun honden, gebeurt niet... alleen als er verwaarlozing of hierboven op het spel staat, anders gebeurt dat niet hoor.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Hoeveel hebben ze al wel niet geprobeerd om broodfok e.d. te verbieden? Maar het blijft doorgaan, er wordt gewoon niet veel aan gedaan. Dan maar zo een optie. Ja het is misschien strafbaar. Maar dat hebben ze er voor over om die dieren te redden. Dat vind ik nou echte dierenvrienden! In plaats van je tegen laten houden door de wet, en dat die diertjes dan maar pijn moeten lijden.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

via de legale manier lukt het niet dus dan moet het maar via de illegale manier :-D

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Ik zeg het ook niet om een discussie te openen .. :-) Maar denk niet dat we het met elkaar eens gaan worden... Want ik ben ook tegen de doodstraf omdat iemand dan een ander moet vermoorden; kwaad met kwaad bestrijden...

Ik zie dan de energie liever gestopt in werk voor de partij voor de dieren, lobbyen in de politiek of zo om ALLE hondjes te helpen ....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp je wel hoor Janneke, maar dat gaat te langzaam als we op de politiek moeten wachten, kijk eens de politie voor dieren mishandeling, weg gebonjoerd, bezuinigd ,doen ze niets meer mee. 144 bellen, ook weg, te duur ook, niets blijft voor de dieren.

nog steeds zijn dieren dingen. hoe lang zal dat duren voor het stopt ? dan zijn we vele dieren verder, toch ?

ik bedenk als ze Bamse zouden gebruiken, dan zou ik direkt op de bres staan, niet wachten nee gelijk. waarom moeten er velen dieren sterven omdat we moeten wachten op een wet die dit verbied ?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vind het geweldig !! En hopelijk zitten de hondjes goed en moeten ze niet terug ! Geld verdienen aan ellende van honden kan voor mij niet !

Regels ja die zijn er, maar er zijn geen regels die dieren beschermen voor dit soort wantoestanden als het misbruik voor Labo's !! Dat moet maar eens gedaan zijn, dat ze daar maar eens paal en perk aan stellen !

Er wordt verdorie quasi niets gedaan voor dieren, niet moeilijk dat sommige mensen het niet meer kunnen aanzien ! In onze wetten telt een dier nog altijd niet, zo simpel is het ! En de politiek...als die even geweldig bezig is als hier in België, zou ik daar mijn hoop niet op stellen, het kan hen wat schelen...het zijn maar dieren hoor, dus geen gevoelens...

honden page profiel Astrid Astrid 3 doggies

honden foto van Astrid

Oei Escharen dat is bij mij om de hoek onderhand, nooit iets van gehoord hier maar wel erg hoor ik kan er overigens ook zeker helemaal achterstaan. Ik wil verder geen discussie aangaan over het wel of niet goed vinden ik denk dat een ieder zijn mening gewoon moet kunnen geven toch?O-)

Groetjes Astrid

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

Volgens de organisatie fokt het bedrijf honden, om ze vervolgens te verkopen aan laboratoria waar met proefdieren wordt gewerkt. "

Wie zegt dat ze daar gebruikt worden als proefdieren?

Ik vind de informatie erg sumier om een conclussie te trekken.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik veronderstel dat jullie dan al jullie honden ten dienste van wetenschap willen stellen als er eens een onderzoek nodig is, of nieuwe medicatie moet getest worden, een DA in opleiding een eerste keer dient te operen etc... ?

Goed voor mij hoor, geef anders jullie namen door, dan geef ik deze terug door aan de personen die jullie honden dan wel eens komen ophalen voor een test.

Het mag voor zich spreken dat ik mijn eigen honden niet ten dienste stel van de wetenschap.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Er zijn toch ook geen proef mensen voor een operatie? Ja, je kunt je wel opgeven voor een proef met medicijnen, maar niet voor een proef-operatie. Een proef operatie gaat (voor zo ver ik weer) op dode mensen. Je kunt je namelijk opgeven voor 'de wetenschap' zodat als je overleden bent, je lijk niet onder de grond verdwijnt, maar dus aan de wetenschap wordt overgeleverd.
Wij zijn met school naar zo'n plek geweest. Ik vond het walchelijk, maar heb er wel veel geleerd.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

je doet ook dissecties op dode dieren tijdens de studie, maar die moeten er wel zijn..... je kan trouwens je overleden huisdier doneren zodat de studenten daarop kunnen oefenen.

verder moeten studenten ook lichamelijk onderzoek oefenen, en prikken. humane studenten kunnen dat bijv. op elkaar oefenen of een vrijwilliger komt binnen, maar daar worden proefdieren voor gebruikt. verder worden proefdieren gebruikt om nieuwe procedures te testen, en meer inzicht te geven in ziektes en behandelingen die later ook onze honden redden als ze ziek worden.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik weet het niet, maar ik mocht het geven van een enting oefenen op de kat van mijn dierenarts ;-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik denk niet dat je dierenarts genoeg katten heeft voor alle studenten ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik vind het wel goed hoor! nu kunnen ze iedergeval hun verhaal doen bij de politie ook... 
en misschien geven ze hun gelijk en zullen ze strenger gaan handelen

zij redden deze dieren, ze vertellen over hun omstandigheden en dan moet de rechter enzo toch ook wel zien dat strenger moet worden?

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Nee ik denk niet dat dat gaat gebeuren.De organisatie vermoed dat de dieren gefokt worden als proefdieren, zoals het in het verhaaltje staat hebben ze geen concreet bewijs om hun standpunt te verdedigen. Wanneer hun standpunt wettelijk weg valt zal de politie dit zien simpelweg zien als diefstal. En zullen de activisten er niet veel meer mee opschieten dan wat media aandacht helaas.

Wat ik verder nog wil zeggen is dat er al in de loop der jaren veel veranded is omtrent dieren in nederland. En er gebeurt veel meer voor de dieren dan je ziet. En de "dierenpolitie" bestaat ook al veel langer dan mensen denken. Dit zit namelijk allemaal binnen in de voedsel en warenautoriteit. Deze onderzoeken veel meer zaken dan alleen maar vlees dat over de datum is in de supermarkten. Alleen dat merkt niemand omdat het allemaal binnen de overheid gebeurt, het wordt niet op de media geplaatst omdat dat hun werk beinvloed. Zodra de "badguys" weten dat er echt iets in hun buurt rondloopt als een dierenpolitie zullen ze hun werk nog meer undercover doen en maakt dat het werk van de autoriteit een heel stuk moeilijker.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

de rechter kan geen wetten maken, of ze strenger maken.. dat moet de politiek doen!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Dat de bedoelingen zo goed zijn...., waarschijnlijk wel...., of ik de achterliggende gedachte kan steunen....., dat ligt er aan.

Sommige test zijn nu eenmaal nodig op levende wezens, hoe verdrietig ook...., maar als ik afhankelijk zou zijn van nieuwe medicatie die nu getest wordt op dieren...., dan kies ik toch echt voor de medicatie,, hoe verdrietig ook voor het dier.

Tot er volwaardige alternatieven zijn, zijn er nu eenmaal test dieren nodig...., en dan heb ik het niet over make-up of hondenvoer, maar levensreddende medicijnen.
Zolang de controle maar streng is en de dieren verder goed verzorgd en behandeld worden, zullen we niet zoveel keuze hebben ben ik bang.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Er zijn toch ook geen proef mensen voor een operatie? Ja, je kunt je wel opgeven voor een proef met medicijnen, maar niet voor een proef-operatie. Een proef operatie gaat (voor zo ver ik weer) op dode mensen. Je kunt je namelijk opgeven voor 'de wetenschap' zodat als je overleden bent, je lijk niet onder de grond verdwijnt, maar dus aan de wetenschap wordt overgeleverd.
Wij zijn met school naar zo'n plek geweest. Ik vond het walchelijk, maar heb er wel veel geleerd. "


artsen in opleiding doen ook proef operaties op dieren. Op levende ja (die de operatie soms/meestal niet overleven).
Ik mag hopen dat als ik ooit geopereerd moet worden, dat door een persoon gedaan die reeds ervaring heeft.
Idem met mijn dieren. Experimenteren doen ze maar op andere, niet op de mijne. daarvoor zijn ze me te dierbaar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch zou ik mijn hond ter beschikking stellen voor medicatie als ik haar van de tremoren af kon helpen, heb het reeds gedaan een medicatie voor haar , na 20 minuten een psychose.

en weer sta ik in twijfel of ik 19 april een medicatie zal gebruiken wat nog niet op mensen is geprobeerd....... twijfel nog altijd, als er eerder geen medicatie gebruikt zou zijn, zou ik direkt instemmen, aangezien ik haar psychose van dichtbij hebt meegemaakt, twijfel ik.

maar fokken voor experimenten dat gaat me te ver.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

ik vind het ook moeilijk hoor
een paar jaar geleden is mijn beste vriendin geopereerd aan haar hart
zij had een heel bijzondere afwijking die haar zeker heel jong zou laten sterven

de arts uit de usa die speciaal over is gekomen heeft samen met artsen uit europa
helaas eerst hun uitgedachte techniek op enkele honden moeten testen
deze honden hebben dit niet overleefd, zij zijn gestorven in hun (narcose) slaap

mijn vriendin is er nog, na een geslaagde experimentele operatie, kan volop moeder zijn voor haar 2 kinderen.

ze houdt van dieren, en heeft zelf al jaren een geweldige hond die een prachtig leven bij
hen leidt, en ook zij denkt nog met regelmaat aan de voor haar onbekende honden die
hun leven in feite lieten om haar te laten leven....

altijd als ik met afschuw denk aan dierproeven denk ik aan haar
en dan heb ik het niet over proeven over een smeerseltje of iets extreems
maar nuttige proeven om mensen levens te redden of te sparen

als er voor deze honden zeer fatsoenlijk en met liefde wordt gezorgd tot hun
dood die genadig is...........  vind ik het heel moeilijk om maar te roepen:
verbieden die toestanden, en stelen van honden is toegestaan

echt heel lastig

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Willemijn, dat er actie gevoerd moet worden staat buiten kijf.. Maar de manier waarop verschillen wij gewoon van mening..

Maar als we de discussie dan toch breder trekken, er word hier gezegt dat je dieren niet voor testen mag gebruiken. Ook niet voor medicijnen etc...

Eet hier niemand dan plofkippen? (Waarvan de pootjes afbreken omdat de kippen te zwaar zijn, longen klappen omdat ze te snel groeien) En eet hier niemand dan koe, waarvoor hele oerwouden gekapt worden om de soja te kunnen verbouwen waar koeien van leven....

We leven bijna allemaal van dieren. je schoenen (leer) je voedsel.... om dan te zeggen we moeten de honden redden... Ja sorrie maar dat vind ik hypocriet. Ik snap dat we hier allemaal honden liefhebbers zijn... En mijn hond ga ik ook echt niet in eenlab zetten om als testhond te zetten...

Maar waarom eten we wel kippen/koeien/vissen etc gefokt voor de slacht, en mogen honden dan niet gefokt worden om als testdier te fungeren?

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

"
maar fokken voor experimenten dat gaat me te ver. "


waarom?

Ik heb liever dat er een persoon is die ze fokt en een onderhandeling met bedrijven heeft, dan dat er random onder verzinselen pups zouden gekocht worden die dan in labo's terecht komen zonder weet van de fokker.

(niet dat dat mag, maar de honden moeten ergens vandaan komen).
Ik fok ook proefdieren tenslotte en die komen ook niet uit de plaatselijke dierenwinkels.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

"

Ik heb liever dat er een persoon is die ze fokt en een onderhandeling met bedrijven heeft, dan dat er random onder verzinselen pups zouden gekocht worden die dan in labo's terecht komen zonder weet van de fokker.
"

helemaal mee eens!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou veel vaker moeten gebeuren, TOP!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: groeistuipjes ??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^