Hoe leer je dit nou weer aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Goedemorgen HP'ers!

Ik heb een halti voor Odi aangeschaft. Heb hem welgeteld één keer bij Odi om gehad, om te zien of hij paste.
Odi vond het helemaal niets! Steeds maar  weer met die poot om zijn snuitje om het ding af te krijgen..

Nu vroeg ik me af, hoe hebben jullie je hond dit aangeleerd? Ik snap dat je zoiets moet opbouwen, maar kan niet goed bedenken hoe. Z'n halti is trouwens niet voor altijd, alleen om de pubertijd door te komen qua trekken met het wandelen.

Alvast bedankt weer voor de reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer je dit nou weer aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Halti om, belonen belonen belonen, halti af..Na dit vaak gedaan te hebben kan je de halti een paar minuutjes om laten zitten, wel wat met hem gaan doen anders gaat hij zich er nog mee bemoeien ;-)
Dus dan halti om, belonen, even een paar truckjes o.i.d. Belonen, halti af.
Niet belonen als hij eraan rommelt hoor, maar dan gewoon zijn aandacht ervanaf leiden en belonen als hij zich er niet mee bemoeid :-)
Zo zou ik het ongeveer doen!

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Precies, heel veel belonen en eerst gewoon in huis. Liefste meerdere keren per dag dan een keer lang oefenen.
Pas als dat normaal voor de hond is, dan er mee naar buiten gaan.

Succes, het komt vast goed!

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Inderdaad,ook gewoon even zo omdoen en lekkers geven. Als je buiten loopt ok proberen afteleiden zodra je ziet dat hij het af wil doen. Het went vanzelf...

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

De stappen hiervoor zijn veeel te groot. In principe begin je met belonen voor kijken naar het ding, dan ernaar wijzen met de neus, dan benaderen (elke mm is een beloning waard), aanraken met de neus, de neus door de lus steken. Het vastklikken van de gesp wordt apart getraind.

http://www.acdra.org/head-halter/

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik begrijp dat je hond trekt aan de lijn. Wat heb je daar aangedaan?

Persoonlijk vind ik een halti niets, het kan werken voor ons als mens maar voor de hond vind ik het niets.

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

" De stappen hiervoor zijn veeel te groot. In principe begin je met belonen voor kijken naar het ding, dan ernaar wijzen met de neus, dan benaderen (elke mm is een beloning waard), aanraken met de neus, de neus door de lus steken. Het vastklikken van de gesp wordt apart getraind.

http://www.acdra.org/head-halter/ "
Ja ben het hier helemaal mee eens.
Hele kleine stapjes maken met het aanleren en elk klein stapje belonen belonen en nog eens belonen. Als je dit meerdere keren per dag kunt oefenen dan ben je met het aanleren zeker wel een week of 4 bezig voordat je de halti voor een wandeling kan gaan gebruiken.

Ik ben ook niet echt een voorstander van de halti omdat het zonder namelijk ook goed kan gaan.
Ik hoop dat je hond in ieder geval ouder is dan 1 jaar...zo niet dan zou ik hem zeker niet gaan gebruiken.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Mijn hond is bijna één jaar, wil het langzaam opbouwen, zoals hierboven is aangegeven. Dus voordat hij een jaar is, gaat de halti sowieso niet om met wandelen.

Hij trekt alleen aan de lijn als hij andere honden tegenkomt, voor de rest is het een voorbeeldig hondje. Ik heb hier al eens een forum over geopend, waar goede tips zijn gegeven, maar helaas werken deze tips niet enorm goed bij Odi. Ik wilde de halti gaan proberen, zodat hij geen reden heeft om extra te gaan trekken, simpelweg omdat het geen effect heeft.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Voor die reden zou ik het zelf al helemaal niet gebruiken.. steeds als hij een andere hond ziet wordt hij dan gecorrigeerd door de halti. 

Ik zou echt op aandacht gaan oefenen, lekkers meenemen en oefenen oefenen oefenen, je hondje is nog zo jong. Hij leert het echt wel maar dat gaat niet 123. 

Succes.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

okee...maar wees ervan bewust dat je je hond dan nog steeds niet leert niet te trekken. Hij trekt dan alleen niet meer vanwege de halti maar als je op een gegeven moment weer overstapt naar een normale halsband dan gaat ie hoogstwaarschijnlijk gewoon weer trekken.

Ik zou het met een gewone halsband blijven oefenen. Trekken is stilstaan...trekken mag je hond niets opleveren. Dus zorg dat ie dan ook echt niet bij de andere honden kan komen of dat de andere honden naar jouw hond toe komen.
Ik zou met een heleboel dingen het "voor wat hoort wat" gaan doen. Met eten geven...eerst rustig zitten/liggen...ga je naar buiten...eerst rustig zitten/liggen...wil die met een andere hond spelen...eerst rustig zitten/liggen etc.etc.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Kun je een link geven welk topic dat dit was?

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Natuurlijk, iets over de neus is ook helemaal niet leuk hoor! Veel te bepalend voor de hond ;-)
Enne, gewoon geen aandacht geven aan het over de neus wrijven etc. Lekker doorlopen en geen gezeur. Wel een belangrijke waarschuwing: gebruik de halti alleen met een halsband of halfcheck waar je 'm aan vast kunt zetten. Mocht hij dan vooruit schieten (naar een kat oid) dan komt al de kracht niet op de nek terecht maar op de borst. Heel belangrijk om een hernia of erger te voorkomen... 

Maar dus niet teveel aandacht schenken aan het zeuren en gewoon doorlopen, geen aandacht aan schenken. Een aantal mensen op HP zijn tegen een halti maar hier heb ik die ook gebruikt hoor. Het is gewoon even een tijdelijke herinnering aan de hond dat jij er ook nog bent en dat jij ook wel wat in te brengen wilt hebben ;-).

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Voor die reden zou ik het zelf al helemaal niet gebruiken.. steeds als hij een andere hond ziet wordt hij dan gecorrigeerd door de halti.  "
Hij word gecorrigeerd voor het 'ongevraagd' naar andere honden willen gaan en dat is iets dat hij niet hoeft te bepalen maar wat de baas bepaalt. En daar word hij voor gecorrigeerd. Honden zijn niet dom, ze merken echt wel dat de correctie alleen komt als ze trekken en niet als ze een andere hond zien ;-).

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Of hij legt de link een andere hond zien betekent dat ik aan mijn kop getrokken wordt: andere honden zijn stom en leveren me ongemak op.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En liever corrigeer ik niet maar beloon ik juist gewenst gedrag.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Dobber....jij hebt nog een hele hoop te leren mbt honden.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

wat is dat nu weer voor flauwe opmerking?

Er zijn 1001 verschillende visies, technieken, opties, methodes en manieren om hondengedrag te bekijken.
De een vind dit en de ander zweert bij dat.

Het feit dat Dobber een andere visie /mening heeft als jij betekend niet dat een van jullie de ultieme waarheid heeft. en de ander de plank volledig misslaat.

Dobber heeft andere ervaringen opgedaan als jij.
Jullie hebben verschillende honden (gehad) en geen 2 honden reageren hetzelfde op een ervaring.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

" Hij word gecorrigeerd voor het 'ongevraagd' naar andere honden willen gaan en dat is iets dat hij niet hoeft te bepalen maar wat de baas bepaalt. En daar word hij voor gecorrigeerd. Honden zijn niet dom, ze merken echt wel dat de correctie alleen komt als ze trekken en niet als ze een andere hond zien ;-). "

Dat is jouw mening, ik sta daar anders in.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Dobber....jij hebt nog een hele hoop te leren mbt honden. "
Hoezo? ;-)

honden page profiel InaIna 2 doggies

honden foto van Ina

" Hoezo? ;-) "
Nou bijvoorbeeld je tip mbt tot de halti...gewoon omdoen zeg je.
Als je een halti via een gedragstherapeut krijgt dan krijg je daar een schema bij hoe je die aan moet leren...dit duurt weken. Als je dat niet doet dan krijg je alleen maar meer ongewenst gedrag...snuit langs je benen schuren, over de grond schuren etc.

Dan zeg je:
Hij word gecorrigeerd voor het 'ongevraagd' naar andere honden willen gaan en dat is iets dat hij niet hoeft te bepalen maar wat de baas bepaalt. En daar word hij voor gecorrigeerd. Honden zijn niet dom, ze merken echt wel dat de correctie alleen komt als ze trekken en niet als ze een andere hond zien .

 Hij wil ongevraagd naar honden gaan dus daar wordt hij voor gecorrigeerd. Die hond weet niet beter...dit moet je hem leren. Dus wat nou ongevraagd.  Misschien moet je je wat beter in gaan lezen over de huidige opvoed/opleidings methodes en hoe het precies zitten tussen baas hond. Vroeger was het inderdaad corrigeren en dan leerde je hond het wel...met gevolg dat een hond ongewenst gedrag alleen niet meer liet zien omdat hij anders gecorrigeerd werd...maar niet omdat hij geleerd heeft hoe het wel moet.
Tegenwoordig begeleiden/leren we honden wat we juist willen ipv corrigeren wat we niet willen. Hierdoor is de relatie tussen de baas en de hond veel beter geworden.

Hier nog wat nuttige info.
http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantietheorie-volgens-sacha-gaus.php
http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantiemodel-roedelmethode.php

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Laten we het gezellig houden hier.. Ik vroeg hoe je een halti aanleert, niet of ik het wel of niet moet doen..

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Bedankt voor je uitleg maar ik kijk vanuit een hele andere visie naar hondengedrag en hoe wij daarop kunnen reageren. En in dat kader erger ik me een beetje aan de stelligheid waarmee je zegt dat ik 'dan nog wel veel over honden moet leren' en me 'wat beter in moet gaan lezen'. Jij weet niet wat ik allemaal gelezen heb en dat ik een andere visie heb betekent niet dat ik niet weet wat ik doe. 

Daarbij, met alle respect, maar ik denk dat we honden hebben van een heel verschillend kaliber waar ook anders mee omgegaan moet worden om gewenst gedrag te zien. Ik heb drie jaar lang opgevoed zoals  de gevestigde 'methode' en het heeft voor ons niet gewerkt. Ik ben er vanaf gestapt en dat is de beste keuze geweest die ik heb gedaan. Dus wat jij zegt over niet corrigeren, veel belonen etc. sta ik niet meer achter. Belonen doe ik met mijn stem/spelen etc. en niet meer met iets lekkers (iets lekkers is iets dat ze gratis en voor niets krijgen). En corrigeren maakt m.i. wel degelijk uit van opvoeden en Dobber word dus wel degelijk (verbaal) gecorrigeerd als het nodig is. 


Ik ben trouwens fervent aanhanger van de Roedelmethode waar jij zo'n mooi linkje over geplaatst hebt O-);-).

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Bedankt voor je uitleg maar ik kijk vanuit een hele andere visie naar hondengedrag en hoe wij daarop kunnen reageren. En in dat kader erger ik me een beetje aan de stelligheid waarmee je zegt dat ik 'dan nog wel veel over honden moet leren' en me 'wat beter in moet gaan lezen'. Jij weet niet wat ik allemaal gelezen heb en dat ik een andere visie heb betekent niet dat ik niet weet wat ik doe. 

Daarbij, met alle respect, maar ik denk dat we honden hebben van een heel verschillend kaliber waar ook anders mee omgegaan moet worden om gewenst gedrag te zien. Ik heb drie jaar lang opgevoed zoals  de gevestigde 'methode' en het heeft voor ons niet gewerkt. Ik ben er vanaf gestapt en dat is de beste keuze geweest die ik heb gedaan. Dus wat jij zegt over niet corrigeren, veel belonen etc. sta ik niet meer achter. Belonen doe ik met mijn stem/spelen etc. en niet meer met iets lekkers (iets lekkers is iets dat ze gratis en voor niets krijgen). En corrigeren maakt m.i. wel degelijk uit van opvoeden en Dobber word dus wel degelijk (verbaal) gecorrigeerd als het nodig is. 


Ik ben trouwens fervent aanhanger van de Roedelmethode waar jij zo'n mooi linkje over geplaatst hebt O-);-). "

Ik ga hier maar niet al teveel op in...maar blijkbaar doe je niet alleen aan verbaal corrigeren...want een halti is niet verbaal.

Verder baseer ik mijn ervaringen niet op mijn honden want ja die hebben echt een hele zachte aanpak nodig. Maar leren wat je wel wilt in plaats van corrigeren wat je niet wilt werkt voor alle honden heel goed. Dat is mijn ervaring als instructeur (al 8 jaar lang) en dus niet gebaseerd op mijn eigen honden.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Of hij legt de link een andere hond zien betekent dat ik aan mijn kop getrokken wordt: andere honden zijn stom en leveren me ongemak op. "
Tsja, laat ik het zo zeggen: ik had een hond die ver van tevoren al in de lijn ging hangen als er een andere hond aan kwam en die net zo lang in de lijn bleef hangen tot de andere hond 50 meter achter ons was. Al die tijd met het haar omhoog, grommend, grauwend, trekkend en happend. Ik ben ook een halti gaan gebruiken en inmiddels loop ik gewoon weer met halsband en gaat het super goed. Vorige week nog kwamen we voorbij een erf met een agressieve hond achter het hek en ik liep met mijn kleine neefje in de kinderwagen voorbij. We passeerden deze hond op 5 meter afstand en Dobber had zelfs het haar niet omhoog. Ze was alleen heel alert en hield de hond goed in de gaten (wat ook mag) en we zijn mooi rustig voorbij gelopen terwijl die hond uit z'n plaat ging en Dobber braaf naast me bleef lopen. 

Volgens jou redenatie zou Dobber juist het tegenovergestelde gedrag moeten laten zien en toch is dat niet gebeurt (verre van zelfs!). Dus mijn ervaring is een hele andere ervaring dan het scenario dat jij schetst. Maar goed, dat is dus mijn eigen ervaring. Misschien heeft iemand anders weer een andere ervaring.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Lezen is niet makkelijk. Er staat: of......

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"
Ik ga hier maar niet al teveel op in...maar blijkbaar doe je niet alleen aan verbaal corrigeren...want een halti is niet verbaal.

Verder baseer ik mijn ervaringen niet op mijn honden want ja die hebben echt een hele zachte aanpak nodig. Maar leren wat je wel wilt in plaats van corrigeren wat je niet wilt werkt voor alle honden heel goed. Dat is mijn ervaring als instructeur (al 8 jaar lang) en dus niet gebaseerd op mijn eigen honden. "
Zoals ik in mijn vorige reactie schreef beloon ik wel maar dan met mijn stem. Of even spelen oid. Maar nooit met iets lekkers. Juist door te laten weten wat niet mag en wat wel mag leert een hond. Maar net zo goed als dat nodig is dat de hond weet wat wel mag is het belangrijk dat hij weet wat niet mag.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Lezen is niet makkelijk. Er staat: of...... "
Op de teentjes getrapt? ;-)

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi 3 doggies

honden foto van Sav&Messi

http://youtu.be/huUAFFfWeTU

heeeel nuttig filmpje. cker het deel van absoluut NIET trekken met een halti om!!! ;-) ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Bedankt! Hier heb ik inderdaad veel aan!
Wel grappig dat hij zegt dat het rustgevend werkt, en dat die hond lekker gek zit te doen!

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Halti om, niks doen, gewoon om laten zitten, niks doen!

Went hij vanzelf aan.

Jara vond het ook niks, gewoon om gedaan en normaal verder gegaan in de woonkamer, gewoon aaien, roepen etc alles..
Begin met een kwartiertje, steeds verdubbelen tot hij gewoon een uur of 2 om kan blijven zitten.
Dan daarna lekker eerst een paar minuutjes lopen met de GL/halti, want met of zonder riem is natuurlijk geheel anders!
en weer steeds verder en verder

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer je dit nou weer aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: erg blaffen sinds nieuwe buren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^