hulp gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

Al twee nachten op rij heeft mijn kleine vent de bench onder gepoept. En ja ik heb hem elke uur zo niet elke half uur even laten plassen op dezelfde plek waar hij ook poept overdag. Vooral omdat ik bang was voor herhaling van gisteren. Is dit een teken dat hij de bench echt verschrikkelijk vind. Heb twee nachten beneden geslapen, en toen naar boven gegaan. Nu dus al twee nachten deze stank.
Het is de bedoeling dat onze Nero straks in de kooi buiten komt te zitten in de nacht ( waken voor het bedrijf) we durfden dit nu  nog niet aan vanwege de kou en omdat hij tussen de spijlen past. Maar waar hij vandaan komt sliep hij ook in de schuur.
Daarom hebben we hem ook niet boven gelegd. Plus boven hoort hij later ook niet te komen. Nu met de poep nemen we hem helemaal niet meer mee naar boven maar wat dan? Moet ik de bench laten zitten? en gewoon in een mand leggen? Hij heeft nu wel zijn zin want de bench is nu met geen mogelijkheid schoon te krijgen dus hij moet nou wel op de vloer/matje slapen. ( matje wordt links gelaten )
 Ik weet het niet meer.  Ik weet dat sommige het beste vinden om de pup mee naar boven te nemen, maar daar zijn wij geen voorstander van.  Dus graag andere ideeen. Iemand die ervaring heeft met honden die ook in een kennel liggen??
Help want deze stank lucht is niet om te harden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hulp gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 2 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Nee, geen ervaring met een pup die in een schuur of kennel slaapt. Waarschijnlijk heeft de pup steeds gewoon in de schuur gepoept, die kan het dus nog niet geleerd hebben.

Hoe oud is je pupje ? Heeft de pup trouwens normaal gepoept ? Want als ik lees dat de bench onder gepoept is ga ik aan diarree denken en dan is er meer aan de hand.

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

update. De bench vanwege de stankg buiten gelegd. Nero is op de vloer gaan liggen en vanaf 2 uur slaapt hij als een marmotje. Geeft totaal niet aan dat hij moet plassen. In de bench moest hij wel om het uur.  Ligt ook niet aan de verlatingsangst omdat ik zelfs om half 3 een half uurtje boven ben geweest vanwege zieke dochter. Je hoort of ziet hem niet. Hij ligt heerlijk te slapen.
Naar mijn idee is het de bench dat problemen geeft.
Nero is 8 weken. hij poept zacht zegt maar maar geen diaree. Z,n poten zorgen dat alles onder zit.
Bij zijn moeder poepte ze buiten. In de schuur zat een hok met warmte lamp en daarnaast konden ze naar buiten om te poepen. Heb gekeken in het nest of in de schuur maar geen poep te zien. Allemaal op het veldje daarachter. OVerdag poept of plast Nero eigenlijk ook nog niet binnen.
Alleen die 2 keren nu in de bench, verder helemaal niets.
Naar mijn idee vindt hij de bench verschrikkelijk of ik er nu bij ben of niet alleen in dat ding. Overdag gaat hij er wel zelf in kijken of er iets lekkers ligt. Maar echt liggen nee. Ik heb het idee dat hij het te warm vind, matje en te klein eng of zo? wat vinden jullie
moet ik nu proberen een mand te gebruiken of de vloer.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Een vriendin van mij ontdekte dat haar pup een ijzeren bench eng vond, terwijl er toch een kussen inlag enz. Nu ze een reisbench gebruikt (voor vliegtuig) zijn er geen problemen meer.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Tja, ik ben zelf niet gek op een bench. Mijn honden slapen gewoon waar ze willen, los in huis.Als je hond wel lekker doorslaapt zonder bench, waarom hem er dan gaan insteken? Een bench is toch geen 'must'?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier vijf reuen in huis, nooit een bench gebruikt.

Ben ook niet voor die dingen, een hond hoort niet opgesloten te zitten.
Bovendien als je de hond voor bewaking wilt gebruiken, zal je hem ook een hele goede opleiding daarvoor moeten geven!

Maar ik ben van mening dat een hond binnen hoort, bij zijn "roedel" genootjes en niet alleen buiten of in een kooi o.i.d.!

honden page profiel DD

honden foto van D

Ook ik heb met mijn roedel van 6 honden nooit een bench gebruikt. Ik had wel een mooie grote kennel met binnen en buitenverblijf buiten in de tuin, maar dat vind ik toch wel iets anders dan een bench. Overigens stond die altijd open en dus konden ze erin wanneer ze wilde.

En later toen de roedel werd zoals hij nu is, ook nooit een bench gebruikt. Ik woon ook heel ergens andrs, dus de kennel buiten heb ik allang niet meer.
 Helaas kreeg Sophietje Patella Luxatie en toen moest ik el een bench aanschaffen omdat ze daar dan in moest verblijven zodat ze niet ging lopen, maar verder nee............ik ben er geen voorstander van. Nooit geweest ook.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je pup is acht weken oud, heeft nog geen enkele controle over zijn blaas en poep. ook snachts moet een pup van deze leeftijd nog even naar buiten.

heb niets erop tegen dat een hond buiten verblijft, maar zou eerst dit pupje eens goed socialiseren voor je hem uberhaupt naar buiten zet.

en wat betreft boven, dat kan je na een aantal weekjes afbouwen, tot hij vertrouwt is in jullie huis en omgeving, kan je de hond rustig steeds verder van je bed plaatsen, en dan beneden houden. wat buiten betreft, dat moet aangeleerd worden, je hond is alleen, een hond behoort bij een roedel te zijn, zijn roedel dieren, alleen buiten om te waken, is nu zeker nog geen optie, wacht daarmee tot tie veel ouder is en goed gesocialiseerd is. een pup van deze leeftijd niet naar buiten, ja lekker op de dag als het zonnetje schijnt, maar niet savonds of snachts, trouwens ook niet lang op de dag, eerst socialiseren anders wordt het geen goede vrije hond.

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Onze honden zijn ook groot gebracht in de bench. Ik maakte in het begin de bench zo klein dat het fysiek gezien niet mogelijk was om er te kunnen plassen/poepen. Natuurlijk gingen we dan wel om het uur met de pup naar buiten. Snachts vond de pup de bench niet fijn en jankte ook veel, maar na een aantal dagen was ze aan de bench gewend. Ik had in de bench wel een dekentje liggen met de geur van het nest. Nu slaapt ze er nog steeds in. Wanneer ze moe is loopt ze zelf naar de bench en gaat slapen.
Je pup is nog maar 8 weken. Hij/zij moet eigenlijk alles leren dus ook zindelijk worden. Waarschijnlijk heeft de pup zelf ook nog niet in de gate wanneer hij/zij moet. Dus aan jou om goed op te letten, na het slapen, na het spelen en even na het eten zowieso met de pup naar buiten en utgebreid belonen als de pup t buiten doet.
Wat betreft de pup naar buiten doen daar heb ik geen verstand van maar ik zou me eerst goed inlezen voordat je de pup naar buiten zet.
Succes

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

De ene hond is de andere niet... Net zoals bij mensen. Denk maar aan claustrofobie.

Ik kan me voorstellen dat de ene hond zich veilig voelt in een bench terwijl de andere denkt dat hij bij onraad die bench absoluut uit moet.

8 weken is wel nog heel jong. Vergeleken daarmee waren wij wel proper, door onze pamper,... maar zindelijk nog lang niet ;-) Positief blijven oefenen om op de plek waar het mag te poepen en te plassen en misschien een plaats in keuken of badkamer zoeken waar je pup meer vrijheid heeft. Voor de zekerheid, kranten uitspreiden of als je het je pup kunt aanleren om op één stuk krant waarop al een plasje gedaan is te gaan... dan kan dat de oplossing bieden.


honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Jankte hij in de bench? Hoorde je hem piepen?
Of heeft hij alleen gepoept in de bench?

Als hij gewoon stil was in de bench en lag te slapen, dan is de bench het probleem niet. Een schuur, een kennel of een bench, het is allemaal een afgesloten ruimte.
Hij is pas 8 weken en dan kan een hele nacht niet naar buiten gewoon te lang zijn!
Het is logisch dat hij nog niet aangeeft wanneer hij moet plassen, hij is nog zo jong. Dat moet hij allemaal nog leren.

Als het nu goed gaat zonder bench, dan kun je die ook niet gebruiken. Aan de andere kant moet hij straks buiten in een kennel, blijft die open? Of zal hij ook in een dichte kennel zitten? Zo ja, dan zal je toch moeten oefenen.

Een bench heeft nog veel andere voordelen, zeker als je kinderen hebt, het is een rustige plek voor je hond om zich even terug te trekken.

honden page profiel franfran

honden foto van fran

Ik heb een hond die in de bench slaapt,Heb er geen problemen mee...

honden foto van Astrid,Dodge..Bono .. † 5 jaar.   Ciro..† 11 jaar.

de meningen zijn persoonlijk verdeeld..wat logisch is.
mijn ervaring met mijn pup van 8 weken...een ramp in de bench,poepte,pieste alles onder.
de bench boven,ook een ramp
tenslotte mand mee naar boven en dat ging toppie..
helemaal zindelijk in de nachten..

we hebben de bench wel beneden open laten staan steeds wat lekkers erin gegeven of zijn eten
en nu een week of 11 verder,kan hij alleen thuis in bench
zonder gejank,gepiep en geen viezigheid
weliswaar een uurtje ben ik dan weg

uiteindelijk komt het wel goed..
als je maar luistert naar de signalen van jouw hond

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

bedankt voor jullie reacties. Hij jankt echt behoorlijk de hele nacht plus het poepen geeft mij het idee dat het aan de bench ligt. En de bench is niet groot. Dus daarom vanacht geen bench. Als Nero over een tijdje buiten ( kennel met binnenhok enz) slaapt willen toch geen bench in huis.
We gaan dus proberen hoe het vanacht gaat. Ik blijf beneden slapen op de bank.  Zo gaan we langzaam aan steeds vaker even naar boven om te kijken hoe het gaat.
OVer een tijdje als Nero gewend is, dan gaat hij overdag even de kennel in. Gewoon om te wennen. Totdat het moment daar is dat hij ook 's nachts daar slaapt. We hebben een eigen bedrijf dus een waakhond is erg prettig. Wat ik gelezen heb in het ras blijkt dit er ook in te zitten. dus ik hoop dat dit ook waar is.  Natuurlijk snap ik dat een hond nog niet zinnelijk is. ( al gaat het overdag erg goed:-D) maar als je de hond elk half uur a drie kwartier laat plassen en dan nog gaat ie poepen in zijn kooi dan ligt het waarschijnlijk aan de bench. hoop ik.
Zijn vader mocht buiten liggen of binnen in het huis maar koos eigenlijk altijd voor buiten.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Al twee nachten op rij heeft mijn kleine vent de bench onder gepoept. En ja ik heb hem elke uur zo niet elke half uur even laten plassen op dezelfde plek waar hij ook poept overdag. Vooral omdat ik bang was voor herhaling van gisteren. Is dit een teken dat hij de bench echt verschrikkelijk vind. Heb twee nachten beneden geslapen, en toen naar boven gegaan. Nu dus al twee nachten deze stank.
Het is de bedoeling dat onze Nero straks in de kooi buiten komt te zitten in de nacht ( waken voor het bedrijf) we durfden dit nu  nog niet aan vanwege de kou en omdat hij tussen de spijlen past. Maar waar hij vandaan komt sliep hij ook in de schuur.
Daarom hebben we hem ook niet boven gelegd. Plus boven hoort hij later ook niet te komen. Nu met de poep nemen we hem helemaal niet meer mee naar boven maar wat dan? Moet ik de bench laten zitten? en gewoon in een mand leggen? Hij heeft nu wel zijn zin want de bench is nu met geen mogelijkheid schoon te krijgen dus hij moet nou wel op de vloer/matje slapen. ( matje wordt links gelaten )
 Ik weet het niet meer.  Ik weet dat sommige het beste vinden om de pup mee naar boven te nemen, maar daar zijn wij geen voorstander van.  Dus graag andere ideeen. Iemand die ervaring heeft met honden die ook in een kennel liggen??
Help want deze stank lucht is niet om te harden. "


Je hebt toch niet serieus overwogen om een pup die net twee dagen bij z'n moeder vandaan is, 's nachts alleen buiten in een kennel te leggen?

honden page profiel Mena&BowieMena&Bowie

honden foto van Mena&Bowie

Ik denk dat het voor de pup zelf erger is, dan voor jullie. De pup is net bij de moeder weggehaald, zit in een niet vertrouwde situatie, opgesloten en alleen. Als ik jou was, zou ik er eerst maar voor zorgen dat de pup jullie vertrouwd, voor je er uberhaupt aandenkt om zo'n klein jong ding naar buiten te zetten. Ben er sowieso geen voorstander van om een hond 's nachts alleen buiten te laten, laat staan een pup.

honden page profiel TtTt

Is de bench echt wel klein,want wij hebben hem dmv een kistje kleiner gemaakt, zodat het meer een nestje is, sommige leggen er een warme kruik in of een deken erover, dit laatste hebben wij ook gedaan en lieten een stukje van de bench zonder deken zodat hij wel wat kon zien, maar onze pup vond dat niet fijn.
Dus nu zonder deken en kleiner gemaakte bench en we doen de radio aan haha.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hulp gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^