Yuck. Langharige honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Kort geleden vroeg iemand aan mij waarom ik doelbewust hondjes met "prikharen" in huis gehaald heb. Ben en Bryan zijn standaard Jack Russeltjes met kort, glad haar.

Ik moest even nadenken over het antwoord.. Maar de conclusie:

Ruw haar - Voelt maf bij het aaien.

Beetje lang haar (Herder / Husky) - Is heerlijk zacht, maar blijft net als kattenhaar aan je handen enzo plakken, vreselijk!

Iets langer haar (Golden Retriever) - Blijft overal op zitten. Dan heb je overal van die grote, dikke blonde haren zitten..

Lang haar (tzi shu) word snel vies, gaat snel ruiken..

Nee, ik heb geen hekel aan langharige honden. Maar dit zijn kromgezegd wel mijn redenen om zelf geen langharige honden in huis te halen. Als kale honden mooi waren (ik vind kale honden lelijk) waren Ben en Bryan ook kaal.

De kleine prikhaartjes zijn bij goed kammen bijna niet te zien. Als ik Ben en Bryan om de dag eventjes kam heb ik na een flinke knuffelbeurt weinig haar op mij gekregen.

Naja dat wilde ik delen, aangezien iedereen het maf vind dat ik langharige honden ontwijk. Ik houd overigens ook niet van lang haar bij mensen en heb zelf ook kort haar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Yuck. Langharige honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

Mijn Am. bulldog reu laat best veel haren achter vindt ik. Vooral lekker handig als hij de stofzuiger gesloopt heeft en er meestal zwarte kleren gedragen worden hier haha. Maar goed, denk niet dat ik snel een langharige hond in huis zou nemen (de helft van m'n favoriete rassen of rassen die ik ooit graag zou willen zijn kortharig en glad om 't zo te beschrijven), en de enige reden waarom is 't vachtonderhoud haha. Ben ik veel te lui voor. O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Freya had van die net-niet prikhaartjes. Die vind ik nu nog steeds terug in de bank. Freya hebben we in 1995 laten inslapen.

De Golden haren zijn véél makkelijker weg te nemen!

honden page profiel leslylesly

honden foto van lesly

kort harige honden verharen het hele jaar door en stok harige honden zoals de husky golden retriever verharen per periode, en de langhaar verhaart helemaal niet , je verliest alleen haar tijdens borstelen of ruw spelen haha
this ja wat je wilt

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Luca was een kortharige jack en Romeo is een ruwharige. Luca verhaarde veel meer dan Romeo, terwijl je zou denken dat een ruwharige veel meer verhaart. Romeo wordt geplukt en dan is het verharen veel minder en alleen tegen de tijd van een plukbeurt vindt ik haren in huis. Ik vond juist de korte haren van Luca heel vervelend, omdat die juist overal aan bleven hangen en ikzelf ook meestal helemaal onder de haren zat, terwijl ik dat bij Romeo totaal niet heb. Romeo is heerlijk zacht.
 
  Dit was Luca, kortharig.


Dit is Romeo, ruwharig. Beide Jacks.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

en ik ben van het langharige type :-) 
Huskey, heb nou niet dat de haren aan je handen blijven plakken zoals bij katten, zal er eens op letten.

golden, dat is zo makkelijk bij te houden wat kammen betreft

2 newfs en ja heerlijke dikke, lange vacht. 

En stinken ... eh ... ok als ze nat zijn dan ruik je dat maar zolang je regelmatig kamt dan is dat ook niet meer het geval maar merk wel nu met vers voer minder vettig, meer glans, zacht en soepele vacht en ik doe dat graag heerlijk even met ze alleen in de weer zijn. 

Nu zijn mijn favoriete rassen toevallig rassen met lang haar of zijn het mijn favoriete juist omdat ze lang haar hebben? ;-) 

Ik heb  niks met kortharige / gladde en kleine rassen, vind sommige leuk maar niet om zelf te hebben

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

kortharige honden verharen net zo goed. ik ben een type dat van ruwharen houd .En haren overal hoeft niet als je de honden regelmatig kamt of borsteld . en ruwharen voelen veel prettiger aan dan kort haren nee voor mij staan de ruwharen bovenaan langharigen vind ik ook mooi . heb zelf 2korthaar teckels gehad en zat onder depukkels toen moest altijd lange mouwen dragen oook met mijn toenmalige boxer had ik daar last van,als dit niet zo was geweest had ik allang weer een kortharige teckel gehad. groeten Hein.

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Zoë de gevlekte

Wil je een hond niet hoeven borstelen dan moet je een puli nemen, of een naakthond :-)

Zoë heeft ook kort haar, mijn ouders klagen er voortdurend over, omdat haar haren in de vloerbedekking blijven prikken en niet weg te zuigen zijn met een stofzuiger. Hun eigen hond heeft halflang haar met slag erin, en dat zuig je veel makkelijker op.
Mijn vorige hond had ook half lang haar, ik vond het heerlijk zacht, lekker om te borstelen, maar de haren in huis waren wel veel meer aanwezig (ik heb zeil).
Zoë borstel ik bijna nooit, alleen omdat ze het wel lekker vindt en omdat het goed is voor haar huid.
Ze verhaart tot nu toe gewoon twee keer per jaar.
Maar honden met een mooie lange en dikke vacht vind ik wel erg mooi! Herdershonden met een (half)lange vacht zijn wel mijn favoriet!
Maar zo hebben we allemaal onze voorkeuren. Als Zoë langer haar had gehad was het mij ook goed geweest.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hihi.... als je Bamse zou ontmoeten zou je anders gaan denken :-D

hier natuurlijk graag een hond met veel haar, maar ook honden met kort haar hebben mijn bekoring, wel vind ik dat honden met kort haar meer haren verliezen dan honden met langhaar. :-D


stinken ? oeps. gebruik een waterblazer je hond blijft lang lekker ruiken, okee wel naar hond, maar dat hoort toch zo he. :-D

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Hier in huis ligt heel weinig haar, maar wel veel zand, dat komt hier binnen samen met de vacht.Vind langharige honden zelf mooier, vachtonderhoud: om de drie dagen achter de oortjes kammen (duurt 3minuten) en om de 14 dagen volledig borstelen (duurt 30-45min). Ik denk dat jij meer aan het borstelen bent dan ik :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

haha Lien om dat is het gemiddelde moet je geen gecastreerde newf hebben. Maar bij een golden klopt het wel hoewel om de week eerder een goed iets is. 
Maar ik doe bijna dagelijks een kam erdoor heen halen maar die kleine nanook heeft me ook een dikke vacht zeg nog puppy vacht dus benieuwd hoe dat gaat worden. 

Maar sommige kortharige honden hebben idd van die haren die je er niet uit krijgt. wel grappig om te lezen waarom iemand voor kort of langharig kiest.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Als ik Ben niet kam is t inderdaad n haarbommetje.. Bryan valt juist weer mee :-) die heeft een iets vaster vachtje. De bruine haartjes van Bryan schijnen zekfs niet te prikken :-)

Mn moeder heeft een golden retriever.. daar irriteerde ik me aan de haren.. hij werd om de dag gekamt net als Ben toen.

En mn moeder heeft ook n tzi shu. Die vond ik altijd vies als hij lang haar had. Daarom bracht ik m regelmatig naar de trimsalon om hem kort te laten knippen. Nu ik niet meer thuis woon word Sam 1x per maand geschoren met n tondeuse omdat mn ouders t ook vies zijn gaan vinden als hij lang haar heeft..

Als Ben door de modder rolt ist ff drogen, hij schud zich uit.. en klaaar Ben is weer schoon.. Bij Sam moest je m gewoon douchen om t eraf te krijgen haha

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

Ik heb hier een labradoodle, ook een beetje lang harig dus (verhaart helemaal niet) , zodra je hem gewoon goed verzorgt stinkt hij helemaal niet hoor.
Tja gewoon hondengeur wat elke hond heeft, maar hij stinkt niet erger ;-).

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Korthaar, langhaar òf geen haar, maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, daarin heb ik geen voorkeur.
 Hier 1 met korthaar, nou.. die haartjes vind ik dus echt òveral en reuze lastig om uit kleren/vloerkleden e.d. te krijgen.
Per ongeluk een keer zijn kleed bij de andere was gedaan nou, àlles zat onder de haartjes ;-)
Ik denk dat dat met lang haar minder is.
Plus.. en dat is erg prettig,
met langharige honden kun je zo lekker kroelen ( vind ik dan ) ;-)

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Mijn moeder is allergisch voor honden, tegen jackrussels, herders en bordercollie's kan ze absoluut niet. Dat soort vachten blijven overal aan plakken, en de korte haartjes blijven in de bank steken,Maar bij de husky, en vergelijkende rassen. (De vacht van poolachtigen is absoluut anders dan die van een herder) dwarreld het door de huiskamer alsof het een plukje stof is. Er blijven wel wat haartjes aan de bank plakken maar ik vind dit echt minimaal.

Mijn moeder heeft dan ook totaal geen reactie op mijn husky en chowchow.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Grappig dat iedereen beweert dat langharige honden minder lasten hebben ;-)

Herders vind ik echt super beesten.. Maar ik vind hun haar net kattenhaar, haha. En ik hou dus niet van kattenhaar omdat dat overal gaat zitten

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

verzorging van een langharige hond is vele malen meer, maar o wat een band krijg je zo met een hond, hahaha

hier toch even iedere dag de hond verzorgen, waterblazer helpt me daarbij.

en ja kroelen kan je zeker met die van mij, en ook een voordeel, swinters lekker warm. hahahaha

en uren wandelen, een langharige hond met veel haar, heeft het niet koud, nee scheren is geen optie, vandaar zomers wat minder voor een langharige hond, maar onderwol eruit en lekker laten zwemmen.

honden page profiel Alyda, Wolf. Sofie en GizmoAlyda, Wolf. Sofie en Gizmo

honden foto van Alyda, Wolf. Sofie en Gizmo

Het maakt mij ook niet veel uit, kort of lang haar.
Ik kijk sneller naar karakter.

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Ik ben gek op lang harige Briardjes! Heerlijk knuffelig en zo gezellig om ze te verzorgen en kammen. En briard haart amper. Je heb hier en daar wel eens een haar, maar dat valt echt hee erg mee. Erg ligt hier meer zand in huis dan haar O-) En dat ze meer stinken vind ik niet.
Heerlijk hoor zo'n grote teddy beer! ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als je een hond veel kamt, dan gaat ie ook veel verharen. Hier een Golden en die word amper gekamt, alleen het hoognodige. Ja, natuurlijk moet je de vacht goed onderhouden, maar dit doe je door het vuil er uit te plukken en op klit gevoelige plekken even te borstelen (oren, oksels). Verder gaat ze iedere drie maanden naar de trimmer, dus dat scheelt ook ontzettend in het verharen. Natte doek over de bank of het kleed en alle haren zijn er weer vanaf.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Ik heb een smous met ( ongeplukt) langer haar en (geplukt) een hele zachte vacht maar geplukt of ongeplukt, ik vind geen haar in huis.Mijn Yorkje verhaard totaal niet.

Ik heb twee langharige katten en drie "normaal" harige katten en ook weinig haar in huis.
Ze worden regelmatig geborsteld, goed voer en ze mogen naar buiten.
Het valt visite altijd op dat ze met zwarte kleding rustig bij ons op visite kunnen komen zonder behaard weer naar huis te gaan.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ik val meer op de wat langharige honden.
En zoveel onderhoud vergt dat echt niet. Om de paar daagjes even achter de oortjes kammen en eens in de 14 dagen een goede borstel beurt van ongeveer 30 minuten.

Stofzuigen doe ik hooguit 2x per week...want last van haren heb ik haast niet (wel zand) Af en toe ligt er 's een plukje op de grond. Terwijl vrienden met kortharige honden zeggen elke dag te moeten stofzuigen.
Ja op mijn kleding zie je wel eens een haar....die pak je er zo af. Terwijl korte haartjes overal in vast gaan zitten.

Als ik het met vrienden vergelijk die kortharige honden (duitse herders, labradors etc) hebben dan heb ik veel minder werk aan en door de vacht van mijn honden dan hun.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ik vind langharige honden eerlijk gezegd ook viesO-).. ruikt sterker, haren vind je overal (ook wel van kortharige maar die vind ik niet irritant..) en het aaien van een langharige hond vind ik ook vies, voelt zo glad en vet aan. Ruwharig vind ik niet mooi en ook raar om te aaien, verder heb ik niks tegen die honden zelf ofzo hoor!;-) Husky's zijn wel een uitzondering, vind het wel prettig om te aaien en te voelen, maar mijn voorkeur gaat echt uit naar kortharig, toevallig ook qua hondenO-).. dus ik snap je wel Esther.

Ik vind kattenharen trouwens erger dan hondenharen, die blijven overal aan plakken, bah... Ik wil graag een naaktkat hahaO-)...

honden page profiel --

honden foto van -

met kortharige rassen kan je precies hetzelfde krijgen met langharige rassen dat de haren uitvallen
olly die haart ook uit, maar gewoon met de roller over je kleding en stofzuigen op de bank
meestal als olly zomer-winter vachtje krijgt, grote borstelbeurt en in bad (met de shampoo die wij hebben worden de losse haren ook verwijderd; doen we niet altijd na borstelbeurt, soms)

maar ik ken ook wel genoeg honden waar alle bekleding eronder zitten van de haren, terwijl die van kortharige rassen zijn


ik bedoel dit echt niet flauw hoor! maar ik vind t niet zo`n goeie reden om langharige honden te ontwijken (zo mis je ook hele leuke honden haha!) 
maar natuurlijk mag je zelf wel bepalen wat voor hond je in huis neemt, maar kortharigen kunnen net zo goed verharen als langharigen :-D


maar.... kale honden... die zijn ontiegelijk zacht!
je zal het niet voorstellen, maar je voelt hun warmte enzo, echt super heerlijk
zo werd bij de dierenarts een kat geschoren... en omg, ik wou mijn gezicht er wel tegenaan houden haha, het was super zacht!

honden page profiel --

honden foto van -

ik ken een schnauzer en een teckel, en die zijn onwijs lief, en dan boeit het gewoon niet dat ze een ruwe vacht hebben, het voelt gewoon allebei lekker haha

olly heeft een ideaal vachtje, zacht, vuilafstotend, warmteafstotend (rond 31 graden gaat ie nog in de zon liggen :/), stinkt niet
geweldig ;-)

waarom ik dit zeg is, omdat het dus niet altijd zo is bij langharige honden

de stank en vettigheid komt (denk ik) vooral door het in sloten duiken. denk ik hoor! maar dat lijkt me al een oorzaak.


voor mij gaat de voorkeur uit naar langharige honden :-D de 'herder' types vaak

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Ik vind langharige honden eerlijk gezegd ook viesO-).. ruikt sterker, haren vind je overal (ook wel van kortharige maar die vind ik niet irritant..) en het aaien van een langharige hond vind ik ook vies, voelt zo glad en vet aan. Ruwharig vind ik niet mooi en ook raar om te aaien, verder heb ik niks tegen die honden zelf ofzo hoor!;-) Husky's zijn wel een uitzondering, vind het wel prettig om te aaien en te voelen, maar mijn voorkeur gaat echt uit naar kortharig, toevallig ook qua hondenO-).. dus ik snap je wel Esther.

Ik vind kattenharen trouwens erger dan hondenharen, die blijven overal aan plakken, bah... Ik wil graag een naaktkat hahaO-)... "
hahaha...dan heb je mijn honden nog niet geroken ...ruiken heerlijk. Nee hoor ff zonder gekheid..mijn honden ruiken amper en dat zeg ik echt niet alleen zelf....ook familie (die niet van honden houden) zeggen dat ze mijn honden niet ruiken. (ja als ze nat zijn...maar dan stinken alle honden).

En de vacht van mijn honden voelt ook niet vettig of zo...kan het zijn dat jij alleen langharige honden hebt geaaid die heeeeeel veel worden gewassen. Het haar van mijn honden voelt juist heel zacht aan.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" hahaha...dan heb je mijn honden nog niet geroken ...ruiken heerlijk. Nee hoor ff zonder gekheid..mijn honden ruiken amper en dat zeg ik echt niet alleen zelf....ook familie (die niet van honden houden) zeggen dat ze mijn honden niet ruiken. (ja als ze nat zijn...maar dan stinken alle honden).

En de vacht van mijn honden voelt ook niet vettig of zo...kan het zijn dat jij alleen langharige honden hebt geaaid die heeeeeel veel worden gewassen. Het haar van mijn honden voelt juist heel zacht aan. "
Haha:-D.. ja als ze nat zijn stinken ze allemaal dan maakt het niet uit of ie lang haar of kort haar is.

Ik heb geen idee waar het aan ligt, vrienden van ons hebben een kruising newf met landseer en een beetje labrador en zijn vacht is wel zacht en schoon maar ik vind het gewoon niks op een of andere manier haha, en m'n schoonouders hun hond is kruising border collie met herder en die voelt gewoon vies aan, en nee die wordt niet gewassen ofzo, misschien door slecht voer? Want hij krijgt c1000 brokken over t algemeenO-)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik hou persoonlijk ook niet van honden met lang haar.


O-)

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Haha:-D.. ja als ze nat zijn stinken ze allemaal dan maakt het niet uit of ie lang haar of kort haar is.

Ik heb geen idee waar het aan ligt, vrienden van ons hebben een kruising newf met landseer en een beetje labrador en zijn vacht is wel zacht en schoon maar ik vind het gewoon niks op een of andere manier haha, en m'n schoonouders hun hond is kruising border collie met herder en die voelt gewoon vies aan, en nee die wordt niet gewassen ofzo, misschien door slecht voer? Want hij krijgt c1000 brokken over t algemeenO-) "
Ja dat zou kunnen dat het aan het voer ligt....ik zou het anders ook niet weten.
Ik vind over het algemeen de nog langer harigee honden wat vettig aanvoelen maar dan heb ik het over schapendoezen, bearded collies etc. Maar ik weet niet of dat altijd zo is of toevallig de honden die ik regelmatig zie.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik houd juist van langharige honden, puur vanwege het uiterlijk. Hoe meer haar, hoe beter! ;-)

Ik vind Goldens (de mijne dan) een ontzettend makkelijke vacht hebben, alleen in de rui komen er bossen vanaf, verder valt het reuze mee wat er in huis te vinden is. Als er al wat ligt, zijn het geen losse haren, maar 'toefjes'. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Yuck. Langharige honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^