mooi zitten hoe aanleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

over 3 weken krijg ik een golden retriever pup
en ik wil hem graag dit trucje leren
vanaf welke leeftijd en hoe kun je dit aanleren ??

ps: sorry als het niet bij de juiste categorie staat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mooi zitten hoe aanleren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

niemand ??

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Dat zou ik voorlopig nog maar even niet doen, pas als die uitgegroeid is. Dit trucje is een flinke belasting voor de rug. dus eerst maar even laten uitgroeien.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik geloof, maar iemand correct me if I'm wrong, dat je dat niet moet gaan aanleren bij jonge honden of pups ivm de spanning op de rug. Dit trucje staat ook in een van de boekjes over trucjes leren die ik heb en ik meen mij te herinneren dat dat erbij stond. 

Bo doet dit ook wel eens "zomaar" want hij kent het trucje niet dus neem aan dat het aan te leren is door je hond te laten zitten en het dan nog wat verder boven zijn lijfje te houden zodat hij naar achter moet leunen? Het is vast wel op youtube of ergens anders op internet te vinden.

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

" Dat zou ik voorlopig nog maar even niet doen, pas als die uitgegroeid is. Dit trucje is een flinke belasting voor de rug. dus eerst maar even laten uitgroeien. "


oke dan zal ik nog wel even moeten wachten ..

honden page profiel aryelaaryela

honden foto van aryela

" Ik geloof, maar iemand correct me if I'm wrong, dat je dat niet moet gaan aanleren bij jonge honden of pups ivm de spanning op de rug. Dit trucje staat ook in een van de boekjes over trucjes leren die ik heb en ik meen mij te herinneren dat dat erbij stond. 

Bo doet dit ook wel eens "zomaar" want hij kent het trucje niet dus neem aan dat het aan te leren is door je hond te laten zitten en het dan nog wat verder boven zijn lijfje te houden zodat hij naar achter moet leunen? Het is vast wel op youtube of ergens anders op internet te vinden. "


oke bedankt voor de uitleg ik zal het eens gaan opzoeken op internet

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Maar als je hondje dan straks oud genoeg is is het gemakkelijk leren. Op onze cursus maken ze gebruik van zo een tube smeerkaas. Daar mogen ze lekker aan ruiken en likken. De basis 'zit' moeten ze wel al kunnen maar dan is het enige wat je hoeft te doen - de tube net boven hun neus brengen... Je zal staan te kijken hoe snel de hond door heeft wat hij moet doen ;-)

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Hihi ik vind het wel ontzettend grappig er uit zien. Misschien eerst starten met normale 'zit' en als hij wat ouder is andere 'mooie zit' aanleren ;-).

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ik denk persoonlijk dat het van belang is dat de pup eerst went aan de nieuwe situatie en aan zijn nieuwe baasjes, dat wel ruim een maand lang. En dat de pup je gaat vertrouwen en je als baas ziet, dat is tien keer belangrijker dan zo'n trucje. Commando's en trucjes aanleren is allemaal erg leuk en grappig, maar een pup die net bij zijn/haar nieuwe baasjes is, moet eerst leren dat jullie de nieuwe baasjes zijn. Bovendien moeten pups vaak nog vele andere dingen aanleren, zoals de bench, zindelijk worden, niet bijten in de handen, weten wat wel en niet mag enz. Reken maar dat je daar een behoorlijke kluif aan hebt de komende tijd en dat kan echt niet makkelijk zijn. Kyra is dan wel een ander ras, maar zij kende echt niets, dat gaf ook niet, maar daar hebben wij ook een behoorlijke kluif aan gehad in het begin en nog steeds wel iets, gelukkig krijgen we er super veel voor terug en is Kyra alles voor ons. Overhaast niets, je pup moet ook pup kunnen zijn. Pups zijn leuk en schattig en super lief maar ze kosten ontzettend veel tijd om op te voeden. Heel veel plezier als je de nieuwe pup krijgt, geniet er van, want voor je het weet zijn ze groot en kunnen ze al veel meer als jij denkt ;-).

Succes

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

ik laat bruno eerst gwn zitten en houd dan een koekje iets hoger boven zijn neus. dat werkt wel (bij hem) maar ik zal het idd pas doen als hij wat ouder is (1,5 jaar is denk wel oud genoeg)

honden page profiel StefStef 3 doggies

honden foto van Stef

Ik liet mijn volwassen honden het eerst tegen de bank aan doen (met de rug tegen de bank) zodat ze een steuntje hadden

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou dit truckje voorlopig nog maar even laten voor wat het is, dit is zeer belastend voor de rug en de pup is nog niet uitgegroeid en heeft nog geen balans genoeg.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

dit is helemaal geen trucje voor pups zoals Lianne schrijft. Ook is het zeker geen trucje voor een Golden Retriever. Wel voor een hondje van kleine rassen - zoals op de foto - wat bijv. geschikt is voor doggy dance.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mooi zitten hoe aanleren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Verzameltopic boerenfoxen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^