Fokplannen met Golden Retriever Evy: update, verslag bevalling!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

" Ik vind hem persoonlijk niet zo mooi. Hij heeft een lief koppie, dat wel, maar hij staat echt te kort op z'n poten naar mijn smaak  "

 Ik heb hem persoonlijk nog nooit gezien, maar uit ervaring blijkt dat sommige Goldens lager ogen door al dat lange haar op de borst 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Voor de duidelijkheid heb ik het in deze niet over kleur en wist ik tot het volgen van dit topic niet van ' Zweedse lijnen'  af. Vond het logisch dat ieder land uiteindelijk zijn ' eigen' lijnen heeft al ligt de oorsprong in 1 land. Zou die benaming zelf nooit benoemd hebben als ik hem hier niet gelezen had. Voor mij is het werk, show of evt. combi van beiden (dual purpose). 

 

Wellicht heb ik de voorgaande berichten waarin over 'Zweedse lijnen' wordt gesproken fout geïnterpreteerd. Dan zou ik graag de vraag willen toevoegen......Waar staat de Zweedse lijn dan voor behalve het land van afkomst?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Van verschillende fokkers, waar ik info vandaan heb gehaald, is mij verteld dat Zweedselijnen doorgaans lager op de poten staan.

Ik weet niet of dit is gefokt op smaak o.i.d.

Ik was op zoek naar bepaalde lijnen en was helemaal verliefd op de Zweedselijnen Toen ben ik gaan kijken bij fokkers en heb info gevraagd over de Zweedselijnen, wat het grote verschil zou zijn met Italiaanse of Engelse lijnen. En het antwoord was dus, lager op de poten, smaller. Zelf ben ik toen opzoek gegaan naar een fokker waar ik een goed gevoel bij had en die bepaalde lijnen in de combinatie had waar wij dan een pup van wouden... Paps was echt een beauty.

 

Echter, Max staat helemaal niet zo heel laag op zijn poten vergeleken met sommige andere Zweedselijnen.. Binnen bepaalde lijnen vallen ook weer heel wat groepen, ik ga stage lopen bij een Golden fokker en die Goldens zijn weer een wereld van verschil met de lijnen waar Max uit komt... 

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

" Voor de duidelijkheid heb ik het in deze niet over kleur en wist ik tot het volgen van dit topic niet van ' Zweedse lijnen'  af. Vond het logisch dat ieder land uiteindelijk zijn ' eigen' lijnen heeft al ligt de oorsprong in 1 land. Zou die benaming zelf nooit benoemd hebben als ik hem hier niet gelezen had. Voor mij is het werk, show of evt. combi van beiden (dual purpose). 
 
Wellicht heb ik de voorgaande berichten waarin over 'Zweedse lijnen' wordt gesproken fout geïnterpreteerd. Dan zou ik graag de vraag willen toevoegen......Waar staat de Zweedse lijn dan voor behalve het land van afkomst? "

 Ik bedoel inderdaad ook de afkomst als in het land 

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Maar meer als dit weet ik er ook niet van. Ik was toen puur op zoek naar die lijnen, en toen ik een had gevonden waar ik voor wilde gaan. Ben ik eigenlijk ook gestopt met verder 'onderzoek', maar mocht ik ooit nog weer een pup krijgen ga ik zekerweten weer opzoek naar de Zweedselijnen. Wie weet zal ik zelfs naar Zweden gaan om bij mijn 'droomlijnen' een pupje vandaan te halen :-)

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ziet er goed uit Sanne.

Succes voor 2015  En we hopen dan mooie pup foto's te zien.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Mooie site Sanne, netjes afgewerkt! Succes met de voorbereidingen enz 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik reageer even kort, zo meteen bezoek. :)

 

De Zweedse lijn komt van de Engelse lijn af. Of het nu een echte lijn is of niet ga je geen duidelijkheid over krijgen. De ene fokker ziet het als een hele aparte lijn en de ander die vind het gewoon nog steeds een onderdeel van de Engelse lijn. Ook wordt de lijn aangeduid als Scandinavische lijn.

De reu die ik in eerste instantie op het oog had voor Evy komt overigens vanuit Engeland. Ik heb uiteindelijk niet voor hem gekozen, omdat hij al ontzettend veel nesten voort heeft gebracht. Ik ben er nog niet helemaal van overtuigd dat hem nog eens inzetten een toegevoegde waarde gaat hebben voor het ras. Dat is dus iets wat ik voor mezelf nog even rustig moet gaan uitzoeken.

Een volgend punt is natuurlijk de Ichthyosis. Uit mijn hoofd zijn er nu in heel Europa ongeveer 500 vrije reuen. Die vrije reuen moeten ook nog maar de andere juiste gezondheidseisen hebben en qua karakter (en uiterlijk) bij Evy machten. Bovendien mag het inteeltpercentage ook niet te hoog worden. Er zijn een aantal prachtige reuen die perfect bij Evy zouden passen, maar je praat dan over een inteelt van 20%! Dat ga ik natuurlijk niet doen.

Dan nu terug naar de Zweedse/Scandinavische lijn. Waarom mijn voorkeur naar onder andere deze lijn uit gaat is vanwege de gezondheid en de oude leeftijd die zij behalen. Het is voor mijn gevoel nog heel "puur". Goldens die rustig de leeftijd van 16 jaar behalen zonder noemenswaardige problemen. Goede heupen, goede ellebogen, enz. en natuurlijk ook heel belangrijk, veel vrije reuen. Heel veel reuen hier in Nederland die vrij zijn van Ichthyosis komen vanuit Zweden/Scandinavië. Wat dus maar weer aanduid hoe gezond de lijn is die ze daar hebben.

 

Bezoek is er nog niet, dus ik typ vrolijk verder. ;)

 

De reden dat ik Logan heb gekozen kun je grof weg verdelen onder "karakter", "gezondheid" en "uiterlijk". Bij een Golden denk ik aan honden met een zacht en tolerant karakter, maar wel lekker eigenwijs en een fijne werklust. Niet hyper/overactief en goed te sturen, maar wel zelfstandig kunnen werken op het jachtveld. Daarbij heb je natuurlijk nog andere rastypische kenmerken zoals de allemansvriend en sociaal met soortgenoten en andere dieren. Natuurlijk is stabiliteit en schotvastheid ook een belangrijk punt.

Logan wordt door de eigenaar beschreven als een hond met een zacht en stabiel karakter, die een tikkeltje eigenwijs is en heerlijk kan werken. Hij is erg tolerant. Evy is stabiel en eigenwijs, die ook graag werkt en erg zelfstandig is op het veld. Eef is wel een hond die haar grenzen heeft naar andere honden toe, maar zal nooit bijten of wat dan ook. 

 

Bezoek is er, dus post later even bij! ;)

 

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

" Gek is dat.... Ik vind juist dat de "oude" goudkleurige golden heel kort op de poten is en vaak wat doorgezakt (zoals je ook bij herders ziet). Juist de verhouding bij de blonde, de showlijn is in mijn ogen meer kloppend dan de verhouding van de goudkleurige die je "vroeger" alleen zag.
 
Die goudkleurige zijn ook compacter en inderdaad kleiner, lager..... Absoluut niet minder mooi ofzo hoor. Dat is persoonlijk. De een vind de show mooier, de ander de jacht. De een blond en de ander goud.....  "

 Ben ik niet met je eens... over het algemeen zijn de donkere Goldens hoger dan de witte...

Kijk maar eens op een show, daar worden ze echt laag gefokt, de witte 'show' Goldens.

 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Hartstikke goed dat jullie het meteen verantwoord aanpakken, zo hoort het!

 

Ik zou de fokker ook vragen welke dekreu zij zou gebruiken in jullie geval want zij kent haar foklijn het beste en als het goed is kent zij ook collegafokkers en hun dekreu lijnen.

 

Fokkers waarderen het altijd enorm als mensen met een door hun gefokt hondje verder willen gaan fokken en ze daar ook een stem in hebben.

 

Ze zien dat nl als 'hun' foklijn bovendien kun je doorgaans veel van zo iemand leren.

 

Succes en hou je ons op de hoogte van het hele traject?

 

Is altijd leuk om te lezen hoe het iemand vergaat en hoe ze tot keuzes komen.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"  Ben ik niet met je eens... over het algemeen zijn de donkere Goldens hoger dan de witte...
Kijk maar eens op een show, daar worden ze echt laag gefokt, de witte 'show' Goldens.
  "

 

Ik heb het niet over de showlijn en de jachtlijn die er nu zijn.

Ik heb het puur over de golden die er vroeger was. 

 

Dat was een goudkleurige golden die heel laag op de poten was en een beetje doorgezakt. Deze golden was ook wel iets kleiner dan de golden van nu. En goudkleurig!!!!

Jou donker is een stuk donkerder dan deze goudkleurige van vroeger.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  
Ik heb het niet over de showlijn en de jachtlijn die er nu zijn.
Ik heb het puur over de golden die er vroeger was. 
 
Dat was een goudkleurige golden die heel laag op de poten was en een beetje doorgezakt. Deze golden was ook wel iets kleiner dan de golden van nu. En goudkleurig!!!!
Jou donker is een stuk donkerder dan deze goudkleurige van vroeger. "

 

Ik herken dat beeld dat je schetst niet echt... Hier wat oude foto's en schilderijen van goldens.

 

 

http://pedigreedogsexposed.blogspot.nl/2013/12/a-golden-retriever-apparently.html

 

Edit: sorry for the topic hijack, zou er anders een topic afgesplitst kunnen worden? 

 

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

"  
Ik heb het niet over de showlijn en de jachtlijn die er nu zijn.
Ik heb het puur over de golden die er vroeger was. 
 
Dat was een goudkleurige golden die heel laag op de poten was en een beetje doorgezakt. Deze golden was ook wel iets kleiner dan de golden van nu. En goudkleurig!!!!
Jou donker is een stuk donkerder dan deze goudkleurige van vroeger. "

 

Maar volgens mij heb je het nu letterlijk over 1 golden die je gekend hebt. Lijkt mij dat het in deze discussie nu meer gaat over de goldens in het algemeen.... 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

En Sanne is het bezoek al weg?

 

Ben benieuwd naar de rest en vind het interessant om je beweegredenen te volgen.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"  
Maar volgens mij heb je het nu letterlijk over 1 golden die je gekend hebt. Lijkt mij dat het in deze discussie nu meer gaat over de goldens in het algemeen....  "

 

Dit meen je toch niet echt hè? Is een grapje toch? Of denk je werkelijk dat ik zoiets zou plaatsen bij iemand die goldens gaat fokken als ik een uitzondering op de regel zou kennen? Dan had ik een foto geplaatst van een golden uit de wijk. Die weegt 65 kilo en is met stamboom, zuivere golden....joekel van een hond. Inderdaad is dat de enige die ik ken die zo groot is. Dus onzinnig om hier te plaatsen.

 

Over het algemeen is de golden de goudkleurige die je zag voordat er veel blonde (die officieel ook goudkleurig zijn volgens de stamboom) goldens kwamen. Vroeger (een jaar of 25/30 geleden) zag je bij hele hoge uitzondering een blonde. De goudkleurige waren korter op de poten, de schofthoogte die aangegeven wordt op wiki, net als de kilo's. De goldens van nu zijn groter, hoger en zwaarder. 

 

Natuurlijk is de jachtlijn niet zo zwaar.

 

Dit bedoel ik met de oude golden. Volgens mij heet het zelfs de gele en niet eens goud. Later kwam pas de donkere en de lichte. Deze die ik nu laat zien is de golden die toen ze enorm populair waren bijna iedereen had. In mijn ogen dus kort op de poten. Ik denk dat je deze niet zo veel meer ziet, ook niet op shows.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik zag dat type vroeger echt nooit, angelique. Maar ik kwam toen ook niet in de goldenwereld oid :p zou het een regioding kunnen zijn? De enige goldens die ik van toen ken, waren hoog op de poten juist. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max staat ook vrij kort op de poten hoor 
Het kan nóg korter op de poten, maar ook Max is geen hoog hondje.

 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Ik zag dat type vroeger echt nooit, angelique. Maar ik kwam toen ook niet in de goldenwereld oid :p zou het een regioding kunnen zijn? De enige goldens die ik van toen ken, waren hoog op de poten juist.  "

 

Ik denk geen regioding. Woon nu weer in het oosten maar ook in het gooi gewoond. Moet zeggen dat ik er in het gooi meer zag, maar dat komt misschien omdat ze hier in Twente meer boerderijhonden hebben?! En heeeeeeel veel labradors.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Sorry dat ik niet heb gereageerd. Ik ben momenteel niet thuis. Zodra ik er weer ben zal ik de rest even aanvullen! Nu ga ik eerst genieten van de mooie omgeving. ;)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik reageer even kort, zo meteen bezoek. :-)
 
De Zweedse lijn komt van de Engelse lijn af. Of het nu een echte lijn is of niet ga je geen duidelijkheid over krijgen. De ene fokker ziet het als een hele aparte lijn en de ander die vind het gewoon nog steeds een onderdeel van de Engelse lijn. Ook wordt de lijn aangeduid als Scandinavische lijn.
De reu die ik in eerste instantie op het oog had voor Evy komt overigens vanuit Engeland. Ik heb uiteindelijk niet voor hem gekozen, omdat hij al ontzettend veel nesten voort heeft gebracht. Ik ben er nog niet helemaal van overtuigd dat hem nog eens inzetten een toegevoegde waarde gaat hebben voor het ras. Dat is dus iets wat ik voor mezelf nog even rustig moet gaan uitzoeken.
Een volgend punt is natuurlijk de Ichthyosis. Uit mijn hoofd zijn er nu in heel Europa ongeveer 500 vrije reuen. Die vrije reuen moeten ook nog maar de andere juiste gezondheidseisen hebben en qua karakter (en uiterlijk) bij Evy machten. Bovendien mag het inteeltpercentage ook niet te hoog worden. Er zijn een aantal prachtige reuen die perfect bij Evy zouden passen, maar je praat dan over een inteelt van 20%! Dat ga ik natuurlijk niet doen.
Dan nu terug naar de Zweedse/Scandinavische lijn. Waarom mijn voorkeur naar onder andere deze lijn uit gaat is vanwege de gezondheid en de oude leeftijd die zij behalen. Het is voor mijn gevoel nog heel "puur". Goldens die rustig de leeftijd van 16 jaar behalen zonder noemenswaardige problemen. Goede heupen, goede ellebogen, enz. en natuurlijk ook heel belangrijk, veel vrije reuen. Heel veel reuen hier in Nederland die vrij zijn van Ichthyosis komen vanuit Zweden/Scandinavië. Wat dus maar weer aanduid hoe gezond de lijn is die ze daar hebben.
 
Bezoek is er nog niet, dus ik typ vrolijk verder. ;-)
 
De reden dat ik Logan heb gekozen kun je grof weg verdelen onder "karakter", "gezondheid" en "uiterlijk". Bij een Golden denk ik aan honden met een zacht en tolerant karakter, maar wel lekker eigenwijs en een fijne werklust. Niet hyper/overactief en goed te sturen, maar wel zelfstandig kunnen werken op het jachtveld. Daarbij heb je natuurlijk nog andere rastypische kenmerken zoals de allemansvriend en sociaal met soortgenoten en andere dieren. Natuurlijk is stabiliteit en schotvastheid ook een belangrijk punt.
Logan wordt door de eigenaar beschreven als een hond met een zacht en stabiel karakter, die een tikkeltje eigenwijs is en heerlijk kan werken. Hij is erg tolerant. Evy is stabiel en eigenwijs, die ook graag werkt en erg zelfstandig is op het veld. Eef is wel een hond die haar grenzen heeft naar andere honden toe, maar zal nooit bijten of wat dan ook. 
 
Bezoek is er, dus post later even bij! ;-)
  "

 

Sorry dat het zo ontzettend lang duurde. Haha. Ik was op vakantie en toen ik terug kwam moest er van alles gebeuren. Verder was er een afscheid (positieve manier hoor) en daarna ging mijn moeder op werkweek. Dus al met al ben ik lekker bezig gehouden. ;)

 

Logan zijn gezondheid dus... Hij is Ichthyosis vrij, heeft HD A, ED 0 en zijn ogen zijn ook ieder jaar goedgekeurd. In de stamboom komen geen gekke dingen voor. Ik zal hierbij bekennen dat ik niet zoveel inzicht heb als mensen die al jaren lang fokken en het ras door en door kennen. Ik heb mij daarom laten leiden in het advies van een aantal fokkers die ik volledig geloof en die zelf een nest hebben gehad van Logan.

De nakomelingen die ik ken van Logan zijn allemaal super lief en hebben een heerlijk karakter. Echt hoe ik een Golden zie. Vrolijk, willen graag voor de baas werken, werklust, beetje clowntjes. Heerlijk. :)

Iets anders waar veel mensen denk ik niet bij stil staan is dat het ook fijn is wanneer je met de dekreu eigenaar op één lijn zit wat fokken betreft. Iedereen hier op HP is druk bezig met gezondheid, karakter, enz. Logisch natuurlijk. Alleen een ander belangrijk punt is dat de reu eigenaar en teef eigenaar het met elkaar kunnen vinden en er een wederzijds vertrouwen is. Die is er.

Uiterlijk zal voor mij nooit het belangrijkste punt zijn in het fokken, maar het is toch fijn om rastypische honden te hebben en bovendien maakt uiterlijk ook een deel uit van de gezondheid. Goed gangwerk is bijvoorbeeld belangrijk. Evy heeft voor het mooie een te korte snuit, dus ik heb een reu nodig die een snuit heeft die goed is. Logan vererft voornamelijk kop. Ik hoop hiermee dus Evy haar te korte snuit (en haar ogen zijn iets te rond) te kunnen compenseren. Verder vererft Logan een goede bone. Die van Evy is prima/voldoende. Ook hier vult hij haar dus goed aan. Iets anders wat Logan nog vererft is zijn vacht. Dit was voor mij niet echt een criteria, maar Evy haar vacht is voor een showlijn wel aan de dunne kant. Ook hier wordt ze dus goed gecompenseerd.

Dit nest wordt hopelijk het begin van de lijn van mijn eigen kennel. De basis moet echt goed zijn. Niet alleen qua karakter en gezondheid bouw je hier op verder, maar ook qua uiterlijk. Ik ben er van overtuigd dat Logan en Evy een erg goede match met elkaar zijn en ik een goede basis krijg om mijn eigen lijn op te kunnen bouwen. :)

 

Dit is trouwens Evy eind maart:

Ze is inmiddels weer een klein beetje uitgezwaard vergeleken met die foto voor mijn gevoel, maar veel veranderd ze niet meer. :) Ik heb tijdens de vakantie nieuwe standfoto's gemaakt, maar die staan nog op de camera (druk, druk, druk...) en ik moet ook nog even kijken of ik ze wel goed gelukt vind. Haha.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Dat klinkt allemaal toch hartstikke goed! Ik vind dat jij hele goede beslissingen maakt, je kunt nooit iedereen tevreden stellen...

 

En wat is Evy toch prachtig, wauw!  Sanne, ik wens jou heel veel succes en ik ga dit zeker verder volgen!

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik volg..!! Vind Evy echt een heel mooie Golden! ;-)

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna 3 doggies

honden foto van Mariska & Luna

Ik volg je nog steeds ben straks benieuwd naar de pups.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Hè Sanne,

 

Kun je goed zien hoor op die foto dat Evy wat meer uitgezwaard is. Zelf denk ik dat ze als ze een jaar of drie zijn pas op hun mooist zijn. Helemaal uitgezwaard en de kop is dan vaak in verhouding met het lijf.

 

Ben zo benieuwd naar de pups die Evy van Logan gaat krijgen. Ook al had ik eerst verwacht dat je een donkere papa die meer richting jachtlijn gaan zou kiezen, denk ik dat Logan goed bij Evy past. Beetje tegenovergestelde als ik had gedacht/verwacht.....hihi. 

 

Lijkt me best moeiljk om nog te moeten wachten.....

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Hè Sanne,
 
Kun je goed zien hoor op die foto dat Evy wat meer uitgezwaard is. Zelf denk ik dat ze als ze een jaar of drie zijn pas op hun mooist zijn. Helemaal uitgezwaard en de kop is dan vaak in verhouding met het lijf.
 
Ben zo benieuwd naar de pups die Evy van Logan gaat krijgen. Ook al had ik eerst verwacht dat je een donkere papa die meer richting jachtlijn gaan zou kiezen, denk ik dat Logan goed bij Evy past. Beetje tegenovergestelde als ik had gedacht/verwacht.....hihi. 
 
Lijkt me best moeiljk om nog te moeten wachten..... "

 Ja, ze moet nog even wat uitzwaren betreft. :) Vergeleken met maart is er alweer een klein verschil. Met hoe ze nu is denk ik niet dat ze nog heel veel gaat veranderen. Mijn moeder beweert bij hoog en bij laag dat haar snuit langer aan het worden is.  We gaan het mee maken als we naar de nieuwjaarsshow gaan. Kom jij ook met Wammes (en Willem)?

Mijn plan was ook om eerst voor een goudkleurige Golden te gaan ja. Jachtlijn leek mij sowieso nooit een goed plan, omdat die toch een stuk pittiger zijn. Mijn doel is om leuke huishonden te fokken waar je ook mee kunt sporten als je wilt. Wie weet dat dat doel nog gaat veranderen, maar voor nu een prima streven. :)

Kleur heeft voor mij echt prioriteit zero. Belangrijkste zijn karakter, gezondheid en een gezonde/goede bouw. Ook rastypisch is en blijft een belangrijk onderdeel van het hele fokgebeuren, ook al mag dat geen voorrang hebben op de gezondheid.

Ik vind het heel moeilijk om te wachten, vooral omdat Evy deze loopsheid aan het uitstellen is. Ze had drie weken geleden loops moeten worden, maar ze laat nog steeds op zich wachten. Voor de zekerheid al contact opgenomen met de dierenarts en zolang ze zich gewoon normaal gedraagt en geen uitscheiding heeft is er niets aan de hand. We wachten het dus rustig af. Ik heb voor mezelf "de regel" gesteld dat ik mijn teven pas met 2,5 jaar laat dekken. Evy is nu 2 jaar en 3 maanden, dus nog net iets te jong. Ik zou haar op zijn vroegst in de maand december laten dekken.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Tja... loopsheden waar je op zit te wachten duren altijd langer...

Zo hebben we bijna 1,5 maand gewacht op Faya... maar eindelijk is het zover en zijn

we nu weer aan het aftellen.

Succes!

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Sanne,

 

Ik ga nooit naar shows. Sowieso niet om zelf mee te doen.

 

Het zou kunnen dat de fokker van Wammes een keer een show met hem wil lopen.

Maar dan moeten we even kijken hoe hij uitgroeit. Op dit moment is hij niet mooi...hahahaha

Puber...hij moet nog een stukje omhoog enz... Ik denk dat hij nu ook niet in staat is om rustig in de ring te lopen. Hij is dan veel drukker met wat er om hem heen gebeurt en wil honden laten zien dat hij best lief is...;-) Hij moet alle honden altijd een lebber geven....een kusje dus...haha

 

Daarbij zal ik ze geen van beide inzetten als dekreu. 

 

Ik ben erg benieuwd hoe Evy het gaat doen dan. Je moet natuurlijk altijd opboksen tegen de fokkers die goed bij de jury liggen en dus altijd bij de eerste drie eindigen. Soms zie ik eenhandig winnen van bv die grote, beginnend met een S...en denk, het kan niet waar zijn. 

Erg frustrerend hoor. 

honden page profiel Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)Retrievertails (Michelle, Max & Sienna) 3 doggies

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik volg, wat een prachtige Golden is Evy!!

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

En, zijn er al weer nieuwe vorderingen?

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" En, zijn er al weer nieuwe vorderingen? "

Helaas, helaas. ;) Het is wachten op Evy haar loopsheid. Als ze lief voor mij is wordt ze eind februari loops, maar het is en blijft de natuur, dus we blijven (ongeduldig) wachten. Kan ook prima dat ze eind maart of zelfs eind april loops wordt.

 

Dit is de officiële aankondiging trouwens:

 

Evy is 24 december weer getest met haar ogen en... voorlopig vrij weer! :) Alles is goed en geen enkele aantekening. Ondertussen melden de eerste pupkopers zich. Heb nu vijf mensen op de lijst, dus heb niets te klagen voor een nest dat in de zomer wordt verwacht. Bij Goldens is het heel normaal dat kopers zich pas na de dekking of de geboorte aanmelden, dus ik zit volgens mij (zeker als beginnend fokker) in een luxe positie.

 

De hele uitleg van het nest staat hier:

http://thedutchcoast.nl/index.php/puppys/verwacht

 

pagina 13 van 25 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1314 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Volgende forumvraag: Is deze teef misschien drachtig ??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^