Poedel puppie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Santana (Gast)

Hallo,
ik ga Maandag kijken naar een Poedel pup.
Dit wordt dan mijn 2e Hond ik ben altijd al erg onderde indruk geweest van deze honden.
en Maandag is het eindelijk zo ver. Naar 5jaar goed naar gedacht te hebben heb ik nu de keuzen gemaakt.
wat ik mijn wel afvroeg en niet terug krijg gevonden.
Waarom worden Poedel pups altijd geschoren in hun gezicht,? 
En wat zijn de belanrijkse punten waarop ik moet letten bij het kiezen van een Poedelpup.?

Hoor graag jullie Reactie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Poedel puppie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik scheer mijn poedel niet, ook niet in de snuit vind dat zelf niet mooi, wel zorg ik ervoor dat ik de ogen vrij knip, voor de rest geloofd niemand dat het een poedel is omdat ik haar vacht lang laat, veel plezier met je pup

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Santana,
Wat leuk dat je voor een poedelpupje gaat. Ik neem aan dat de fokker, waar je gaat kijken, aangesloten is bij de Poedelclub en deze fokker de ouderdieren test op patella luxatie (knie) en ogen (ECVO test). Kijk ook naar de stambomen en het karakter van de ouders. Vraag naar de uitslagen van knie en oogtesten op papier. Informatie hierover vind je uiteraard op de website van de Poedelclub.

Sinds eind februari heb ik een dwergpoedel pup in huis (zie profielfoto). Helaas had mijn fokker de snuit van mijn pup - toen ik deze op kwam halen - wel geschoren zonder aan mij te vragen. Ik had er zelf ook niet aan gedacht om dit van tevoren te bespreken. Ik houd meer van een natural look, dus laat het weer aangroeien. Ik houd niet van die show coiffures van de poedels. Ik heb mijn fokker gezegd dat ik niet met mijn hondje naar shows ga.

Veel succes met je beslissing en veel voorpret.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik denk dat iedere goede poedelfokker snuitjes scheert, dit gebeurd normaal al op 4 weken ongeveer. Dit is meer om de pups er aan te laten wennen want het is niet fijn voor de pups om te moeten ondergaan maar het hoort wel bij het ras.
Als ik poedels ga fokken gaan de snuitjes ook al vroeg geschoren worden net als de staartjes en de voetjes. Het is in mij ogen een deel van de socialisatie en gewenning.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Oh wat leuk een poedelpuppy! :-DEven tussendoor, voor welke maat ga je? 


Scheren in het gezichtje hoeft niet, maar ik vind het wel properder als het wat bijgeknipt word. Rond de lippen en voor de ogen.
James scheer ik wel in zijn gezichtje, ik vind het zo mooi! :-) Marcel is dan wel geen poedel maar het haar in zijn gezicht groeit wel door. Ik knip het weg voor zijn ogen en zijn snuitje zelf knip ik wat op zodat het niet te veel word al dat haar. Ook was ik zijn snuit iedere andere dag gewoon met een nat washandje om vuil van eten enzo er uit te halen.

Santana (Gast)

Hallo,
Het is een Koningspoedel.
ik ga kijken naar het laaste berschikbaare teefje.
Deze poedel is ook niet geschoren en normaal zie ik ze altijd geschoren daarom.
die vraag. maar zijn er ook dingen kwa karakter waar ik goed op moet letten
wil namelijk geen Dominate blafferige hond.
Nu heeft de opvoeding hier veel mee te maken, maar ik denk dat het er ook wel een beetje in moet zitten, Maar mischien dat jullie mijn hier iets meer over kunnen vertellen,
ben wel al erg Zenuwachtig !! en daarom ook bang dat ik dingen vergeet te vragen enzo haha

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Er staan op de site van de poedelclub momenteel geen nesten van Koningspoedels.
 
Citaat
Het kan zijn dat u bij een fokker komt die aangesloten is bij de NPC, zijn nest ter goedkeuring heeft aangeboden, maar ervoor gekozen heeft dit nest niet op deze pagina te laten vermelden.
Echter komt het ook nog steeds voor dat er fokkers zijn, aangesloten bij de NPC, en ondanks de verplichting welke opgelegd is door deze zelfde Algemene ledenvergadering, hun nest niet ter controle aanbieden aan het bestuur. Wanneer u bij een nest terecht komt dat hier niet vermeld staat, informeert u dan eerst even bij het secretariaat of dit nest wel ter controle is aangeboden. Wanneer dit niet het geval is, dan heeft het bestuur niet kunnen controleren of de ouderdieren aan de gestelde eisen voldoen.
 
 
http://www.poedelclub.nl/index.php/puppylijst/groot-poedel
 
Koopwijzer Poedelclub:
 
http://www.poedelclub.nl/index.php/koopwijzer
 
 
Vraag de fokker wat het karakter van de ouders is. Kijk goed naar de moederhond en indien aanwezig de vader. Het is niet makkelijk om een karakter in te schatten. Hoor of zie je bepaalde karaktertrekken die je niet prettig vind, maar wel acceptabel, ga daar dan meteen mee aan de slag bij de opvoeding/training

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Poedel puppie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Waarom?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^