omgang met andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Dasja is nu bijna 10 maanden oud en een echte puber dus! Er is een ding waar we al vanaf het begin mee oefenen em nog steeds een probleem is en dat is de omgang met andere honden….

Toen we haar kregen was ze wat angstig naar andere honden dus flink oefenen in het ‘hondenbos’ bij ons in de buurt. Uiteindelijk ging het perfect en was haar angst verdwenen (denken wij??) Ze speelde met andere honden, soms wat ruig en ze weet niet van ophouden(probleem 1) , maar als we nu met haar lopen en ze is aan de lijn blaft ze naar alle honden die kleiner zijn dan haar(probleem 2). Andere kant oplopen, negeren, afleiden met wat lekkers (hoeft ze niet) afleiden met spel (geen interesse) we kunnen niet vinden waarmee we haar aandacht kunnen trekken.

Achter het huis hebben we ook veel geoefend en daar gaat het perfect maar als ze aan de lijn zit en ze krijgt een andere hond in haar vizier op straat kunnen we haar aandacht niet krijgen..

Op de cursus blijven ze vasthouden aan het weglopen en afleiden met wat lekkers maar dit werkt dus niet (ja als we 50m verder zijn wel ;-))

Voor andere mensen komt dit erg angstaanjagend over want ze blaft en trekt alsof ze elk moment zou gaan aanvallen terwijl als ze los is ze niets doet op andere honden maar er juist mee gaat spelen. Waarom doet ze dit?
Zal het toch nog een vorm van angst zijn? Bij probleem 1; Ik ga gewoon non-stop door met spelen want zo lang ik speel doen de andere honden mij niets bij probleem 2; oh t baasje heeft mij aan de lijn dus nu ‘durf’ ik wel?

Aan jullie nu de vraag; waarom doet ze zo en hoe kunnen we hier verder aan werken? O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "omgang met andere honden " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Het spelen met anderen honden en niet ophouden, kan een vorm zijn van echt willen spelen maar niet goed de grens weten wanneer ze moet ophouden. Daar ben je als baas bij, als de andere hond signalen geeft dat het spelen klaar is grijp je in als eigenaar door de hond te pakken en aan te lijnen.  Soms zijn honden gewoon erg dominant met spelen en weten echt niet van ophouden tot het irritante aan toe, vaak geeft de andere hond niet duidelijk zijn grens aan.

Ik denk dat het blaffen aan de lijn een vorm van angst is...... Maar dat is een gedachte, ik kan dat pas met zekerheid zeggen als ik de hele houding van de hond zelf zie.
Soms is het echt niet op te lossen met weglopen en afleiden en kan het soms helpen door de hond eens streng aan te pakken. Let wel met streng bedoel ik niet extreem boos worden. Maar een resolute ''Nee'' gevolgd door de hond dichtbij je te houden (korte lijn) en dan weg te lopen. Net zo lang tot het kwartje valt bij de hond.

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

honden foto van Angela

Ik volg even mee, hier hetzelfde probleem met Indy ;-)

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Meestal zie je aan de lijn ander gedrag doordat een hond zich gesterkt voelt door een strakke lijn en degene die hem vasthoudt.
Als je hem probeert af te leiden doe je dat dan voordat hij een ander hondje ziet of pas als je hond de andere hond al heeft gezien?

zie dat er een artikel in de encyclopedie hierover te vinden is: http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_239-uitvallen-aan-de-lijn.php

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

Ik denk dat je hond super enthousiast is om te gaan spelen , en daarom dit gedrag vertoond.
Leren als hij rustig is mag gaan spelen en anders vasthouden tot hij kalm is en dan belonen met laten spelen , Oefenen met bekende hond en blijven herhalen
Ik denk zeker niet als ik het zo lees dat dit angst gedrag is of agressie.

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

" Als je hem probeert af te leiden doe je dat dan voordat hij een ander hondje ziet of pas als je hond de andere hond al heeft gezien? "


Ik probeer haar af te leiden voor ze de andere hond ziet (mislukt ook wel een)maar zodra Dasja de andere hond ook ziet is alle aandacht weer weg....

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

"

Ik probeer haar af te leiden voor ze de andere hond ziet (mislukt ook wel een)maar zodra Dasja de andere hond ook ziet is alle aandacht weer weg....
"

Sorry dat ik het over een hij had.....doe ik wel 's vaker :-(

Het is lastig om te beoordelen waarom zij dit doet. Maar omdat je zei dat je hond voorheen angstig was denk ik toch dat het daardoor komt en ze dus aan de riem zo reageert omdat ze zich daardoor sterker voelt.

Ik zou hetzelfde advies geven als je instructeur, ruimte zoeken en afleiden. Je moet dus de grens op gaan zoeken waar jij haar nog kan bereiken met iets lekkers/leuks en belonen als ze aandacht voor jou heeft. Als dat 50 meter is dan is dat niet anders.  Als dit een paar keer goed gaat ga je de afstand geleidelijk wat verkleinen maar blijf je hetzelfde doen, afleiden en belonen voor aandacht.

En als je haar los wilt laten lopen...zorg dan altijd dat ze eerst rustig is en aandacht voor jouw heeft voordat je d'r riem losmaakt.

Oefenen met een bekende met een hond kan ook goed werken. Ga een tiental meters van elkaar staan vraag de bekende om de aandacht van zijn/haar hond bij hem/haar te houden. En jij probeert ook de aandacht van jouw hond bij je te houden....zolang dat lukt ga je elkaar een beetje naderen...beide honden moeten aandacht voor hun baasjes hebben. Als het bij jouw hond niet meer lukt stop dan en wacht tot je hond het blaffen, trekken etc. opgeeft en uiteindelijk weer aandacht voor jou heeft en dan beloon je d'r. Lukt dat niet meer...vergroot dan je afstand weer een beetje (door rustig achteruit te lopen en je hond mee te trekken) tot waar het weer wel lukt.

honden page profiel ikkeikke 3 doggies

honden foto van ikke

Ik heb ook een heerlijke boxer puber.
Enja die spelen ook heel graag met andere honden lekker lomp en goed rauwsen door de bosjes enzo.
Als de andere hond ook zo speeld mogen ze van mij hun gang gaan hoor.
Er is er altijd 1 de baas zeg maar, ik maak daar geen probleem van.
ALs de andere klaar is en die van mij niet dan lijn in hem aan en gaan we.
Daar hoef je toch geen probleem van de maken.
Je hebt nou eenmaal honden die zijn nooit klaar met spelen en die moet je cht ff tot rust roepen.

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Bedankt allemaal voor t meedenken ;-) Ik ga er mee aan de slag :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "omgang met andere honden " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: belang hondenshows/keuring
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^