HELP !! Hond huilt nonstop als ik weg ben :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boomieboomie

Wat moet ik doen ??
Als ik werken ben 4uurtjes zit ze alleen en ik neem alles op wat ze doet en het enige wat ze doet is piepen en janken als een klein wolfje. Ik heb haar nu 1,5 week en heb haar inderdaad niet geleerd alleen te zijn, omdat ik te graag bij haar was. STOM STOM !!
Nu is mijn buurmeisje zo lief om altijd bij haar te gaan kijken, maar is dat juist goed of juist niet goed ??
Wie heeft goeie tips voor me ??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HELP !! Hond huilt nonstop als ik weg ben :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dus dat betekent dat je een weekje bij je pup geweest bent en dat hij nu vier uur alleen zit. Je had het wat beter kunnen plannen en even vrij genomen van je werk om alles rustig op te bouwen. Mensen moeten zich eerst eens goed voorbereiden, je neemt een pup, je voorziet tijd om deze op te voeden, dat neemt enkele weken in beslag, zindelijkheid, alleen zijn...dat moet eerst rustig opgebouwd worden. Hier bestaat de kans dat je hondje verlatingsangst kan krijgen en dat is veel moeilijker onder controle te houden. Waarom neemt je buurmeisje hem niet even lekker mee naar haar thuis, even spelen, de pup goed moe maken of bij jou , Even kijken is niet genoeg, op de lange duur gaat zijn negatieve gedrag beloond worden, hij huilt, er komt iemand langs...om te kijken....Hoe pak je de zindelijkheid aan ? Elk uurtje zou de pup naar buiten moeten...Kan je maar één goede tip geven, neem de pup mee naar je werk als je geen vrij kan krijgen of voorzie iemand die tijdens je werktijd bij de pup kan blijven...Dat pupje is jong en heeft je nodig, dat heet verantwoordelijkheid bij de aanschaf van een hond.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Je hebt je pup anderhalve week en laat je pup dan al 4 uur alleen? Een pup is net een baby die laat je na de eerste maand toch ook niet alleen? Wat denk jezelf? Je pup is net uit het nest gehaald, is net een paar dagen bij jou en dan smeer jij ehm ook al weer voor 4 uur? Sorry hoor, maar dat kan echt niet. De eerste maand moest ik niet proberen bij Kyra weg te gaan, en als ik dat al deed was dat voor een uur, en dat was al een hel voor Kyra. Een pup moet zindelijk worden, een bench aanleren, leren alleen te zijn, je pup moet een band met je opbouwen, zodat je pup je leert te vertrouwen. En dat gebeurt nu niet echt. In anderhalve week kun je een pup dat niet aanleren. Dat duurt op z'n langst een half jaar. Een pup moet elk uur naar buiten voor de zindelijkheid, en ook na elk slaapje, speeltje, eten enz. Daarom kun je een pup zolang niet alleen laten. Zorg voor een goede oppas, of neem je pup mee, maar laat je pup zeker niet alleen thuis. Anders kun je nog beter het beestje herplaatsen naar mensen die wel tijd hebben voor een pup! Neem je verantwoordelijkheid!!!

honden page profiel DuukDuuk

Mijn voorgangers zijn al duidelijk geweest over het feit dat het beter was geweest enkele weken vrij te regelen om je hondje te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving, aan jullie, zindelijk worden en het langzaam opbouwen om alleen te zijn. Maargoed, de pup is er en nu zullen jullie een oplossing moeten vinden.Allereerst: - hoeveel dagen in de week werk je? En hoeveel uren op een dag werk je? Mag je je pup
                   evt niet meenemen naar je werk?
                - woon je alleen met je pup?
                - kun je vakantiedagen opnemen om zo je pup rustig bovenstaande dingen te leren?
                - is er iemand die de uren dat je pup alleen is bij jou in huis kan zijn? Of anders je pup 
                   meeneemt naar zijn/haar huis?
Heb je een bench voor je pup? Wat vaak een veilig en geborgen gevoel geeft is een doek over de bench heen leggen, dan creeër je een soort hol.
Ik hoop dat je echt voor een passende oplossing gaat zorgen want anders krijg je nog veel meer problemen met je hondje. Ik wens je veel succes en natuurlijk ook veel p,ezier met je pup.

honden page profiel boomieboomie

Ik werk 4uur per dag en mijn buurmeisjes willen haar uitlaten en met haar spelen zodat ze wat afleiding heeft en wat moe wordt, maar wil ook niet dat ik van hun afhankelijk ben. met mijn vorig hondje ging het zo goed en had gehoopt dat het met haar ook zo goed zou gaan, maar niet dus. ik werk 4 uur per dag en dan ben ik een uur vrij om bij haar te zijn en dan werk ik weer 4uur, maar dat is vanaf volgende week, deze week werk ik halve dagen. ik dacht echt dat het goed zou gaan :'(
ik heb een grote bench en ze kan overdag in de keuken lopen en spelen en daar staat ook haar bench met eten en drinken en het krantje om haar behoefte op te doen, wat ze ook doet.
als het echt niet anders kan, dan wil mijn buurmeisje haar in huis nemen als ik werken ben, maar is dat de oplossing dan, of kan ze beter om het uur even naar de pup ??

honden page profiel dog en ladydog en lady

honden foto van dog en lady

ik heb lady al vanaf dag 1     ( hoe moeilijk ook )  geleerd al alleen te zijn
zette haar in haar mandje met een speeltje en iets om te knabbelen  kluifje , snoepje ...
ging de kids naar school doen ...... 30 min? ms  in totaal
kwam thuis ,  nks gejankt , was braaf , speelde, knabbelde wat ....  ( cam opgezet en afgespeelt )
zo wist ik dat ik goed begonnen was 
ze is nu bijna 5 maand  en kan  als moet  6u alleen zijn !
weet dit ivm met ziekenhuis (spoed)
moest een foto laten maken van de longen  en heb daar van 6.00u s'avonds   tot 11.30 u gezeten
lady had  niks binnen gedaan , niet gejankt of niks
gelukkig was dit maar 1x  want zolang laten we der niet alleen
wil maar zeggen  : je was ms zo blij en maar knuffelen  kusjes geven enzo
dat je hondje gewoon niet geleerd is alleen te blijven
wat je kan doen  :
- je zet hem? haar in zen mand 
- je gaat een aantal stappen achteruit  en weer vooruit  ( snoepje )
- je gaat dan vb het hoekje om  , meteen weer terug  (weer snoepje )  flink, goed zo ....
en zo bouw je op   5 min ... 10 min ...

suc

honden page profiel boomieboomie

ben echt heel blij met dit antwoord. ik weet dat ik het niet slim aangepakt heb, maar dat is even niet wat ik wil horen ;-)
Ik ga je tip gelijk uitproberen elke vrije middag die ik heb en avond !!

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja ben ik hier de slechte moeder en baas zowel baby als pup, ik ga echt niet de hele dag daar braaf naast zitten.

Ik gaf de pup iets te doen, een leuk speeltje met voertjes erin of een botje, de baby lag te slapen als ik de hond ging uitlaten.
Ik liet de pup ook niet de hele dag bij me, ik liep ook wel eens naar buiten iets in de tuin doen, hup pup in de bench ga slapen dan ging ik de planten snoeien.
Sta ik binnen gehoor afstand en bij asociaal joelen corrigeerde ik dat.
Mijn dochter heb ik ook twee dagen alles bij elkaar laten gillen, ik kom echt niet bij elk piepje en kreuntje kijken of zij het wel naar de zin heeft en ik kan zeggen ze is nu 5 en ben in al die tijd nog maar 4x naar haar toegegaan dat er echt iets was want dat hoor je wel degelijk.

Ik had ook gewoon een baan toen ik de eerste pup kreeg, het spijt me wel maar een pup is niet de zon waar alles omdraaid, die hebben zich ook lichtelijk aan te passen en als je daar consequent in bent wil dat prima.

Alle honden zijn gewoon zindelijk geworden en hebben geen verlatingsangst sommige mensen 'praten' hun hond dat ook letterlijk aan met hun getut.

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

" Ik werk 4uur per dag en mijn buurmeisjes willen haar uitlaten en met haar spelen zodat ze wat afleiding heeft en wat moe wordt, maar wil ook niet dat ik van hun afhankelijk ben. met mijn vorig hondje ging het zo goed en had gehoopt dat het met haar ook zo goed zou gaan, maar niet dus. ik werk 4 uur per dag en dan ben ik een uur vrij om bij haar te zijn en dan werk ik weer 4uur, maar dat is vanaf volgende week, deze week werk ik halve dagen. ik dacht echt dat het goed zou gaan :'(
ik heb een grote bench en ze kan overdag in de keuken lopen en spelen en daar staat ook haar bench met eten en drinken en het krantje om haar behoefte op te doen, wat ze ook doet.
als het echt niet anders kan, dan wil mijn buurmeisje haar in huis nemen als ik werken ben, maar is dat de oplossing dan, of kan ze beter om het uur even naar de pup ?? "

Zo als ik het lees is dus vanaf volgende week je pup 2 keer 4 uur alleen?
Ik vind dat erg zielig , hoe zit het met het wandelen en zindelijk maken?
Volgens mij moet de pup zichzelf maar opvoeden, met speeltjes en het buurmeisje.. die wil dan voor je pup zorgen?
Je moet de pup ook laten wennen aan buiten en andere honden.
Ga je naar de puppycurcus ermee?
Ik heb geen tips voor je, maar vind het persoonlijk niet kunnen O-)
In ieder geval veel succes !

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Overdrijven is ook een vak, 2x 4 uurtjes in de week, dan zou volgens jou niemand een hond kunnen hebben, dagelijks leven gaat ook door, naar de wc, douchen, boodschappen doen, even op visite, praatje aan de deur, slapen, kind naar school brengen en ophalen, al die tijd is een hond alleen.
En een pup kan best even 4 uur alleen zijn omdat een baas moet werken, en hebben ze een ongelukje, geeft niet ze worden heus wel zindelijk, meteen schoonmaken nieuwe deken en klaar.

In haar vrije dagen kan ze ermee oefenen, gewoon de hond begrenzen dat die echt niet overal bij hoeft te zijn.

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Nou nee, zoals ik het lees is dit dagelijks 2 X 4 uur.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

dat is op zich niet zo verkeerd ;-) , maar dan moet je buurmeisje pas gaan als je pup stil is, anders denkt ze hé als ik jank komt er iemand...ff doorbijten maar komt vast goed met consequentie;-)succes

angela, sky

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

moeilijk he...... werken en dan ja moet de pup alleen zijn.

prima dat je oppas voor je hond hebt, kan die even zijn pootjes strekken en wat aandacht krijgen.

weekend vrij ? dan kan je ook aan de slag. pup even alleen laten als jezelf ook thuis bent, ga even naar boven, geef je pup een speeltje bot of wat dan ook, kom weer naar beneden en negeer in het geheel je pup. niet langer dan een paar minuutjes, voer je langzaam op.

laat een muziekje draaien als de pup alleen is, zodat tie wat geluid hoort. ga er even mee uit zodat tie lekker ontspant en toch zijn energie kwijt kan raken,ga naar binnen, en negeer je pup dan even, uit het oog....dus een plekje waar die lekker kan slapen. iedere keer kom je weer terug bij je pup en doe net alsof je hem niet ziet, zodat de pup het normaal gaat vinden dat jij even weg bent of de deur uit bent, en dat voer je langzaam op. de tijd.

honden page profiel boomieboomie

Het gaat wel moeilijk worden, want ze piept al als ik de deur dichtdoe of even uit het zicht ben.
ook als ik even op een andere kamer ben en ik doe haar even in de bench dan huilt ze al alles bij elkaar. is dat normaal ?? mijn vorige hond was echt heel veel rustiger als deze =S

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

dat komt omdat je vorige hond niet deze hond is ...... zo iets moet hond leren this een baby bij wijze van . geen volwassene

honden page profiel dog en ladydog en lady

honden foto van dog en lady

" Het gaat wel moeilijk worden, want ze piept al als ik de deur dichtdoe of even uit het zicht ben.
ook als ik even op een andere kamer ben en ik doe haar even in de bench dan huilt ze al alles bij elkaar. is dat normaal ?? mijn vorige hond was echt heel veel rustiger als deze =S "

ze piept al als je de deur dichtdoet , wat doe je dan?
je kan beste even wachten tot ze stil is , van moment dat ze stil is  kom je tevoorschijn --  niet vergete  SNOEPJE 
ze huilt in de bench omdat dit nooit is aangeleerd
zet haar in de bench , deur open  -- snoepje
gaat dat goed doe je het deurtje half toe  ---  snoepje
3- deur toe  ...stil?  snoepje

suc ..

honden page profiel boomieboomie

in de bench slaapt ze wel vaak, dus dat vindt ze prima.
als ik erbij zit, piept ze ook al.
nu heb ik iets gelezen over bach bloesem, dat zou ook goed zijn om haar angst te laten zakken..

honden page profiel hondjehondje

Er zijn 38 verschillende Bach remedies, je hebt een deskundige nodig die de middelen voor je uitzoekt. Bovendien is het geen wondermiddel zo van druppels erin, hond kan alleen zijn. Het werkt alleen als je het alleen zijn langzaam, liefst onder begeleiding van een gedragsdeskundige opbouwt. Anders krijg je geheid dat je gaat zeggen dat Bach remedies ook niet helpen. Ze helpen wel, mits juist gebruikt. In dit geval heeft het geven van de gebruikelijke mix, de Rescue Remedy totaal geen zin.

honden page profiel boomieboomie

Waar kan ik de juiste mix laten maken ?? Bij een dierenarts ??

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

" in de bench slaapt ze wel vaak, dus dat vindt ze prima.
als ik erbij zit, piept ze ook al.
nu heb ik iets gelezen over bach bloesem, dat zou ook goed zijn om haar angst te laten zakken.. "


Nu al met dit soort middeltjes aan de slag??
Probeer liever nog wat vrij te krijgen om je pupje op te voeden en het alleen zijn aan te leren!

honden page profiel boomieboomie

Als het mogelijk was dat ik verlof zou krijgen, had ik dat allang gedaan :(

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Dan is de timing van de pup niet zo handig geweest, maar goed.

Ik zou op zoek gaan naar een vaste oppas. Naar iemand die min of meer de dag door kan brengen met je hondje. Vanaf daar kun je dan alsnog het alleen zijn langzaam op gaan bouwen.

Middeltjes zou ik voor nu achterwege laten, omdat ze daar niks van leert en het dus puur symptoombestrijding zou zijn, i.p.v. het probleem op te lossen.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

dan nog is het gebruik van bach bloesems helemaal niet nodig nu al! kan er niks aan doen maar ik wordt nu toch wel boos hoor! zoek een oppas die het alleen zijn m aanleert. breng m naar een pension . kijk of je m misschien mee kan nemen naar werk . maar ga geen zinloos kruiden en spullen in je pupje proppen . helemaal niet nodig

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ik ben het helemaal met de de reactie van 'De rode Husky' eens. Heeft de pup gekozen voor jou? Heeft de pup gekozen voor een baas die hem direct na een week alleen liet? Vraag je dat eens af, een pup is net een baby en moet alles leren, die kun je niet zo van de 1 op de andere dag voor het blok zetten. JE MOET HET PUPS AANLEREN!!! En dat is wat er hier is misgegaan zoals je zelf al zei. Neem je verantwoordelijkheid en voed je pup op. Het is niet het probleem van de pup dat zijn nieuwe baas geen tijd voor hem heeft en geen moeite wil doen op de dagen dat zijn baas moet werken. Je gaat toch zelf ook niet eerst na de dokter voor medicijnen als je nog niet weet wat je hebt? Doe die onzin dan ook niet met een pup. Een pup moet alles leren dus ook alleen zijn. En kennelijk moet jij nog leren wat een 'goede baas zijn' inhoudt. Je moet een pup leren alleen te zijn zonder bachbloesem. Jij hebt voor de pup gekozen, jij wilde de pup, jij hebt de pup meegenomen, zorg er dan ook voor. Hoe doe je dat met een baby dan, gooi je die ook in z'n wieg en kijkt je buurmeisje ook elke keer om het hoekje? Dikke onzin, net zoals het de grootste mogelijke onzin is dat jij je pup nadat je pup er net een week is direct 2 keer 4 uur per dag alleen laat. Dat had je van tevoren moeten bedenken niet later. Je pup kan er niets aan doen dat je geen tijd hebt. Neem je verantwoordelijkheid en verpest je pup nu niet al met bachbloesem, want het is geen wondermiddel zoals eerdere hp-ers al aangaven, je kunt het gebruiken mits je het alleen zijn ook goed aanleert anders niet. En dat is nu niet wat jij aan het doen bent. Sorry dat ik zo fel reageer, maar ik heb er een gruwelijke hekel aan als honden/pups de dupe worden van werkende baasjes die geen moeite doen om ze alleen leren te zijn, maar ze gelijk aan allerlei middelen willen helpen ook al zijn ze nog zo jong.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Heeft jou hond voor jou gekozen? Nee, ook niet.
De ts komt hier voor informatie, hulp en tips. Niet om door jou afgezeken te worden.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Zoals je zelf al aangeeft heb je het de eerste week niet helemaal goed aangepakt. En daar heb je nu problemen mee..... Dan komt de vraag: hoe nu verder?

Wat ik zou doen is, als je nu gebruik van het buurmeisje kunt maken, de pup in een kleinere bench doen (lees een geborgen veilig hol voor de pup). Dit kan natuurlijk ook door de grote bench te verkleinen voor de pup. Dan zou ik aan het buurmeisje vragen om na 2 uur nadat je vertrekt de pup uit te laten en even mee te spelen. Daarna weer in de bench en buurmeisje weer weg. Zelf kom je dan tussen de middag thuis om de pup zelf uit te laten en te spelen. En 's middags zou ik na 2 uur weer het buurmeisje vragen om de pup nog een keer uit te laten en mee te spelen. Maak hier eerst een vast ritme van, daarna kun je de tijden tussendoor langer gaan maken. Succes!!

honden page profiel janettejanette

Je kunt ook een radio aan doen. Dus als je thuis bent de radio aan doen en als je weg gaat kun je de radio aan laten. Ik doe dat zelf ook en mijn honden hebben dan niet eens in de gaten dat ik weg ben. Ze slaan ook niet gauw aan omdat ze de muziek horen. S avond doe ik de radio uit. want dan is het bed tijd. Probeer het eens.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Je hebt inmiddels al genoeg tips gekregen. Maar wat ik me afvroeg is...wat voor hond heb je en hou oud is je buurmeisje?

honden page profiel boomieboomie

Bedankt voor de tips. De radio heb ik altijd aan. Ze zit nu in de bench en niet in de keuken en hoorde haar nog blaffen. Mijn buurmeisje is 30 hihii, buurvrouw dus eigelijk. De pup piept ook al als ik ff iets pak op een andere kamer en ze kan me niet achterna lopen... Ik heb een kruising chihuahua x shih tzu. Dus geen bach en geen antiblaf die je in het stopcontact doet en die een geluid afgeeft ?

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Bedankt voor de tips. De radio heb ik altijd aan. Ze zit nu in de bench en niet in de keuken en hoorde haar nog blaffen. Mijn buurmeisje is 30 hihii, buurvrouw dus eigelijk. De pup piept ook al als ik ff iets pak op een andere kamer en ze kan me niet achterna lopen... Ik heb een kruising chihuahua x shih tzu. Dus geen bach en geen antiblaf die je in het stopcontact doet en die een geluid afgeeft ? "
Oh hahaha..omdat je het over een buurmeisje had...was ik al bang dat het een kind van 10 of zo was.
Zag dat 10-jarig buurmeisje al helemaal voor me met een pup van 1 van de grotere rassen :-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HELP !! Hond huilt nonstop als ik weg ben :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: show the other pets!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^