Ochtendhumeur?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Hebben honden een ochtendhumeur, vooral als hun baasje dit ook heb?

Ik ben 's ochtends nou niet bepaald gezellig hihi maar dit gaat niet over mij.. Veel honden staan 's ochtends onderaan de trap te springen, Chelsea blijft liggen zoals ze ligt, alleen die staart gaat paar keer op en neer als ik zeg "goeiemorgen boefje!" Dan ga ik me eerst toonbaar maken, daarna gaan we lopen, dan moet ik 'r echt bevelen om van de bank te komen, nou dan kijkt ze eerst op met dat verkreukelde snoetje, hijst zichzelf dan kreunend en gapend van de bank af, en sukkelt dan beetje achter me aan, alsof ze al een jaar of 10 is ofzo.. Als ik 's middags thuiskom is ze wèl levendig en enthousiast.. Ik dacht even dat het misschien medisch was, maar als ze 's avonds op de bank ligt te slapen en ze hoort wat raars buiten staat ze in een halve seconde op 4 benen te blaffen..

Laatst was ik bij me vader in huis op zijn 2 honden passen en toen kwam ze 's ochtends wèl met d'r touw kwispelend naar de trap toen ik op de overloop liep..

Heeft ze nou netals ik gewoon beetje een ochtendhumeur? Is het medisch? Of probeert ze te zeggen dat ze een stiefbroertje of -zusje wil?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ochtendhumeur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Nee hoor normaal hondengedrag;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Mijn duitse dog wil echt niet gestoord worden in de ochtend..
Rond een uur of 9 komt hij een beetje op gang..

honden page profiel stipstip

honden foto van stip

hahah ochtendhumeur ikke ook;-)
stip is ook moeilijk in de benen te krijgen sochtend ik doe haar bench open en dan gaat ze op haar rugje liggen kwipselen maar komt er niet uit ....als het niet direct moet dan laat ik haar lekker liggen maar ik moet ook wel eens weg en dan moet ze er uit en dan moet ik haar er letterlijk uit hengelen....
denk dat de hond echt op de baas (vrouwtje) is gaan lijken

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Daddy heeft ook een ochtend humeur.. Wij kunnen hem wakker maken en knuffelen, dat vind hij geen probleem maar als Ayla hem wakker maakt wordt hij chagarijnig en krijgt ze een snauw. Daddy slaapt het liefste uit maar aangezien we er doordeweeks vroeg uit gaan heeft hij na het wakker worden even de tijd nodig om bij te komen en een goed humeur te krijgen, tot die tijd kan Ayla hem beter ontwijken haha. :-D Ayla is daarentegen vrolijkheid zelve, van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat.

honden page profiel Ingrid, Lindy en LishaIngrid, Lindy en Lisha

honden foto van Ingrid, Lindy en Lisha

Die van mij hebben geen idee wat een ochtendhumeur is denk ik. Die staan te stuiteren 's mogens en kunnen niet wachten tot we een wandeling gaan maken....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

denk dat het aan de baas ligt, die wil niets aan zijn hoofd hebben, eerst koffie en dan.... de hond ? de hond weet dat, uitslapen en niet zeuren voor koffie.

hond past zich aan. van nature heeft een hond geen ochtendhumeur, hier ook niet, wakker ? vrolijk springen wij rond voor de t.v. even een flinke warmingup voor de dag begint, vandaar ligt toch echt aan de baas, en de hond past zich aan. ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dat ben ik er niet helemaal mee eens Willemijn. :'(
Ik heb er namelijk 2..

De dog wil echt niet gestoord worden in de ochtend, maar de sint bernard.....
Het kan maar niet vroeg genoeg zijn voor hem..
Hij is ook altijd blij..

En ze krijgen toch allebei hetzelfde.. ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"Baasje blij, hondje blij" is wat wij altijd te horen kregen tijdens de trainingen en dit klopt ook wel. De honden ruiken en zien je gemoedstoestand en passen zich daarop aan.

Als ik mijn bed uit kom, word ik begroet.
Als mijn partner zijn bed uit komt (is altijd chagerijnig), blijven ze in hun mand liggen. Vooral de bouvier blijft dan in haar mand liggen en kijkt vanuit haar ooghoeken naar hem om vervolgens weer te gaan dutten.

Als ik 's morgens richting de voordeur loop, springt ze op en springt ze vlak voor me verticaal met 4 poten de lucht in terwijl ze blaft van enthausiastme.
Als mijn partner 's morgens richting de voordeur loopt, kijkt ze heel even uit haar ooghoeken naar de woonkamer deur of er is helemaal geen reactie. Als hij haar roept is er ook totaal geen reactie.

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Wij hebben geen ochtendhumeur. Al was het nog zo vroeg opstaan, we zijn altijd goed gehumeurd. Onze dochter kwam 's morgens om 6 uur zingend de trap af toen ze nog thuis woonde.
Roy had soms moeite met wakker worden. Vooral de dagen dat hij niet met mijn man mee kon, was hij erg lui. Maar mocht ie mee, was hij dol enthousiast en zat hij al in de auto voor het portier goed open was.
Bij onze vorige honden heb ik eigenlijk ook nooit gemerkt dat ze 's morgens humeurig waren. De ene keer waren ze vrolijker dan de andere keer. ':-)

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Hier hebben ze geen ochtendhumeur maar het zijn wel superuitslapers haha

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Die van mij blijft ook gewoon liggen. Hij weet toch dat ik eerst brood ga smeren, de kinderen klaar maak voor school en dan breng ik ze weg.
Als ik daarna thuis kom, staat hij vaak te wachten om er uit te gaan.

In het weekend is het anders, dan staat hij blij te wachten, want dan taan we later op en is mijn man thuis. Die gaat er dan met hem uit, en dat weet bruce maar al te goed.

Het ligt ook aan jezelf. Als bruce zomers veel buiten is, en ik loop achterom, als ik terugkom van boodschappen doen en ik doe zelf enthousiast, is hij super blij. Loop ik gewoon door en zeg, hoi vent, dan kijkt hij niet eens.

Hoe enthousiaster je bent, hoe enthousiaster hij is. Mijn man is veel drukker dan mij, en die stemming slat over op de hond.

honden page profiel ..

honden foto van .

hmm ondanks mijn eigen ehm zonnige humeur in de ochtend O-) ;-)wordt hier niks aangepast.Wakker = Actie. Echte uitslapers heb ik ook niet 8 uur is wel de max. Nee rustig aan opstarten is hier niet bij, en laat dat nou net niet mijn ding zijn op de vroege morgen ;-)

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

hier net zo ik ben s'morgens niet zo snel dan moet ik eerst met een bak koffie en een sigaret bijkomen heb dan last van mijn rug. En als ik met de traplift naar beneden kom en ik kom de kamer in dan ligt Kyra nog lekker in haar mand. Als eerste doe ik dan de achterdeur open kan ze evt. een plasje of een hoopje doen. Maar daar had mevr. vanmorgen ook geen zin in dus ik mijn koffie opgedronken peukie gerookt. ja hoor mevr. kwam bij mij kwispelen dus ik weer die tuindeur open en mevr. ging naar buiten voor een plas. en stond ze weer aan de andere kant van de tuindeur dus ik haar weer naar binnen gehaald brokjes lagen al in de bak Kyra loopt naar de bak geen zin in eten. Nou dan laat ik altijd 2 uur de brokken staan als ze dan nog niet eet zet ik het weg en heeft mevr. pech gehad tot s'middags 17:00 uur. En zo gaat het hier elke morgen tussen de middag ben ik altijd een uur of ander half uur met haar weg. En sávonds rond een uur of 7 ook nog even een grote ronde van een half uur a 3 kwartier ik lig altijd laat in bed dus voordat ik naar bed ga gooi ik de tuindeur nog een keer voor haar open en dan vindt ik het wel best

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Pff.. hier blijft de bak echt niet langer als 15 minuten staan..

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Hier ook een meiske die in de ochtend niet te veel wil doen.... Heerlijk! Ff poepen en plassen en dan wil ze wel weer terug, en dat is een pup van 5 maanden! Maar baas (ik) vindt het heerlijk: lekker snel terug voor de nodige bak koffie! ;-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

@Willemijn - ik begroet r wel, nieteens eerst koffie, maar ze rolt hooguit op d'r rug al kwispelend en likt me hand maar verder blijft ze mooi liggen.. Ik kan er wel om lachen, lopen we 's ochtends samen met zo'n gekreukeld chagrijnig gezicht..

Maar nogmaals als ik bij me pa slaap is ze wèl enthousiast als ik beneden kom maar die van me pa ook..

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Geweldig al die slaapkoppen! Hier blijft meneer ook lekker liggen als wij beneden komen, kwispelt een beetje en rolt even op zijn rug zodat hij natuurlijk lekker geaaid kan worden. :-)
Maar ja hij moet er wel uit voor de wandeling en ach dat gaat dan ook niet al te rap

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Als bij ons 's ochtendsvroeg de wekker gaat, spring ik zingend uit bed...., man en hond draaien zich nog eens om O-)...., zodra ik beneden koffie aan het maken ben, hoor ik getrappel op de trap...., Misty komt in slome draf langs me heen gesukkeld...., kwispelt een keer...., en duikt met een zucht op de bank om nog even verder te suffen.
Maar als ik dan klaar sta met de riem is zij de gene die huppelt...., naar buiten betekent voor haar altijd vrolijkheid en kwispelstaart ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik heb echt geen ochtendhumeur maar wilde ik mijn vorige hond meekrijgen dan moest ik haar aanlijnen in de mand en vervolgens net zo lang trekken totdat ze eruit kwam. Dit alles onder zwaar protest. Ik moest namelijk om 8.45 uur op mijn werk zijn en voordat ik weg ging wilde ik toch echt wel dat ze een uurtje uitgelaten was. Als het aan haar lag kwam ze rond de middag pas eens uit haar mand.

Nu kom ik rond een uur of 10 uit bed. Terwijl ik me op de rand van het bed aankleed kruipt Spikkel vaak nog even onder het dekbed op mijn plekje. Dat is echt een enorme slaapkop. Daarvoor is ze een Whippet waar ik, mede om die reden, ook voor gekozen heb.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ochtendhumeur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: oudere hulp hond.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^