Wat voer ik mijn pup in de vakantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Hallo!!! 
Even een vraag voor alle KVV aanbidders :-) 

Ik zal eerst een korte achtergrond geven. Mijn pup is een labrador reu, nu 5 maanden oud. Bij de fokker kreeg hij Eukanuba brokken, dus heb ik dit doorgevoerd toen hij bij ons kwam. Helaas bleek hij al meteen besmet met de giardia parasiet, dus een paar kuren, gebroken nachten, diarree opruimen en nog meer onheil, ben ik op aanraden van mensen hier begin januari overgestapt op vers vlees. Maxi vindt het niet alleen lekker, hij doet het er ook nog hartstikke goed op. Meneer groeide een beetje traag door die parasiet, maar hij is nu eindelijk in gewicht aan het toenemen. 

Aangezien mijn ouders kamperen, en wij met Hemelvaart en Pinksteren altijd met de hele familie naar Zuid-Limburg gaan, zit ik een beetje met het probleem; wat geef ik mijn pup dan? Hopelijk wordt het lekker warm die dagen, en vlees in het caravan-diepvriesje/koelkastje is niet echt een heel groot succes. Niet alleen ligt de koelkast etc. dan meteen vol, de koel/vries-kracht is niet hoog in zo'n ding. 

Van de dierenwinkel had ik het advies gekregen Profine brokken te voeren vanwege de afwezigheid van granen. Dus, ik heb hem de laatste week telkens een handje gegeven (niet gemengd met vlees), en heb hem gisteren een hele dag op de brokken gezet. Maar, toen gebeurde het; 's avonds, puppycursus, 5 minuten bezig.... dunne, stinkende ontlasting. Mijn eerste schrik was; oh nee, de parasiet is terug, maar vannacht heeft hij nergens last van gehad, en vanochtend was zijn ontlasting prima en was de geur weg. Dus, of dit nou van de brokken komt of van de sneeuw die hij heeft gegeten (hoe zeer ik hem ook er vanaf probeer te houden, hij gaat in de riem hangen om toch sneeuw te kunnen eten), ik weet het niet. Binnenkort maar weer een keer een dagje brokken en kijken of hij daar goed op reageert. 

Maar, wat gebruiken jullie zelf in dit soort situaties, als je hem dus niet zijn normale vlees kan voeren? Zijn er vlees-soorten die buiten de koelkast bewaard kunnen worden en niet zoveel zout etc bevatten? Ik ben echt ontzettend benieuwd. 

Dank!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat voer ik mijn pup in de vakantie? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik neem de eerste dagen gewoon mee. langste dat ik al vlees mee genomen heb, was 5 dagen. (maar die 5de dag was wel ophet randje).

goed verpakken en in koelbox en dat is best nog een aardig lange tijd bevroren.

n september vertrek ik naar Tjchie voor een dag of 10/14. Eerste dagen neem k weer wat mee, de rest van de dagen haal ik wel vlees bij een slager in de buurt. dan maar een paar dagen enkel ganse kippen en rundsvlees ;-)

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Je hebt van een aantal merken KVV ook houdbare rollen, die hoeven alleen als ze geopend zijn in de koeling. Je zou dat kunnen proberen of de hond het er goed op doet. Ik weet dat energique ze in diverse smaken heeft.
 Of van die stoommaaltijden van Renske, maar die worden voor een grote hond wel prijzig. ;-)

Als je graag vlees voert, HOEF je dus niet over te gaan op brokken ;-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

in zuid/limburg zullen ze vast ook supermarkten hebben waar ze smuldier o.i.d. verkopen, dan kan je gewoon elke keer voor 2 dagen halen ofzo, en 1tje in de koeler laten ontdooien en de andere gewoon buiten.

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker

honden foto van Silleke Petilleke

Ik heb van een kvv verkoper gehoord dat vel mensen tijdens de vakantie Orijen brokken geven.

Ook kan je natuurlijk in de winkel iets halen of vooraf googlen waar er verkooppunten van kvv in de buurt van je vakantie adres zitten.

Succes en alvast een fijne vakantie toegewenst!

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Er bestaat ook gedroogd vlees (dry barf). Is wel wat prijzig in de aanschaf maar je hoeft er maar heel weinig van te voeren. Een klein beetje warm water toevoegen en klaar is je maaltijd.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Dank!! Wat een goede tips! :-D Dat gaat helemaal goed komen. Ik heb al een winkel gevonden waar ze 'mijn' merk verkopen, dus dan kan ik gewoon voor 2 dagen vlees van thuis meenemen en de rest kopen in de winkel. En in het buitenland moeten we dan maar eens even kijken, voorlopig zit dat nog niet echt in de planning. 

Ik ben echt geen brokken fan meer, gisteren stikte hij tot 2 keer toe bijna in die dingen. Moest ik echt over zijn nekje wrijven, water laten drinken. Hij kwam helemaal hulpeloos naar me toe, zo zielig. Nu is hij wel gulzig, dus als ik hem brokken zou willen voeren kan ik daar zo'n speciale bak voor kopen, maar ik houd het lekker bij vlees! ;-) Zijn tanden mag hij lekker reinigen met een kluif, mjam!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Wij hebben in Italië voor 2 weken vlees in het vriezertje van de caravan bewaard. Dit vriest niet hard maar hard genoeg om t goed bevroren te houden. Zeker voor een lang weekend. Ik zou t dus gewoon meenemen in t vriezertje. Neem evt een koelbox mee met elementen om t in te vervoeren en te laten ontdooien. Dit ging bij ons prima.... En ook in zuidlimburg hebben ze supermarkten en dierenwinkels. Als je dit van te voren even opzoekt...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Oh ja en hijo zooplus heb je ook blikvoer zonder granen en met een hoog vlees percentage. Oa Rocco, bozita, Hermanns biovlees, grancarno.

Heb zelf geen ervaringen met dit vlees maar denk er wel aan dit eens te gaan uitpluizen. Altijd handig op vakantie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat voer ik mijn pup in de vakantie? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^