puppyteefje van 8 maanden laten steriliseren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik zelf ben er op tegen maar ik ken iemand die haar puppy van 8 maanden morgen laat steriliseren.het is een gezond hondje.zouden jullie dat doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppyteefje van 8 maanden laten steriliseren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 3 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Waarom zou je het niet doen? Ik heb hier op hp veel informatie opgevraag over het steriliseren, en ook veel informatie gevraagd aan trainers, en verscheidene dierenartsen. Zo ben ik tot de conclusie gekomen dat Kyra gasanesthesie krijgt, dat is beter voor de hond, omdat ze de narcose direct kunnen afbreken mocht er iets mis gaan en bij een injectie kan dat niet. En we hebben er voor gekozen dat Kyra wordt gesteriliseerd tussen de eerste en tweede loopsheid in. Wij hebben er voor gekozen alles weg te laten halen bij Kyra, baarmoeder eierstokken etc. Omdat we toch geen nesten willen, en al helemaal niet per ongeluk nestjes, en omdat er veel ziektes tegen kunnen worden gehouden. Zoals kanker aan de baarmoeder enz. Dus bij ons is de keus daarop gevallen, omdat we geen nesten willen, en vanwege ziektes te voorkomen. Er is altijd een risico met een operatie, maar ja dat is normaliteit toch ook zo met mensen? Kyra is ook gezond, maar dat neemt een sterilisatie niet weg. En bovendien zijn de wegen de redenen van ons hoger haar te laten steriliseren dan helemaal niet laten helpen. En ik ben niet over 1 nacht ijs gegaan. Ik ben ruim twee maanden bezig geweest info op te vragen om vervolgens daar goed over na te denken en uiteindelijk een keuze te maken.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Vino is gesteriliseert met 6 maanden en is gezond als een vis. ;-)

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 3 doggies

honden foto van Lia met Shanti

Ik heb ons meisje ook laten steriliseren voor de eerste loopsheid.
Ze is er niet door veranderd en is nog net zo lief als voorheen.
Wel moet ik oppassen dat ze niet te dik word haha,

Waarschijnlijk krijg ik van alles over mij heen maar over steriliseren/casteren zijn de meningen verschillend.O-)

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

ik vind er niks mis mee ;-) Myra word ook morgen gesteriliseerd ze zit nu mooi tussen haar eerste en tweede loopsheid in :-D

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

persoonlijk zou ik het niet doen, (is het hondje trouwens al een keer loops geweest? )
sowieso voor de eerste loopsheid is de blaas nog niet volgroeit, dit gebeurd tijdens de eerste loopsheid. sterliseren daarvoor kan dus op latere leeftijd incontinentie problemen opleveren.
Daarbij komt dat de hormonen die allemaal nog in ontwikkeling zijn en ook nog heel nuttig zijn voor de teef, die tijdens haar loopsheid kennis maakt met echt volwassen worden. 

Zelf ben ik ook steeds meer bezig met wel of toch niet steriliseren maar omdat Gaya hele zware schijnzwangerschap heeft gehad waar ze zichtbaar onder leed. Als ze dit keer weer zo heftig reageert op de schijnzwangerschap gaat het er ook uit, maar dan is ze bijna 2 en dus ook geestelijk volwassen/stabieler. Dat zou als men toch wil sterliseren dan mijn keus zijn om te doen. als de teef zowel lichamelijk en geestelijk volwassen is.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Ik wacht zelf met sterilisatie tot na de eerste loopsheid.Eens gehoord dat ze dan volgroeid is en alle volwassen hormonen in zich heeft.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

het is niet mijn hondje hoor.maar van een kennis.ik vroeg het me gewoon af.niets tegen sterilisaties of zo hoor. :-D maar omdat ze ook nog niet loops is geweest vroeg ik me af of dat wel goed is.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 1 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik heb ook al zoveel commentaar gekregen omdat tobie donderdag gecastreerd word, hij is dan 6 maanden ..

Waarom mag een mens daar zelf niet meer over beslissen? Het is niet van gezond dof niet.. als ik dat wil, doe ik dat .. Ik zal er wel mijn reden voor hebben. ookal is dat dan niet iedereen akkord mee..

laat op dat vlak ieder nu eens over zijn eigen hond beslissen ..

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@dusty ze is nog niet loops geweest.ik kan me zo vinden in jouw andwoord.mijn da heeft ooit gezegd,dat het helemaal niet goed is om zo een hondje te laten helpen.hij vond,het is beter tussen de 1e en 2e loopsheid in.niets negatiefs voor mensen die hun hondje hebben laten helpen hoor.ik zeg het eerlijk,mijn poppy is nu 3 jaar en ze is niet geholpen.ze heeft ook geen last van schijnzwangerschappen.en is zo gezond als een vis.

honden page profiel HummeltjeHummeltje 3 doggies

honden foto van Hummeltje

Als ze loops is geweest waarom niet?Waarom willen ze het diertje laten castreren?

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

ach ik had ergens ook weer info gevonden dat het helemaal geen kwaad kan om vroeg te castreren/sterriliseren, omdat het toch niet de groei beinvloed.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

mensen ik val niemand aan.ik vroeg het me alleen af.sorry als ik mensen op hun tenen trap.dat is niet de bedoeling.nogmaals ieder zijn mening.jazz is nu 3 en een half en ook niet geholpen.omdat het gewoon niet hoeft.wat mensen willen doen is hun zaak daar bemoei ik me ook niet mee,maar ik vroeg het me gewoon af.

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 2 doggies

honden foto van Lia met Shanti

" ik heb ook al zoveel commentaar gekregen omdat tobie donderdag gecastreerd word, hij is dan 6 maanden ..

Waarom mag een mens daar zelf niet meer over beslissen? Het is niet van gezond dof niet.. als ik dat wil, doe ik dat .. Ik zal er wel mijn reden voor hebben. ookal is dat dan niet iedereen akkord mee..

laat op dat vlak ieder nu eens over zijn eigen hond beslissen .. "

Ik ben het helemaal met je eens, er word gelijk geoordeeld... en voor mij was de rede dat ik gewoon geen nestje wilde of reuen aan de deur of niet meer kunnen wandelen als ze loops is, en dan ook nog de viezigheid blabla, ben ik dan zo slecht voor mijn teckelmeisje?
Echt niet want ze is voor ons als een kind!
Ik kan ze niet tillen omdat ik artrose hebt in mijn heupen dus ook een van de rede om geen reuen van haar af te moeten slaan O-)
Ze is tot nu toe voor ons een model kind , zindelijk en kan alleen zijn vind het heerlijk om te wandelen/rennen mits het niet regent haha
Gewoon een lekkere gesteriliseerde knuffelkont waar wij heel veel van genieten!!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@lia sorry maar ik veroordeel niet.ik mag het me toch wel afvragen?fijn dat je hondje zo blij is,dat is dit hondje namelijk niet.dit hondje mag niet rennen en mag nergens aan ruiken.dus vind ik het nog eens extra sneu.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

dat niet rennen of snuffelen heeft toch niks met sterilisatie te maken ??

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 1 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

Lia bij ons reutje is het omdat mijn ouders een teefje hebben dat niet geholpen is en wij daar vaak komen. kreeg ik commentaar dat ik ze dan maar gescheiden moet houden..? en wat als zo iets dan niet gaat..? Ik vind dat er te vaak, te snel geoordeeld word .. en euhm.. max is ook gecastreerd als hij 5 maanden is, en heeft een mooie volle groei gehad, en een echte cocker vacht, dus of er nou weer zoveel van waar is van die veranderingen en de groei dat stopt, twijfel ik ook aan..

Anoniem (Gast)

Toch raar! Ik open hier vorig week een topic over met hetzelfde onderwerp maar stel de vraag heel anders.....maar krijg hele andere antwoorden dan hier.
Mij heeft het in ieder geval doen besluiten om het niet te doen.
Kamaz is nu 17 maanden en ik had een afspraak staan voor morgen maar heb afgebeld en echt om die reden dat ik het hier gedeeld heb en tot het besluit ben gekomen om nog zeker een paar jaar te wachten.En dat kwam toch zeker door de antwoorden die ik kreeg.Had ik deze antwoorden gehad.......had ik waarschijnlijk nog  getwijfeld!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Heb zelf nog nooit een teef in huis gehad. Hoop wel in de toekomst er ooit een te hebben. Zelf zou ik haar dan (tenzij medisch noodzakelijk) niet voor de eerste loopsheid laten steriliseren en waarschijnlijk zelfs pas wat later.........Gevoelsmatig zou ik het ook pas na zowel lichamelijke als geestelijke volwassenheid willen doen.

Mijn 2 reuen en ook mijn eerste die inmiddels overleden is zijn ook 'intact' en zullen dat zolang het medisch niet nodig is ook blijven...........hopenlijk hun hele leven dus.

Dat mensen om al dan niet medische redenen tot sterilisatie/castratie over gaan, kan ik begrijpen en is hun keus. Wat ik een beetje moeilijker te begrijpen vind is het feit dat ze het doen op een leeftijd waarop de desbetreffende hond zeker lichamelijk nog niet volgroeid is.

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 3 doggies

honden foto van Lia met Shanti

" @lia sorry maar ik veroordeel  niet.ik mag het me toch wel afvragen?fijn dat je hondje zo blij is,dat is dit hondje namelijk niet.dit hondje mag niet rennen en mag nergens aan ruiken.dus vind ik het nog eens extra sneu. "


Dat doe je niet hoor, ik bedoel dat in het algemeen.
Iedereen heeft daar een mening over, en ik wilde alleen maar aangeven dat iedereen wel een rede heeft waarom het wel of niet te doen O-)

honden page profiel Ella & LiaElla & Lia 3 doggies

honden foto van Ella & Lia

Onze oudste cavalier is 3 maand na de eerste loopsheid gesteriliseerd en dit omdat ze er echt enorm van heeft afgezien (ontsteking en dergelijke) en omdat ze ook steeds terug opnieuw schijnzwanger werd. Onze jongste is nu 5 maand en als het niet nodig is zal ze niet gesteriliseerd worden denk ik.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

okee nogmaals.wie heeft mij zien schrijven dat ik veroordeel?dat doe ik niet.

honden page profiel Hilde Hilde 3 doggies

honden foto van Hilde

De reactie van Anoniem ben ik was niet ingelogd sorry!!

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 3 doggies

honden foto van Lia met Shanti

" Lia bij ons reutje is het omdat mijn ouders een teefje hebben dat niet geholpen is en wij daar vaak komen. kreeg ik commentaar dat ik ze dan maar gescheiden moet houden..? en wat als zo iets dan niet gaat..? Ik vind dat er te vaak, te snel geoordeeld word .. en euhm.. max is ook gecastreerd als hij 5 maanden is, en heeft een mooie volle groei gehad, en een echte cocker vacht, dus of er nou weer zoveel van waar is van die veranderingen en de groei dat stopt, twijfel ik ook aan.. "

IK merk gewoon helemaal geen veranderingen aan mijn meisje, het lijkt wel of ze nu wat meer aanhankelijker is geworden. En haar vacht en  de groei is ook niks mis mee.
Ze is er ook helemaal niet ziek van geweest en er is al niks meer te zien aan haar buik ;-)
Ik vind dat als je vaak  bij je ouders komt het gewoon moet doen, zonde om ze dan uit elkaar te houden ook al duurt het maar 3 weken. Is jou beslissing en jou verantwoordelijkheid ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" ik heb ook al zoveel commentaar gekregen omdat tobie donderdag gecastreerd word, hij is dan 6 maanden ..

Waarom mag een mens daar zelf niet meer over beslissen? Het is niet van gezond dof niet.. als ik dat wil, doe ik dat .. Ik zal er wel mijn reden voor hebben. ookal is dat dan niet iedereen akkord mee..

laat op dat vlak ieder nu eens over zijn eigen hond beslissen .. "

iedereen moet het ook zelf weten hoor ;-). alleen heb je zo weer mening die verschillen, waar de ene vind dat het geen klap uit maakt, wil de ander niet snijden in een gezonde hond. aan het eind van de dag kan ik alleen mijn eigen visie erop geven en of men daar waarde aan hecht is aan de gene zelf toch? als jij achter jou standpunt staat om te castreren kan iedereen wel roepen dat je het niet moet doen maar uiteindelijk hebben wij er helemaal niks mee te maken.

het zou gewoon niet mijn persoonlijke keus zijn, als ik Dusty's castratie terug zou kunnen draaien zou ik het gelijk doen. ik dacht het toen aan 3 verschillende "experts" gevraagd te hebben en die zeiden doen. Dus ja dat maar gedaan. nu kom ik er pas achter dat hij eigenlijk zijn mannelijke hormonen nog zo nodig had dat ik me voor de kop sla niet nog verder gezocht te hebben. maar ja niks aan te doen nu meer ;-).
ik ben absoluut dus geen voorstander meer om te snijden waar het niet hoeft. Dus wil echt eerst alle wegen bewandeld hebben met Gaya voor ik er voor kies om haar te steriliseren. 

Ik vind het ook nog steeds eigenlijk heel slecht dat een dierenarts voor dat een teef een keer loops is geweest het er uit haalt. Heeft men geen zin in het loopsheid gedoe prima maar gun de teef eenmaal de kennismaking met de hormonen die daarbij vrij komen en ook een voor een stuk geestelijke welzijn zorgen. De kans op de mamatumoren etc zijn nog steeds heel erg klein als je laat sterliseren na de eerste loopsheid.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@liesbeth.omdat dat hondje zeg maar niets mag,vind ik het extra sneu.


@manuela daar ben ik het helemaal mee eens.mijn poppy is nu 3 en ook niet geholpen.mijn jazzy is nu 3 en een half jaar en ook nog intact.



@lia daar heb je gelijk in.


@ella dan zou ik het ook zeker doen.als mijn poppy dat zou krijgen.


@anoniem.je doet er goed aan om nog even te wachten.mits er geen medische oorzaak is.

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 1 doggies

honden foto van Lia met Shanti

" okee nogmaals.wie heeft mij zien schrijven dat ik veroordeel?dat doe ik niet. "


Dat doe je niet, het is alleen een discussie die je gestart bent ;-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Bij mij gaan er binnenkort ook een paar naar de dierenarts om ze te laten helpen wie het er mee eens is prima wie niet ook prima maak ik me geen zorgen over. Heb het hier een tijdje terug ook gevraagd over Rambo en nee zou allemaal niet helpen een castratie. Nu de loopsheid van Luna gehad en zou willen dat ik het toen al had gedaan

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@hilde okee. ;-)


@lia ik heb ook een teefje en een reu.en met de loopsheid heb ik geen probleem.hij blijft netjes van haar af.alleen de laatse week let ik goed op. :-D


@dusty dat probeer ik uit te leggen wat jij opschreef. ;-)


@lia ik wou geen discussie aangaan hoor.ik weet nog toen mijn poppy zo oud was en het ik het eens vroeg aan de da,dat hij het verstandiger vond om te wachten tot de 1e of 2e loopsheid.nou krijgt poppy al haar 6e loopsheid en zolang ik geen medische reden zie,laat ik haar ook niet helpen.en jazzy is een reu en hij is gewoon een lieverd en hem laat ik ook niet helpen.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jet is met 8,5 maand gesteriliseerd. 3 maanden na haar eerste loopsheid. 

Na haar eerste loopsheid is ze schijnzwanger geworden. Maar ik had sowieso al besloten om haar 1x loops te laten worden en dan te steriliseren. Ze moest van mij sowieso 1x al deze hormonen hebben meegemaakt. Hoort bij het volwassen worden vind ik. 

Na haar sterilisatie is ze heel erg schijnzwanger geworden. Ze gaf ook melk. De dierenarts zei dat ik er goed aan had gedaan. Waarschijnlijk was ze alweer bezig met haar volgende cyclus, dit zou dus veel te snel na de vorige loopsheid zijn geweest.  

Persoonlijk zou ik de teef dus 1x loops laten worden en na 3 maanden (vanwege de doorbloeding) laten steriliseren als je dit van plan bent. 

Misschien kun je je kennis nog overhalen om het niet te doen, haha!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppyteefje van 8 maanden laten steriliseren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: zindelijkheid bij de fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^