anti diarree poeder?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zeg niet dat een da in het algemeen slecht is als hij RC verkoopt, dat maak je er zelf van. Ik zeg wel dat RC niet goed is en de meeste da's daar geen kaas van gegeten hebben + dat het voor een leek erg moeilijk is om een goede dag er tussenuit te vissen.

Maar nu weer ontopic: Anti diarree poeder...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "anti diarree poeder? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je weet nooit of je bij een goede DA bent.
Dat is een kwestie van proberen.
Als jij alleen af gaat op de schappen in de wachtkamer....

Nouja dit word een oneindige discussie en daar heb ik geen zin in.
Jij blij met jouw da, ik met de mijne.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ben vooral blij met mijn eigen kennis ;-)

May (Gast)

mijn vorige hond was een kruising herdershond en border collie heeft heel zijn leven brokken van de Aldi gekregen, nooit ziek geworden. is 14 jaar geworden! mijn hond nu krijgt dezelfde brokken.
Zoals ik al vaker heb vermeld. hij krijgt GEEN diarree door de pasta of brood. Hij krijgt diarree als ik heb 50gram meer probeer te geven. Da gaat dit gesprek over.

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

Ik vind het ook van de zotte om een poedertje te geven tegen iets dat veroorzaakt wordt door slechte voeding.
Pure symptoombestrijding.
Geef zo'n dier eens gewoon een poosje echt dierenvoer.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" mijn vorige hond was een kruising herdershond en border collie heeft heel zijn leven brokken van de Aldi gekregen, nooit ziek geworden. is 14 jaar geworden! mijn hond nu krijgt dezelfde brokken.
Zoals ik al vaker heb vermeld. hij krijgt GEEN diarree door de pasta of brood. Hij krijgt diarree als ik heb 50gram meer probeer te geven. Da gaat dit gesprek over. "

Iedereen zegt dat het aan je voer methoden ligt en dat je dat moet aanpakken om je hondje gezond te maken (en dus heb je dan geen poeders nodig). Dit wil je niet aannemen. Wat is dan je doel van je topic?

De Aldi brokken zijn hetzelfde als de Royal Canin brokken: veel graan en chemie, weinig vlees. Daar doe je zelf nog een schep boven op door nog meer graan (brood en pasta) toe te voegen. En dat allemaal voor een vlees eter..

Het feit dat je hond 50 gram extra van de brokken niet kan verdragen en niet op gewicht is en blijft, zegt al heel veel.

Nogmaals: Een stevige roker kan ook 100 jaar worden, maar hoe groot is die kans?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ok, je vraagt of iemand ervaring heeft met het poeder, nee dus, ik niet.

Zonde dat je niet echt openstaat voor de de gegeven tips w.b. de voeding.
Het is niet normaal dat je hond zulke ontlasting heeft, dat je dat met een poeder wil oplossen ipv kritisch naar het voedingspatroon te gaan kijken vind ik een gemiste kans voor je hond.
Er zijn hier mensen die veel ervaring hebben met voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen, proberen kan altijd, denk ik dan.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zucht.. Of dit topic is neb, of het is geopend met de gedachte 'Ik doe lekker wat ik zelf wil en geef toch die poeders' (lees: chemische bende).. Aangezien er helemaal niet ingegaan word op alle tips mbt voeding..

Ik geef het op.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Dus liever een poedertje bij geven dan de voeding aan te passen ?

Daarmee is het probleem niet opgelost hoor.

Dat is net zoals een aspirine nemen omdat je tandpijn hebt.
Gaatje in je tand gaat niet weg hoor, je voelt het enkel niet meer.

honden page profiel ..

honden foto van .

ik heb niet alles gelezen dus ga alleen even op de vraagstelling reageren.


ja er is diareepoeder, ik heb zelf een hele poos geleden een pot darmreiniger van Beahpar in huis gehad toen Dusty een infectie had opgelopen na een bevuilde hondenweide bezocht te hebben.
na overleg met de dierenarts waren zijn klachten niet erg genoeg om direct langs te komen.
Dus met een weekje darmreiniger en heel erg lekker eten, eigenlijk vrijwel alles wat ik er maar in kreeg  (hij wilde niet eten) ging het weer beter. Daarna ben ik wel weer 3 weken bezig geweest met hem weer gewoon zijn kvv te laten eten want de rodi-worsten waren natuurlijk lekkerder dan de kiezenbrink (aldus Dusty O-)

Maar nee ik zou persoonlijk voor lang aanhoudende diaree geen poedertjes gaan gebruiken maar echt kijken naar wat je voert en vanuit daar verder gaan kijken. Want die poedertjes zijn heel prettig bij ziekte maar niet voor langer gebruik.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ik ben wel benieuwd wat voor brokken hij inderdaad krijgt en wat de reden is van de rijst en brood die hij bij zijn eten krijgt. "

Nog maar even ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Om het beeld even duidelijk te krijgen. Je geeft voer en daarbij de extra's. heb je ook wel het extra's weggelaten en dan meer voer gegeven? Krijg je dan dezelfde reactie?

En wat voor voer geef je? Je kan grijpen naar de anti-diaree remmer maar het is logischer om eerst naar de bron te kijken en dan met oplossingen te komen.

En heb je wel eens van voer gewisseld?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ze geeft al jaren lang Aldi brokken en is overtuigd dat het daar en aan de extra's niet ligt.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" mijn vorige hond was een kruising herdershond en border collie heeft heel zijn leven brokken van de Aldi gekregen, nooit ziek geworden. is 14 jaar geworden! mijn hond nu krijgt dezelfde brokken.
Zoals ik al vaker heb vermeld. hij krijgt GEEN diarree door de pasta of brood. Hij krijgt diarree als ik heb 50gram meer probeer te geven. Da gaat dit gesprek over. "
 
Als jij zeker weet dat die 50 gram het probleem is moet je daarmee stoppen. Probleem opgelost !!

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik zou zeggen... zoek het lekker uit!
Jij komt hier advies vragen, dat wij geven, waarop jij dan zegt het ligt niet aan het voer!
Als je het allemaal zo goed weet, waarom heb je dit topic dan geopend??
Nou hoop dat je ogen optijd open gaan voordat je hond helemaal de vernieling in is geholpen!

want een magere hond die aan de diarree is met de voeding van aldi brokken, brood en pasta is niet goed! Honden zijn vleeseters en hebben dit ook nodig in de vorm van vers vlees of een goede vleesbrok b.v. acana, tast off wild ect

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik geef je 1000 % gelijk maar nu komt TS hoogstwaarschijnlijk niet meer terug. De enige die je daar mee hebt is de hond van TS.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je kon TS en de hond toch al niet helpen, want TS neemt niets van iemand aan en heeft haar mening al 100% vast staan, namelijk dat ze alles oplost met chemische poedertjes.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik lees nu idd dat je aldi voer geeft. Je vorige honden hadden geen gevoelig maag/darm kanaal. Een husky heeft dit wel en dit los je helaas niet op d.m.v. anti diaree poeder!

Voor de rest ben ik het met Kim eens ;-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het enige dat goed is aan genoemd voer, zoals het Aldi-voer, is de prijs. Het is goedkoop en dat is ook vaak de reden, dat dit voer gegeven wordt. Voer moet gewoon veel vlees bevatten en dat zit in dit voer niet. Misschien 4% als je geluk hebt. De rest is chemie, graan en andere vullers, maar ook smaak en geurstoffen, zodat de hond het als vlees ruikt en ziet en het daarom ook eet. Maar hij ruikt geen vlees, maar chemie ! Toen Luca overgaf en diarree had, kwam dit ook van zijn voer, de dierenarts bestreed het overgeven en de diarree met injecties, terwijl ik er veel te laat achterkwam dat het door zijn voer kwam, dat was Hills, niet echt het goedkoopste voer, maar ook net als Aldi voer, niet goed. Weinig vlees, veel chemie, veel zout en graan. Ik dacht ook dat ik Luca het beste van het beste voer gaf, te meer omdat de dierenarts dit adviseerde en er schijnbaar erg veel belang bij heeft, dit te adviseren, omdat hij er enorm aan verdient. Toen ik op ander goed voer overging, met veel vlees, geen chemie,geen zout en graan, gingen de anaalklierproblemen over en ook de jeuk en het overgeven.De anaalklierproblemen kwamen ook van het voer. De dierenarts wilde die operatief verwijderen. Al de genoemde problemen gingen over, toen ik ander voer nam. Dierenartsen adviseren waaraan ze verdienen, maar hebben over het algemeen totaal geen verstand van voer.Dat kan ook niet, als je van de 6 jaar studie,1/2 dagdeel voeding krijgt.  Zieke honden zijn voor de dierenarts een inkomstenbron. En wat sommige reacties betreft : Wij als baasjes geven advies en willen gewoon het allerbeste voor onze jongens en meisjes en daarom ook voor de honden van andere baasjes. Ik heb van hondenpage veel geleerd, weet gewoon door baasjes van hondenpage wat ik het beste kan voeren en dat ook veel problemen terug te voeren zijn aan het voer. Dat nam ik heel graag aan. Ben daar ook niet eigenwijs ingeweest, maar heb alle raad meegenomen voor de toekomst. Heb van al die informatie veel geleerd en die geef ik ook door aan andere baasjes.  Dat is toch ook de bedoeling van Hondenpage.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Probeer nou alsjeblief voor je hond . Vers vlees te geven. Ga naar de jumbo haal zes pakjes smuller totaalvoer met pens . En probeer het op z'n minst eens . Zonder de pasta en brood . Gewoon alleen de Smuldier geven. Sochtends een bakje en Savonds een bakje . en kom dan nog is terug als het nog niet werkt. (WatIk me bijna niet kan indenken)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Ik geef je 1000 % gelijk maar nu komt TS hoogstwaarschijnlijk niet meer terug. De enige die je daar mee hebt is de hond van TS. "


Ze neemt toch niets aan, miss dat dit der ogen opend (hopelijk)
Zoniet en ze neemt echt niets aan is zij de enige die der eigen hond de vernieling in helpt (helaas)

Ze komt naar HP vraagt advies en heeft der eigen conclusie al.... dan staan wij van HP machteloos helaas, ondanks wij het beste willen voor haar hond. Zonde is dit, maar haar eigen keuze

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Kim, rustig nou.':-)
TS heeft minder kennis en ervaring, schrijven dat ze haar hond in de vernieling helpt, gaat niet helpen.

Je bedoelt het goed, maar maak er geen 'wij van HP tegen de TS' van.

May, zou je misschien nog wat vragen willen beantwoorden. Iedereen wil alleen helpen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Kim, rustig nou.':-)
TS heeft minder kennis en ervaring, schrijven dat ze haar hond in de vernieling helpt, gaat niet helpen.

Je bedoelt het goed, maar maak er geen 'wij van HP tegen de TS' van.

May, zou je misschien nog wat vragen willen beantwoorden. Iedereen wil alleen helpen. "


hahaha, ik ga niet meer in dit topic reageren, dit topic word weer kim veiligO-)

Zal het overlaten aan de mensen met meer geduld, want dat is wat ik mis vandaag:-D

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

De vogel is denk ik al gevlogen ;-)
Ze heeft advies gehad en kan het terug lezen als ze wilt maar denk niet dat we nog wat horen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

hahaha, ik ga niet meer in dit topic reageren, dit topic word weer kim veiligO-)

Zal het overlaten aan de mensen met meer geduld, want dat is wat ik mis vandaag:-D "

Ojee, heb je een slechte dag dan?:-D
Ik ben vandaag ook in een bijzonder meegaande bui, iets met ontstressen.....;-)

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

May,met de beste bedoelingen geven we je advies,ook ik zeg geef je husky geen boterham iedere dag of pasta.
Onze alaskan malamute's krijgen ook wel eens een boterham daar worden ze echt niet ziek van,pasta krijgen ze nooit.
De reden dat hij aan de dunne gaat als je hem vijftig gram meer geeft is omdat zijn darmen dit niet aan kunnen vanwege het hoge graan gehalte in de aldi brok.
Mijn advies is drie of twee keer per dag voeren,de dag hoeveelheid dus in twee of drie maaltijden delen.
Het liefst kvv maar als je dat vies vindt of geen plaats in vriezer dan een goede graanvrije brok.
Kijk eens op voedingswijzer voor een goede brok of kvv .
Onze malamute's leven vijf dagen op een graanvrije brok en twee dagen per week op vers.
Veel succes en plezier met je husky en als je vragen hebt gewoon stellen .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "anti diarree poeder? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^