VLAAMSE HONDENFOKKERIJ GEREGLEMENTEERD einde van broodfok of vergeefse moeite?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bambibi (Gast)

Misschien bij jullie al bekend maar voor mij was dit nieuw:

VLAAMSE HONDENFOKKERIJ GEREGLEMENTEERD

BELGIË – Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse regering het Fokkerijbesluit uitgebreid. De hondenfokkerij wordt opgenomen in het Fokkerijbesluit om zo het fokken van honden te reguleren en knelpunten weg te werken. De minister zal een lijst opstellen van de rassen van honden waarvoor de genetische diversiteit in het gedrang is. De KULeuven onderzocht bij 23 populaire hondenrassen of er voldoende genetische variatie aanwezig is om een gezonde populatie in stand te kunnen houden en de resultaten van deze recente studie tonen aan dat het voor sommige hondenrassen vijf voor of – naargelang de bron – vijf over twaalf is. 
BEPALINGEN
– De minister zal voor de rassen waarvoor de genetische diversiteit in het gedrang is, bepalen dat ‘prestatieonderzoeken’ worden uitgevoerd en op welke manier dat moet gebeuren. Ze moeten worden uitgevoerd door de verenigingen en organisaties van fokkers die erkend zijn.
– De minister kan bovendien voor deze rassen de voorwaarden voor de toelating tot de voortplanting bepalen. 
– Voor alle honden geboren na 31 december 2014 moet de eigenaar van de hond te allen tijde de identiteit van de hond en van de ouders van de hond kunnen aantonen.
– De houder van een reu zal bij de dekking of de inseminatie van een teef een dekcertificaat aan de houder van de teef moeten afleveren.
- Alleen reuen toegelaten tot de voortplanting door een vereniging of organisatie van fokkers van honden die wettelijk erkend zijn, zullen teven mogen dekken die toebehoren aan derden. 
WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK
In uitvoering van het aangepaste Fokkerijbesluit zullen de mogelijkheden onderzocht worden voor verder wetenschappelijk onderzoek. Dergelijke research is wenselijk met het oog op het opstellen van rasspecifieke fokinstructies.
BR00DFOKKERS EN DIERENWINKELS
Overtredingen van de bepalingen van dit besluit worden opgespoord, vastgesteld, vervolgd en bestraft. Indien de zogenaamde br00dfokkers en dierenwinkels in Vlaanderen rashonden verkopen, dan zullen zij moeten aangesloten zijn bij een door de Vlaamse overheid in het kader van de regelgeving van het Vlaamse Fokkerijbesluit erkende organisatie of fokvereniging. Indien zij dit niet doen, verkopen zij honden die door de Vlaamse overheid wettelijk niet erkend zijn. Dit zal gevolgen hebben voor zowel de winkel/br00dfokker als de koper. 
Meer info op de website van het Uitgebreide Platform Honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "VLAAMSE HONDENFOKKERIJ GEREGLEMENTEERD einde van broodfok of vergeefse moeite?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Deze mag wel wat in het daglicht komen!
Het is in ieder geval al iets!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

.....Dit zal gevolgen hebben voor zowel de winkel/br00dfokker als de koper

Als dit ook in praktijk zal worden uitgevoerd maken ze in ieder geval al een stap in de goede richting

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Zoals alles hier, zal ook dit alles wel weer met de nodige korrels zout kunnen worden geïnterpreteerd naargelang de wind draait, en zullen er wel weer allerlei poortjes geopend worden om de wetten te omzeilen. Het is allemaal veel te mooi om in werkelijkheid te werken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "VLAAMSE HONDENFOKKERIJ GEREGLEMENTEERD einde van broodfok of vergeefse moeite?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn hondje niest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^