vervelende dierenarts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Carla Carla 3 doggies

honden foto van Carla

" Je krijgt dan toch de neiging om te liegen om de dierenarts een hak te zetten? Groeit ze? Nee hoor, nog steeds vers! Groeit ze niet? Heb brok gevoerd, maar helaas. "

Iets anders heeft wel een raakvlak hier mee gaat alleen niet over da maar over artsen van het consultatie bureau.
Toen ik daar met mijn zoon kwam die ik borstvoeding gaf en hij volgens hen steeds net niet genoeg aan kwam of groeide moest ik toch echt flesvoeding gaan geven. Het was mijn 1e kind dus erg onzeker en vaak jankend en over mijn toeren naar huis. Gelukkig had ik steun en goede info gevonden en bleef, eigenwijs als ik gelukkig ben, toch bv geven. En hun bleven zeuren tot ik toen hij 7 maanden was en voor het weegmoment aangaf dat ik flesvoeding gaf (dus niet) Hij was niks aangekomen en toen was het goed. Blikken voeding tentoongesteld in de praktijk zullen ze ook wel aan verdienen.
Bij kind nr 2 ging het mijn ene oor in en mijn andere weer uit........ ;-)

Zo ook met opvoeding en nu ook met mijn honden ik ben heel nieuwsgierig wat een ander doet en vooral waarom en dan pik ik daar uit wat bij mij past en maak daar mijn eigen manier van.

Ik weet niet hoe onze da over vers denkt is nog nooit ter sprake gekomen bij de volgende enting ga ik me meer verdiepen in het titeren en dan kom ik er wel achter.
( ik geef ook nog niet zo lang vers)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vervelende dierenarts" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Wat een dierenarts zeg, zo'n zaag O-)
Hier ook een kleine border, maar daar heb ik mijn dierenarts nog nooit wat over horen zeggen. Kia moet ook nog groeien, toch? Maak je geen zorgen, kleine bordertjes zijn niet minder dan hun grote maatjes ;-) Klein maar fijn!

honden page profiel debbiedebbie 3 doggies

honden foto van debbie

ik ben zo blij met onze dieren arts die vind het juist geweldig dat we vers voeren en zegt juist dat ze zou willen dat een ieder dat zijn hond gunt.
mijn malthezertje kreeg eerst ook brok en nu sinds een half jaar vers door dat ik me er in ben gaan verdiepen toen we kaycha kregen
malthezer had altijd klitten stonk uit der bekje had snel last van teken vlooien enz enz nou het is een werled van verschil der vacht glimt geen klit meer te zien geen stank geen vlooien helemaal niets en mijn pup amerikaanse stafford is nu 6 maanden weegt 18 kilo is een slanke maar oh zo mooie dame op kvv geworden en dan die tanden van ze wauw witter dn wit
dus ik zeg lekker laten lullen

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy 3 doggies

honden foto van Joeri & Teddy

" Als ik het zo lees bof ik echt met mijn dierenarts....
Het is een ouderwetse ' no-nonsens ' man...
Lekker simpel,  en geeft mij altijd mee:  ' jij kent je honden het beste... jij moet zelf doen waar jij denkt waar je goed aan doet , ze zijn zo gezond als een vis,  dus laten we vooral geen problemen maken als ze er niet zijn.'
En dat is fijn  :-) zo doe ik het dus ook.
Zulke dierenartsen zouden er meer moeten zijn.... "
Ik ben juist bang dat dit een uitstervend ras is...
De ouderwetse dierenarts (vroeger bij mij thuis ging de hond nog naar de veearts) met praktijk aan huis, allang afbetaald, met betaalbare (normale?!) tarieven en pragmatische aanpak.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

ik wilde net zeggen, je kan gewoon bij tannetje of stefan in de winkel komen en je zorgen delen...mijn ervaring is dat zij beiden open staan voor gesprek en gewoon rustig oordeel; even tandjes kijken en heupjes en beetje spelen met de hond, zonder dat zij daar een cent voor vragen.
Maar goed dat is mijn ervaring. Daarom ben ik er ook zo blij mee. Ik ga kvv kopen en krijg toch even een contact momentje en kan dan mijn vraag stellen.

Toch vond ik die borstvoeding vergelijking heel prima! Soms zijn dingen in de mode...dan lezen artsen of logen of...echt niet anders dan over wat in de mode is.
Dat geldt ook in mijn vak hoor. Ik ben echt niet dom of onzelfstandig in mijn denken. Of uit op geld of...Maar je hoort en ziet alleen dat wat overal gepromoot wordt.

Ik zag vanmiddag weer hier op het forum wat er allemaal in brok zit.
Dat kan ook echt niet goed zijn hoor: gewoon teveel: hoe reageren darmsappen daarop? of waar ik zelf in geloof: chemische vitamine zal het lichaam of lui maken, of niet erkennen.
Ik weet van voedselleer voldoende om te weten dat het lichaam een soort gewenning krijgt, dat is goed anders zou er teveel onnodig opgeslagen worden: dus een basis moet er zijn. Daarnaast reageert een lichaam ook goed op afwisseling.
Dus verander en wissel af. En geef een basis.

En vooral wees trots of wat je met je hond bereikt hebt.
EN ik vind het mooi om te horen dat je een goed geloof en vertrouwen hebt in een gedegen opleiding en de ervaring en intelligentie van je DA. Maar ook hij kan alleen maar leren wat hij hij hoort en leest en ziet. Dus geef hem die kans om mee te kijken wat jij inmiddels geleerd en gezien en ervaren hebt! Ik geloof echt dat wanneer je op een bepaalde manier zelf in een rust en vertrouwen in je eerlijkheid dat kan tonen, mensen, dus ook DA's, interesse zullen tonen, dan krijg je een samenwerking in plaats van een scheve verhouding.


honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Nee hier gelukkig geen gezeur met een DA! Zei wel toen ze vroeg wat voer je en ik zei vlees van oke... met een klein beetje een scheef gezicht.. Toen me teef gepakt voor de enting en het enige wat ze zei was wouw!! Dus zou ze zich nu ook erin gaan verdiepen...O-) Hoop het!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Laat je niet gek maken inderdaad door de dierenarts.
je hebt je antwoord gekregen van de fokker, welke is dat eigenlijk ??
Ik heb zelf ook borders en vind altijd leuk om te weten waar iemand anders zijn/haar border vandaan komt / welke lijn.

groet Thamara "

kia komt van sandra buil.
niet echt een bekende... maar ik heb toen met haar heel lang gesproken over rassen (zat erg in de twijfel: sheltie, border of tevurense)
en toen ging ik voor een sheltie... alleen trof ik daar een rot fokker.... en sandra bood toen 1 van haar pups aan... dus toen toch voor een border..
en nu border verslaafd!
oh sandra heeft altijd maar 1 nest met haat teef. van dat nest houd ze 1 pup (teef) ze heeft nu 4 generaties..
(kia der zusje, mama, oma en groot-oma) 
lopen allemaal behendigheid (behalve kia der zusje natuurlijk)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vervelende dierenarts" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kennelpup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^