Help ons!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Hallo!
Wij hebben een Mopshond pup (reu) van 12 weken. Heel lief beest! Maar wel een met een probleem.

Ik ben ten einde raad!! Hij wil alleen plassen in onze tuin. Ik kan 5 minuten of een uur wandelen... Hij doet niks buiten! Kom ik thuis, dan rent hij naar de tuindeur en geeft aan naar de tuin te willen. 

Nu laat ik hem op advies van dierenarts alleen nog maar buiten op straat (voor onze deur staat een boom) aangelijnd uit. Hij poept wel buiten op straat maar plassen echt niet! Daarnaast plast hij sinds 2 dagen ook op de bank!!! Hij kijkt me aan een plast zo naast me.... Ik zet hem dan gelijk buiten bij de boom. Ook bevuilt hij zijn bench. Vanmiddag moest hij even in de bench had expres even geen kranten in de bench gedaan en ja hoor hij plast zo in zijn bench en gaat erin liggen!! De fokker was hartstikke schoon ook werk ik vanuit huis en houd hem de hele dag scherp in de gaten. Ik weet even niet meer wat ik moet doen. Ik heb het idee dat hij me aan het uitproberen is... 

Ik wil dat hij niet meer plast in de tuin, en zeker niet meer op mijn meubels. Ik wil graag dat hij net als alle andere honden buiten op straat plast. Is dit misschien te veel gevraagd? 

Help, help help!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help ons!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Heb gwn geduld ,hij is pas 12 weken! ,dan kan je niet van een pup verwachten dat hij alles snapt.
Telkens na het eten spelen en slapen moet je met hem naar buiten en ook s'nachts zul je er een paar keer uit moeten.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

aaaa ja dat klinkt niet blij

je hoort het vast niet voor het eerst...maar heeeeel vaak is het begin van buiten plassen vooral dat jij als baasje ontspannen bent.
Geen drukte maken over het binnen plassen.
Niet te lang buiten zijn, denk om het aantal prikkels wat die kleine aankan. Het is een baby! Nieuwe geluiden, geuren en dingen zijn zo dominant dat de aandrang van plassen niet komt en dan is het diertje zich echt niet bewust ervan. Thuis in bench en naast jou op de bank...ontspant ie en ppppppppppppppsssssssssst daar komt de plas.

Je pakt het diertje op...staartje tussen de billen...aaaa moet jij plassen kom maar...buiten zetten en ws is ie uitgeplast...maar daar geef je toch een koekje: we zijn tot buiten gekomen! Benoem het plassen. Zodat hij het woord gaat kennen. Buiten doe je gewoon een mooi rondje ...en o wat ben jij blij als ie buiten een plasje doet zeg! koekje...hoog stemmetje...je bent trots...

12 weken...dus net als met baby s verschoon je zonder gedoe.
geen stress...hoe lastig ook. Het beestje kan die oorzaak gevolg niet leggen: zijn blaasje liep leeg...Net als moeder hond ruim je het op.
Op een gegeven moment legt hij de link..zo voelt plasje en zo doet baasje als we buiten zijn...dan wordt ik beloond voor plasje.

Meestal heb je succes als je meteen na het eten...meteen na het slaapje..meteen na het spelen...naar buiten gaat...Dan komt die blaas wel...en hup jij bent blij.

Bij elk ras is het anders...bij elke hond...maar het lukt jullie! de een doet er twee maanden over de ander langer.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

jij zit op dit moment vol van frustratie en dat voelt je pup
je moet nu eerst aan jezelf werken, natuurlijk is het helemaal niet fijn als je meubels beplast worden, maar je moet rust en vertrouwen naar je pup uitstralen en in hem geloven
heel veel van hem houden, onvoorwaardelijke liefde, wat hij ook doet

en dan geduld
heel veel met hem naar buiten gaan en als hij dan toch eens een plasje doet ..... uitbundig belonen

jij en je hond moeten van ver komen, maar met geduld en de nodige dosis rust en vertrouwen kan het wel eens heel snel gaan

succes

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ten eerste niet meer op je bank laten, dan kan hij die in ieder geval niet bevuilen. Zindelijkheid kan lang duren, zelf wel tot een jaar!
Mijn teef was pas met 6 maanden zindelijk, op de en of andere dag deed ze niets meer binnen en mijn reu is nu 20 weken en die plast nog steeds binnen, al laat ik hem uit hij bewaard altijd iets voor binnen... een drol of een plasje.
Sommige honden hebben gewoon meer tijd nodig dan de ander, vergeet niet 12 weken is echt nog jong!

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Bedankt voor jullie reacties. Ik zit er gewoon vandaag even doorheen denk ik... Ik ben een dikke maand druk met hem en wil mss e snel resultaat? Maar van andere pup eigenaren in de buurt hoor ik allemaal fantastische verhalen. 
Ik wil graag begrijpen waarom mijn pup niet op straat wil plassen en zodra hij in huis is plast?! Ik ga iedere 2 uur naar buiten (en als ik zie dat hij moet plassen). Maar dan houdt het dan op denk ik... En zodra we binnen zijn....ppssssss.....

honden page profiel ~~

honden foto van ~

" Bedankt voor jullie reacties. Ik zit er gewoon vandaag even doorheen denk ik... Ik ben een dikke maand druk met hem en wil mss e snel resultaat? Maar van andere pup eigenaren in de buurt hoor ik allemaal fantastische verhalen. 
Ik wil graag begrijpen waarom mijn pup niet op straat wil plassen en zodra hij in huis is plast?! Ik ga iedere 2 uur naar buiten (en als ik zie dat hij moet plassen). Maar dan houdt het dan op denk ik... En zodra we binnen zijn....ppssssss..... "

miss vind hij het nog erg eng buiten en is hij te gestrest om te plassen? Maar omdat het binnen vertrouwd hij daar wel plast.

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Ik zie net dat je toen hij pas 8 weken was al een topic had geopent met help hij plast op zn kussen enzo.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als je hondje zijn bench bevuilt kan dat 2 dingen zijn:
- Angst
- Hij moet nodig (niet vaak genoeg buiten gezet of een medische oorzaak)

Een hond maakt namelijk alleen zijn bench vuil als hij niet anders kan.

Als het je lukt om je hond op een krantje te laten plassen, dan kun je dat krantje op de wandelroute neerleggen onder wat stenen, zodat ze haar eigen geur kan herkennen.
Daarnaast kun je iemand met een goed luisterende hond vragen om met elkaar samen te gaan lopen. Je hondje zal al snel veel van die andere hond oppikken.

Maar geniet vooral van je pupje.. Voor je het weet verlang je terug naar de puppy tijd..

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien bij dat hoopje dat ie buiten doet extra belonen door middel van enthousiasme, even spelen afgewisseld met een keer een honden koekje. Misschien dat 'm dat kan motiveren ook dat plasje buiten te doen en dat dan natuurlijk goed belonen.
Met andere hond lopen kan inderdaad misschien ook goed motiveren die plast ook buiten en desnoods dat baasje op voorhand te vragen zijn haar hond, op dat moment extra te belonen, misschien pikt jou hond dan ook op dat dat positief gedrag is wat dan positief word beloont.

Ik hoop dat je naast iets hebt aan iets uit de tips die mensen hebben geschreven maar ik hoop ook dat je voor jezelf weer wat rust kunt vinden en wat moed om er mee verder te gaan, jullie komen er wel uit ;-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

:-0 tjs als het bij al die anderen wel lukt kan ik me helemaal voorstellen dat je je wanhopig voelt

het stomme is dat daar misschien dus precies de crux zit...

je baby kent zijn blaas niet goed...ontspant als jij dat doet en ja daar gaat het plasje...

ik weet niet hoe vlot jij hem kan oppakken en hoe ontspannen je zelf dan bent (ik woon 1 hoog drukke straat altijd op sokken binnen smalle trap sleutels...hemel het was gedoe!)
als het stress oplevert moet je misschien gewoon van die puppy dekens halen bij de winkel...zeg maar bed onderleggers... (ik nam ze mee van mijn werk:-))
Hoewel gewoon hup direct buiten en daarna binnen de schade opvegen...het allersnelste werkt!

Want met sommige dingen is het zo: zodra jij loslaat gaat ie goed

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Veel pupjes willen buiten op straat niet plassen, maar wel in de tuin. Ze doen het liever op een vertrouwd plekje. En da's toch helemaal niet erg? Daar groeien ze vanzelf uit en voor je 't weet lopen ze tijdens de wandeling overal te markeren, hahaha.Mijn beide pups plasten wel in de tuin maar nooit tijdens een wandeling tot ze een maand of 4 waren. Ze moesten hoogdringend, maar hielden het op en dan thuis kwam er een mega-plas uit. Vanaf hun 4 maanden gingen ze opeens ook buitenshuis plassen. En nu willen ze uit zichzelf niet meer in de tuin plassen, alleen nog maar buitenshuis, de gekkies..

Dus geen paniek: liever nu plasjes in je tuin dan in je woonkamer, en binnen een paar weken plast ie overal ;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Even terug naar het begin.Ten eerste rust bij jezelf.En even over dat in de tuin plassen ,zou daar nu nog geen probleem van maken ,of wil je in de nacht gewoon de straat op.Dus na elk slaapje ,eten of spelen hondje naar buiten om een plasje te doen.ga je naar buiten dan naar een vast plekje ,daar blijf je staan en zegt plasje doen.Doet de pup dat geef een beloningskoekje en een goed zo, en ga naar binnen.Een uur wandelen is uit den boze daar is je pup nog veel te jong voor.Met een pup ga je naar buiten om zijn behoefte te doen.En zo af en toe om te spelen en te socialiseren maar niet om al echt een wandeling van een uur te maken.

honden page profiel Joke PlompJoke Plompbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Joke Plomp

" aaaa ja dat klinkt niet blij

je hoort het vast niet voor het eerst...maar heeeeel vaak is het begin van buiten plassen vooral dat jij als baasje ontspannen bent.
Geen drukte maken over het binnen plassen.
Niet te lang buiten zijn, denk om het aantal prikkels wat die kleine aankan. Het is een baby! Nieuwe geluiden, geuren en dingen zijn zo dominant dat de aandrang van plassen niet komt en dan is het diertje zich echt niet bewust ervan. Thuis in bench en naast jou op de bank...ontspant ie en ppppppppppppppsssssssssst daar komt de plas.

Je pakt het diertje op...staartje tussen de billen...aaaa moet jij plassen kom maar...buiten zetten en ws is ie uitgeplast...maar daar geef je toch een koekje: we zijn tot buiten gekomen! Benoem het plassen. Zodat hij het woord gaat kennen. Buiten doe je gewoon een mooi rondje ...en o wat ben jij blij als ie buiten een plasje doet zeg! koekje...hoog stemmetje...je bent trots...

12 weken...dus net als met baby s verschoon je zonder gedoe.
geen stress...hoe lastig ook. Het beestje kan die oorzaak gevolg niet leggen: zijn blaasje liep leeg...Net als moeder hond ruim je het op.
Op een gegeven moment legt hij de link..zo voelt plasje en zo doet baasje als we buiten zijn...dan wordt ik beloond voor plasje.

Meestal heb je succes als je meteen na het eten...meteen na het slaapje..meteen na het spelen...naar buiten gaat...Dan komt die blaas wel...en hup jij bent blij.

Bij elk ras is het anders...bij elke hond...maar het lukt jullie! de een doet er twee maanden over de ander langer. "
Helemaal mee eens! Hij is nog zo jong. Een baby is ook niet gelijk zindelijk. Geniet van je pup en ruim het rustig op. Als je buiten bent en hij plast dan wordt je heel enthousiast en roep je "plassen" en geef je hem een beloning. Zo leer je hem op lange termijn ook op commando plassen. Als je dan een kort rondje moet maken zeg je "ga plassen" en dan doet ze het. En ook dan weer enthousiast zijn. Doe ik nog steeds met mijn oudere honden ook.  Gun het even tijd.

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy

honden foto van Lian & Indy

Gewoon lekker in de tuin laten plassen als je pup dat nog tijdens het wandelen wil doen. Gaat vanzelf over.
De hond bij mijn vader thuis vertikte het ook om tijdens de wandelingen haar behoefte te doen, ze wilde alleen in de tuin plassen en poepen.
Maar na een aantal maanden plaste ze in 1x wel tijdens de wandelingen, volgens mij na een maand of vijf.
Geef het wat tijd, komt goed.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Maar van andere pup eigenaren in de buurt hoor ik allemaal fantastische verhalen.  "

Misschien moet je daar voorlopig even niet naar luisteren. Niemand zegt graag dat zijn pupje het eerste jaar de hele boel binnenshuis heeft ondergepiest, niemand geeft graag toe dat het eerste jaar soms behoorlijk zwaar was (en het misschien zelfs een beetje tegenviel) en ze regelmatig de wanhoop nabij waren.

Ga wel vaak naar buiten maar blijf niet te lang buiten. Als je een uur gaat wandelen dan ziet ie in dat uur zó ontzettend veel dingen die hij nog niet kent, ruikt zóveel onbekende geurtjes. En ja, dan vergeet ie een plas te doen. 
Zoek een grasveldje uit en ga daarheen. Blijf gewoon 5 of 10 minuten op een klein stukje (beetje afhankelijk van het weer nu) en loop wat heen en weer en heen en weer.
Zorg dat ie dat kleine stukje gras gaat herkennen. Doet ie een plas? Wees SUPERBLIJ! Plas = feest! 

Ik voelde me af en toe echt stapelmesjokke dat ik als een ontsnapte gek stond te joelen bij een plasje en een poepje, maar het maakt zoveel verschil voor je hondje en uiteindelijk ook voor jou.

Wat Carine zegt klopt echt, je hondje voelt het aan als jij gespannen bent en reageert daarop.
Zelfs hier (ze wordt bijna 2) moet ik mezelf daar soms écht voor onder de kont schoppen. Want ben ik gespannen, dan heb ik een héél andere hond aan de lijn.

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Ik vind het echt zo lief van jullie, al die reacties!! Ik ben blij verrast. Het geeft me hoop en vertrouwen. Ik ben dol op mijn hondje en zo kan ik hem helpen met zijn plas probleempje. Ik hoop dat hij snel het licht zal zien.... 
Als jullie verder nog nuttige zindelijkheid tips hebben heel graag. 

Liefs, baasje van Sjors

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hij is pas 12 weken! De ene hond is snel zindelijk en bij de ander duurt het gewoon wat langer dat het kwartje gaat vallen. Gewoon geduld houden. Ik heb een reu gehad die de eerste maanden niets tijdens een wandeling deed. Pas toen hij zijn pootje kon lichten, plaste hij tijdens de wandelingen. Hij deed alles op een vast plekje in de tuin. Dat was vertrouwd terrein en geen prikkels van de gehele omgeving. Zelf heb ik ook het idee dat een jonge reu misschien moeite heeft met zijn geur achter te laten voor andere honden. Voor de zindelijkheidstraining is het ook wel erg makkelijk als je hond gewoon even achter in de tuin kan plassen. Anders ben je vaak al te laat en doet de pup het al in huis...Zodra je een signaal ziet dat hij moet plassen, zet je hem buiten en natuurlijk na het eten, slapen en spelen. En doet hij toevallig wat in huis, pak hem dan op en zet hem buiten en maak de plek schoon zonder dat hij het ziet! En als hij buiten plast, dan een feestje er van maken...Wat is het probleem om hem achter in de tuin te laten? Als je 1 vast plaatsje gebruikt, kun je het toch goed schoonmaken? Mijn honden gaan 's morgens als we net op zijn altijd eerst even achter in de tuin. Pas als we aangekleed zijn, gaan we wandelen ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik vind het echt zo lief van jullie, al die reacties!! Ik ben blij verrast. Het geeft me hoop en vertrouwen. Ik ben dol op mijn hondje en zo kan ik hem helpen met zijn plas probleempje. Ik hoop dat hij snel het licht zal zien.... 
Als jullie verder nog nuttige zindelijkheid tips hebben heel graag. 

Liefs, baasje van Sjors "

Ik moet heel eerlijk zeggen dat wij er ook gerust wel eens verschrikkelijk doorheen zaten.. En dan moet je toch nog proberen zo geduldig, lief en leuk te zijn.. Het viel niet altijd even mee..

Toen hadden we eindelijk alles op de rit, het ging goed. Ze kende al veel commando's en kon los mee in de Welkoop. Maar.... Vrij snel kwamen de hormoontjes.. Puberen!!! Oftewel: ze deed alsof ze nooit wat geleerd had.. Ze trok als een idioot en ik stond op het punt om het allemaal op te geven (ondanks al mijn ervaringen en het opvoeden van honden met 'gedrags problemen'). Je eigen hond opvoeden eist gewoon echt heel veel van je.

Er kwam toen een vrouw voorbij met een volwassen bouvier. De bouvier liep los naast haar en ik dacht bij mezelf: "Kijk, zo moet het, zo kan het en zo word het.." Terwijl mijn bouvier als een gek aan het einde van de riem hing om naar de andere hond te blaffen omdat ze zo graag wilde spelen. Op dat moment zei die vrouw: "Maak je niet druk, op een dag word jouw hond precies als de mijne."
Vanaf dat moment heb ik een omslag punt gehad. Ik zag de komende jaren van puberen wel weer zitten.

Een bouvier is met 3 jaar pas volwassen en mijn bouvier is nu bijna 3 jaar. Af en toe pubert ze nog flink, maar meestal verrast ze me met haar leuke bouvier trekjes (vooral het zelf denkend en handelend vermogen).
Nu kijk ik terug op al die jaren puberen en tja.. Het viel niet mee, maar ik heb een wereld hond waar ik echt trots op ben! :-)

Succes..

honden page profiel Heidi GeerdinkHeidi Geerdink

honden foto van Heidi Geerdink

Wij hebben een puppy van 12 weken. Zij vindt het ook nog heel leuk om binnen te plassen. Tuurlijk ben je dat af en toe zat. Het valt soms ook niet mee in deze tijd van het jaar. Voordat ik mijn jas, sjaal, handschoenen en muts op heb.....psssssss

Heel veel succes ermee. 

Jouw topic heeft mij ook veel opgeleverd. Thanx

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Haha dit laat me glimlachen. Net hetzelfde meegemaakt met Lance toen hij puppy was. Helemaal hetzelfde. Het gaat over hoor. Eens dat hij zijn pootje goed omhoogheft doet hij het buiten. Natuurlijk blijft de tuin OOK dienen, maar jouw probleem van alleen in de tuin is dan voorbij. Ik vond het zelf ook om te huilen.....dan kwam je van een grote wandeling, loopt die deugniet naar zijn tuinen doet het daar. -:-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Sjors iknlees nu pas je vorige topic van dat je pupje op 8 weken OVERAL plaste.Wat wil je nu op 8 weken gaat het dan door me heen. De meeste honden zijn pas proper op vijf zes maand. Dus als je nu zegt , hij plast alleen in mijn tuin, dan ben je toch al veel verder ?
Heb aub met je pupke nog wat geduld, het ismaar een baby hé. Komt wel goed.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help ons!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: puppy aanschaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^