puppy aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gijsels lindsaygijsels lindsay

Hallo zijn er hier mensen die me tips kunnen geven om een pup te leren wennen aan volwassen katten

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy aanschaffen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Geen dwang, zorg dat de katten kunnen vluchten, blijf erbij en geef een lekker bakje met lekker eten aan de katten en aan de pup en dat ongeveer twee tot drie meter van elkaar af laten staan. Ze kunnen wel naar elkaar kijken en observeren.
De katten zijn onderdeel van jouw roedel en jij bepaald dan ook wat er gebeurt. vertel de pup met je eigen roedelleiderschap dat de katten hoger staan in rang en dat de pup er niet achteraan mag.

honden page profiel gijsels lindsaygijsels lindsay

ok heel erg bedankt er is nog geen puppy nu maar er komt één sowieso daarom dat ik goed wou informeren op alle gebied . heb namelijk een tijdje geleden een rottweiler (volwassen) op vakantie gehad . voor 10 dagen en de katten hebben 10 dagen hun boven gehouden niet willen eten , ... daarom tog een beetje schrik

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Zoë de gevlekte

De kat moet weg kunnen, maar de hond moet er absoluut niet achter aan kunnen rennen, dat triggert enorm namelijk.
Veel honden hebben tot op zekere hoogte interesse in katten, maar zodra ze wegrennen gaan ze er achteraan.
Als de kat gewend is aan honden kun je ze samen in en ruimte zetten, waar de kat bijvoorbeeld op een kast kan springen. Een hond kan soms een hele tijd gaan zitten kijken naar zo'n kat, maar met wat geduld wordt dat vanzelf minder.
Zoë is gewend aan katten, en de katten zijn gewend aan honden. Meestal lopen ze niet weg voor haar. Doen ze dat wel, dan rent ze er nog altijd achteraan. Maar ze zal ze nooit wat doen. Ze krijgt soms zelfs kopjes van ze, wat ze niet begrijpt. Maar die katten begrijpen haar speelboog weer niet.
Ze kennen elkaars taal niet, dus vaak worden het nooit dikke vrienden. Maar ze kunnen wel leren elkaar te toleren.
Samen eten kan goed werken, maar kan ook veel spanning opleveren, voor allebei. 
Is de kat bang voor de hond, dan kun ze aan elkaar laten wennen door de hond in een bench te doen (of de kat), of ze in aparte ruimtes te houden, zodat ze aan elkaars geur kunnen wennen.
Maar laat ze niet buiten kennis maken waar de kat weg kan vluchten, en de hond erachteraan kan rennen. Dat is een verkeerde start voor de hond.
Voor een kat kan het heel bedreigend zijn, een vreemde hond op zijn of haar territorium, dus geef het de tijd en laat de hond niet de boel terroriseren.
Succes!

honden page profiel gijsels lindsaygijsels lindsay

ok heel erg bedankt er is nog geen puppy nu.  maar er komt één sowieso . daarom dat ik goed wou informeren op alle gebied . dat ik weet waar ik aan begin heb namelijk een tijdje geleden een rottweiler (volwassen) op vakantie gehad . voor 10 dagen en de katten hebben 10 dagen hun boven gehouden niet willen eten , ... daarom tog een beetje schrik

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy aanschaffen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^