Puppy tandjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel The ShepherdThe Shepherd

Daar ben ik weer met een vraag over mijn pup. Vandaag zag ik tot mijn grote verbazing dat een van haar hoektanden soort van weg zijn. Als je kijkt op de plek waar haar hoektand zit lijkt er nu een heel klein wit stompje te zitten. Ze is nu bijna 13 weken. Ik heb geprobeerd goed naar te kijken en het lijkt er niet op dat het bloed of afgebroken is. 
Is het gebruikelijk dat bij Schotse Collies op deze leeftijd al tanden kunnen wisselen? Ze lijkt nu wel nog meer te bijten dan voorheen. Dinsdag of Woensdag ga ik sowieso langs de DA voor haar laatste entingen en zal dan direct de DA laten kijken. 

Ze was als je naar fotos kijkt sowieso al een grotere pup dan de anderen, kan dit invloed hebben met hoe snel ze door het volwassen word proces gaat? Ze is nu 7,8kg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy tandjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Is heel normaal hoor, volgens mij wisselde mijn pup ook al rond die leeftijd. Je ziet de nieuwe hoektand al zitten. :-)
Volwassen worden is voor veel honden anders, meestal zijn ze na een jaar in de hoogte grotendeels uitgegroeid. Hoe groot zijn de ouders en voorouders? Daaraan kun je een beetje zien hoe groot ze kan worden. Mijn pup is klein in vergelijking met haar broers en zussen, haar ouders zijn ook groter. Maar wat blijkt: ze heeft exact dezelfde grootte en groeicurve als haar oma, van moeders kant. 

geestelijk komt pas later.

honden page profiel IndraIndra 3 doggies

honden foto van Indra

Pups wisselen al bij de 12 weken dus het is niet vreemd. Mijn pup wisselde al bij 12 weken en eerst de voortanden. Nu pas zijn de hoektanden aan de beurt. Het voor elke hond verschillend

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Dat is vrij normaal ;-)
De tandjes gaan loszitten en dat kan er voor zorgen dat ze ergens in gaan bijten
op plaatsen waar jij dat niet wilt, dus een bijtspeeltje is een goed aanrader!

En veel plezier met zoeken van de tandjes, is heel leuk om te hebben.
Ik heb er van Fanny 3 en van Vita 2. Leuk om te kijken hoe klein ze
toen waren in vergelijking met nu ':-)

honden page profiel The ShepherdThe Shepherd

Niks om over zorgen te maken dus! :-D Ik was al bang dat het misschien toch door kippenbotjes kwam (ik voor ze alleen gecontroleerd). 

Nu hebben beide ouders van die typische collie flaporen (half-flap), maar mijn vrouw en ik hebben voorkeur aan staande oren. Ik las ergens dat collie oren ook uit zichzelf rechtop kunnen staan en ook die van onze pup staan af en toe uit zichzelf. Is dit enkel met massage ook te garanderen dat ze rechtop gaan staan? Of toch beter tapen? Ik geloof dat ik ergens las dat tapen moet beginnen bij de leeftijd dat de tanden wisselen... Vandaar dat ik het hier maar even vraag omdat het toch gerelateerd is. :-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heb je al tandjes gevonden? Wat de kippenbotjes betreft; misschien weet je dit wel, toch voor de zekerheid even vermelden; een hond mag geen gekookte, gebakken of gerookte botten, want die versplinteren.

honden page profiel Beau Beau 3 doggies

honden foto van Beau

Bij Dasja stonden de oren toen we haar kregen al mooi, tijdens het wisselen hingen ze weer alle kanten op maar na het wisselen stonden ze weer mooi recht op. Ik zelf zou er ook geen problemen mee hebben als er eentje of beide oren niet recht zouden staan maar misschien kun je jullie fokker vragen?

honden page profiel The ShepherdThe Shepherd

@ Loesje:Hier ben ik idd van op de hoogte! :-D

@Beau:
Fokker adviseerde massage.

honden page profiel Shelby - Kyara - EasyShelby - Kyara - Easy

honden foto van Shelby - Kyara - Easy

schotse herders hun oren moeten normaal niet rechtstaan,als een pup tanden wisseld gaan ze soms rechtstaan is zo als bij schelties.Soms blijven ze ook rechtstaan,maar soms gaan ze terug tippen

honden page profiel The ShepherdThe Shepherd

Ik geloof dat ondanks dat dat de ras standaard is, schotse collie oren normaal wel degelijk neigen rechtop te staan en dat dit vaak wordt getaped om te "fixen".

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

het wisselen is heel normaal... bij de een wat vroeger, bij de ander wat later :-)
Qua oren... relax!

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Leuk nog een collie op het forum!
Ben altijd erg nieuwschierig naar deze prachtige langneuzen, welke kleur heeft zij en waar komt zij vandaan????

Over het wisselen zou ik me geen zorgen maken dat is normaal rond deze leeftijd en dan kunnen ze inderdaad meer gaan bijten.
Bied haar wat te kauwen aan bv een winterpeen die zou je zelfs nog even in de vriezer kunnen doen door de kou verdoofd het enigzinds.

Tja en dan die oren, mijn mening een collie heeft tiporen dat maakt het koppie een echt collie-koppie.
Wat er wel gebeurt als het oor niet wil tippen dan wordt er inderdaad gemaseerd os getapt in de periode van het wisselen doe je het erna heeft het geen zin meer.
Persoonlijk zou ik hier nooit aan beginnen ik heb ook geen bedoeling om shows te lopen dus waarom dan aan die oren rommelen maar wil je wel shows lopen of fokken ed dan zie je het wel veel om die oren in de juiste stand te krijgen.
In jullie geval laat lekker de natuur zijn gang gaan en gewoon zoals het hoort voor de tipoor te gaan en niet van die gekke staande oren past toch niet op het koppie ;-) O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy tandjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond opbaren na overlijden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^